|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Кодування відео
| |
kom_adm |
Дата: Su, 30.03.2008, 06:03 | Повідомлення № 1 |
Ветеран спілкування
| [admin]Обговорення відповідного софту для кодування відео + апаратна складова[/admin]
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Tu, 10.06.2008, 22:35 | Повідомлення № 16 |
Ветеран спілкування
| Quote (Ogorodets) Предположим свадьба. Я монтирую по кускам: сборы невесты, жениха, выкуп, загс и т.д. Затем загоняем куски в Пинаклю, ставив переходы и поехали кодировать. Тобто ви накладаєте в Прем’єрі футажі, а в Піналі переходи ставите? Але ж після редагування в Прем’єрі потрібно зберегти відео в avi файл без втрати якості, що займає також багато часу? Я б так і працював в Пінаклі, якби там була підтримка mov-файлів з альфа каналом і кілька відеодоріжок. Бо якість кодування в Пінаклі дійсно найкраща, якщо порівнювати з стандартним кодером Прем’єри і ПроКодером. Взагалі, минулого року випуск в мої школі знімала одна відеостудія, так вони заганяли по 2 год 20 хв. на диск і якість в них прекрасна при перегляді на комп’ютері, а на телевізорі - взагалі супер. Камера в них Canon XM2. От чим вони кодували не знаю. Взагалі, дуже хочеться знайти такий кодер, щоб якість не відрізнялася від оригіналу.
|
|
| |
Ogorodets |
Дата: Tu, 10.06.2008, 23:02 | Повідомлення № 17 |
Назавжди з нами
| Quote (Ковальчук_Олександр) так вони заганяли по 2 год 20 хв. на диск і якість в них прекрасна при перегляді на комп’ютері, а на телевізорі - взагалі супер. Они, случаем не на двухслойный диск загоняли? Я, честно, сколько в этом деле уже кувыркаюсь - такое впервые слышу и ни на одном форуме не читал.Quote (Ковальчук_Олександр) Тобто ви накладаєте в Прем’єрі футажі, а в Піналі переходи ставите? Але ж після редагування в Прем’єрі потрібно зберегти відео в avi файл без втрати якості, що займає також багато часу? Переходы в одной сцене - или Адоражи, или Свайпсы, или другие футажи-переходы, а вот между сценами пользуюсь Голливудом (благо все раскодировано и выбрать есть из чего ). Куски сохраняю в avi-файлы, а потом загоняю в Пинаклю. Я уже привык таким макаром.
|
|
| |
kom_adm |
Дата: We, 11.06.2008, 00:33 | Повідомлення № 18 |
Ветеран спілкування
| Quote (Ogorodets) Куски сохраняю в avi-файлы, а потом загоняю в Пинаклю. Ogorodets, я вас прошу детально описати як ви заганяєте куски в avi-файли. Тобто, я беру File-Export-movie. Далі вибираю формат dv avi і в мене після перегону знову дивна якість виходить. Quote (Ogorodets) Я уже привык таким макаром. А чому саме так? Тому що Пінакл якісно кодує, чи тому що ефекти переходів "Годівуд" досить красиві? Мені здається під Прем’єру також Голівуди є.
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Th, 12.06.2008, 01:38 | Повідомлення № 19 |
Лідер форуму
| Quote (Ковальчук_Олександр) вони заганяли по 2 год 20 хв. на диск і якість в них прекрасна при перегляді на комп’ютері, а на телевізорі - взагалі супер Я попробував закодувати з Соні 2100 біля 3-х годин на диск 4,7 Гб. Якість просто супер. Від оригіналу відрізняється лише в місцях дуже швидкого руху. А на телевізорі навіть це не помітно! Кодував ПроКодером 2.Додано (12.06.2008, 01:38) ---------------------------------------------
Quote (Ковальчук_Олександр) Ще й до того ж, відео наче трішки тримтить (ефект поганого оптичного стабілізатора). Виставте у прокодері "Нижнє поле першим" для цифри і "верхнє поле першим" для аналога. Причому це требп робити у двох вкладках. Тоді тремтіння не буде!
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Th, 12.06.2008, 20:11 | Повідомлення № 20 |
Ветеран спілкування
| Quote (Bandalak) Я попробував закодувати з Соні 2100 біля 3-х годин на диск 4,7 Гб. Якість просто супер. Від оригіналу відрізняється лише в місцях дуже швидкого руху. А на телевізорі навіть це не помітно! Кодував ПроКодером 2. Просто неймовірно, що вам вдається досягати такого результату. Я хочу заганяти на диск по 1 год. 20 хв. і щоб якість не відрізнялась від оригіналу. ПроКодер 2 дає жахливий як на мене результат, але мабуть через те, що я кодував за допомогою Майстра. Але ж я пробував і в змінному бітрейді, і в постійному 9000 Кбіт/сек. Не знаю, буду ще пробувати.
|
|
| |
Ogorodets |
Дата: Fr, 13.06.2008, 13:58 | Повідомлення № 21 |
Назавжди з нами
| Quote (Ковальчук_Олександр) Ogorodets, я вас прошу детально описати як ви заганяєте куски в avi-файли.Тобто, я беру File-Export-movie. Далі вибираю формат dv avi і в мене після перегону знову дивна якість виходить. Точно также я их и загоняю. Отмонтировал, скажем сборы невесты - согнал в один кусок. Выкуп - в другой кусок и т.д. Качество 1:1. Quote (Ковальчук_Олександр) А чому саме так? Тому що Пінакл якісно кодує, чи тому що ефекти переходів "Годівуд" досить красиві?Мені здається під Прем’єру також Голівуди є. Потому что Пинакля хорошо кодирует. А Голливудами я пользуюсь только в Пинакле, потому как хорошего в них мало...
|
|
| |
TYP |
Дата: Fr, 19.09.2008, 12:00 | Повідомлення № 22 |
Прописаний назавжди
| З відео граюсь в Прем'єрі, потім зберігаю avi нестиснутий, а далі в Canopus ProCoder для створення ДВД. Якщо ще меню до диска забажається то користуюсь DVD Lab Pro. розумію, все можна робити прямо з Прем'єра, але не встачає часу розібратись. Помилки стосовно ProCoder і Прем'єр теж існують. Часу займає багато, але я вже так звик. До речі, при кодуванні в Canopus ProCoder 3 навантаження на процесор макс 60-65%. У мене Athlon X2 4200. Як підняти навантаження процесора?
|
|
| |
InformGRU |
Дата: Fr, 19.09.2008, 12:24 | Повідомлення № 23 |
Часто заходить...
| TYP, рекомендую Pinnacle Studio 11! Працює досить швидко. У мене Athlon X2 3800 паралельно працюю в Adobe Photoshop - глюків не бачив.
Відредаговано: InformGRU - Fr, 19.09.2008, 12:25 |
|
| |
TYP |
Дата: Fr, 19.09.2008, 12:39 | Повідомлення № 24 |
Прописаний назавжди
| Quote (InformGRU) рекомендую Pinnacle Studio 11! При кодуванні відео загрузка процесора яка. А з Прем'єром працюю щоб не морочитись з футажами в яких альфа канал. У мене до речі стоїть Пінакл 9.4 теж стабільно працює.
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Fr, 19.09.2008, 17:50 | Повідомлення № 25 |
Ветеран спілкування
| Quote (InformGRU) TYP, рекомендую Pinnacle Studio 11! Пінакл не погано кодує, але Canopus ProCoder - краще. Quote (TYP) З відео граюсь в Прем'єрі, потім зберігаю avi нестиснутий, а далі в Canopus ProCoder для створення ДВД. Якщо ще меню до диска забажається то користуюсь DVD Lab Pro. Вважаю це цілком правильно. Моя схема роботи: Захват - Монтаж Adobe Premiere CS3 - Експорт dv avi - кодування в mpv i wav за допомогою Cinema Craft Encoder (CCE) - експорт цих двох файлів в Adobe Encore CS3, додавання меню і - Експорт готового фільму в образ iso - записк на dvd. Раніше також користувався Canopus ProCoder для кодування відео, але перейшов на CCE і змінювати його не збираюсь. Робив випуск, так на останній диск вмістив 1 год. 50 хв і при цьому якість вийшла просто чудова. Цей кодер для мене видається кращим тим, що кодує не в 1-2 проходи, як Canopus ProCoder, а в багато проходів (я використовую 10-14), що дає змогу уникнути артефактів та інших недоречностей при стиснені на малих бітрейтах (5 Мбіт/сек). Завантажити ССЕ можна Звідси (5,5 Мб)
|
|
| |
TYP |
Дата: Fr, 19.09.2008, 19:33 | Повідомлення № 26 |
Прописаний назавжди
| Quote (Ковальчук_Олександр) кодування в mpv i wav за допомогою Cinema Craft Encoder Обовязково спробую цю програму. Можливо моє питання про навантаженість процесора вирішиться.
|
|
| |
filnick |
Дата: Mo, 03.11.2008, 22:15 | Повідомлення № 27 |
Мудрий вчитель
| Така проблема. Записав через DVB-карту кілька десятків фільмів та програм. Формат mpeg-2. В силу високої якості картинки середній об'єм 1 години запису 1,7 Гб. Півторагодинний фільм - близько 2,5 Гб. Потрібно перегнати у формат avi для зменшення розміру файлу (бажано з мінімальною втратою якості). Питання. 1. Яку програму краще використати? 2. Яким компресором це зробити?
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Tu, 04.11.2008, 13:10 | Повідомлення № 28 |
Лідер форуму
| Краще перегнати у DIV X . Якість буде гірша, але краща, чим у більшості пірацьких фільмів. Можна програмою Dr.DivX у 2 проходи. Або Прокодером!
|
|
| |
fizikas |
Дата: Tu, 04.11.2008, 15:58 | Повідомлення № 29 |
Тут живе...
| Quote (Ковальчук_Олександр) Мені здається під Прем’єру також Голівуди є. використовується той же дистрибутив Голівудів, що і для Пінакле...просто їх треба "підтягнути" в Премєр. Практично робота зводиться до копіювання двох файлів у один з каталогів Премєра.
|
|
| |
filnick |
Дата: Tu, 04.11.2008, 20:58 | Повідомлення № 30 |
Мудрий вчитель
| Quote (Bandalak) Краще перегнати у DIV X . Якість буде гірша, але краща, чим у більшості пірацьких фільмів. Можна програмою Dr.DivX у 2 проходи. Або Прокодером! Пробував 1)3ivxD4 4.5.1.Pro Video Codec 2)DivX☺6.0 Codec 3)XviD MPEG-4 Codec Якість на всіх була значно нижча, але коефіцієнт стиску для 100 Мб файла був відповідно 1,5 2,4 5,2. Можливо з-за того, що використовував програму virtualdub-mpeg2_1.6.15_russian ? Шановний, Bandalak, якщо не важко, скиньте силочку на програму Dr.DivX.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |