|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Документація, яка має бути в кабінеті інформатики
|
Bandalak |
Дата: Пт, 22.02.2008, 14:59 | Повідомлення № 1 |
Лідер форуму
| У кабінеті інформатики обов'язково має бути така документація: 1. Акт – дозвіл на проведення занять в кабінеті інформатики 2. АКТ введення в експлуатацію НКК 3. ГРАФІК РОБОТИ КАБІНЕТУ 4. ЖУРНАЛ ПРОВЕДЕННЯ ІНСТРУКТАЖУ З ТЕХНІКИ БЕЗПЕКИ 5. Матеріальна база кабінету інформатики 6. ІНСТРУКЦІЯ з охорони праці 7. ПЕРСПЕКТИВНИЙ ПЛАН РОБОТИ КАБІНЕТУ
Також пропонується завантажити всю необхідну документацію http://school-viytivka.pp.net.ua/9_klas/Docs_informatiks.rar І ще один варіант: скачати ч.1 скачати ч.2
[admin]Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Відредаговано: W-w-W - Сб, 26.12.2015, 19:23 |
|
| | |
Bandalak |
Дата: Вт, 26.02.2008, 12:19 | Повідомлення № 16 |
Лідер форуму
| Quote (ssh) Я так зрозумів кожен район чи то область сходить з розуму по-своєму. Мабуть це правда! Вони видумують всяку муть, щоб лиш відмазатися від оплати. Є глибокий сенс користуватися тільки положенням про кабінет, там усе написано, що треба мати у кабінеті.. Чого там не зазначено, значить того і не треба!!!! І нехай хтось доведе, що це не так!!! А от зразки необхідної документації потрібно зібрати разом і викласти у приваті! Думаю, що саме це зробить Ogorodets!
|
|
| | |
Ogorodets |
Дата: Вт, 26.02.2008, 12:29 | Повідомлення № 17 |
Назавжди з нами
| Quote (Bandalak) А от зразки необхідної документації потрібно зібрати разом і викласти у приваті!Думаю, що саме це зробить Ogorodets! Уже давно лежит в привате в соответствующем разделе.
|
|
| | |
Varkan |
Дата: Вт, 26.02.2008, 13:05 | Повідомлення № 18 |
Викладач ВУЗу
| Quote (amprig) Этот перечень нам выдали из городского методцентра. И надо полагать это не предел. Для своей безопасности надо иметь бумажку на которую можно сослаться, хотя они часто противоречат одна другой, и тут играет фантазия начальства. Удачи вам и нам в оформлении кабинета. Знайома ситуація. да дійсно кожен начальник вимагає різні бумажки і чим менший начальник тим більше він вимагає, іноді доходить до абсурду і по моєму в райкіна була сатира на цю тему... в нашому навчальному закладі був випадок, мали прийти перевіряючі із санстанції, по положенню на 1 пк має бути 6 кв.м. у нас 11 ПК і кабінет 62 квадрати. ми просто 1 ПК прибрали і все пройшло нормально, потім прийшли пожарники, у них по положенню на 1 ПК має бути 5 кв.м. на всякий випадок також один сховали, так вони запитали у нас чого не доставляємо ще ПК.
|
|
| | |
filnick |
Дата: Вт, 26.02.2008, 20:19 | Повідомлення № 19 |
Мудрий вчитель
| Quote (Bandalak) Є глибокий сенс користуватися тільки положенням про кабінет, там усе написано, що треба мати у кабінеті.. Чого там не зазначено, значить того і не треба!!!! І нехай хтось доведе, що це не так!!! Це абсолютна правда. Ні один чиновник не зможе заставити користуватися придуманими ним формами документів. Це їх ініціатива. Тоді ваша ініціатива - виконувати тільки те, що записано в Положені про кабінет.
|
|
| | |
amprig |
Дата: Вт, 26.02.2008, 21:30 | Повідомлення № 20 |
Часто заходить...
| Дело в том, что мой список документов тоже из "Положения...", а положений то несколько и оба за 2006, и там например - дидактический материал или поурочные планы, это ж можно писать и писать, по папкам, по темам...
|
|
| | |
Yura_Shrol |
Дата: Вт, 26.02.2008, 21:54 | Повідомлення № 21 |
Знаток супутникового інету
| Я взагалі не розумію як так. Мої батьки також працювали в школі. Так їм в свій час привозили дидактичні матеріали і їм потрібно було лише його вирізати, згрупувати, скласифікувати і т.д. Тоді і вимагали різні картотеки наочності. Тепер ми самі, за свої кошти то все клепаємо і ще мусимо для цього заводити картотеку, і недай бог щось пропаде з того, що вже записано. Це абсурд. Я вважаю, що дали то і в картотеці повинно бути записано, а що ні - то моє, користуюся, але записувати його як обладнання кабінету не буду.
