Сб, 23.09.2017, 22:54
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 3 з 4«1234»
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.1 Відеомонтаж » Відеокамери Sony VX2100E та Panasonic AG-DVX100BE (Говоримо про все, що пов’язано з даними відеокамерами.)
Відеокамери Sony VX2100E та Panasonic AG-DVX100BE
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 17.05.2008, 16:57 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
В даній темі будемо обговорювати питання, які виникають при роботі на даних камерах.



Шановні форумчани!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!
Bandalak Дата: Чт, 19.06.2008, 13:47 | Повідомлення № 31
Лідер форуму
Повідомлень: 5392
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Quote (Ogorodets)
Пинаклом с битрейтом не меньше 8000

Я кодую тільки Canopus Pro Coder 2 і тепер пробую третю версію.
Якістю задоволений. Непогано виходить навіть при бітрейді 3000, різницю між 8000 і 3000 можна помітити тільки на комп'ютері, або LCD телевізорі 24 дюйма, або більше. І то це зможе помітити тільки досвідчений глядач.
А взагалі я бітрейди більше 4500 використовую дуже рідко. Просто немає смислу!

Додано (19.06.2008, 12:47)
---------------------------------------------
У мене така проблема:
Знімаю Камерою Соні 2100е, на обох екранах камери зображення прекрасне, супер. Підключаю телевізор - також нормально. А от коли скидаю в комп'ютер, зображення чомусь набагато темніше норми. Потім пишу на ДВД і дивлюся з прогровача на тому ж телевізорі, зразу помітно, що все дуже темне (десь на 20% яскравості).
Саме головне, що із старою камерою таких проблем у мене ніколи не було. Зображення було приблизно одинакове на екрані камери, на телевізорі та на комп'ютері!

У кого які думки з цього приводу?

Varkan Дата: Чт, 19.06.2008, 14:55 | Повідомлення № 32
Викладач ВУЗу
Повідомлень: 425
Нагороди: 0
Рейтинг: 6
Quote (Bandalak)
скидаю в комп'ютер, зображення чомусь набагато темніше норми

можливо потрібно подивитися налаштування програми за допомогою якої скидаєте на ПК?

Ковальчук_Олександр Дата: Пт, 20.06.2008, 01:05 | Повідомлення № 33
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (Bandalak)
Знімаю Камерою Соні 2100е, на обох екранах камери зображення прекрасне, супер. Підключаю телевізор - також нормально. А от коли скидаю в комп'ютер, зображення чомусь набагато темніше норми.

У мене після заливання в комп’ютер такою ж камерою відео темніше не стає!
Заливаю ScenalyzerLive, яка розміщена в приваті тут

В мене взагалі з камерою деякі глюки почались.
І все після того, як я знімав гру в волейбол в спортзалі і в камеру влучив м’яч (хоча я не впевнений, що проблеми виникли із-за цього). По-перше, кришка перестала сама відкриватись (потрібно легенько пальцем допомагати). Підозрюю, що відкрутився болтик на кришці, збираюсь на днях придбати маленьку відкрутку і спробувати закрутити.
По-друге, сьогодні при натисненні на Rec, камера вимагала вставити чистящу касету, яку я не придбав. Запис я не міг включити кілька хвилин. Підозрюю, що то була бракована касета вставлена, точніше брак був на перших 5 хв. плівки.
Найближчим часом збираюсь придбати кілька чистящих касет.
Взавтра буду знімати випуск і не дай Бог, знову таке станеться, та ще й під час якогось важливого моменту, наприклад, вручення атестатів, це буде катастрофа... sad

Bandalak Дата: Вт, 24.06.2008, 00:25 | Повідомлення № 34
Лідер форуму
Повідомлень: 5392
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Quote (Varkan)
можливо потрібно подивитися налаштування програми за допомогою якої скидаєте на ПК?

Я скидаю за допомогою Pinnacle Studio 11 plus. Там при скиданні з цифрової камери через ІЕЕ1394 ніяких налаштувань по яскравості та контрасту немає і в принципі не може бути, адже скидається вже сформований DV файл і підправити його при захваті неможливо. Інша справа - з аналога, там є вже такі регулятори.
Я підозрюю, що щось не те з настройками саме в камері, а сучасні телевізори автоматично адаптуються під неправильну яскравість і нам здається, що все Ок, а насправді не так!
Quote (Ковальчук_Олександр)
Взавтра буду знімати випуск і не дай Бог, знову таке станеться, та ще й під час якогось важливого моменту, наприклад, вручення атестатів, це буде катастрофа...

Я теж завтра знімаю. На всяк випадок беру в машину з собою стару камеру з зараженими акамуляторами. Краще перестрахуватися.

Я ще купив собі наплечний штатив, бо Соня важкувата для мене. Буду зранку тренуватися його чіпляти!

Додано (23.06.2008, 23:25)
---------------------------------------------

Quote (Ковальчук_Олександр)
Все діло в тому, що я ніяк не можу нормально знімати на дворі при яскравому сонці.

Дивно, я вмикаю фільтр ND2 і тоді автомат працює супер і на яскравому сонці, морди зовсім не жовті. Може Ви виадково полізли до якихось настройок плаваючої точки RGB фільтра? До них можна добратися через набір кнопок на верхній ручці, але краще цього не робити!
Ковальчук_Олександр Дата: Вт, 24.06.2008, 01:07 | Повідомлення № 35
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (Bandalak)
Дивно, я вмикаю фільтр ND2 і тоді автомат працює супер і на яскравому сонці, морди зовсім не жовті. Може Ви виадково полізли до якихось настройок плаваючої точки RGB фільтра? До них можна добратися через набір кнопок на верхній ручці, але краще цього не робити!

В мене на дворі при палкому сонці на автоматі з увімкненим ND2 виходить пересвіт. Я взагалі автоматом користувався перших два дні. Підбираю експозицію і баланс білого відповідно до освітлення. І при яскравому сонці вмикаю ND2 та закриваю діафрагму до F9, F11.

Щодо специфічних налаштувань, то потрібно глянути.

Quote (Bandalak)
Я ще купив собі наплечний штатив

Так, важкувата камера, але шанс безплатно підкачатись. В мене зразу руки від неї боліли, а зараз звик і все в порядку. Я стараюсь після кожних 5-7 хвилин тримання опускати камеру вниз, щоб руки розслабились. Ну а коли приходиться тримати довше, то так і терплю.
До речі, скільки обійшовся штативчик на плече?

В мене в планах на наступний рік купити GlideCam, дивився зразки відео з його використанням - суперова штука.

Bandalak Дата: Ср, 25.06.2008, 15:02 | Повідомлення № 36
Лідер форуму
Повідомлень: 5392
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Quote (Ковальчук_Олександр)
GlideCam

А це що таке за звір?

Quote (Ковальчук_Олександр)
До речі, скільки обійшовся штативчик на плече?

135 у.е.
Між іншим він поламався при першій спробі ним скористатися! Злізувалися болки прикріплення частин штатива. І ще не дуже зручні у нього точки опори.

У мене не получається нормально обробляти відео зняте Сонькою на компі. По-перше зображення виходить дуже темне, хоча на телевізорі - супер. По-друге комп дуже тормозить і працює ривками. Хоча, коли я захвачував із старої камери через аналоговий вхід - все було супер! Комп у мене не найслабший із існуючих (Кора Дуба 2,67, 4Мб кеш, т4 Гб ОЗП, Н-відіа 8800 ЛД на 512 Мб, 2 вінти SATA300.
Але чомусь він тормозе при роботі з DV файлами. Система у мене чиста, все налагоджено як слід, все інше працює на Ура!

Ковальчук_Олександр Дата: Ср, 25.06.2008, 18:46 | Повідомлення № 37
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (Bandalak)
Між іншим він поламався при першій спробі ним скористатися!

biggrin
Quote (Bandalak)
А це що таке за звір?

Glidecam 2000 Pro - система стабілізації відеокамер.
З використанням Glidecam створюється ефект літаючої камери. З Glidecam’ом можна знімати ефектні кліпи, справжні шедеври.
Glidecam 2000 Pro коштує в районі 600$
Glidecam 4000 Pro - 1700Є
Пропоную завантажити і подивитись чудовий весільний кліп, знятий з використанням Glidecam 2000 Pro: http://ifolder.ru/6398110 (19,5 М)
Я думаю ви зі мною погодитесь, що ця штука коштує своїх грошей.
Bandalak Дата: Нд, 17.08.2008, 11:10 | Повідомлення № 38
Лідер форуму
Повідомлень: 5392
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
З моєю Сонькою 2100 сталися серйозні проблеми:
Камера у мене Соні 2100е нова, в червні купував. Про якість касет я тоді зовсім не думав і взяв Панасоник DVC60 в сірій упаковці. Зняв таких 10 штук без проблем. Потім меня запросили в столицю Молдови, Кишинів допомогти знімати другою камерою крутий захід. Касети там мені дали свої, це були Сони в помаранчевій упаковці, не пам'ятаю точну модель. Я зняв таких Соньок 6 штук теж без проблем. Потім я повернувся до себе на Україну и продовжив знімати на своїх Панасоніках. Дуже розчарувся, бо вже на другій касеті камера захотіла чистки головки і збився лічильник стрічки. Я почистив головку 10 сек. чистящою касетою Соні (за 5 баксів) після цього нормально зняв ще 4 Панасоніка і знову камера попросила чистити головку. Я подумав, що погано почистив того разу і почистив ще 15 сек., післе того приходилося чистити вже після кожної касети. А нині зовсім кронти! Останню касету я відзняв з муками, адже походу камера хотіла чистити головку через кожних 15-20 хвилин. Це вже жах!!!
Що мені далі робити???
Можливі варіанти:
1) Перейти на касети Соні, перед цим нормально почистити головку перемоткою вперед-назад;
2) Перейти на ТДК чи ще щось;
3) Купити іншу чистящу касету, може моя ліва;
4) Віднести камеру на ремонт по обслуговуванню головок;
5) Викинути камеру в мусорний бак;
6) Ваш варіант.

