Справа ось в чому: минулого року котельню нашої школи передали на баланс тепломережі, і з того часу почалось. Топлять коли ще навчальний процес нормально, а коли канікули настали зимові - безвідповідально, в школі холод. За таких змін температури в кабінеті вазони причахли, попадали з стелі бегети, просто жах. В кабінеті сиджу у верхньому одязі. Звернувся до директора, щоб навів порядок, але він немає ніякого впливу, оскільки це зовсім друга організація, яка не підкоряється директору школи!! Тепер думаю написати доповідну директору про дану ситуацію, на перший раз, а далі буду звертатись до віділлу освіти, щоб вони прийняли відповідні міри, оскільки кабінет за таких умов довго не про існує і техніка може швидко накритись. Будь ласка в даній темі пишіть який температурний режим кабінету у вашій школі і чи він дотримується!!!!
[admin]Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Пропоную весь педколектив посадити на велосипеди, до велосипедів під*єднати електрогенератори. 1. Тепло колективу 2. Буде своє джерело 3. Можна і ПК включити. Як ідея? Треба написати в РВО, щоб закупити велікі і генератори. Гадаю, що цю ідею будуть розглядати серйозно.
Пропоную весь педколектив посадити на велосипеди, до велосипедів під*єднати електрогенератори
Близька до запропонованої Вами ідеї вже формально існує на паперах Кабміну
Установка теплових насосів в рамках Кіотського протоколу
Кабінет Міністрів України підписав розпорядження про установку теплових насосів в рамках Кіотського протоколу у Дніпродзержинську, Тернівці, Новомосковську, Павлограді та в селі Лобойківка Петриківського району на 68.68 млн євро. Фінансування у цих містах передбачене за рахунок коштів, отриманих від продажу екологічних квот парникових газів Японії згідно з Кіотським протоколом. Наразі Україна вже отримала перший транш на суму 200 млн євро. Про це повідомив начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Білоусов під час брифінгу. Зокрема, у м. Дніпродзержинську планується встановлення насосної станції, яка буде використовувати в якості джерела енергії воду ріки Дніпро. Вартість реалізації проекту 46,4 млн. євро. В зону реалізації проекту входять 96 житлових будинків, в яких проживає близько 30 тис. мешканців, 3 загальноосвітніх та 5 дошкільних дитячих закладів. Впровадження проекту дасть можливість скоротити використання природного газу на 8,5 млн м3.
У містах Павлограді та Новомосковську планується встановити теплові насоси. В зону реалізації проектів у Павлограді входять 156 багатоповерхових житлових будинків, в яких проживає близько 30 тис. мешканців, 6 загальноосвітніх та 7 дошкільних дитячих закладів, 2 реабілітаційних дитячих центрів, 3 медичних заклади та 22 підприємства, які надають побутові послуги населенню міста. Вартість реалізації 11,5 млн. євро. У Новомосковську в зону реалізації двох проектів входять 79 будинків, 3 дитячих дошкільних заклади та школа. Вартість проектів складає 9,25 млн. євро.
А у м. Тернівка запланована реконструкція центральної опалювальної котельні із встановленням когенераційної станції та теплонасосного обладнання. Реалізація цього проекту передбачає повністю завершити реконструкцію теплового господарства м. Тернівки, що дасть можливість скоротити використання твердого палива (вугілля) на 8,5 тис.тонн/рік, а також повністю забезпечити власні потреби центральної котельні в електричній енергії . В зону реалізації проекту входять 217 багатоповерхових житлових будинків, в яких проживає майже 29 тис. мешканців, 5 загальноосвітніх та 8 дитячих дошкільних закладів, 2 медичних заклади на 2 заклади культури. Вартість реалізації проекту 4,6 млн. євро.
У Петриківському районі передбачена реконструкція системи теплопостачання та опалення ДП ОКП „Дніпротеплоенерго`-„Петриківкатеплоенерго` с. Лобойківка Петриківського району з впровадженням теплових насосів`. Проектом передбачена повна модернізація системи теплопостачання середньої загальноосвітньої школи села Лобойківка, що дасть можливість повністю відійти від використання природного газу 49 тис. м3 (100 % , 85 тис. грн.) на рік. Вартість реалізації проекту 0,4 млн. євро.
Як повідомлялося раніше, Дніпропетровська облдержадміністрація надала Національному агентству екологічних інвестицій при Кабінеті Міністрів України проекти із енергозбереження на 65 млн євро в рамках Кіотського протоколу.
...тепер вони на них впливу не мають ніякого, а ті, що в голову вдарить то й роблять!
У нас теж давно вже котельня передана тепломережам. Але все нормально. Було правда кілька років тому, що тепломережі почали всілякі маніпуляції з теплом. Директор школи поставив обладнання, яке вкажує скільки тепла отримано від котельні. І все, питання стало закритим. Тепломережі сповна віддають школі необхідне тепло.
Quote (Махновець_Ігор)
що цікаво керівництво намагається двома, а то й трьома пострілами вбити одного зайця! і щоб все працювало як треба, і щоб електроенергію не тратили, і в неті не сиділи, бо оплата дорога, але, щоб шкільний сайт в школи був і т.д.
Маємо те, що маємо! Яке керівництво, така і політика...
А санстанція на це увагу звертає? Чи тільки перевіряє наявність марлевих пов'язок?
Вони дивляться по правій шкалі! До речі, у нас за минулу зиму температура майже ніколи не піднімалася вище 40F. Cанстанція забігала в кабінет із своїм, наперед нагрітим термометром і по ньому записувала дані, не даючи йому адаптуватися!!!
Низька температура має деякі переваги. наприклад після зимових канікул того року в мене не включилися 2 машини. директор знайшов кошти і ми замінили дві материнські плати з процесорами і оперативкою на нові двохядерні целерони.
Взагалі компютери не можна включати коли менше 10 градусів
А якщо його заморозити то він після розмороження довго не попрацює(якщо включиться)
А люди в нас живучі витримають все. В нас два компютерні класи. Мені дісталися старі машини, але тепле приміщення. А там де нові компютери - дуже холодно і вчителька вже сама не рада, що випросила в директора клас з новими компютерами. А я тепер не хочу мінятися
А кажуть, що в холоді люди краще зберігаються. Можливо це шлях до здорового тіла?
Це скоріше шлях до багатьох хронічних хвороб в майбутньому. Кого цікавить здоров’я дітей. Коли дівчатка сидять по кілька годин в такому морозильнику, на холодних стільцях, то це наврят чи вплине позитивно на їхнє здоров’я...
Кого цікавить здоров’я дітей. Коли дівчатка сидять по кілька годин в такому морозильнику, на холодних стільцях, то це наврят чи вплине позитивно на їхнє здоров’я.
Пане Олександре, а чому, коли темп. режим не відповідає нормам - взяти і вийти на страйк? Чому не покликати ЗМІ, які так полюбляють смакувати скільки померло від грипу? Вражає, але батьки навіть не можуть підтримати вчителя!!!! Ото та повага і розуміння! Певно ще молодий, не розумію багато, але в школі завжди пропонував організувати щось подібне.... дивились як на дурня... Чому?
ой, я прийшла до школи, викликали до КРУ... народ.... та це просто .... тут холодніше, ніж надворі!!! на вулиці я без рукавиць ходжу, а тут - неможливо! і ше мені тут хтось вякає, що я не була кілька днів... ох, даремно вони мене кликали...
Додано (12.11.2009, 14:26) --------------------------------------------- ха, а КРУшники, які в школі третій день, вже мудрі - прийшли в лижних костюмах (я-то давно така мудра, в "опалювальний" сезон тільки так і ходжу - і усім раджу, бо зазвичай ті речі легкі і дуже теплі, дуже зручно) правда культура мене вбила - здоровий бугай не подумав мені помогти, коли я йому принтер підключала - мусила сама тягати той принтер... воно-то не тяжко, але ж ...
Пане Олександре, а чому, коли темп. режим не відповідає нормам - взяти і вийти на страйк? Чому не покликати ЗМІ
Тому що... А взагалі, це проблема не конкретно мого кабінету, а всієї школи (така температура в більшості кабінетів). Я то вихід знаходжу: тепло одягаюсь, 2 каміни в кабінеті тримаю, а за дітей обідно.
А взагалі, це проблема не конкретно мого кабінету, а всієї школи
А у мене не так. Холодно тільки в моєму кабінеті, а по всій школі - Ташкент. Підрядчики, монтуючи опалювальну систему, щось перемудрили і два класи інформатики залишились без тепла. Точніше тепло приходить через вентиляційні проходи з інших кабінетів. Якщо ці проходи відкрити - у мене у класі +10, а якщо закрити - то + 2. Це було вторік при зовнішній температурі -5. Цього року нічого не змінилося, камінами користуватися не дозволяють, економлять електрику, та й пожежники ґвалт кричать! І нікому немає до кабінету діла! А я трохи хитрую, коли нікого немає - відкриваю вентеляційні люки і камін замаскований під старий сканер, зпідтишка включаю, при цьому наганяю максимум до +12. А коли має бути санстанція, я люки закриваю, камін виключаю і відкриваю форточку. До приходу санстанції у кабінеті круглий 0. Але це нічого не дає, бо ті довбухи із санстанції температуру по Френгейту дивляться, а записують в градусах. Так їм здається реальніше!
Років 7 назад у нас в школі теж було холодно. Більше за все дуло від вікон, хоч вони і були заклеєні (між склом і рамою, скло трималось на гвіздках). Не витримала, знайшла майстра (добре що була класним керівником) і відремонтували всі вікна. Поміняли скло, штипики, шпінгалети, пофарбувала всі вікна. Стало тепло. Але дирекція попрацювала і тепер у школі тепло у всіх кабінетах. А тепер навіть при теперішньому морозі маю + 24 при відкритому вікні. Вікна не клею і навіть щільно не закриваю.