|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
| Наочність на уроках інформатики та при оформленні кабінету |
| serg |
Дата: Нд, 18.11.2007, 21:43 | Повідомлення № 1 |
|
Я тут недавно...
Група: VIP-користувачі
| При офорленні кабінету інформатики я зіткнувся з такою проблемою, де можна скачати ПЛАКАТИ? Я бачив у продажі непогані плакати, але й ціна їх... Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Відредаговано: WWW - Сб, 07.06.2008, 22:46 |
|
| | |
| ssh |
Дата: Пн, 03.03.2008, 09:23 | Повідомлення № 61 |
|
Проф. освоїв фото-від. монтаж
| Quote (WWW) Я з вами не погоджусь, що дошка повинна бути обов'язково, в мене її нема і не потрібна дошка на якій пишуть крейдою в інформатичному- це бруд. Якщо потрібно щось пояснити, то тоді відводиться час і всі питання вирішуються в класі. Щодо світла: я думаю, що не всі уроки до яких готувались вчителі, після пропадання світла вирішуються методом використання дошки. Діти працюють над практичними, а потім їм слухати і дивитись, що розказує і малює вчитель на дошці? Після пропадання світла доцільно узагальнити і систематизувати знання учнів А як же щодо вимог оформлення кабінету інформатики? Там написано - дошка під маркери має бути обов'язково. Добавлено (03.03.2008, 09:23) --------------------------------------------- Quote (filnick) Цитата (ssh ) Коли діти просто слухають викладення нового матеріалу дивлячись на вас (і не з крейдою в руках(порушення санітарних норм), а з маркером) принаймі монітори повинні бути виключені (хіба що у вас TFT- і то ще треба цікавитись чи можна). Дошки (тим більше з крейдою) в компютерному класі не маю. Коли матиму мультимедійну - можливо поставлю. Монітори, як і інші пристрої працюють рівно стільки, скільки учень безпосередньо працює за ПК. Цитата (ssh ) Ви пояснюєте новий матеріал за допомогою презентації використовуючи Radmin. Про презентації не було жодного слова, тим більше на Radmin. Її учень зможе переглянути безпосередньо на своєму ПК. Цитата (ssh ) Санітарні норми Ви точно порушили. Це категоричний висновок, зроблений з Ваших міркувань, які завідомо грунтувалися на хибних припущеннях. Цитата (ssh ) я сумніваюсь що ви постійно включаєте і виключаєте монітори на уроці Правильно сумніваєтесь. Їх вмикаю, коли діти починають працювати і вимикаю після закінчення їх роботи за ПК Цитата (ssh ) А мали би ви проектор чи мультимедійну дошку все би було по іншому. За мультимедійну дошку вже написав. А проектор дійсно використовую по іншому. Quote (filnick) Цитата (Ковшун ) Потрібен, ще й як потрібен!!! filnick. Все, що я можу показати через проектор - я можу вивести учням на їх комп'ютери, наприклад з допомогою Radmin. Вони бачитимуть все з мого компютера на своїх екранах. Це все писалося для того щоб переконати Вас в тому, що мультимедійна дошка чи проектор в класі інформатики потрібні і наводився просто приклад.. А не як докір Вам. А користування Radmin це хіба що тимчасовий вихід з положення, але аж ніяк суперпрограма яка замінює мультимедійну дошку. Quote (filnick) Концентрувати увагу учня вчитель повинен і з компютером, і з проектором, і з крейдою біля дошки. А ось тут про дошку з крейдою. Де Ви не пишете, що у вас її зовсім нема.
Відредаговано: ssh - Пн, 03.03.2008, 09:29 |
|
| | |
| Bandalak |
Дата: Пн, 03.03.2008, 09:39 | Повідомлення № 62 |
|
Модератор
Група: Модератори
| ssh, Опишіть будь-ласка, як Ви зробили із звичайної дошки маркерну? Добавлено (03.03.2008, 09:39) ---------------------------------------------
Quote (Kasana) Вони вже звикли, що не знають зразу ж звертаються до призми. А ми все життя відучуємо учнів від шпаргалок!
