Пн, 20.11.2017, 05:58
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 2 з 4«1234»
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.1 Відеомонтаж » Кодування відео (Яким кодером користуєтесь при експорті відео?)
Кодування відео
Ковальчук_Олександр Дата: Нд, 30.03.2008, 06:03 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
[admin]Обговорення відповідного софту для кодування відео + апаратна складова[/admin]
Ковальчук_Олександр Дата: Вт, 10.06.2008, 22:35 | Повідомлення № 16
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (Ogorodets)
Предположим свадьба. Я монтирую по кускам: сборы невесты, жениха, выкуп, загс и т.д. Затем загоняем куски в Пинаклю, ставив переходы и поехали кодировать.

Тобто ви накладаєте в Прем’єрі футажі, а в Піналі переходи ставите?
Але ж після редагування в Прем’єрі потрібно зберегти відео в avi файл без втрати якості, що займає також багато часу?
Я б так і працював в Пінаклі, якби там була підтримка mov-файлів з альфа каналом і кілька відеодоріжок.
Бо якість кодування в Пінаклі дійсно найкраща, якщо порівнювати з стандартним кодером Прем’єри і ПроКодером.
Взагалі, минулого року випуск в мої школі знімала одна відеостудія, так вони заганяли по 2 год 20 хв. на диск і якість в них прекрасна при перегляді на комп’ютері, а на телевізорі - взагалі супер.
Камера в них Canon XM2. От чим вони кодували не знаю.
Взагалі, дуже хочеться знайти такий кодер, щоб якість не відрізнялася від оригіналу.
Ogorodets Дата: Вт, 10.06.2008, 23:02 | Повідомлення № 17
Назавжди з нами
Повідомлень: 834
Нагороди: 1
Рейтинг: 42
Quote (Ковальчук_Олександр)
так вони заганяли по 2 год 20 хв. на диск і якість в них прекрасна при перегляді на комп’ютері, а на телевізорі - взагалі супер.

Они, случаем не на двухслойный диск загоняли? Я, честно, сколько в этом деле уже кувыркаюсь - такое впервые слышу и ни на одном форуме не читал.
Quote (Ковальчук_Олександр)
Тобто ви накладаєте в Прем’єрі футажі, а в Піналі переходи ставите?
Але ж після редагування в Прем’єрі потрібно зберегти відео в avi файл без втрати якості, що займає також багато часу?

Переходы в одной сцене - или Адоражи, или Свайпсы, или другие футажи-переходы, а вот между сценами пользуюсь Голливудом (благо все раскодировано и выбрать есть из чего ).
Куски сохраняю в avi-файлы, а потом загоняю в Пинаклю. Я уже привык таким макаром.
Ковальчук_Олександр Дата: Ср, 11.06.2008, 00:33 | Повідомлення № 18
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (Ogorodets)
Куски сохраняю в avi-файлы, а потом загоняю в Пинаклю.

Ogorodets, я вас прошу детально описати як ви заганяєте куски в avi-файли.
Тобто, я беру File-Export-movie. Далі вибираю формат dv avi і в мене після перегону знову дивна якість виходить.

Quote (Ogorodets)
Я уже привык таким макаром.

А чому саме так? Тому що Пінакл якісно кодує, чи тому що ефекти переходів "Годівуд" досить красиві?
Мені здається під Прем’єру також Голівуди є.
Bandalak Дата: Чт, 12.06.2008, 01:38 | Повідомлення № 19
Лідер форуму
Повідомлень: 5531
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Quote (Ковальчук_Олександр)
вони заганяли по 2 год 20 хв. на диск і якість в них прекрасна при перегляді на комп’ютері, а на телевізорі - взагалі супер

Я попробував закодувати з Соні 2100 біля 3-х годин на диск 4,7 Гб. Якість просто супер. Від оригіналу відрізняється лише в місцях дуже швидкого руху. А на телевізорі навіть це не помітно! Кодував ПроКодером 2.

Додано (12.06.2008, 01:38)
---------------------------------------------

Quote (Ковальчук_Олександр)
Ще й до того ж, відео наче трішки тримтить (ефект поганого оптичного стабілізатора).

Виставте у прокодері "Нижнє поле першим" для цифри і "верхнє поле першим" для аналога. Причому це требп робити у двох вкладках.
Тоді тремтіння не буде!
Ковальчук_Олександр Дата: Чт, 12.06.2008, 20:11 | Повідомлення № 20
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (Bandalak)
Я попробував закодувати з Соні 2100 біля 3-х годин на диск 4,7 Гб. Якість просто супер. Від оригіналу відрізняється лише в місцях дуже швидкого руху. А на телевізорі навіть це не помітно! Кодував ПроКодером 2.

Просто неймовірно, що вам вдається досягати такого результату.
Я хочу заганяти на диск по 1 год. 20 хв. і щоб якість не відрізнялась від оригіналу.
ПроКодер 2 дає жахливий як на мене результат, але мабуть через те, що я кодував за допомогою Майстра. Але ж я пробував і в змінному бітрейді, і в постійному 9000 Кбіт/сек.
Не знаю, буду ще пробувати.
Ogorodets Дата: Пт, 13.06.2008, 13:58 | Повідомлення № 21
Назавжди з нами
Повідомлень: 834
Нагороди: 1
Рейтинг: 42
Quote (Ковальчук_Олександр)
Ogorodets, я вас прошу детально описати як ви заганяєте куски в avi-файли.Тобто, я беру File-Export-movie. Далі вибираю формат dv avi і в мене після перегону знову дивна якість виходить.

Точно также я их и загоняю. Отмонтировал, скажем сборы невесты - согнал в один кусок. Выкуп - в другой кусок и т.д. Качество 1:1.
Quote (Ковальчук_Олександр)
А чому саме так? Тому що Пінакл якісно кодує, чи тому що ефекти переходів "Годівуд" досить красиві?Мені здається під Прем’єру також Голівуди є.

Потому что Пинакля хорошо кодирует. А Голливудами я пользуюсь только в Пинакле, потому как хорошего в них мало...
TYP Дата: Пт, 19.09.2008, 12:00 | Повідомлення № 22
Прописаний назавжди
Повідомлень: 378
Нагороди: 5
Рейтинг: 37
З відео граюсь в Прем'єрі, потім зберігаю avi нестиснутий, а далі в Canopus ProCoder для створення ДВД. Якщо ще меню до диска забажається то користуюсь DVD Lab Pro. розумію, все можна робити прямо з Прем'єра, але не встачає часу розібратись. Помилки стосовно ProCoder і Прем'єр теж існують. Часу займає багато, але я вже так звик. До речі, при кодуванні в Canopus ProCoder 3 навантаження на процесор макс 60-65%. У мене Athlon X2 4200. Як підняти навантаження процесора?
InformGRU Дата: Пт, 19.09.2008, 12:24 | Повідомлення № 23
Часто заходить...
Повідомлень: 56
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
TYP, рекомендую Pinnacle Studio 11! Працює досить швидко. У мене Athlon X2 3800 паралельно працюю в Adobe Photoshop - глюків не бачив.

Відредаговано: InformGRU - Пт, 19.09.2008, 12:25
TYP Дата: Пт, 19.09.2008, 12:39 | Повідомлення № 24
Прописаний назавжди
Повідомлень: 378
Нагороди: 5
Рейтинг: 37
Quote (InformGRU)
рекомендую Pinnacle Studio 11!
При кодуванні відео загрузка процесора яка. А з Прем'єром працюю щоб не морочитись з футажами в яких альфа канал. У мене до речі стоїть Пінакл 9.4 теж стабільно працює.
Ковальчук_Олександр Дата: Пт, 19.09.2008, 17:50 | Повідомлення № 25
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (InformGRU)
TYP, рекомендую Pinnacle Studio 11!

Пінакл не погано кодує, але Canopus ProCoder - краще.
Quote (TYP)
З відео граюсь в Прем'єрі, потім зберігаю avi нестиснутий, а далі в Canopus ProCoder для створення ДВД. Якщо ще меню до диска забажається то користуюсь DVD Lab Pro.

Вважаю це цілком правильно.
Моя схема роботи: Захват - Монтаж Adobe Premiere CS3 - Експорт dv avi - кодування в mpv i wav за допомогою Cinema Craft Encoder (CCE) - експорт цих двох файлів в Adobe Encore CS3, додавання меню і - Експорт готового фільму в образ iso - записк на dvd.
Раніше також користувався Canopus ProCoder для кодування відео, але перейшов на CCE і змінювати його не збираюсь. Робив випуск, так на останній диск вмістив 1 год. 50 хв і при цьому якість вийшла просто чудова. Цей кодер для мене видається кращим тим, що кодує не в 1-2 проходи, як Canopus ProCoder, а в багато проходів (я використовую 10-14), що дає змогу уникнути артефактів та інших недоречностей при стиснені на малих бітрейтах (5 Мбіт/сек).
Завантажити ССЕ можна Звідси (5,5 Мб)
TYP Дата: Пт, 19.09.2008, 19:33 | Повідомлення № 26
Прописаний назавжди
Повідомлень: 378
Нагороди: 5
Рейтинг: 37
Quote (Ковальчук_Олександр)
кодування в mpv i wav за допомогою Cinema Craft Encoder

Обовязково спробую цю програму. Можливо моє питання про навантаженість процесора вирішиться.
filnick Дата: Пн, 03.11.2008, 22:15 | Повідомлення № 27
Мудрий вчитель
Повідомлень: 2238
Нагороди: 7
Рейтинг: 124
Така проблема. Записав через DVB-карту кілька десятків фільмів та програм. Формат mpeg-2. В силу високої якості картинки середній об'єм 1 години запису 1,7 Гб. Півторагодинний фільм - близько 2,5 Гб. Потрібно перегнати у формат avi для зменшення розміру файлу (бажано з мінімальною втратою якості).
Питання.
1. Яку програму краще використати?
2. Яким компресором це зробити?
Bandalak Дата: Вт, 04.11.2008, 13:10 | Повідомлення № 28
Лідер форуму
Повідомлень: 5531
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Краще перегнати у DIV X . Якість буде гірша, але краща, чим у більшості пірацьких фільмів.
Можна програмою Dr.DivX у 2 проходи. Або Прокодером!
fizikas Дата: Вт, 04.11.2008, 15:58 | Повідомлення № 29
Тут живе...
Повідомлень: 133
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Quote (Ковальчук_Олександр)
Мені здається під Прем’єру також Голівуди є.

використовується той же дистрибутив Голівудів, що і для Пінакле...просто їх треба "підтягнути" в Премєр. Практично робота зводиться до копіювання двох файлів у один з каталогів Премєра.
filnick Дата: Вт, 04.11.2008, 20:58 | Повідомлення № 30
Мудрий вчитель
Повідомлень: 2238
Нагороди: 7
Рейтинг: 124
Quote (Bandalak)
Краще перегнати у DIV X . Якість буде гірша, але краща, чим у більшості пірацьких фільмів. Можна програмою Dr.DivX у 2 проходи. Або Прокодером!

Пробував
1)3ivxD4 4.5.1.Pro Video Codec
2)DivX☺6.0 Codec
3)XviD MPEG-4 Codec
Якість на всіх була значно нижча, але коефіцієнт стиску для 100 Мб файла був відповідно
1,5
2,4
5,2.
Можливо з-за того, що використовував програму virtualdub-mpeg2_1.6.15_russian ?
Шановний, Bandalak, якщо не важко, скиньте силочку на програму Dr.DivX.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.1 Відеомонтаж » Кодування відео (Яким кодером користуєтесь при експорті відео?)
Сторінка 2 з 4«1234»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.