Ср, 07.12.2016, 16:25
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво
Безлимитный хостинг, бесплатный домен, бесплатный хостинг, Хостинг, dedicated, сервер, хостинг в Европе, хостинг в Германии, выделенный сервер

Сторінка 2 з 27«12342627»
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.1 Відеомонтаж » Відеозйомка сучасним фотоапаратом FullHD (Тонкості фотоапаратного відео, прибамбаси та досвід роботи)
Відеозйомка сучасним фотоапаратом FullHD
Bandalak Дата: Пн, 17.08.2015, 20:48 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4598
Нагороди: 28
Рейтинг: 187
Звичайно, відеокамера - то є відеокамера, а фотоапарат - то є фотоапарат!
Але, якщо не вистачає грошей на сучасну відеокамеру, а вона коштує порядку 5000$, то можна пристосуватися до зйомки відео і фотоапаратом.
Обов'язково потрібно купити зовнішній мікрофон і накамерне світло. А також одноногий штатив. Можна декілька різних штативів.
Так що, панове, ділимося досвідом успішного використання фотоапарата "не за призначенням"!


Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
SLKuty Дата: Сб, 22.08.2015, 17:07 | Повідомлення № 16
Монтажер
Повідомлень: 764
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Цитата Bandalak ()
У нас купують дорогі сучасні відео-камери FullHD (~5000$) і знімають ними.
Маю гіркий досвід. Купив колись відеокамеру HD за $3600 і 5 років знімав нею просте DVD і тільки з'явилися клієнти на високу якість почалася ера FullHD і перехід на фотоапаратну зйомку.
Поки окупиться дорога камера зміниться мода і знову прийдеться щось купляти
SLKuty Дата: Сб, 22.08.2015, 17:18 | Повідомлення № 17
Монтажер
Повідомлень: 764
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Цитата Bandalak ()
Можна детальніше з фото? Наскільки якість звуку краща, чим від вбудованого мікрофону?
Внутрішній мікрофон зрізає низькі частоти і погано працює на автоматі
Для Nikon не підходять ніякі зовнішні мікрофони (пробував Rode - шумить як Чорне море) тільки рідний ME-1
Давно купив диктофон ZOOM H1 і успішно використовую його
 фото причепив Вконтактах
https://vk.com/public95157335
SLKuty Дата: Сб, 22.08.2015, 17:21 | Повідомлення № 18
Монтажер
Повідомлень: 764
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Під мікрофоном причепив ручку для лівої руки (див. фото)
Тримати  камеру в двох руках набагато легше
Ще докупив кистьовий ремінь - взагалі казка і тримати і носити стало ще легше
SLKuty Дата: Сб, 22.08.2015, 18:47 | Повідомлення № 19
Монтажер
Повідомлень: 764
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Цитата Ковальчук_Олександр ()
Я пробував знімати на Canon 650d,
Той Сanоn вміє знімати тільки в ручному режимі, а це дуже складно бо непостійна світлосила об'єктиву затемнює, або ж засвітлює зображення
Плавного зуму потрібно уникати дивіться новини, художні і документальні фільми. Але якщо потрібний неперервний звук і немає можливості зупинити зйомку то можна притягнути і знову навести різкість. Наскільки я знаю в  Кенонах  легше крутяться кільця на об'єктиві ніж у Ніконів. Я використовую другий апарат для деталей і зумів в той час поки перший знімає загальний план і пише звук.

В нашій місцевості також люблять довгі відео. Nikon легенько переключається у режим 20Мб/с і на карточку 64Гб влазить аж 6 год відео і довжина одного кадру 20 хв
Canon вперто пише 45 Мб/с і через  кожних 10 хв потрібно натискати кнопку запису і в важливому  місці замінюємо карточку, акумулятор чи ще щось 
Для чого нам 45 Мб/с коли людям віддаємо 15-17Мб/с бо інше вони не можуть переглянути без смикання
Щодо карти пам'яті: раджу купити одну 64Гб швидкість запису має бути 45 Мб/с щоб не переповнювався буфер камери і не було затримок під час зйомки і не витягати її з камери. Фото і відео скидати через кабель. Всі флешки псуються під час вмикання і вимикання, я мовчу про пил і вологість які проникають в середину камери під час заміни карти.  Економити на картках пам'яті категорично не раджу. Свої 64-ки купив за $61 за штуку.

Бачив Панасонік AG-AC90EN картинка з неї так собі. 5 люксів мінімальне освітлення - жах . Той екран що виїжджає десь з внутрощів і не обертається на всі боки а стирчить дуже не зручно
не шукайте б/у камери том точно є глюки про які продавець мовчить.(Маю гіркий досвід)

Про фото: Я також мрію про повний кадр, але розумію що більшість клієнтів не розуміють різниці і НЕ помітять різниці у якості фото.

Віддаю 4-6 годин відео і окремо 3 кліпи. Трейлер про все весілля, ранок нареченої, прогулянка на природі.
Ще поки що люди хочуть DVD це додає мені трохи роботи, але клієнт завжди правий.
Батьки дивляться повне весілля, а молоді дивляться тільки кліпи і виставляють їх в Ютюб.

Довготривала зйомка - поки що проблем не помічав. 40 хв вінчання - без проблем. 30 хв у липні на відкритому сонці - без проблем - апарат нагрівся, що ледве руками міг його тримати
А більше на весіллі не потрібно - все решту можна переривати.

В мене були претензії що на другому поверсі гарний камін, а я не показав ;)

Через інтернет можна віддавати тільки толковим клієнтам. Ютюб, доречі обрізає якість, кольори і робить все 25 кадрів/с. Віддавати потрібно через файлообмінник. Ex.ua - тепер глючить
Всім іншим клієнтам приношу додому записую перевіряю, налаштовую. Хто сильно крутий то має телевізор до якого зовнішній вінчестер підключається напряму з тими найлегше.

Adobe Premiere - однаково що монтувати. Немає ніякої різниці висока чи низька якість . Трохи довший час рендеру для повної якості. Трохи затримки, коли вихідний матеріал на простому вінчестері знаходиться.

Мене послухати то складається враження, що я вже вирішив всі проблеми. Ще не всі, але Nikon мали би вже мені якийсь могорич виставити за те, що я їх рекламую.
Щось довга промова в мене вийшла :p


Відредаговано: SLKuty - Сб, 22.08.2015, 18:51
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 22.08.2015, 20:42 | Повідомлення № 20
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3569
Нагороди: 14
Рейтинг: 183
Цитата SLKuty ()
Той Сanоn вміє знімати тільки в ручному режимі, а це дуже складно бо непостійна світлосила об'єктиву затемнює, або ж засвітлює зображення
Згоден. Проте в Canona маса обєктивів з постійною світосилою, наприклад Canon 24-105 F4 L (500 y.o.) або Canon 24-70 F2.8 L (1000 у.о.). Або з новою технологією STM - Canon 24 F2.8 STM, Canon 40 F2.8 STM. От ними то і знімати відео, а не кітовими як я пробував. Якщо знімати 2-ма фотоапаратами і робити мультикамерний монтаж, то це зовсім інша річ, зуму звісно не потрібно. А якщо одним, наприклад, при зйомці шкільного концерту чи в ЗАГСі, виникає потреба перекадрування і ногами не завжди є можливість це зробити.

Цитата SLKuty ()
Бачив Панасонік AG-AC90EN картинка з неї так собі. 5 люксів мінімальне освітлення - жах .
Я з вами згоден, дешева рибка - погана юшка. В панасоніків є трохи дорожчі рішення, де всі ці проблеми виплавленні, наприклад Panasonic AG-AC130AEN (нова коштує приблизно 3000 у.о.). Мінімальна освітленність - 0.4 люкса! 3 фулл хд матриці, камера-мрія. Якби зараз долар був по хоча б по 12, то цілком доступна ціна, а так віддати більше 70 тис. грн. це дійсно дуже довго буде відбиватись. Я колись за Sony 2100 дав 15000 грн за камеру, 2 акуми і світло (це 3000 у.о. на той час), а за весілля брав 1500 грн. От я знав, що за 10-12 весіль вона відібється. А зараз беру 3000 за весілля, бо більше ніхто не дає і 75000 віддати за камеру, то це 25 весіль, а зняти таку кількість це 3 роки горбатитись. Та і проблема з носіями дорогими для мене лишається. Ну хіба вговарювати молодих на флешки скидати.
Bandalak Дата: Нд, 23.08.2015, 00:01 | Повідомлення № 21
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4598
Нагороди: 28
Рейтинг: 187
Цитата SLKuty ()
Я використовую другий апарат для деталей і зумів в той час поки перший знімає загальний план і пише звук.

Як один оператор може контролювати дві камери?
Bandalak Дата: Нд, 23.08.2015, 00:03 | Повідомлення № 22
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4598
Нагороди: 28
Рейтинг: 187
Цитата SLKuty ()
перехід на фотоапаратну зйомку

Перехід тому, що FullHD камери дуже дорогі і не всім по кишені?
SLKuty Дата: Нд, 23.08.2015, 07:02 | Повідомлення № 23
Монтажер
Повідомлень: 764
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Цитата Bandalak ()
Як один оператор може контролювати дві камери?
Одна камера на штативі. Підходжу до неї через кожні 5-10 хв щоб змінити ракурс. Інша в руках- рухаюся по церкві чи залу фотографую і знімаю кадри по 4-7 секунд. Дуже зручно  бо видно гостей, які стоять ззаду чи з іншої сторони. Бувають деколи казуси. Хтось може стати перед камерою поки я в іншому кінці залу. Люди не уявляють, що камера може знімати сама. Один раз в церкві взяли її і взагалі відставили в сторону. Але то рідко буває.


Відредаговано: SLKuty - Нд, 23.08.2015, 07:11
SLKuty Дата: Нд, 23.08.2015, 07:03 | Повідомлення № 24
Монтажер
Повідомлень: 764
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Цитата Bandalak ()
Перехід тому, що FullHD камери дуже дорогі і не всім по кишені?
Правильно. Для чого платити більше?
SLKuty Дата: Нд, 23.08.2015, 07:10 | Повідомлення № 25
Монтажер
Повідомлень: 764
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Цитата Ковальчук_Олександр ()
Та і проблема з носіями дорогими для мене лишається. Ну хіба вговарювати молодих на флешки скидати.
Приносите на своєму вінчестері і записуєте їм до комп'ютера, а вони хай роблять що хочуть. Флешка то не серйозно. Одні принесли мені флешку 64Гб сформатовану в Fat32 а на ній було все весілля і система NTFS. Копії, звичайно за пів року зробити не здогадалися. Поки що люди не готові до нових технологій і ми, вчителі, не можемо всіх навчити.
Bandalak Дата: Нд, 23.08.2015, 08:36 | Повідомлення № 26
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4598
Нагороди: 28
Рейтинг: 187
Цитата SLKuty ()
Одна камера на штативі. Підходжу до неї через кожні 5-10 хв щоб змінити ракурс. Інша в руках

І як Ви встигаєте все це розкладати, а потім збирати і переносити на інший майданчик, дві камери, фотік, штативи, світло і т.д.
Чи у Вас є помічник з автомобілем? Я беру на зйомку тільки те, що можу на себе повісити і тримати в руках.

До речі, хочу придбати собі одноногий штатив, щоб з рук не знімати взагалі, бо тремтить. А триногу не завжди є можливість використовувати.
У кого є досвід?
Ковальчук_Олександр Дата: Нд, 23.08.2015, 11:59 | Повідомлення № 27
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3569
Нагороди: 14
Рейтинг: 183
Для оперативної відеозйомки я купив років 4 тому ось такий наплечний штатив: http://videostyle.biz/shop/stabicam_s50.html
Він дуже зручний, але мінус в тому, що на 100% тряску не компенсує, особливо при використанні зуму на максимум, але рука не стомллюється, все навантаження на плечі.

Щодо монопода, то я купив недавно ось такий: http://bomber.com.ua/fototov....il.html
Він заточений для фото, впринципі для цього я його і купував, бо мій Canon 5d з обєктивом 24-105 і зовнішнім спалахом важить 1,5кг і тоже не легко в руці тримати, а так монопод компенсує тряску. Знімати досить зручно, оперативність на висоті. Хоча я ставив на нього камеру 2100, то також не погано показалось, обовязково спробую на практиці. Купував на олх, БУ, але в стані нового за 1000 грн.
SLKuty Дата: Пн, 24.08.2015, 12:09 | Повідомлення № 28
Монтажер
Повідомлень: 764
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Цитата Bandalak ()
І як Ви встигаєте все це розкладати, а потім збирати і переносити на інший майданчик, дві камери, фотік, штативи, світло і т.д.
Ви неправильно зрозуміли. Один штатив з фотокамерою і мікрофоном. Друга фотокамера в руках і все. в церкві світло непотрібне, в загсі також. все стоїть в машині і чекає свого часу


Відредаговано: SLKuty - Пн, 24.08.2015, 12:39
SLKuty Дата: Пн, 24.08.2015, 12:18 | Повідомлення № 29
Монтажер
Повідомлень: 764
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Цитата Bandalak ()
До речі, хочу придбати собі одноногий штатив
Маю, але використовую тільки в тур походах. Користі з нього мало все одно тримати треба двома руками. Я ще , як правило  фотографую і права рука зайнята. Якщо потрібно оперативно (прибіг і не встиг розкластися)то розкладаю одну ногу з триноги, а інші дві розкладаю в процесі зйомки. Можна триногу скласти і рухатися між людьми знімаючи танці чи ще щось, або піднімати високо над головою і так знімати. З моноподом так не вийде - за одну тоненьку ніжку камеру не втримаєш


Відредаговано: SLKuty - Пн, 24.08.2015, 12:38
Bandalak Дата: Чт, 24.09.2015, 09:24 | Повідомлення № 30
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4598
Нагороди: 28
Рейтинг: 187
Хочу цієї неділі спробувати зняти повне весілля фотаапатом Нікон Д7100.
Штатив Веебон, накамерне двохколірне світлодіодне світло, шість флешкарт 23Гб - є у наявності.
Шукаю мікрофон.
Що і ще потрібно прикупити?
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.1 Відеомонтаж » Відеозйомка сучасним фотоапаратом FullHD (Тонкості фотоапаратного відео, прибамбаси та досвід роботи)
Сторінка 2 з 27«12342627»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2016.