|
|
| | |
| ssh |
Дата: Пн, 03.03.2008, 10:05 | Повідомлення № 63 |
|
| Quote (Bandalak) ssh, Опишіть будь-ласка, як Ви зробили із звичайної дошки маркерну? Купив 4 м білого аракалу шириною 1 м (необхідно дивитись, щоб був гладенький). А також декоративну планку шириною 1 см. Розрізав на 3 частини 1:2:1(відповідно до дошки трьохстворчатої), наклеїв. А по периметру оббив декоративною планкою (не тільки для краси. краї аракалу знаходяться під планкою, а отже вони не будуть вам виступати і відгинатись з роками). Витратив приблизно (це було у 2004р, тому цін точно не пам'ятаю) 64 гр. на аракал і десь до 15гр. на декоративну планку. Дошка під фломастери коштує набагато дорожче (якщо такий розмір дошки як у мене, то це приблизно від 1250гр. і вище). Робіть і користуйтесь на здоров'я (пилом від крейди дихати не прийдеться тай руки чисті, як у ...)
|
|
| | |
| Varkan |
Дата: Пн, 03.03.2008, 12:48 | Повідомлення № 64 |
|
Викладач ВУЗу
| На даному форумі дуже багато говорять про інформатизацію та компютеризацію, і звідси логічне запитання чи не пора переводити методичне забезпечення в електронний формат (шоб не робити папочки, а в папочці ще папочки, а в папочці файлики, а там багато переведеного паперу)?
|
|
| | |
| Махновець_Ігор |
Дата: Пн, 03.03.2008, 15:46 | Повідомлення № 65 |
|
Адмін
Група: Адміністратори
| Quote (ssh) А як же щодо вимог оформлення кабінету інформатики? Там написано - дошка під маркери має бути обов'язково Я чітко вказав, що не потрібна дошка на якій пишуть крейдою, це теж не докір. А стосовно фрази "Там написано - дошка під маркери має бути обов'язково", але вони що хочеш там напишуть, а як би хоч один поцікавився скільки коштує або придбав. Quote (ssh) Це все писалося для того щоб переконати Вас в тому, що мультимедійна дошка чи проектор в класі інформатики потрібні і наводився просто приклад.. А не як докір Вам. А користування Radmin це хіба що тимчасовий вихід з положення, але аж ніяк суперпрограма яка замінює мультимедійну дошку. Дійсно мультимедійна дошка чи проектор в класі інформатики потрібні, але їх в нас нема і не буде, хоча по наказах і звітах в районі у всіх все є. При пояснені я використовую нетопскул, бо більше нема нащо надіятись
|
|
| | |
| Ковальчук_Олександр |
Дата: Пн, 03.03.2008, 19:02 | Повідомлення № 66 |
|
Адмін
| Quote (ssh) Купив 4 м білого аракалу шириною 1 м (необхідно дивитись, щоб був гладенький). А також декоративну планку шириною 1 см. Розрізав на 3 частини 1:2:1(відповідно до дошки трьохстворчатої), наклеїв. ssh, для повного щастя прошу вас сфотографувати вашу дошку і викласти на форум зображення. Щоб можна було не тільки уявляти, але й чітко бачити, як вона виглядає у вас. Проблема з дошками є в багатьох вчителів, і в мене також. Думав купити готову дошку, але підозрюю, що вона мені не по карману, прийдеться робити саморобну. Як завантажити фото на форум читайте тут Бажано, щоб фотка була розміром не менше, ніж 1024х768.
|
|
| | |
| filnick |
Дата: Пн, 03.03.2008, 19:39 | Повідомлення № 67 |
|
Мудрий вчитель
Група: Друзі форуму
| Quote (ssh) Це все писалося для того щоб переконати Вас в тому, що мультимедійна дошка чи проектор в класі інформатики потрібні і наводився просто приклад.. А не як докір Вам. Щиро вдячний Вам, шановний ssh, за детальний аналіз та глибоке вивчення моїх постів. Основна ідея написаного мною стосувалася розумного використання різноманітних технологій, в т.ч. мультимедійних і не лише на уроках інформатики. Я дійсно використовую проектор на уроках інформатики, але не зручно його використовувати в компютерному класі. Причина банальна - столи в кабінеті розміщені по периметру кабінету (іншим способом їх розставити неможливо). Тому й пояснення матеріалу, демонстрації - проводжу в класі, поруч з кабінетом. А коли вже діти працюють за ПК, а необхідно, щось показати, кажу їм - включіть Радмін. Вони побачать екран мого монітора, на якому я й продемонструю потрібний елемент чи завдання.
|
|
| | |
| ssh |
Дата: Сб, 08.03.2008, 23:28 | Повідомлення № 68 |
|
| Quote (filnick) Причина банальна - столи в кабінеті розміщені по периметру кабінету (іншим способом їх розставити неможливо). Тому й пояснення матеріалу, демонстрації - проводжу в класі, поруч з кабінетом. В мене також робочі місця учнів розміщені по периметру. Але крім цього кабінет обладнаний додатково двомісними учнівськими столами (хоч не є великим). Це набагато зручніше ніж переходити із класу в клас під час уроку. Quote (filnick) розумного використання різноманітних технологій, в т.ч. мультимедійних і не лише на уроках інформатики. Я з Вами згоден. Техніку потрібно використовувати розумно і в міру.
|
|
| | |
| filnick |
Дата: Нд, 09.03.2008, 08:48 | Повідомлення № 69 |
|
Мудрий вчитель
| Quote (ssh) кабінет обладнаний додатково двомісними учнівськими столами Якщо внести додаткові столи - то треба винести компютери. У мене і так перебір ПК за нормами площі.
|
|
| | |
| SLKuty |
Дата: Нд, 09.03.2008, 11:31 | Повідомлення № 70 |
|
Монтажер
| Використовую PenTabled така планшетка і ручка до неї можна малювати, або використовувати замість мишки коштує біля 200 грн. НетСупорт - Пеінт - і можна намалювати все що можете намалювати якщо звикнути то набагато зручніше ніж мишка тільки права кнопка трохи незручна Дошка і проектор є в новому класі - дуже не зручно бо вчитель собою робить тінь на ту дошку і діти нічого не бачуть
|
|
| | |
| Ковшун |
Дата: Нд, 09.03.2008, 13:06 | Повідомлення № 71 |
|
Адмін
| Quote (SLKuty) Дошка і проектор є в новому класі - дуже не зручно бо вчитель собою робить тінь на ту дошку і діти нічого не бачуть Ну, так вчителю треба це врахувати і не закривати собою дошку!!!
|
|
| | |
| Newbie |
Дата: Нд, 09.03.2008, 13:35 | Повідомлення № 72 |
|
Хелпер
| проектор варто вішати під стелю - тоді його гарно можна налаштувати і нічого не заступати. але це вимагає певного перепланування простору, виведення комунікацій до стелі, подовжені дроти і т.д....
|
|
| | |
| filnick |
Дата: Пн, 10.03.2008, 19:39 | Повідомлення № 73 |
|
Мудрий вчитель
| Quote (Newbie) це вимагає певного перепланування простору, виведення комунікацій до стелі, подовжені дроти і т.д.... В тому й вся справа! Компютерна техніка, мультимедійні пристрої поступово наповнюють школи України. А школи побудовані 20, 30, а подекуди й більше років тому. А особливо сільські! Вони не розраховувались при плануванні на такі кабінети, які передбачені сан.нормами для використання нової техніки. Електроарматура, як правило, радянських часів. Ось і доводиться десь переробляти, десь переставляти, довбати стіни. У нашому районі фактично лише одна новозбудована школа (1997р.), яка спланована відповідно до сучасних вимог, а про решту - буду мовчати.
|
|
| | |
| Newbie |
Дата: Пн, 10.03.2008, 21:22 | Повідомлення № 74 |
|
Хелпер
| у мене ситуація не краща... іноді думаю написати в якусь передачу типу "квадратний метр" чи "квартирне питання" щоб зробили нормальний ремонт за всіми сучасними нормами, бо коштів на це шкільних я боюсь не дочекатись...
|
|
| | |
| filnick |
Дата: Вт, 11.03.2008, 17:42 | Повідомлення № 75 |
|
Мудрий вчитель
| Зробити капітальний ремонт (євроремонт, переплануваня і т.д.) для одного кабінету не реально. Щонайменше -навчальний корпус. А це вже не парафія вчителя, навіть не директора. Тут потрібні спонсори серйозні.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz |