Вт, 24.10.2017, 01:17
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 1 з 111231011»
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.1 Відеомонтаж » Монтаж відео в Adobe Premiere Pro 2.0/CS3 (Питання по монтажу в даних програмах.)
Монтаж відео в Adobe Premiere Pro 2.0/CS3
Ковальчук_Олександр Дата: Пн, 21.04.2008, 20:02 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Якщо ви оброблюєте відео програмою Adobe Premiere Pro 2.0, поділіться секретами роботи.
Також можна задавати питання, які виникають у вас при роботі з даною програмою.

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

Ковальчук_Олександр Дата: Пн, 21.04.2008, 20:10 | Повідомлення № 2
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Почав працювати з Adobe premiere 2.0
Програма навідміну від Пінакл 11 працює надійно, не підвисає, не закривається, жодних глюків.
Але... Може я ще не звик, та не подобається мені в прем’єрі те, що дуже мало вбудованих ефектів переходів.
SLKuty, ви мені прислали колекцію переходів та відеоефектів Adorage. Але мені не зрозуміло, як зробити, щоб прем’єра ці ефекти бачила. Інсталюю адораж, а в прем’єрі вони не появляються. Будь-ласка, підскажіть. Я новачок в роботі з даною програмою. Я коли інсталював Адораж, вибирав опцію "Adobe premier plugins". Але програма їх всеодно не бачить. sad
SLKuty Дата: Пн, 21.04.2008, 20:10 | Повідомлення № 3
Монтажер
Повідомлень: 806
Нагороди: 6
Рейтинг: 103
Премєра - професійна програма
в професійному відео головне постановка кадра, світло, гра акторів і т.д, а ефекти відіграють другорядну роль

В віконечку Effekts є папки Video Effects i Video Transitions (ефекти і переходи)
Adorage сидить в самому низу цих папок в папці proDAD
Беремо перехід Adorage (він там один) і кладемо між двома фідеофрагментами
клацаємо по ньому 2 рази і в вікні Effekt Сontrols кнопка Сostom, аж там відкривається весь чудовий світ адорейж
вибираємо розділ і перехід зразу спостерігаємо результат
Після натискання ОК внизу вікна перехід стає між двох фрагментів

Використовуйте гарячі клавіші
(- +) на основній клавіатурі змінюють маштаб часової лінії
V-включає стрілку
C-лезо для розрізання фрагментів
М - виділяє все відео від даної точки до кінця
Про інші розкажу пізніше, як буде потреба

Ковальчук_Олександр Дата: Пн, 21.04.2008, 20:11 | Повідомлення № 4
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Дякую. Ви дуже допомогли. Все зрозумів, все вийшло.
Тепер для редагування відео використовуватиму виключно Adobe premiere. Пінакл можна використовувати хіба що для короткометражних відеокліпів.
Залишається одне: знайти по-більше відеоефектів та переходів, хоча в Адорейж їх і так досить багато.
SLKuty Дата: Пн, 21.04.2008, 20:11 | Повідомлення № 5
Монтажер
Повідомлень: 806
Нагороди: 6
Рейтинг: 103
Я трохи помилився
Адорейжі сидять тільки в переходах
в ефектах знаходяться Вітасцени тої самої фірми
треба сказати, що ефекти в премєрі обробляються дуже довго так що зловживати ними не варто
Взагалі ефектів там є багато, але більшість з них невідомо де використовувати я використовую тільки деякі з них
Зіпсувати добре відео ефектами можна 100-ма способами, а покращити погане відео не можливо взагалі
так само довго відбувається вивід на диск
але воно того варте
Ковальчук_Олександр Дата: Пн, 21.04.2008, 20:11 | Повідомлення № 6
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
А що дають вітасцени?
Мені серед ефектів найбільше подобаються ефекти сніжинок, різноманітних мигаючих зірочок і т.д.
Вони роблять моменти урочистими, елегантними.
Також дуже красиво, коли відео взято в красиву рамочку.
SLKuty Дата: Пн, 21.04.2008, 20:11 | Повідомлення № 7
Монтажер
Повідомлень: 806
Нагороди: 6
Рейтинг: 103
Vitascen -це набір переходів і ефектів
використовую для титрів
прості титри написані в Премєрі появляються з вогню чи іскрами чи з диму ......багато варіантів
білий колір відеофрагмента покривається іскрами
пропадає різкість і тільки область в вигляді серця чи круга посередині - чітко і гарно
багато ефектів
я ще не розібрався бо воно вмене глючить
Ковальчук_Олександр Дата: Пн, 21.04.2008, 20:11 | Повідомлення № 8
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Як у прем’єрі використовувати титри? Обираю file - new title, з’являється вікно для створення надписів. Далі, коли вводю свій надпис, натискаю Ентер і появляється якесь вікно з надписом rendering... Ідуть проценти дуже повільно.

З ефектами переходів Adorage повністю розібрався. Переходи красиві. А от де взяти відеоефекти? Наприклад, я хочу, щоб у кадрі появлялись красиві мигаючі зірочки. В мене є відеоефекти Вітасцен, але вони для Пінакла, коли я їх інсталюю, то премєра не бачить. Щодо заготовок з альфа-каналом також не зрозуміло. Ті що ви мені прислали на шкільну тематику в прем’єрі не появляються, пише, що не підтримується формат. Тобто ті, що з альфа-каналом. А ті, що фони, відкриваються, але коли я накладаю їх на відео, то вони перекривають основну відеодорожку. Проте мені подобається, що можна зменшити прозорість, наприклад до 40% і тоді видно і основне відео і накладене (без альфа-каналу).

Ще одне: роблю зараз фільм тривалістю більше 2-х годин. Весь фільм складається з 3-х відеофайлів, два з яких по годині (розмір 1 файлу - 4.5 Гб). Далі я ще в 3D-альбомі зробив вступ і ці два файли в форматі dv avi без стиску займають ще десь 9 Гб. І всі ці файли я додав в прем’єру. Врезультаті при перегляді проекту відео постійно йде ривками, що дуже не зручно. І при цьому комп’ютер досить потужний (1.5 Гб оперативи, потужний процесор та відеокарта на 512 Мб).

SLKuty Дата: Пн, 21.04.2008, 20:11 | Повідомлення № 9
Монтажер
Повідомлень: 806
Нагороди: 6
Рейтинг: 103
Quote (Ковальчук_Олександр)
Як у прем’єрі використовувати титри? Обираю file - new title, з’являється вікно для створення надписів. Далі, коли вводю свій надпис, натискаю Ентер і появляється якесь вікно з надписом rendering... Ідуть проценти дуже повільно.

натисніть F9 вискочить вікно в якому пишемо титри центруємо рівняємо, вибираємо колір і тиснемо ОК внизу вікна
в вікні Project появиться між відеофайлами внизу файлик з створеними тільки що титрами
беремо його і кладемо на відео там де потрібно. Розтягаємо його в часі чи стискаємо
Коли ви натискаєте Ентер починається прорахунок всього проекту для демонстрації, або для виводу на камеру це нам не потрібно.
Quote (Ковальчук_Олександр)
щоб у кадрі появлялись красиві мигаючі зірочки.

зірочки можна зробити в Ілюзіоні, або вжяти заготовку з альфа-каналом
Quote (Ковальчук_Олександр)
не підтримується формат

в Вас не встановлений КвікТайм, або він версії 7 Потрібно стерти і встановити версії 6

Quote (Ковальчук_Олександр)
Врезультаті при перегляді проекту відео постійно йде ривками, що дуже не зручно

Чому такі великі файли? при захваті в Премєрі вкажіть опцію Сцен Детект. Все поділиться на маленькі файлики - окремі сцени між ними легко ставити переходи обрізати і т д
Але в мене і великі файли не гальмують хіба якщо захват робити в Піннаклі в форматі Mpg

Добавлено (02.12.2007, 13:58)
---------------------------------------------
це вас має зацікавити http://www.3dfon.ru/mult.php
прислав мені той самий чоловік
це коштує 50 грн і займає 1 диск
а також http://www.actionbacks.com/sparklesoverlays1.html
1 диск 35 грн
Почекаю ще новинок і випишу собі обовязково, чи може поділимо суму на двоє і випишемо разом?

Ковальчук_Олександр Дата: Пн, 21.04.2008, 20:12 | Повідомлення № 10
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (SLKuty)
чи може поділимо суму на двоє і випишемо разом?

Обов’язково виписуйте. Половина суми за мною. Мені ще потрібно ефекти сніжинок, сіяючих зірочок (заготовки з альфа-каналом).

Зробив проект, думав вивести його в фільм. Але не вийшло, бо очевидно помилився, так як натиснув Enter, програма зарендерила проект. Правда зайняло це 16 гб місця і чекав 5 годин.
Підскажіть, як правильно вивести проект у фільм? Будь-ласка, підскажіть детальні інструкції.

Ковальчук_Олександр Дата: Пн, 21.04.2008, 20:12 | Повідомлення № 11
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
І ще до попопереднього питання варто додати: в якій системі краще вивести фільм PAL чи NTSC? У мене камера знімає в PAL (25 кадрів/сек), але файли не розпізнаються прем’єрею. Проте, я маю дуже хороший конвертер, який перетворює файли в формати mpg (mpeg2) без втрати якості, але кількість кадрів - 25 за сек. Відповідно я ці файли імпортую на часову лінію і редагую, добавляю ефекти. Мабуть і вивід проекту у фільм потрібно робити у системі PAL (720х576, 25 к/с). Чи потрібно в NTSC (720х540, 30 кадрів/с)? І як взагалі правильно зробити фільм? Бо зовсім не зрозуміло. Якщо вибрати варіант MPEG2-DVD, створюється окремо відеофайл і звуковий файл формату wav. В пінаклі можна вибирати варіант Експорт DVD, при якому створюються зрозумілі мені файли vob формату і там все зрозуміло.
SLKuty Дата: Пн, 21.04.2008, 20:12 | Повідомлення № 12
Монтажер
Повідомлень: 806
Нагороди: 6
Рейтинг: 103
1 натискаємо СTRL+M вибираємо місце на диску називаємо файл і ОК
створиться AVI - файл зі всіма вашими переходами і ефектами в повній якості
далі виводимо на ДВД диск відомими Вам способами NERO. Pinnacl .....

2 Вибираємо в меню Window - DVD Layout
ДАлі Change Template - Prewiew DVD - Burn DVD
Пробуйте розбиратися самі
не пишіть на диск а створюйте ІСО образ передивіться його а потім диск

Ковальчук_Олександр Дата: Пн, 21.04.2008, 20:12 | Повідомлення № 13
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (SLKuty)
не пишіть на диск а створюйте ІСО образ передивіться його а потім диск

Ага, коли вибираю создать DVD, то кнопка BURN не активна, незалежно від того, який спосіб я вибираю. Тобто цим способом не вдається записати диск, чи образ ІСО.
SLKuty Дата: Пн, 21.04.2008, 20:12 | Повідомлення № 14
Монтажер
Повідомлень: 806
Нагороди: 6
Рейтинг: 103
Кнопа BURN не активна ба фільм не влазиться в диск
тисніть Seting виберіть кількість проходів і кількість Кб за секунду

Добавлено (04.12.2007, 19:56)
---------------------------------------------
Виберіть змінну бітність VBR
там є три регулятори найменша найбільша кількість Кб за сек і основна - сама головна
найбільшу ставте 8
найменшу3
середню 7-4 поки не засвітиться БУРН
є формула за якою можна обчислити, але яїї немаю і посуваю по трохи середній повзунок поки не підберу оптимальний варіант

Ковальчук_Олександр Дата: Пн, 21.04.2008, 20:12 | Повідомлення № 15
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (SLKuty)
1 натискаємо СTRL+M вибираємо місце на диску називаємо файл і ОКствориться AVI - файл зі всіма вашими переходами і ефектами в повній якостідалі виводимо на ДВД диск відомими Вам способами NERO. Pinnacl .....

Цей спосіб не для мене, так як я роблю свій перший проект в прем’єрі і його тривалість 2 год. 6 хвилин. То файл займатиме приблизно 30 Гб місця, а на диску, який я виділив під прем’єру залишилось лише 26 Гб вільного місця. Тай тоді ще потрібно цей avi файл ще раз переробляти тим же неро чи пінакл, а це подвійна затрата часу.

Quote (SLKuty)
Кнопа BURN не активна ба фільм не влазиться в дисктисніть Seting виберіть кількість проходів і кількість Кб за секунду

Зрозуміло, що не влазить, бо проект триває 2 год. 6 хв. Але я то думав, що прем’єра розумна і створить два ІСО-образи або ж запише на 2 диски.
Тоді як ще мені записати фільм на диск (2 диски). Я вже й меню зробив тим способом, що ви рекомендували?
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.1 Відеомонтаж » Монтаж відео в Adobe Premiere Pro 2.0/CS3 (Питання по монтажу в даних програмах.)
Сторінка 1 з 111231011»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.