|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Відеокамери Sony VX2100E та Panasonic AG-DVX100BE
| |
kom_adm |
Дата: Sa, 17.05.2008, 15:57 | Повідомлення № 1 |
Ветеран спілкування
| В даній темі будемо обговорювати питання, які виникають при роботі на даних камерах.
Шановні форумчани! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Sa, 17.05.2008, 16:05 | Повідомлення № 2 |
Ветеран спілкування
| Сьогодні нарешті забрав Соньку 2100. Перші враження просто неймовірні: суперовий ефектний дизайн, зручність користування, ергономіка. В комплекті все-таки йшов акумулятор NP570, що мене дуже порадувало. Пробував знімати на автоматі - якість досить пристойна, шумів в темному приміщені майже не виникає. Знаю, що напівпрофесійна камера призначена для зйомки на ручних налаштуваннях, але для цього потрібен досвід роботи з нею, а також ретельне вивчення інструкції та експерименти. Поскільки я новачок при роботі з DV і взагалі у зйомці відео, то в мене виникає питання: який кабель (ллату) найкраще придбати, щоб зганяти відео в комп’ютер, так як в комплекті нічого не знайшов?
|
|
| |
SLKuty |
Дата: Sa, 17.05.2008, 18:26 | Повідомлення № 3 |
Монтажер
| Відповідь тут однозначна Мережева плата ІЕЕЕ 1394 (70-90 грн) ну і кабель відповідний в залежності від розємів на платі в магазинах знають
|
|
| |
ssh |
Дата: Sa, 17.05.2008, 19:41 | Повідомлення № 4 |
Проф. освоїв фото-від. монтаж
| Quote (Ковальчук_Олександр) Сьогодні нарешті забрав Соньку 2100. Перші враження просто неймовірні: суперовий ефектний дизайн, зручність користування, ергономіка. Вітаю. Довгих років роботи.Quote (Ковальчук_Олександр) Поскільки я новачок при роботі з DV і взагалі у зйомці відео, то в мене виникає питання: який кабель (ллату) найкраще придбати, щоб зганяти відео в комп’ютер, так як в комплекті нічого не знайшов? Так, у комплекті нічого не має. Підтримую Quote (SLKuty) ІЕЕЕ 1394 (70-90 грн) . Пізніше, якщо захочете можна купити плату Pinnacle.
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Sa, 17.05.2008, 21:01 | Повідомлення № 5 |
Ветеран спілкування
| ssh, дякую. На слід. неділі придбаю ІЕЕЕ 1394.
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Su, 18.05.2008, 11:07 | Повідомлення № 6 |
Лідер форуму
| Quote (ssh) Вітаю. Довгих років роботи. Приєднуюся. А Пінакле купити таки бажано. Хоч і 200 зелених, зате можливосте у 100 раз більше чим у простого ІЕЕ 1394 ! Та й студія 11 ліц. у комплєкті!
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Su, 18.05.2008, 22:10 | Повідомлення № 7 |
Ветеран спілкування
| Ще раз дякую всім за вітання. І зразу ж питання по камері: як зробити при зйомці розмитий фон, тобто фокусуватися на певному об’єкті. В мене не виходить: переключаю фокус в режим Manual, крутю кольцо фокусування, зуму, врезультаті фон і об’єкт фокусування або чіткий, або розмитий. Потрібно, щоб об’єкт (людина) був чітким, а фон розмитим. Підкажіть, будь-ласка, доступною і повною відповіддю. Quote (Bandalak) Та й студія 11 ліц. у комплєкті! Обійдемося і не л... Quote (Bandalak) зате можливосте у 100 раз більше Яких? Чи може якість відео буде краща? Мені здається, що і через плату ІЕЕ 1394 якість втрачатись не буде. Адже там достатньо висока шв. передачі. На майбутнє, можливо, придбаю. Зараз витратився повністю.
|
|
| |
Ogorodets |
Дата: Su, 18.05.2008, 22:50 | Повідомлення № 8 |
Назавжди з нами
| Quote (Ковальчук_Олександр) Обійдемося і не л... Я бы сказал: обойдемся и без студии вообще. Quote (Ковальчук_Олександр) Яких? Чи може якість відео буде краща? Мені здається, що і через плату ІЕЕ 1394 якість втрачатись не буде. Адже там достатньо висока шв. передачі. На майбутнє, можливо, придбаю. Зараз витратився повністю. Никаких возможностей. Разве, что несколько камер одновременно воткнуть. В основном цена за фирму. За 80 грн контроллера будет достаточно. Это действительно то, на чем можно съэкономить. Quote (Ковальчук_Олександр) Потрібно, щоб об’єкт (людина) був чітким, а фон розмитим. Підкажіть, будь-ласка, доступною і повною відповіддю. Это возможно в том случае, если ваша камера поддерживает режим портретной видеосъемки (моя к сожалению) лишена такой возможности. Если этой функции нет - работаем фильтрами в общем, а в частности - "размытие по краям".
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Su, 18.05.2008, 23:13 | Повідомлення № 9 |
Ветеран спілкування
| Судячи з інструкції, камера має можливість фокусуватися на певному об’єкті, розмиваючи інший:
|
|
| |
Ogorodets |
Дата: Su, 18.05.2008, 23:30 | Повідомлення № 10 |
Назавжди з нами
| Прочитал инструкцию. И где в ней написано о размытии заднего фона? Объект вне фокуса не всегда есть размытый объект.
Відредаговано: Ogorodets - Su, 18.05.2008, 23:31 |
|
| |
SLKuty |
Дата: Mo, 19.05.2008, 13:34 | Повідомлення № 11 |
Монтажер
| Quote (Ковальчук_Олександр) Судячи з інструкції, камера має можливість фокусуватися на певному об’єкті, розмиваючи інший: Потрібно зменшити глибину різкості в фотоапараті це робиться автоматично при "притягуванні" обєкта зумом Пробуйти відійти від людини і наблизити її зумом чим більше наближення тим менша глибина різкості.
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Mo, 19.05.2008, 23:27 | Повідомлення № 12 |
Ветеран спілкування
| Quote (SLKuty) Потрібно зменшити глибину різкості Перепробував всі можливі варіанти. Виходить лише або об’єкт чіткий і фон чіткий, або об’єкт злегка розпливається, а фон чіткий. Потрібно, щоб об’єкт був чітким (в фокусі), а фон розпливчастим. Ще потренуюсь. У мене ще таке питання: камера кожних 5 хвилин виключається, навіть коли я в цей момент знаходжусь в меню і щось налаштовую. Жодних налаштувань я не робив на автоматичне вимкнення і це також не може бути режим очікування (так як я в цей момент можу натискати якісь кнопки). Це глюк чи нормальне явище?
|
|
| |
Ogorodets |
Дата: Tu, 20.05.2008, 01:07 | Повідомлення № 13 |
Назавжди з нами
| Quote (Ковальчук_Олександр) Це глюк чи нормальне явище? Не могу сказать за вашу Соню, а у меня - это нормальное явление. Камера настроена таким образом, что через пять минут, если запись не началась, она автоматически вырубается. Где-то или на Савдинке или на Монтажере была статья, как программно это убрать. В меню камеры этого нет (моей, по крайней мере). Для этого нужны хитрые комбинации кнопок камеры. Если не найдете в сети - попробуйте в сервисном центре спросить: они должны знать.
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Tu, 20.05.2008, 12:48 | Повідомлення № 14 |
Лідер форуму
| Quote (Ковальчук_Олександр) Яких? Чи може якість відео буде краща? Мені здається, що і через плату ІЕЕ 1394 якість втрачатись не буде. Якість кращою не буде однозначно. А можливості у плати такі: 1. Запис напряму на ДВД з різною ступінню стиснення. 2. Можливість при захваті у деяких місцях виставляти ДАТА/ЧАС. Я не знаю іншого способу. Люди ще від аналогових камер звикли, що у кадрі майже завжди має бути ДАТА/ЧАС. А у цифрових з цим проблемка невеличка. 3. Апаратне перекодування у різні формати: МПГ1-2, Дів-Х та інші. Якість такого перекодування на 2 порядки вища, чим будь-якого програмного, я вже не говорю про швидкість!!!! 4. Можливість дуже якісно цифрувати старі касети. 5. Зворотній запис на камеру. Мікшування з декількох однакових камер, засинхронізованих через Тіме-коде перед зйомкою. 6. Можливість провести монтаж у реальному часі. Камери ( до 4 шт.) повинні бути підключені до плати під-час зйомки у павільйоні. 7. Апаратний альфа-канал по 12 ключах. (Підтримують не всі камери) 8. Мікшування звуку та нормалізація під-час захвату. 9. ГОЛОВНЕ!!!!! У карті є встроєна звукова плата. Це значить що не співпадання звуку з відео небуде ніколи, з любої камери (ан. і циф.) 10. У комплекті іде дуже якісний мікрофон для озвучки та 2х3 метри супер тканини зеленого кольру для хромо-кей. Таку тканину із ширпотребу не підберете ніколи, або бліки будуть, або тіні, чи колір не чистий! 12. Під час монтажу у Студії11, можна переглядати проміжні результати, переходи, ефекти та ін. крупним планом на телевізорі у реальному часі!!!! Це супер-зручно!!!! Я думаю досить.
|
|
| |
Ogorodets |
Дата: Tu, 20.05.2008, 21:00 | Повідомлення № 15 |
Назавжди з нами
| Ну и нафига это все?
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |