|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Який фотоапарат краще придбати? І чому?
| |
Bandalak |
Дата: We, 13.02.2008, 16:55 | Повідомлення № 1 |
Лідер форуму
| Дорогі друзі, шановні вчителі інформатики! У багатьох з нас вже є цифрова фотокамера, а багато-хто має намір її придбати. Давайте поділимося досвідом один з одним. Адже на сьгоднішній день вибір фотоапаратів на стільки широкий, що легко у ньому потонути і зробити покупку про яку будемо жаліти ще довгі роки. Я з недовірою ставлюся до пропозицій продавців, вони рекламують те, що їм важко продати, те що в них ніхто не бере! Давайте виділимо собі ключові характеристики, на які треба звернути увагу при виборі фотоапарата: 1) Кількість пікселів у матриці (для звичайного користувача - достатньо 3 Мпік); 2) Діаметр об'єктива (7 Мпік. камери з об'єктивами, діаметром до 1,5 см фотографують набагато гірше, чим 3-х Мпік. камери з великим об'єктивом); 3) Оптичний зум (чим більший, тим краще, не путати з цифровим зумом, який ніякого значення при виборі камери немає); 4) Батарея живлення (найкращий варіант - на батареях АА, або акамуляторах таких самих розмірів, бо вони завжди є в продажі); 5) Зручність меню і функціональних кнопок; 6) Ціна та наявність у продажу. Для професійного користувача цей список можна розширити! Я перепробував десяток різних фотокамер, тепер користуюся фотоапаратом Canon Power Shot A510. Купив його за 1400 грн. (зараз подібний йому, але А630 коштує 950 грн.). Враження у мене про нього дуже добре. Я і на паспорт ним фотографую, і на весіллях, і вінетки та альбоми в школі роблю. Одної зарядки акамуляторів АА 2400 А/год. мені вистачає до 250 кадрів із вспишкою. Кращим за нього я вважаю хіба-що фотоапарат класу Nikon D70, який коштує більше 6000 грн. А ви чим фотографуєте? Діліться своїми враженнями! Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| |
Ogorodets |
Дата: We, 13.02.2008, 19:03 | Повідомлення № 2 |
Назавжди з нами
| Quote (Bandalak) хіба-що фотоапарат класу Nikon D70, який коштує більше 6000 грн. А еще краще Nikon D80. Наилучшая полупрофессиональная фотокамера за, в принципе, разумные деньги. А мы разговариваем в какой ценовой категории?
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Th, 14.02.2008, 00:39 | Повідомлення № 3 |
Ветеран спілкування
| Quote (Bandalak) Я перепробував десяток різних фотокамер, тепер користуюся фотоапаратом Canon Power Shot A510. Скажу відверто: для професійних вінеток вашого цифровика явно мало... Але тут все залежить від клієнтів і ще + освітлення (якщо студійне освітлення, то вийде не погано). У мене цифровик Olimpus SP510. Коштує також 1400 грн (голий без флешки і акумуляторів з зарядним). Задоволений його роботою, інколи трохи шумить, але в фотошопі дуже гарно фотки піддаються корекції. Для професійних цілей не годиться, тому вінетки я ним не роблю. Але часто приходиться в школі знімати різні свята, міроприємства. Хороший робочий апарат. Ідеальне поєднання ціни і якості. До речі, по характеристикам конкурує з Canon Power Shot A510. В якого цифровика якість фото краща сказати не можу. Школа має Canon Power Shot S3IS. На автоматі дуже шумить, а на ручних налаштуваннях виходить хороша якість картинки. Але не набагато кращий за мій. Тому для домашніх цілей ці фотіки годяться, а для професійних - Nikon D80.
