Сб, 03.12.2016, 02:22
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво
Безлимитный хостинг, бесплатный домен, бесплатный хостинг, Хостинг, dedicated, сервер, хостинг в Европе, хостинг в Германии, выделенный сервер

Сторінка 8 з 27«126789102627»
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.1 Відеомонтаж » Відеозйомка сучасним фотоапаратом FullHD (Тонкості фотоапаратного відео, прибамбаси та досвід роботи)
Відеозйомка сучасним фотоапаратом FullHD
Bandalak Дата: Пн, 17.08.2015, 20:48 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4580
Нагороди: 28
Рейтинг: 187
Звичайно, відеокамера - то є відеокамера, а фотоапарат - то є фотоапарат!
Але, якщо не вистачає грошей на сучасну відеокамеру, а вона коштує порядку 5000$, то можна пристосуватися до зйомки відео і фотоапаратом.
Обов'язково потрібно купити зовнішній мікрофон і накамерне світло. А також одноногий штатив. Можна декілька різних штативів.
Так що, панове, ділимося досвідом успішного використання фотоапарата "не за призначенням"!


Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Bandalak Дата: Вт, 17.11.2015, 21:15 | Повідомлення № 106
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4580
Нагороди: 28
Рейтинг: 187
Сьогодні прийшла оригінальна батарея 1900 А*год. Купив за 1100 грн. в Інтернет-магазині. Зараз проводжу генеральну репетицію. Є дуже багато не зрозумілих моментів.

1. Планку коліщатка не можуть притиснути ні до фотокамери, ні до диктофона, занадто довгі шпилі на закрутках. Завтра піду до будівельного магазину шукати шайби. Якось з шайбами буде не дуже гарно і вони легко губитимуться.

2. Як в меню фотоапарата вимкнути вбудований мікрофон? От втикнув диктофон в гніздо, бачу по індикаторах на камері, що сигнал є, але чи то сигнал з диктофону, чи з вбудованого мікрофону - хто зна!

3. Автофокусом так і не навчився правильно користуватися, переключив на об'єктиві в режим ручного фокусу, так мені зручніше, буду кільце крутити.

4. На Нікон 7100 не найшов режиму ручної експозиції при зйомці відео. Діафрагма і витримка ставиться при виході з лайв, а при зйомці чутливість ISO все-одно автоматично гуляє. Не знаю як буду знімати в приміщенні напроти світлого вікна?

5. Бачив на форумах, Ніконісти для зйомки відео використовують в основному такий об'єктив:
http://radojuva.com.ua/2012/06/tamron-af-17-50mm-f2-8-vc/

А це лишніх 10000 грн.

6. На диктофоні є незрозумілий перемикач: LO CUT on-of, що це і як правильно виставити?

7. Регулятор гучності на диктофоні у яке положення ставити?
Ковальчук_Олександр Дата: Вт, 17.11.2015, 21:23 | Повідомлення № 107
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3569
Нагороди: 14
Рейтинг: 183
В мене колись був Тамрон 17-50 лише для Canon. Хороший об’єктив, різкий, світосильний. Важливо, що в нього "дирка" постійна - 2.8 на всіх фокусних. При F2.8 і 50 мм. будете отримати не погане боке.
На ОЛХ можна знайти за 7000 достойний екземпляр для Нікон.
Bandalak Дата: Вт, 17.11.2015, 21:28 | Повідомлення № 108
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4580
Нагороди: 28
Рейтинг: 187
Цитата Ковальчук_Олександр ()
В мене колись був Тамрон 17-50 лише для Canon

Що з ним сталося?
SLKuty Дата: Вт, 17.11.2015, 21:39 | Повідомлення № 109
Монтажер
Повідомлень: 763
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Цитата Bandalak ()
Планку коліщатка не можуть притиснути ні до фотокамери, ні до диктофона, занадто довгі шпилі на закрутках
Мікрофон до планки не кріпіть. Кожен раз за нього будете рукою ловитися - шум і не витримає пластмасова різьба.
там у комплекті аксесуарів - маленька тринога - непотріб абсолютний-відкрутіть ноги , а голову прикрутіть до планки і на неї мікрофон.

Шайби прийдеться суперклейом причепити бо справді загубляться.
Цитата Bandalak ()
вимкнути вбудований мікрофон?
не потрібно ні в якому разі, якщо сіла батарейка то можна висмикнути кабель і швидко знімати
Мікрофон на автомат - камеру рівень на 4,3,2,1 і побачите, як на екрані змінюється рівень звуку
Ковальчук_Олександр Дата: Вт, 17.11.2015, 21:44 | Повідомлення № 110
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3569
Нагороди: 14
Рейтинг: 183
Цитата Bandalak ()
Що з ним сталося?

Нічого, продав, бо захотів фікса. Хоча після жалів, адже зум був чудовий.
SLKuty Дата: Вт, 17.11.2015, 21:46 | Повідомлення № 111
Монтажер
Повідомлень: 763
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Цитата Bandalak ()
Автофокусом так і не навчився правильно користуватися, переключив на об'єктиві в режим ручного фокусу, так мені зручніше, буду кільце крутити.
Ставимо фокус по центральній точці. Трохи натискаємо кнопку, якщо об'єкт не рухається - за секунду фокус, якщо рухається - ніколи
колесом трохи небезпечно - на маленькому екрані все виглядає у фокусі - видно тільки великі промахи
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 17.11.2015, 21:55 | Повідомлення № 112
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3052
Нагороди: 18
Рейтинг: 161
Цитата Bandalak ()
На диктофоні є незрозумілий перемикач: LO CUT on-of, що це і як правильно виставити?

Спробую вгадати: зрізання низьких частот. Є така кнопка на мікшерних пультах. Спробуйте знімати в обох положеннях і порівняти результати.
SLKuty Дата: Вт, 17.11.2015, 23:14 | Повідомлення № 113
Монтажер
Повідомлень: 763
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Цитата Bandalak ()
На Нікон 7100 не найшов режиму ручної експозиції при зйомці відео. Діафрагма і витримка ставиться при виході з лайв
Виставляємо режим S крутимо колесо витримку і ISO . діафрагма змінюється автоматично
Ручний режим  - коли напроти світла. Діафрагма змінюється тільки при виключеному Лайвю. Його і так потрібно виключати при зміні освітлення. При включені налаштовується баланс білого.
Увага! Коли об'єкт заходить у слабо освітлене місце а ми ведемо за ним камерою то  ISO може підскакувати до небес і сипати звідти снігом
значення діафрагми починає блимати - ознака того що ISO піднімається.
Якщо світло погане то краще в ручному режимі. Редактором можна трохи світла додати, а зерно кольорове забрати неможливо
Але якщо додати контрасту то чорна одежа стає абсолютно чорною і не сніжить

У налаштуваннях фотоапарату - виставляємо PictureControl у ПОРТРЕТ Трохи редагуємо портретний режим - забираємо контраст, насиченість, різкість.
так кольори обличчя будуть натуральніші. На виході буде мягеньке зображення, яке легко редагується у Премієрі

Спробуйте зняти червоний колір при лампах-економках(не світлодіодних) в мене передає відтінок неправильно. При іншому освітлені - нормально
SLKuty Дата: Вт, 17.11.2015, 23:21 | Повідомлення № 114
Монтажер
Повідомлень: 763
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
У мене був інший об'єктив Тамрон дуже шумів коли наводив фокус і в нього крутилося кільце під пальцями трохи не звично
Я пробував об'єктив Sigma. У  режимі Лайвю не працював автофокус. Потім прочитав у неті що це проблема тільки моєї камери і тільки з тим об'єктивом
Так що купляти ліві об'єктиви потрібно у магазині , щоб випробувати всі режими.
Bandalak Дата: Вт, 17.11.2015, 23:51 | Повідомлення № 115
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4580
Нагороди: 28
Рейтинг: 187
Цитата SLKuty ()
Ручний режим  - коли напроти світла.

В моєму апараті в режимі "М" ISO виставляється чомусь 3200, а коліщатком можливо крутити тільки витримку!

Цитата SLKuty ()
Виставляємо режим S крутимо колесо витримку і ISO . діафрагма змінюється автоматично

У режимі "S" у мене нічого коліщатками не змінюється!"
SLKuty Дата: Ср, 18.11.2015, 10:34 | Повідомлення № 116
Монтажер
Повідомлень: 763
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Цитата Bandalak ()
У режимі "S" у мене нічого коліщатками не змінюється!
Це режим пріоритету витримки - витримка мусить змінюватися
тримайте кнопку ISO і змінюйте колесом ISO

в налаштуваннях заберіть з автомату ISO

Я в D7000 все відео знімав в режимі АВТО без спалаху і ні за що не переживав
Bandalak Дата: Ср, 18.11.2015, 11:08 | Повідомлення № 117
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4580
Нагороди: 28
Рейтинг: 187
Цитата SLKuty ()
Це режим пріоритету витримки - витримка мусить змінюватися

В фоторежимі змінюється, а у відео - ні!

Цитата SLKuty ()
тримайте кнопку ISO і змінюйте колесом ISO

Не міняється

Цитата SLKuty ()
в налаштуваннях заберіть з автомату ISO

Там автомат стоїть тільки для автоматичного режиму, у всіх інших - ручне.

Цитата SLKuty ()
Я в D7000 все відео знімав в режимі АВТО без спалаху і ні за що не переживав

Спробую і я так.

Шкода немає часу повністю вивчити можливості свого Нікона. Є багато ньюансів.
Bandalak Дата: Чт, 19.11.2015, 15:21 | Повідомлення № 118
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4580
Нагороди: 28
Рейтинг: 187
Нарешті все укомплектував. Без звички знімати не дуже зручно. Зараз йду у бій на Христини!

Прикріплення: 6499766.jpg(255Kb)
Bandalak Дата: Пт, 20.11.2015, 01:38 | Повідомлення № 119
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4580
Нагороди: 28
Рейтинг: 187
Прийшов зі зйомки. Враження не дуже. Більше звертав увагу на те, де що натиснути, чим на те що і як знімати!
1. Скоро сідають акумулятори, ледве встигаю заряджати. Для зйомки весілля потрібно купити мінімум ще 2 шт.
2. Автофокусом нормально керувати так і не навчився. Є косяки.
3. В процесі роботи авторфокуса в моєму об'єктиві трішки з'їжджає ЗУМ.
4. Звук якийсь вийшов глуховатий, ніби голосно, але глуху, ніби зсув фаз між каналами. Сприймається неприємно.
5. Чутливість матриці значно слабша, чим у СОНІ 2100.
6. Не зручно міняти акумулятор у диктофоні, потрібно його повністю знімати з планки.
7. Конструкція вийшла якась хрупкувата, боюся що зломається штативна різьба і все ляпне на асвальт!



Щось я не зрозумів, чомусь Ютуб моє відео формату ФулНД закодував, як 360P?
Може більші формати вже на платній основі?
Раніше кодувалося все правильно.
Завтра спробую повісити на Vimeo.

Ось файл-оригінал.
NIK_2619.MOV (480MБ)
SLKuty Дата: Пт, 20.11.2015, 19:17 | Повідомлення № 120
Монтажер
Повідомлень: 763
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Цитата Bandalak ()
Ютуб моє відео формату ФулНД закодував, як 360P
Трохи зачекали і все нормально.
з фокусом все нормально
звук  правильний коли стояти прямо перед музикантами на деякій відстані. а якщо музика збоку то один канал сильніший
акумуляторний блок - вирішить частину проблем
у диктофоні справді кришка притиснута різьбою  - я трохи попускаю різьбу і міняю на знімаючи диктофона
за різьбу не переживайте вона міцна у Velbon - перевірено
Ненормально інше:
29 к/с - переключіть в PAL 50 к/c
PictureControl - в режим Портретш і заберіть контраст, різкість  зовсім і насиченість трохи - менше буде шуму
Трохи шумить на темних деталях - ISO - не більше 2000 має бути


Відредаговано: SLKuty - Пт, 20.11.2015, 22:18
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.1 Відеомонтаж » Відеозйомка сучасним фотоапаратом FullHD (Тонкості фотоапаратного відео, прибамбаси та досвід роботи)
Сторінка 8 з 27«126789102627»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2016.