Ср, 22.11.2017, 14:48
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 2 з 11«12341011»
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.1 Відеомонтаж » Монтаж відео в Adobe Premiere Pro 2.0/CS3 (Питання по монтажу в даних програмах.)
Монтаж відео в Adobe Premiere Pro 2.0/CS3
Ковальчук_Олександр Дата: Пн, 21.04.2008, 19:02 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3622
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Якщо ви оброблюєте відео програмою Adobe Premiere Pro 2.0, поділіться секретами роботи.
Також можна задавати питання, які виникають у вас при роботі з даною програмою.

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

Ковальчук_Олександр Дата: Пн, 21.04.2008, 19:13 | Повідомлення № 16
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3622
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
І доречі, я хочу, щоб на 1 диск вмістити 1 год. відео, а на інший - 1 год. 6 хвилин, що залишились, чи навпаки. Або поділити навпіл.
В Пінаклі, коли записувати на диск, чи вінчестер, то створюються дві папки video_ts, audio_ts і там все зрозуміло. Тут же ціла морока. Невже двохгодинний проект не можна записати на 2 DVD??? angry sad

Quote (SLKuty)

Виберіть змінну бітність VBR
там є три регулятори найменша найбільша кількість Кб за сек і основна - сама головна
найбільшу ставте 8
найменшу3
середню 7-4 поки не засвітиться БУРН
є формула за якою можна обчислити, але яїї немаю і посуваю по трохи середній повзунок поки не підберу оптимальний варіант

Мені що стискати 2 год. 6 хвилин, щоб вмістити на 1 диск? Це ж яка жахлива якість вийде? Потрібно на два.
SLKuty Дата: Пн, 21.04.2008, 19:13 | Повідомлення № 17
Монтажер
Повідомлень: 808
Нагороди: 6
Рейтинг: 103
буде вам дві папки video_ts, audio_ts не переживайте
за замовчуваннням премєра записує на диск всю часову лінію

1 створіть ще одну лінію File - New - Sequence
відріжте другу половину фільму і покладіть її на нову часову лінію
і виводіть по черзі кожну лінію на диск

2 змініть маштаб часової лінії так щоб бачити весь фільм. Під синьою стрілкою з червоною лінією є сіра смуга. Краї тої смуги рухомі і ними можна вказати робочу область(Work Area) чи то для виводу в файл, чи на диск
(наприклад якщо треба прорендерити 3 хв десь по середині фільму і зберегти в окремий файл)
при виводі на диск в Setting виберіть Range -Work Area і на диск виведеться тільки та частина над якою є сіра смуга

Добавлено (04.12.2007, 22:56)
---------------------------------------------
я використовую 1 спосіб

Добавлено (04.12.2007, 22:58)
---------------------------------------------
доречі, якщо немає танців і взагалі динаміки то можна і 2 год в диск загнати

Додано (04.12.2007, 23:04)
---------------------------------------------
і не спиться Вам в такій годині........
Я коло цього монтажу давно забув, що таке 8 годинний сон
добре, що коли воно рендерить можна в неті шастати і в форумі приймати участь

Ковальчук_Олександр Дата: Пн, 21.04.2008, 19:13 | Повідомлення № 18
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3622
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Дякую за оперативну відповідь. Це вже більш зрозуміло. Буду пробувати.

Quote (SLKuty)
доречі, якщо немає танців і взагалі динаміки то можна і 2 год в диск загнати

1 година 40 хвилин із цього проекту - займає концерт в Будинку культури.

Quote (SLKuty)
я використовую 1 спосіб

Перший спосіб повністю зрозумілий. Ви переганяєте проект в фільм dv avi якості без стиску. Цей фільм займає солідно місця на вінчестері. А що робите далі? Коліться happy
І ще одне: то як краще робити в PAL чи NTSC. Чи це взагалі не суттєво? Камера знімає в PAL (25 кадрів/с, 720х576). Просто, коли вибираю PAL, автоматично вигодить менше кадрів на весь проект.
SLKuty Дата: Пн, 21.04.2008, 19:13 | Повідомлення № 19
Монтажер
Повідомлень: 808
Нагороди: 6
Рейтинг: 103
Працюємо тільки в РАL
Більшість телевізорів на Україні не розуміють інших форматів

Ви трохи неправильно зрозуміли перший спосіб
відео для кожного ДВД диску я роблю на окремій часовій лінії лінії(Sequens)так і називаю диск1, диск2 .......
створюю меню для кожного диску інше
(як робити анімаційне меню розкажу пізніше)
і виводжу на ДВД диск по черзі кожну лінію Премєрою
не використовуючи інших програм.
це трохи довше,але якість краща

Доречі, настроював одному відеомонтажеру-початківцю комп*ютера
там 2 ядра частотою 2.6Гц кожне, 2 гектари оперативки, 2 вінчестери 320
Пробував в Піннаклі 10.6 зробити 1.5 год фільму поставив переходи не помітив ніяких затримок непомітив
може воно хоче такого потужного заліза? і тоді працює без проблем.

Ковальчук_Олександр Дата: Пн, 21.04.2008, 19:13 | Повідомлення № 20
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3622
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Робив DVD прем’єрою і врезультаті фільм має погану різкізть. Цікаво, чому виникли такі проблеми? Коли створював диск, то вибрав параметри по замовчуванню. Фільм триває 1 год. 5 хв. Об’єм вийшов рівно 4 Гб. Якість погана, замітні горизонтальні лінії, особливо при русі. Можливо, було потрібно вибрати vbr pass-2? Не зрозуміло, з чим пов’язаний цей дефект.
SLKuty Дата: Пн, 21.04.2008, 19:13 | Повідомлення № 21
Монтажер
Повідомлень: 808
Нагороди: 6
Рейтинг: 103
Quote (Ковальчук_Олександр)
Можливо, було потрібно вибрати vbr pass-2? Не зрозуміло, з чим пов’язаний цей дефект.

Як правило горизонтальна гребінка появляється коли неправильно вибрати поле - верхнє, або нижнє.
Потрібно нижнє - Field Order: Lover
Quality: 5
і однозначно vbr pass-2
на 1 год фільму верхній повзунок на 3, нижній на 8, а середній десь між 6 і 7 потрохи пересуваємо поки стане активна кнопка burn
Створюйте ISO образи на вінчестері, перевіряйте їх на якість , а потім пишіть на диски.

Доречі: заагнав ВХС касету через камеру всі 3 год одним файлом. Звук відстає поступово і в кінці відстав на 3-4с. прийшлося різати в декількох місцях і пересувати звукову доріжку.
Морал: заганяти відео з аналогових касет малими кусками по 20-30 хв. (ох...а я так люблю спати поки воно заганяє... )

Quote (Yura_Shrol)
Може не встановлюється через те що русифікував?

Русифікатор чи українізатор - це смерть для будь-якаї професійної програми.
а може там не передбачені такі шрифти?
а в системі встановлені відповідні курсивні шрифти?
пробуйте менеджером шрифтів (наприклад font navigator від Corel) встановити інші кириличні шрифти може вони підійдуть.

Ковальчук_Олександр Дата: Пн, 21.04.2008, 19:14 | Повідомлення № 22
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3622
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (SLKuty)
і однозначно vbr pass-2

М-да, в мене фільм на 1 год. 5 хв. кодувало 11 год. wacko цим подвійним проходом.
Quote (SLKuty)
на 1 год фільму верхній повзунок на 3, нижній на 8, а середній десь між 6 і 7 потрохи пересуваємо поки стане активна кнопка burnСтворюйте ISO образи на вінчестері, перевіряйте їх на якість , а потім пишіть на диски.

Мабуть я все-таки не правильно виставив. Бо верхній встановив десь 3.5, нижній - 9, а середній 7.1. Кнопка burn після цього була активна, образ зайняв 4.13 Гб. А горизонтальні полоски ледве помітні на програвачах nero show time та Gom player. На класичному програвачі віндовс - не помітно. Також не помітно на телевізорі.
Мене дивує те, що загалом якість відео чомусь погіршилась. Це навіть замітно при перегляді презентацій, створених в 3d album cs. Фільм триває лише трохи більше 1 години. Чи може це бути пов’язано з тим, що я на весь фільм поставив ефект автокорекції кольору та контрасту?

Добавлено (17.01.2008, 02:29)
---------------------------------------------
Мало не забув, SLKuty, не могли б ви скинути правильний серійник до Пінакла 11?

Yura_Shrol Дата: Пн, 21.04.2008, 19:14 | Повідомлення № 23
Знаток супутникового інету
Повідомлень: 529
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Quote (Ковальчук_Олександр)
М-да, в мене фільм на 1 год. 5 хв. кодувало 11 год. wacko цим подвійним проходом

А я кодую в NERO VBR PASS-2. 2 год кодується протягом 6-7 год. І це при процесорі Sempron 2,2 (32 бітному). Ніяких артефактів не вилазить. Чаклувати з бітрейтами не треба.
Quote (Ковальчук_Олександр)
Чи може це бути пов’язано з тим, що я на весь фільм поставив ефект автокорекції кольору та контрасту?

Я також замітив, що всі ці фільтри знааачно подовжують час кодування. Намагаюсь користуватись ними ну в дуже крайніх випадках.
Myroslav Дата: Пн, 21.04.2008, 19:14 | Повідомлення № 24
Тут живе...
Повідомлень: 129
Нагороди: 0
Рейтинг: 11
Що я можу написати. читав ваші повідомлення і виникло запитання.
чому не можу з допомогою неро зробити фільм. файли беру у форматі dvsd 720x576 звук PCM
пише що виникла помилка. що за помилка не можу зрозуміти. в Studio 9 все нормально якщо не брати до уваги її "стандартні" глюки. дякую за відповідь.
SLKuty Дата: Пн, 21.04.2008, 19:14 | Повідомлення № 25
Монтажер
Повідомлень: 808
Нагороди: 6
Рейтинг: 103
почнемо від початку
Quote (Ковальчук_Олександр)
Чи може це бути пов’язано з тим, що я на весь фільм поставив ефект автокорекції кольору та контрасту?

всі ефекти, переходи, корекції значною мірою впливають на якість фільму і час рендеру, але всеодно щось задовго може в вас проц слабий чи памяті мало?

серійний номер до Пінакля JBSKH ABBAA FOPSG MSTAH LJTLK
ставте англійську мову під час інталяції ви вже вмієте користуватися і вам всеодно яка мова, а глюків менше
доречі попробую заганяти ВХС через пінакл він і на сцени ділить, а може і звук не буде відставати ...

Quote (Yura_Shrol)
А я кодую в NERO VBR PASS-2. 2 год кодується протягом 6-7 год. І це при процесорі Sempron 2,2 (32 бітному). Ніяких артефактів не вилазить. Чаклувати з бітрейтами не треба.

Якби ще Неро вміло всі ефекти ті, що в Премєрі - ціни би йому не було
Можна звичайно вчинити експорт в аві файли потім ставити в Неро, але сумарний час виходить всеодно більший і місця на диску треба в 2 рази більше на кожен проект.

Quote (Myroslav)
файли беру у форматі dvsd

що це за формат?
а може в вас Неро не тої версії? Чи не повна установка? 7 - бачить всі стандартні формати
а якої величини фрагменти?
Неро глючить коли ним різати відео ставити переходи. В інших випадках не помічав.
Якщо в пінаклі працює то для чого вам неро?
Підготуйте відео в Пінаклі потім експорт в DV Avi файл і кладіть в Неро скільки хочете. Я так весілля робив 5 років поки не попробував Премєру
Myroslav Дата: Пн, 21.04.2008, 19:14 | Повідомлення № 26
Тут живе...
Повідомлень: 129
Нагороди: 0
Рейтинг: 11
Quote (Yura_Shrol)
Колір можна поміняти світлофільтром. Взагалі зустрічав в інтернеті світлодіодне промислове накамерне світло. Може хтось користувався, має досвід. Поділіться.

все вірно, для свідлодіодних фонарів потрібно ставити жовтий фільтр і тоді в балансі білого все буде нормально синюватості не буде видно, але я ставив баланс білого вручну. хоча скажу фонарі слабі а коли ставиш більше діодів виникає засвічування. пробував галогенку на 50 ват. все класно але виникає на малій відстані засвічування, та й споживає вона багато. акамулятор можна або в сумку, або через плече на ремінці. акамулятор використовую для камери оригінальний з більшою ємністю. дорого але надійно. щодо промислового накамерного світла, то скажу дуже дорого в будь якому варіанті. але є і свій плюс. колірна температура та що треба. легше з балансом білого.

Добавлено (18.01.2008, 12:21)
---------------------------------------------

Quote (SLKuty)
Підготуйте відео в Пінаклі потім експорт в DV Avi файл і пінаклі а потім поставити кладіть в Неро скільки хочете

я так і робив. dvsd це те саме що DV avi і робилося в пінаклі. а от вивести не вдалося хоча неро все бачить і розуміє. фільми роблю і в прем'єрі і в пінаклі але виводжу в пінаклі бо в прм'єрі не можу робити меню. хочу доробити замовлення в пінаклі 9 а потім поставити 11. недавно дістав.
Ковальчук_Олександр Дата: Пн, 21.04.2008, 19:14 | Повідомлення № 27
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3622
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (SLKuty)
всі ефекти, переходи, корекції значною мірою впливають на якість фільму і час рендеру, але всеодно щось задовго може в вас проц слабий чи памяті мало?

Проц Athlon 64bit 3500+ 2.2 Ггц. Пам’яті - 1.5 Гб.

Якість відео в мене в значній мірі погіршилась. Це помітно навіть на вступні частині, де йде слайд-шоу, зроблене в 3d Album і різні футажі.
Мабуть, я не правильно виставив біт-рейд. Зараз перекодую ще раз, знімлю автокорекцію кольору і контрасту. Виберу мінімальний бітрейд -3, максимальний 8, головний - 7. Сподіваюсь, все буде ОК.

Добавлено (18.01.2008, 17:29)
---------------------------------------------
До речі, чи можна в прем’єрі попередній перегляд знійснювати на весь екран?

Myroslav Дата: Пн, 21.04.2008, 19:15 | Повідомлення № 28
Тут живе...
Повідомлень: 129
Нагороди: 0
Рейтинг: 11
Quote (Ковальчук_Олександр)
До речі, чи можна в прем’єрі попередній перегляд знійснювати на весь екран?

знаю що можна використовувати другий монітор, але в прем'єрі ще не пробував. завтра попробую напишу. пробував для перегляду фільмів на плеєрі то працює.

Добавлено (19.01.2008, 23:56)
---------------------------------------------
Сьогодні перевірив в прем'єрі 2 монітори, нічого не вийшло а в пінаклі вийшло, на одному робоча площа на іншому зображення на весь екран.

SLKuty Дата: Пн, 21.04.2008, 19:15 | Повідомлення № 29
Монтажер
Повідомлень: 808
Нагороди: 6
Рейтинг: 103
Quote (Myroslav)
Сьогодні перевірив в прем'єрі 2 монітори, нічого не вийшло а в пінаклі вийшло, на одному робоча площа на іншому зображення на весь екран.

Працюю з двома моніторами постійно Премєра 2 розкладається навіть на 3 монітори і перегляд можна розтягнути на весь екран.

Quote (Myroslav)
але виводжу в пінаклі бо в прм'єрі не можу робити меню.

Пробуйте премєру 2 вона робить прекрасне анімаційне меню зі всіма потрібними і непотрібними налаштуваннями
Ще анімаційне меню робить Неро, але для нього потрібно готувати окремі аві файли а це додатковий час і місце на вінчестері. Переходіть на Пінакл11 він звичайно набагато кращий за 9, але підчас установки не забудьте ввести правильний номер, бо не побачить систему Пал

Myroslav Дата: Пн, 21.04.2008, 19:15 | Повідомлення № 30
Тут живе...
Повідомлень: 129
Нагороди: 0
Рейтинг: 11
Quote (SLKuty)
Працюю з двома моніторами постійно Премєра 2 розкладається навіть на 3 монітори і перегляд можна розтягнути на весь екран.

Може я щось не так робив але не вийшло. В мене немає мабуть плагінів для меню. І вже давно хочу поставити пінакл 11 та все не вистачає вільного часу. Дякую за відповідь.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.1 Відеомонтаж » Монтаж відео в Adobe Premiere Pro 2.0/CS3 (Питання по монтажу в даних програмах.)
Сторінка 2 з 11«12341011»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.