|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
| Зменшення кількості годин інформатики в 12-річній школі |
| Ковальчук_Олександр |
Дата: Пт, 04.06.2010, 16:30 | Повідомлення № 1 |
|
Адмін
Група: Адміністратори
| Цього року у мене було 20 годин інформатики за рахунок 10-11 класів (4 класи, 8 груп, 16 годин) і 9-х класів (2 класи, 4 групи, 4 години), а на наступний н.р. ситуація погіршується зарахунок зменшення годин в 12-річній школі. Так у мене виходить: 11 класи (2 класи, 4 групи, 8 годин), 9-10 класи (4 класи, 8 груп, 8 годин). Тобто загальна кількість годин становитиме 16. Це ще не критично, може підкинуть факультатив. Але моя школа досить велика (500 учнів), боюсь в малих школах ситуація критична. Як у вас з цим, колеги? P.S. Я можу помилитись з прогнозом щодо 10-х класів, так як не впевнений, що їх там залишиться >=16. Шановні форумчани!!! Повідомлення, які не відповідають темі будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| | |
| Bandalak |
Дата: Пт, 04.06.2010, 17:31 | Повідомлення № 2 |
|
Модератор
Група: Модератори
| У мене точно така сама ситуація. Але була загальна сума годин не 20, а 10. Тому, що я читав тільки в одній підгрупі кожного класу, а в іншій - мій колега. У нас 2 вчителя і 2 комп'ютерних класи. Мене догружали факультативами та гуртками, а також Астрономією. Взагалі виходило 21-23 години. На наступний рік ситуація кардинально погіршується. Поперше, так як писав Олександр вище, у 12-річній школі менша кількість годин. Подруге мало дітей після 9-го класу хочуть іти в 10-тий і вчитися ще 3 роки. Багато поступають на базі 9 класу. Тому 10 клас буде у нас тільки один. Потретє вводиться нова норма про наповнюваність класів у зв'язку із ліквідацією малих шкіл. Тепер на 2 класи треба вже не 33, а 37 учнів. Тому 11 клас у нас буде також 1. У школі всього 485 учнів. Вже від тепер адміністрація школи вимагає у вчителів писати заяви про згоду працювати на неповну ставку!
|
|
| | |
| balamut_13 |
Дата: Пт, 04.06.2010, 21:23 | Повідомлення № 3 |
|
Часто заходить...
Група: VIP-користувачі
| Quote (Bandalak) Вже від тепер адміністрація школи вимагає у вчителів писати заяви про згоду працювати на неповну ставку! Це робилося вже кілька років... Quote (Bandalak) Потретє вводиться нова норма про наповнюваність класів у зв'язку із ліквідацією малих шкіл. Тепер на 2 класи треба вже не 33, а 37 учнів. Тому 11 клас у нас буде також 1. Ми боролися з цим таким чином - є санітарні норми, згідно яких на учня повинно припадати не менше 2 кв.м. площі класу, а в нашій школі найбільший кабінет має 48 квадратів.
|
|
| | |
| Bandalak |
Дата: Пт, 04.06.2010, 23:40 | Повідомлення № 4 |
|
Модератор
| Quote (balamut_13) в нашій школі найбільший кабінет має 48 квадратів Добре Вам, а у нашій школі всі кабінети по 64, а комп'ютерні класи - по 72 кв.м. Навіть якщо так, то по вище згаданих санітарних нормах у класі площею 64 кв.м. повинно вчитися не більше 32 учнів! А де взяти посилання на першоджерело? Хоча я переконаний, що і цю норму змінять на свою руку!
|
|
| | |
| PanPete |
Дата: Сб, 05.06.2010, 11:54 | Повідомлення № 5 |
|
Наполегливий учасник
| Quote (Bandalak) А де взяти посилання на першоджерело? В «ПОЛОЖЕННі про навчальні кабінети загальноосвітніх навчальних закладів» сказано : 2.4. Державні санітарні правила і норми облаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу мають відповідати вимогам, затвердженим постановою Головного державного санітарного лікаря України від 14.08.2001 N 63 ( v0063588-01 ) (далі - ДСанПіН 5.5.2.008-01), та ДБН В.2.2-3-97 "Будинки та споруди навчальних закладів" ДСанПіН 5.5.2.008-01 можна взяти ТУТ
|
|
| | |
| gry |
Дата: Нд, 06.06.2010, 19:26 | Повідомлення № 6 |
|
Прописаний назавжди
| Quote (Ковальчук_Олександр) а на наступний н.р. ситуація погіршується зарахунок зменшення годин в 12-річній школі. Судячи по висловах теперішніх керманичів - на той н.р. 12-річну освіту скасують. /Ми в район відправляли "бумажку" де давали відповідь на питання " ... чи доцільно вводити профільне навчання в вашій школі..." і т.п./ Думаю, що самі районні до цього не додумались, та й навіщо це їм. Все йде зверху... Тому, здається, - знову 1 вересня занесе нас хто-знає куди... Реформи. Куди ж дінешся.
Відредаговано: gry - Нд, 06.06.2010, 19:28 |
|
| | |
| Bandalak |
Дата: Нд, 06.06.2010, 20:01 | Повідомлення № 7 |
|
Модератор
| Quote (gry) Тому, здається, - знову 1 вересня занесе нас хто-знає куди... Реформи. Куди ж дінешся. Зрозумів - інформатики стане ще менше, чим ми думали!
|
|
| | |
| Oxana_cher |
Дата: Нд, 06.06.2010, 21:24 | Повідомлення № 8 |
|
Місцева кадра
| В Черновцах учителя информатики все массово начали перепрофилироваться. Перспективы учителя информатики больше нет! Я на следующий учебный год тоже буду иметь не больше 10-ти часов вообще! Думаю мигрировать на должность учителя физики, пока есть место. Некоторые совсем бегут из школы на другую работу. Такими темпами наше образование скоро докатится до бездны!!!
|
|
| | |
| Маргарита |
Дата: Нд, 06.06.2010, 21:33 | Повідомлення № 9 |
|
Юний талант
| Я матиму 5 годин на наступний навчальний рік. Із варіативної частини нічого не дадуть зовсім, так як її повністю перевели на місцевий бюджет! Вже написала заяву про згоду працювати на неповну ставку. Мені запропонували посаду соціального педагога. Прийдеться погодитися, хоч не люблю я тинятися без толку!
|
|
| | |
| gry |
Дата: Нд, 06.06.2010, 21:36 | Повідомлення № 10 |
|
Прописаний назавжди
| Quote (Oxana_cher) Я на следующий учебный год тоже буду иметь не больше 10-ти часов вообще! Замість 9-ти в цьому році, на наступний - 4,5. (може з заступника з НВР не виженуть, а то скажуть - "люстрація")... На фізику, яку я вже не вів 9 років, відверто, повертатись не хочеться.
|
|
| | |
| Bandalak |
Дата: Нд, 06.06.2010, 22:05 | Повідомлення № 11 |
|
Модератор
| Мені теж сказали, що з варіативної частини інформатики більше не буде. Зовсім інші пріоритети нинішньої освіти!
|
|
| | |
| PanPete |
Дата: Нд, 06.06.2010, 22:58 | Повідомлення № 12 |
|
Наполегливий учасник
| Quote (Oxana_cher) Некоторые совсем бегут из школы на другую работу. На наступний рік - впевнено 4 год. програмних + поки що туманних 2 год. факультатив/гурток. Працюю за контрактом, а чи варто його продовжувати?
Відредаговано: PanPete - Нд, 06.06.2010, 22:58 |
|
| | |
| volevikt |
Дата: Пн, 07.06.2010, 08:05 | Повідомлення № 13 |
|
Перспективна вчителька
| На наступний навчальний рік з інформатики матиму 3 год. у 9 класах, якщо не зведуть у 2 класи (67 дев'ятикласників), 1 год. у 10 класі (з трьох сьогоднішніх 9-х класів залишиться один 10), в 11 класі викладає колега (клас не ділиться на підгрупи). Ось і все. 4 години інформатики у старшій школі. Що стосується середньої ланки, то поки що все туманно. Якщо Quote (Bandalak) з варіативної частини інформатики більше не буде. то до моїх двох класів математики добавлять ще один. Можливо "підкинуть" фізику. Доведеться згадувати свій досвід викладання цих предметів, коли викладала всю фізику, всю інформатику і третину математики. (в однокомплектній школі). Думаю, що в сучасних умовах балуваному не приходиться бути.
|
|
| | |
| Newbie |
Дата: Пн, 07.06.2010, 09:25 | Повідомлення № 14 |
|
Хелпер
Група: Друзі форуму
| а на що тоді збираються відводити варіативну частину у вас? якщо обрали якийсь профіль - то там і так годин на профільні предмети досить багато (порівняно зі стандартом), тому на них особливо ще додавати не потрібно. а пару годин варіативки таки є. то на що її віддають? п.с. мені аж незручно писати своє прогнозоване навантаження з інформатики у цій гілці.
|
|
| | |
| volevikt |
Дата: Пн, 07.06.2010, 09:58 | Повідомлення № 15 |
|
Перспективна вчителька
| Quote (Newbie) а на що тоді збираються відводити варіативну частину у вас? На те, щоб довантажити вчителів до ставки.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz
|