|
|
| | |
Bandalak |
Дата: Th, 14.02.2008, 09:22 | Повідомлення № 5 |
Лідер форуму
| Quote (Ogorodets) А еще краще Nikon D80 Я переконаний що D80 набагато гірший від D70S, це я знаю спілкуючись з фотографами студій та тими, що фотографують вінєтки. Звичайно у D80 стоїть більш сучасна програмна прошивка, але у нього є дуже суттєвий мінус порівняно з Nikon D70S, чи D70 просто. Це матриця нового типу, яка ще сира, не дороблена, можливо її в майбутньому підправлять. Фото з D80 получається дуже перенасичене в жовто-червоній області спектру. У фотошопі підправити звичайно можна, але треба певних зусиль і відповідної кваліфікації. А відправити флешкарту зразу на друк? Нічого доброго з цього не вийде, лише оператор буде посилати фотографа у три поверхи!!! Прифотографуванні із професійним освітленням D80 взагалі видає якісь чудеса, навіть при ручних настройках, котрі підкоректувати практично не можливо! Плюсом цього фотоапарата є перехід на карту пам'яті SD. Всеж-таки кращим серед подібних фотокамер є Nikon D70S. Про це можна прочитати на будь-якому фото-форумі ! Quote (Ковальчук_Олександр) для професійних вінеток вашого цифровика явно мало Я не спорю, дійсно мало. Але з власного досвіду скажу, що використовуючи проф. освітлення (2 зонтики з синхронними вспишками і вспишку у фон), я добився не поганих результатів і цим дешевим, Canon Power Shot A510 фотоапаратом. До формату 15х21 виходить все чудово, кольори - супер, чіткість - ідеальна. Та й 20х30 виходить не погано, при крупноплановій зйомці. А що-до ростових фігур, то цей апарат дає не найкраще зображення. Мої вінєтки з якісним фотомонтажем виглядають набагато краще від тих, що знімають "горе-професіонали" дорогими фотокамерами! Nikon D70S я звичайно хочу прибати, він супер-фотоапарат, але нажаль грошей на все не вистачає. Тож обходюся тим, що маю!Добавлено (14.02.2008, 09:22) ---------------------------------------------
Quote (Newbie) наразі зупинилась на Olympus FE-280 Шановна пані, був у мене цей фотоапарат, насилу я його позбувся (подарував школі). Я можу назвати багато фактів чому його не варто купувати! За ці ж гроші краще купити Canon Power Shot A530, або новішу модель, нехай він трохи більший і важчий грам на 25 від Олімпуса, але я переконаний, що ви пе пожалієте! Прочитайте вищі повідомлення про характеристики і зрозумієте самі.
|
|
| |
Newbie |
Дата: Th, 14.02.2008, 09:43 | Повідомлення № 6 |
Хелпер
| Quote (Bandalak) Шановна пані, був у мене цей фотоапарат, насилу я його позбувся (подарував школі). Я можу назвати багато фактів чому його не варто купувати! дякую за відгук! я вибираю серед [url=http://market.yandex.ru/compare.xml?CMD=-CMP=926662,1037964,1556328,1010820,1000748&hid=91148]цих моделей [/url], можливо для професійного фотографа є свої міркування, для мене мабуть вистарчить і цих параметрів. у мене є старий фотоапарат, великий і незграбний, коли купувався (7 років тому) - був з дуже хорошими параметрами, зараз звісно вже морально застарів. зараз хочу звичайний домашній фотоапарат, для якого не потрібно окремої сумки при подорожі
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Sa, 16.02.2008, 13:47 | Повідомлення № 7 |
Лідер форуму
| Quote (Newbie) зараз хочу звичайний домашній фотоапарат, для якого не потрібно окремої сумки при подорожі Canon A510-760 теж прекрасно поміщається у сумці, чи кешені, але це фотокамера на порядок вищого класу, чим Olympus FE-280, хоча їхня ціна співрозмірна!
|
|
| |
ssh |
Дата: Sa, 16.02.2008, 13:49 | Повідомлення № 8 |
Проф. освоїв фото-від. монтаж
| Quote (Newbie) D80 получається дуже перенасичене в жовто-червоній області спектру маю Nikon D80. фотокамера чудова., але даний недолік підтверджю.
|
|
| |
dpi |
Дата: Th, 21.02.2008, 13:48 | Повідомлення № 9 |
Досвідчений вчитель
| Запланировал на весну купить Cаnоn S5. Отговорите. (2700 грн.) _____
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Th, 21.02.2008, 18:21 | Повідомлення № 10 |
Лідер форуму
| Я вважаю, що для любительської зйомки достатньо камери класу Canon Power Shot A510-710 за 700 - 1450 грн. Для професійної зйомки треба щось типу Nikon D70. Все проміжне - це даремна трата грошей. Cаnоn S5 кращий від Canon Power Shot A510 відсотків на 10, а коштує вдвічі дорожче! Та всеж кожен має право вибору сам. На смаки Аксіом немає!