|
|
| | |
filnick |
Дата: Вт, 26.02.2008, 22:33 | Повідомлення № 22 |
Мудрий вчитель
| Quote (amprig) а положений то несколько и оба за 2006 Яким нормативним актом МОНУ вони затверджені і зареєстровані Міністерством юстиції? На сьогодняшній день чинним є "ПОЛОЖЕННЯ про кабінет інформатики та інформаційно-комунікаційних технолоій нвчання загальноосвітніх навчальних закладів". Затверджено наказом Міністерства освіти і науки України №407 від 20.05.2004 р. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14.06.2004 р. №730/9329 Все інше - це творчість місцевих інститутів освіти чи методичних кабінетів. Тобто, матеріал, який несе методично-рекомендаційний характер, але не є нормативним документом.
|
|
| | |
amprig |
Дата: Ср, 27.02.2008, 23:57 | Повідомлення № 23 |
Часто заходить...
| Совершенно верно, там есть "Додаток 1 до п. 5.3. розділ 5 Книга обліку стану навчально-методичного забезпечення кабінету на 200__ - 200__ навчальний рік", который неограничивает количество докуметов и даёт возможность разыграться фантазии руководства, и это только один раздел. Очень нехочется раздувать бумажную волокиту, а главное как удобнее систематизировать это всё для себя: по темам (например СУБД, ...) или по программе (тема 1, урок1 ...) или по виду работы (пр1, ткр ...)? Пишите ли вы конспект урока каждый год заново или как? Заранее спасибо.
|
|
| | |
Newbie |
Дата: Чт, 28.02.2008, 09:54 | Повідомлення № 24 |
Хелпер
| Quote (filnick) Все інше - це творчість місцевих інститутів освіти чи методичних кабінетів. Тобто, матеріал, який несе методично-рекомендаційний характер, але не є нормативним документом. Ви кажете те, що я давно підозрювала. але всі мої питання до директора залишались з єдиною відповіддю "то не ми придумали, ми маємо це виконувати". як я можу заперечувати? на що посилатись? Quote (amprig) как удобнее систематизировать это всё для себя у мене стоять окремі папки з вкладеними файликами по темам: Текстовий редактор, Електронні таблиці ... в кожному файлі - окреме завдання. по кожній темі - від 10 до 20 (а деколи й більше) різних роздаткових матеріалів (на кожну тему уроку фактично). оскільки у мене наприклад Ворд вчить 5 і 10 клас, то при такій організації дублювати матеріали не доводиться. але значно більше матеріалів зберігаю в електронному вигляді і при потребі друкую необхідну кількість копій. конспект... не знаю шо то таке! писала 1 раз - для відкритого уроку на атестацію. для себе пишу схеми уроків, плани уроків, презентації до уроків, але формально конспектів не маю, і ніхто ніколи не вимагав. колись вчитель з 50-річним стажем сказав "от як зовсім не матиму пам*яті, то буду конспекти писати, а поки не треба"
|
|
| | |
filnick |
Дата: Чт, 28.02.2008, 20:24 | Повідомлення № 25 |
Мудрий вчитель
| Quote (Newbie) всі мої питання до директора залишались з єдиною відповіддю "то не ми придумали, ми маємо це виконувати". як я можу заперечувати? на що посилатись? Зрозуміти директора можна - над ним стоїть відділ освіти і ціла низка інших "керуючих" інстанцій. Але є одне, що знає навіть директор-початківець. Обовязковими для виконання є лише ті директиви, які мають форму НАКАЗУ, відповідно письмово оформлменого (за №, датою) в межах навчального закладу. Усні розпорядження не можуть кваліфікуватися в навчально-виховному процесі як нормативні документи.
|
|
| | |
valkiria |
Дата: Пт, 29.02.2008, 16:00 | Повідомлення № 26 |
Новий користувач
| скину в приват документы по кабинету, вообще -то, все документы регламентированы в "Положенні про кабінет", его тоже скину.
|
|
| | |
amprig |
Дата: Сб, 01.03.2008, 19:36 | Повідомлення № 27 |
Часто заходить...
| Было бы желение поруководить, а фантазия будет: Где тематические аттестации№1, №2..?, Где дидактичекий материал? Покажите раздаточный материал? и т.п. У меня оно стоит не в отдельной папке, а по темам, и в сборнике Шестопалова. Нам сказали, что Наказ в сборнике - это хорошо, но надо иметь распечатаный! Поэтому хочется выработать надёжную тактику защиты, или хотя для себя удобную систему работы.
|
|
| | |
filnick |
Дата: Сб, 01.03.2008, 20:11 | Повідомлення № 28 |
Мудрий вчитель
| На жаль, вчитель значну частину своєї роботи змушений працювати на чиновника, а не на учня. В т.ч., виконуючи формальні приписи нескінчених перевірок.
|
|
| | |
Bandalak |
Дата: Пн, 03.03.2008, 09:27 | Повідомлення № 29 |
Лідер форуму
| Давайте отримаємо відповідь на наше питання в обласних ІПДО і розставимо всі крапки над і !!!
|
|
| | |
filnick |
Дата: Пн, 03.03.2008, 22:05 | Повідомлення № 30 |
Мудрий вчитель
| Звернутися в ІПДО можна, але навряд чи відповідь буде остаточна.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2021.  |