Я вже купив касети TDK-master за 19 грн. і хочу перейти на них!

Додано (17.08.2008, 10:10)
---------------------------------------------
http://drbobah.com/forum/showthread.php?p=191899#post191899

Ogorodets Дата: Нд, 17.08.2008, 13:15 | Повідомлення № 39
Назавжди з нами
Повідомлень: 834
Нагороди: 1
Рейтинг: 42
Пятый вариант неплохой. ;) А с кассетами сейчас, действительно беда. Еще пару лет назад можно было купить японские, а сейчас - только Украина или Россия. Это ужасные кассеты. Я для себя нашел Panasonic DVC Professional с пометкой Ideal for 3CCD. Оптом они у нас по 20 грн., а в розницу - 30 грн. Проблем не было.
Ковальчук_Олександр Дата: Нд, 17.08.2008, 19:48 | Повідомлення № 40
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (Bandalak)
З моєю Сонькою 2100 сталися серйозні проблеми:

Bandalak, ви не один такий. У мене подібні проблеми були, але не довго, очевидно від того, що я ще не довго нею знімав.
Всього я відзняв близько 15 годин. Тобто у мене є 5 касет (брав з камерою по 10$/шт).
На одній із касет при третьому перезаписі камера почала вимагати чистки головки постійно. Проблема вирішилась тим, що я промотав касету вперед на кілька хвилин. Більше не вимагала.
У мене касети Panasonic AY-DVM63PQ.
Quote (Bandalak)
А нині зовсім кронти! Останню касету я відзняв з муками, адже походу камера хотіла чистити головку через кожних 15-20 хвилин. Це вже жах!!!

Це дійсно жах! Саме страшне те, що можна пропустити значну подію і спортити собі нерви повністю. Наприклад, іде вручення атестатів, а камера кричить "Please, insert cleaning cassette". У мене запасної не має.
І ще цікаво, чому не має результату після чистки чистящою касетою? Невже головка настільки сильно забруднена?
Ogorodets Дата: Нд, 17.08.2008, 22:12 | Повідомлення № 41
Назавжди з нами
Повідомлень: 834
Нагороди: 1
Рейтинг: 42
Quote (Ковальчук_Олександр)
Невже головка настільки сильно забруднена?

Или электроника на камере шалит...
Bandalak Дата: Пн, 18.08.2008, 17:50 | Повідомлення № 42
Лідер форуму
Повідомлень: 5392
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Quote (Ковальчук_Олександр)
Невже головка настільки сильно забруднена?

Або чистяща касета - зовсім не чистяща, а якесь лайно! На днях куплю фірменну!

Додано (18.08.2008, 16:50)
---------------------------------------------

Quote (Ogorodets)
Или электроника на камере шалит...

Це навряд-чи, бо дійсно у місцях де камера просила чистити головку при захваті в комп'ютер помітно цифровий шум у вигляді квадратиків!
Ковальчук_Олександр Дата: Пн, 18.08.2008, 20:39 | Повідомлення № 43
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (Bandalak)
Це навряд-чи, бо дійсно у місцях де камера просила чистити головку при захваті в комп'ютер помітно цифровий шум у вигляді квадратиків!

Вам попалися браковані касети, от і помучили ви ними камеру.
Мої
Quote (Ковальчук_Олександр)
AY-DVM63PQ
мені подобався. Глюк з проханням чистки був один раз, надіюсь більш не повториться. Буду купувати тільки їх. Ціна висока - 10 баксів за касету.
На форумі
Quote (Bandalak)
http://drbobah.com/forum
перечитав всю тему по касетах і дійшов висновку: користуватись касетами одного виробника.
Оскільки технологія виробництва різних компаній сильно відрізняється, від цього страждають наші відеокамери, які дуже з не дешевих.

Ось з прайсу фірми, з якою я співпрацюю:
BANDRIDGE, Чистящая кассета mini DV для чистки головок Видеокамер mini DV (кассета) - 56,58 грн.
Думаю незабаром собі купити.

Bandalak Дата: Сб, 23.08.2008, 09:08 | Повідомлення № 44
Лідер форуму
Повідомлень: 5392
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Саме дивне те, що глюки у вигляді квадратиків проявляються тільки у містях зміни сюжету (коли натискалася кнопка rec/pause). Я вже подував, що може це лєнторотяжна механіка глюче?
Ogorodets Дата: Сб, 23.08.2008, 10:47 | Повідомлення № 45
Назавжди з нами
Повідомлень: 834
Нагороди: 1
Рейтинг: 42
Quote (Bandalak)
Я вже подував, що може це лєнторотяжна механіка глюче?

Вставьте кассету в камеру и на камере просмотрите то место где появляются квадратики. Остановите проигрывание, высуньте кассету, вскройте заднюю крышку на ней и посмотрите следующее: если край кассеты поджеван - это механика, если нет - либо кассета, либо еще что-то.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.1 Відеомонтаж » Відеокамери Sony VX2100E та Panasonic AG-DVX100BE (Говоримо про все, що пов’язано з даними відеокамерами.)
Сторінка 3 з 4«1234»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.