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Th, 21.02.2008, 18:31 | Повідомлення № 11 |
Ветеран спілкування
| Quote (dpi) Запланировал на весну купить Cаnоn S5. Отговорите. (2700 грн.) У нашій школі є Cаnоn PowerShot S3 IS. Загалом досить непогана камера. Погано знімає на автоматі, але добре - на ручних налаштуваннях. Модель PowerShot S5 IS набагато досконаліша. Радує оптична стабілізаціє зображення. У моделі PowerShot S3 IS фізичний розмір матриці 1/2,5", 6 Мп. У моделі PowerShot S5 IS розмір матриці також 1/2,5", але 8 Мп. Шуми будуть зашкалювати. В нас S3 IS пристойно шумить, підозрюю, що S5 IS буде шуміти сильніше. Це єдиний суттєвий мінус. Все інше, в т.ч. об’єктив на висоті. Думайте. Ціна високовата.
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Fr, 22.02.2008, 16:48 | Повідомлення № 12 |
Лідер форуму
| Quote (dpi) Запланировал на весну купить Cаnоn S5. Отговорите. (2700 грн.) Сьогодні був у магазиті, там якась дама (дуже нагла), була на днях купила цей апарат, але десь стукнула і хотіла по гарантіі поміняти, бо об'єктив перестав відкриватися. Продавець викликав миліцію, бо вона кричала на всі Чернівці і прилавок перевернула. Так от, я тримав цей апарат у руках. По розміраз об'єктива можу сказати це не погана штука. Але ТАМ ЧОМУСЬ НЕ ВСІ РУЧНІ РЕЖИМИ ПРАЦЮЮТЬ так як ми звикли від "Зеніта". Взяв я такий самий, але справний апарат і сфотографував без вспишки під розбитим прилавком. Хочу сказати шуму там було більше, чим зображення. Порада: візьміть краще дешевший подібний апарат, не більше 1000 грн., більшого вони не варті.. Майже не шумлять апарати до 5 Мпк., а після 7 Мпк - це як фотоплівка чутливості 1600. Зерно, при зйомці у темряві, як у горобця яйця. Усі ручні режими є у Canon Power Shot A510-760. Удачі!
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Sa, 23.02.2008, 21:39 | Повідомлення № 13 |
Ветеран спілкування
| Quote (dpi) Запланировал на весну купить Cаnоn S5. Отговорите. (2700 грн.) Раджу придивитись до CANON PowerShot G9 http://www.foto.ru/canon_powershot_g9.html Дизайн не супер, але технічні характеристики досить хороші. Ціна $590 є трошки зависокою, але мабуть він тільки недавно появився в продажу.
|
|
| |
SLKuty |
Дата: Su, 24.02.2008, 12:19 | Повідомлення № 14 |
Монтажер
| Quote (ssh) маю Nikon D80. фотокамера чудова., але даний недолік підтверджю. Я також підтверджую такий недолік при штучному освітлені Але при пейзажній зйомці на природі при сонячному розсіяному світлі йому немає рівних В Д80 насичені кольори навіть зимою коли кольорів небагато про професійні Кенони я дуже поганої думки Уважно досліджував знімки професійних і не дуже професійних фотографів - багато просто брак, пересвічені, без кольору і це апаратом за 3500 дол. а любительські Кенони прекрасні і відео знімають зі звуком для дому і сімї дуже непогано
|
|
| |
Spirit |
Дата: Mo, 25.02.2008, 16:47 | Повідомлення № 15 |
Сис.адмін
| Если у Nikon D80 такие недостатки, то из ценовой области около 1000 дол. можно выбрать Olympus E510, пока не встречал людей, которые его поробовали, но он явно лучше предшественника E500, у которого одним из главных минусов была медленная фокусировка в авто-режиме.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |