Нд, 09.08.2020, 04:46
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.7 Кабінет інформатики » Заземлення для кабінету інформатики
Заземлення для кабінету інформатики
al-kov Дата: Чт, 28.08.2008, 18:33 | Повідомлення № 1
Часто заходить...
Повідомлень: 97
Нагороди: 1
Рейтинг: 18
Хто знає, як правильно розрахувати схему заземлення для кабінету?

[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Вчитель Дата: Пт, 14.08.2009, 17:28 | Повідомлення № 31
Прописаний назавжди
Повідомлень: 317
Нагороди: 1
Рейтинг: 13
Quote (kvant)
А для надійності пропоную поставити на кабінет диференційні реле. вимикають струм навіть коли "нуль" торкається "землі". Кого цікавить в мене є схема

Встановлення диференцыальних реле передбачене "Положенням про кабінет..."!!!
Вчитель Дата: Нд, 16.08.2009, 18:28 | Повідомлення № 32
Прописаний назавжди
Повідомлень: 317
Нагороди: 1
Рейтинг: 13
Quote (awpriss17)
Шановні колеги, за Вас, крім Вас самих, ніхто не потурбується,

Перевірити (для себе!) надійність захисту диференціальним реле, досить просто: увімикніть у переноску щось (якщо хочете визначитись із безпекою - ненавантажений блок заряджання для мобілки, якщо хочете "стресового" перевіряння - електропраску), з"єднайте один провід переноски з фазою, а другий - із захисною землею. Якщо спрацює - спіть (працюйте) спокійно. Якщо не спрацює від ненавантаженння блоком заряджання для мобілки.

Додано (16.08.2009, 18:28)
---------------------------------------------

Quote (Махновець_Ігор)
ppima, можливо проблема не тільки в заземленні, а й в зануленні, тому так вимагають!

Читайте "Положення про кабінет ...". Людина, яка його писала, ДУЖЕ ДОБРЕ - як пише awpriss17, правила електробезпеки (ПТБ) знає, на етапі реєстрації "Положення..." у Мінюсті його читали розумні фахівці.
Занулення, заземлення, захист від ураження ел.струмомм - то неголі слова.
Najna Дата: Вт, 22.09.2009, 21:53 | Повідомлення № 33
Я тут недавно...
Повідомлень: 20
Нагороди: 0
Рейтинг: -1
Здравствуйте всем заинтересованным в заземлении!
У меня тоже за столько лет работы возникла проблема заземления.( а может не у меня, а напрягают)
Почему бы?
Столько лет никого это не волновало, да ничего не было (тьфу-тьфу)! А вот теперь...
Мой муж работает в университете, у них море компьютерных классов в здании. Попросила узнать, как у них там эта проблема решается.
Он обратился к ответственному по т.б. и по цепочке дошли до главного энергетика города. Который обьяснил, что в при строительстве зданий ПРЕДУСМАТРИВАЛОСЬ, что 0 присоединен к заземлению. Если я правильно все поняла, т.к. физику плохо помню.
И никакого специального заземления не нужно.
Вот теперь здесь читаю - и опять дергаюсь. Но это же не проблема учителя информатики!!! А государственная! Ведь Компклассы и в училищах, и техникумах, и ВУЗах. И что, там преподы парятся? Смешно! Все как раз наоборот! Это мы должны объявить, что не будем преподавать, пока нам не покажут акт о заземлении, т.е. о безопасности работы с детьми! Вот так и не иначе!
ihor_hontar Дата: Ср, 23.09.2009, 12:27 | Повідомлення № 34
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 279
Нагороди: 0
Рейтинг: 13
Quote (Najna)
Но это же не проблема учителя информатики!!! А государственная! Ведь Компклассы и в училищах, и техникумах, и ВУЗах. И что, там преподы парятся? Смешно! Все как раз наоборот! Это мы должны объявить, что не будем преподавать, пока нам не покажут акт о заземлении, т.е. о безопасности работы с детьми! Вот так и не иначе!

Цілком з Вами Najna,
Згідний, але наша освітянська система така, що за це впершу очерідь віповідатиме директор, якщо він посприяє, то зробиться організовано або з допомогою знаючого директора зробимо разом,
mouse Дата: Ср, 23.09.2009, 17:40 | Повідомлення № 35
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2026
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Вже писали... говорили... але нічого не робили..
zivert Дата: Чт, 07.06.2012, 11:00 | Повідомлення № 36
Тут живе...
Повідомлень: 181
Нагороди: 2
Рейтинг: 48
Чи обов'язково дріт із заземленням виконувати "голым проводом". Якось це не естетично, та й, здається мені, застарілий метод.
Чи може цей дріт йти вкупі з силовою проводкою ?
Bandalak Дата: Чт, 07.06.2012, 11:46 | Повідомлення № 37
Лідер форуму
Повідомлень: 6298
Нагороди: 44
Рейтинг: 291
Може бути ізольованим, але не забувайте про мінімальний діаметр!
Із емпіричних розрахунків діаметр дроту заземлення повинна бути не менше 2 мм на 1 кВт розрахункової потужності всіх приладів у мережі. Якщо дріт занадто довгий, то потрібно ще враховувати поправку на довжину!
У сучасних багатоповерхових будинках заземлення проводять кутовою шиною 50х15 мм. Закопують трикутник із стороню 5 м на глибину 3 м, до нього приварюють цю шину.
Деякі сучасні електроприлади не запускаються взагалі при відсутності заземлення у розетці.
Наприклад, теща купила холодильник Самсунг 2011 року випуску. Втикнули в розетку, повний мертвяк. Тільки на РК табло висвітчується повідомлення: "Eror No grounding".
Потім тесть купив євророзетку трьохконтактну, провід заземлення прикрутив до метрового штиря, забитого в землю.
Вже увімкнулося світло в камері, але холодильник так і не запускається, на РК табло висвітчується повідомлення: "Eror Bad grounding".
То чудо почало працювати, лише коли тесть зробив нормальне заземлення. Викопав три метрові ями та траншеї між ними, на дні яких забив двох метрові штирі та зварив трикутник!
Kanaro Дата: Вт, 21.01.2020, 16:04 | Повідомлення № 38
Новий користувач
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Найкраще довіритись у цій справі професіоналам із rem-group, адже заземлення робити самотужки може бути, як небезпечно, так і цілком неефективно, адже там потрібно враховувати досить багато нюансів, в яких розбереться лише професіонал. Меня допомогли тут https://РЕКЛАМА встановити якісне заземлення до будинку за містом і тепер я цілком спокійний, що я та моя родина може безпечно користуватись електроприладами. Тож рекомендую їх послуги і вам!
Bandalak Дата: Ср, 22.01.2020, 19:55 | Повідомлення № 39
Лідер форуму
Повідомлень: 6298
Нагороди: 44
Рейтинг: 291
Кваліфікації вчителя Інформатики повністю достатньо, щоб зробити якісне заземлення! Але він може тільки консультувати, а ями копати повинні технічні працівники школи.
ALEKS Дата: Чт, 23.01.2020, 08:25 | Повідомлення № 40
Прописаний назавжди
Повідомлень: 469
Нагороди: 5
Рейтинг: 84
Цитата Bandalak ()
Кваліфікації вчителя Інформатики повністю достатньо, щоб зробити якісне заземлення!
 
Ну хіба що в себе вдома.
Цитата Bandalak ()
Але він може тільки консультувати, а ями копати повинні технічні працівники школи.
Тут я з Вами не згоден. А хто буде виконувати зварювальні роботи? А якщо з техпрацівників лише прибиральниці? В їхні посадові обов'язки це не входить. Та й сумніваюсь , що десь у школі є прилади, щоб зробити всі потрібні заміри.
Зробити, звісно, можна. Але кожен повинен займатися своєю справою. Тому, все ж таки, цю справу краще доручити фахівцям.
fox11 Дата: Чт, 23.01.2020, 12:20 | Повідомлення № 41
Прописаний назавжди
Повідомлень: 388
Нагороди: 4
Рейтинг: 86
При чем здесь квалификация, у вас нет прав этим заниматься.
Bandalak Дата: Чт, 23.01.2020, 14:46 | Повідомлення № 42
Лідер форуму
Повідомлень: 6298
Нагороди: 44
Рейтинг: 291
Дурниці, ми ж не газовідведення робимо, а звичайне заземлення.
Зробили так:
Найняли екскаватор. Викопали три ями по 2,5 метра, утворивши трикутник зі стороною 10 м. Поставили на дно кожної ями колесо від трактора, діаметром 120 см. До коліс приварили 10мм дріт і з'єднали три в один. Далі такий самий дріт пустили у комп'ютерник клас і розвели 4 мм кабелем по розетках.
Не міряли нічого.

Десь через рік була перевірка, електрики якимось приладом міряли опір заземлення і сказали, що такого якісного заземлення вони ніде ще не бачили в області!
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.7 Кабінет інформатики » Заземлення для кабінету інформатики
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2020.