Дорогі друзі, шановні вчителі інформатики! У багатьох з нас вже є цифрова фотокамера, а багато-хто має намір її придбати. Давайте поділимося досвідом один з одним. Адже на сьгоднішній день вибір фотоапаратів на стільки широкий, що легко у ньому потонути і зробити покупку про яку будемо жаліти ще довгі роки. Я з недовірою ставлюся до пропозицій продавців, вони рекламують те, що їм важко продати, те що в них ніхто не бере! Давайте виділимо собі ключові характеристики, на які треба звернути увагу при виборі фотоапарата: 1) Кількість пікселів у матриці (для звичайного користувача - достатньо 3 Мпік); 2) Діаметр об'єктива (7 Мпік. камери з об'єктивами, діаметром до 1,5 см фотографують набагато гірше, чим 3-х Мпік. камери з великим об'єктивом); 3) Оптичний зум (чим більший, тим краще, не путати з цифровим зумом, який ніякого значення при виборі камери немає); 4) Батарея живлення (найкращий варіант - на батареях АА, або акамуляторах таких самих розмірів, бо вони завжди є в продажі); 5) Зручність меню і функціональних кнопок; 6) Ціна та наявність у продажу. Для професійного користувача цей список можна розширити!
Я перепробував десяток різних фотокамер, тепер користуюся фотоапаратом Canon Power Shot A510. Купив його за 1400 грн. (зараз подібний йому, але А630 коштує 950 грн.). Враження у мене про нього дуже добре. Я і на паспорт ним фотографую, і на весіллях, і вінетки та альбоми в школі роблю. Одної зарядки акамуляторів АА 2400 А/год. мені вистачає до 250 кадрів із вспишкою. Кращим за нього я вважаю хіба-що фотоапарат класу Nikon D70, який коштує більше 6000 грн.
А ви чим фотографуєте? Діліться своїми враженнями!
Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Виявляється ціна б-у Д700 співрозмірна з ціною нового 6Д.
Порівняння Д700 з Д750
В то же время Nikon D750 так и не может достичь некоторых высот, покоренных ‘семисоткой’:
D700 имеет полностью металлический корпус, у D750 корпус составной, с композитной передней частью. минимальная выдержка у D700 составляет 1/8000 сек. против 1/4000 сек. у D750. Эту разницу часто любят обсасывать на форумах, на самом деле для реальной работы это не имеет никакого принципиального значения, детали по этому вопросу найдете в моей статье ‘1/4000 против 1/8000‘. выдержка синхронизации со вспышкой у D700 составляет 1/320 сек., против 1/250 сек. у D750. Nikon D700 имеет защитную шторку окуляра (для чего она?). максимальная скорость серийной съемки у D700 составляет 8 к/с против 6.5 к/с у D750. Это критично для репортажной съемки. D700 может использовать батблок MB-D10 вместе с дополнительной крышкой BL-3, которая позволяет использовать большие и очень емкие аккумуляторы EN-EL4 или EN-EL4a от флагманских камер Nikon D3, D3s, D3x, что в разы увеличивает количество снятых кадров на одном аккумуляторе. Nikon D750 в своем батблоке может использовать только штатные аккумуляторы EN-EL15. D700 может использовать несжатый формат RAW файлов с полноценными исходными данными, считанными с матрицы фотоаппарата. D750 может использовать для максимального качества фото только формат «RAW со сжатием без потерь». Обе камеры могут использовать 14-битную глубину цвета. Что это такое и с чем его едят найдете в разделе ‘12 bit raw VS 14 bit raw‘. при одинаковых настройках компрессии RAW (14 бит, сжатие без потерь) буфер Nikon D700 помещает 17 кадров, буфер Nikon D750 только 12. Nikon D700 умеет снимать в формате TIFF. увеличение видоискателя Nikon D700 составляет 0.72Х против 0.70Х у Nikon D750. Хотя, в то же время D750 имеет 100% покрытие кадра, против 95% у D700. D700 использует профессиональный форм-фактор карт памяти — CF, D750 — SD (SDHC, SDXC). Но в то же время D750 имеет два слота для карт памяти. Во всем остальном Nikon D750 либо лучше, либо на том же уровне, что и Nikon D700.
Чомусь ніде не згадується про порівняння шумів при високих ІСО. З інших статей видно, що для Д750 максимальне робоче ІСО 6400. А у Д700 яке?
А ось на б-у Д700 ціни тримаються. Мабуть він того вартий. Від 50 тис. до 100 тис. пробігу можна знайти за 22-25 тис. грн., а екземпляри з меншим пробігом коштують 1000 у.е. і навіть більше. Наприклад, той що до 10 000 кадрів коштує 1100 у.е. без торгу. Чи може шукати трішки дешевші від 30 до 50 тис. пробігу? Але вони вже дуже почовгані зовні.
Як правильно писати, Хрестини чи Христини? У нас всі (я теж) на етікетках пишуть Христини, Ви і багато інших - Хрестини. В словниках перекладачів обидва слова перекладаються правильно і не підкреслюються! Так як же правильно?
Очевидно, одні утворюють це слово від імені Христа, а інші від слова "хрест". Академічний словник 1970-80-х років подає обидві форми, але "христини"з ремаркою "застаріле": http://sum.in.ua/s/khrystyny У нас кажуть "хрестини".