Ср, 07.12.2016, 16:21
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво
Безлимитный хостинг, бесплатный домен, бесплатный хостинг, Хостинг, dedicated, сервер, хостинг в Европе, хостинг в Германии, выделенный сервер

Сторінка 12 з 27«1210111213142627»
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.1 Відеомонтаж » Відеозйомка сучасним фотоапаратом FullHD (Тонкості фотоапаратного відео, прибамбаси та досвід роботи)
Відеозйомка сучасним фотоапаратом FullHD
Bandalak Дата: Пн, 17.08.2015, 20:48 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4598
Нагороди: 28
Рейтинг: 187
Звичайно, відеокамера - то є відеокамера, а фотоапарат - то є фотоапарат!
Але, якщо не вистачає грошей на сучасну відеокамеру, а вона коштує порядку 5000$, то можна пристосуватися до зйомки відео і фотоапаратом.
Обов'язково потрібно купити зовнішній мікрофон і накамерне світло. А також одноногий штатив. Можна декілька різних штативів.
Так що, панове, ділимося досвідом успішного використання фотоапарата "не за призначенням"!


Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
SLKuty Дата: Чт, 03.12.2015, 19:05 | Повідомлення № 166
Монтажер
Повідомлень: 764
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Цитата Ковальчук_Олександр ()
як управляти діафрагмою в режимі відео
НЕ можливо - це проблема всіх Ніконів. Виключаємо ЛАйвю потім крутимо діафрагму. Я все відео знімаю в режимі S тоді діафрагма автоматична. Шумодав включіть в меню.
Цитата Ковальчук_Олександр ()
то в мене стоїть режим покадровий слідкуючий
ні в якому разі!! Коли почнуться танці фокусу небуде ніде і ніколи. Тільки по центральній точці і тільки у ручну. Точку можна джойстіком ганяти по всьому кадру і наводити фокус лeгеньким натисканням.


Відредаговано: SLKuty - Чт, 03.12.2015, 19:40
SLKuty Дата: Чт, 03.12.2015, 19:06 | Повідомлення № 167
Монтажер
Повідомлень: 764
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Чіпляйтеся до моєї спільноти і читайте поради від низу до верху
http://vk.com/public95157335
там все написано
Ковальчук_Олександр Дата: Чт, 03.12.2015, 22:32 | Повідомлення № 168
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3569
Нагороди: 14
Рейтинг: 183
Цитата SLKuty ()
Я все відео знімаю в режимі S тоді діафрагма автоматична.

Автоматична - це добре коли в об’єктива постійна світосила. Мені здається, що на 18 мм при поганому освітленні може ставитись значення 3.5, а в теле-режимі 5.6. Під час зумування буде добре видно скачки експозиції. Або при переведенні із темного на світле і т.д.
Пробував ставити режим М, перед цим діафрагму поставивши в F5,6 витрмику 1/50. А далі вже підстроював ISO. Головний мінус фотоапаратів початкового рівня - ергономіка. Вона близька до 0.
Так, автофокус в Ніконів також реалізований дуже погано. Прийдеться мабуть Canon 7d mark 2 купувати )
Я за рік уже поміняв 3 моделі фотоапаратів і жодна мене не влаштовує так як слід.
Не розумію як знімати в ручному режимі фокусування. Навівся на об’єкт, сфокусувався, далі перевів на інший - він не різкий. Поки крутиш об’єктивом туди-сюди моменти втрачаються або якщо і не втрачаються, то замовники в кінцевому випадку будуть бачити ці спроби навестись на різкість. Вже в такому випадку краще довіритись покадровому автофокусі, коли принатиснувши кнопку спуску до половини, фотоапарат сам сфокусується. При 18 мм тут прбоблеми не має, дійсно фактично всі будуть в фокусі, а от при 70-140, коли глибина різкості не висока...
SLKuty Дата: Чт, 03.12.2015, 23:07 | Повідомлення № 169
Монтажер
Повідомлень: 764
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Цитата Ковальчук_Олександр ()
ІСО змінити треба в меню заходити
кнопка Fn і колесо
SLKuty Дата: Чт, 03.12.2015, 23:12 | Повідомлення № 170
Монтажер
Повідомлень: 764
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Цитата Ковальчук_Олександр ()
Пробував ставити режим М, перед цим діафрагму поставивши в F5,6 витрмику 1/50. А далі вже підстроював ISO.
дуже сильно мудруєте на весіллі нема часу на такі викрутаси
Ковальчук_Олександр Дата: Чт, 03.12.2015, 23:26 | Повідомлення № 171
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3569
Нагороди: 14
Рейтинг: 183
До речі, переглянув ваші зразки. Так, в режимі S діафрагма плаваюча, при зйомці замітні скачки експозиції, що трохи напрягають.
Мене цікавлять танці в останній сцені і перед цим свічки де в руках тримають, то скрізь режим М для фокуса? Чи коли ви зумували (там де молодята тримають свічки) мені здалось, що фокус притисненням підвели, тобто стояв явно не режим ручного фокуса. Я до чого веду, що в лайв в’ю фотоапарат 1 сек наводить на різкість, ручками швидше не вийде. А покадровий автофокус цікавий тим, що підстроювати його треба тоді, коли в цьому є потреба, навідміну від слідкуючого автофокуса, який постійно рискає туди сюди. Саме тому я буду пробувати в такому режимі автофокуса знімати.
Результати перший зйомок - новорічні ранки в школі.
SLKuty Дата: Чт, 03.12.2015, 23:47 | Повідомлення № 172
Монтажер
Повідомлень: 764
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
В режимі S колесо регулює витримку - цього достатньо - діафрагма і ISO на автоматі.  Якщо значення діафрагми на екрані блимає значить задирається ISO - міняти витримку, або в ручний режим
при переході зі світла в темноту, або при зміні типу освітлення - виключати Лайвю і включати знов
в меню включити ISO в ручний режим.
SLKuty Дата: Чт, 03.12.2015, 23:52 | Повідомлення № 173
Монтажер
Повідомлень: 764
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
В ручному режимі тільки коли мало світла (при свічках чи на дворі) а все решту в S режимі.

PictureControl - переключіть у портретний режим
Головне скрутіть контраст і насиченість в налаштуваннях портретного режиму
будуть реальні кольори обличчя
по іншому лиця жахливі
SLKuty Дата: Пт, 04.12.2015, 00:00 | Повідомлення № 174
Монтажер
Повідомлень: 764
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Цитата Ковальчук_Олександр ()
що фокус притисненням підвели
Я тільки притисненням наводжу бо погано бачу, але тепер маю монітор і можу крутити колесо.
намагаюся не зумувати під час зйомки бо справді скачки експозиції видно(люди того не помічають). Притягнув, а потім знімаю.
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 05.12.2015, 11:25 | Повідомлення № 175
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3569
Нагороди: 14
Рейтинг: 183
Знімав вчора концерт в школі. Зробив для себе остаточний висновок: зйомка фотоапаратом - це не для мене. По суті, купивши Нікон D5300 я отримав ту саму якість, що і з Canon 650d, з одною різницею - 50p. Якість фото мені подобається, різкість на висоті, пратично зрівнюється з D7100. Але ви уявіть собі ситуацію: концерт - це явище динамічне. Якби можна було все зняти одною загальною сценою, не міняючи фокусної відстані (зуму), то проблем би не було. А так поставив фотоапарат на штатив, вийшли 3 дівчаток співати пісню, спочатку знімаю загальною сценою, потім зумую на одну з них - різкість втрачається, натиснув кнопку спуску до половину і об’єктив рискає разів 2 туди-сюди, бо освітлення погане і навіть не завжди з першого разу попадає в різкість. Далі перевів на другу, на третю, знов втрачається різкість, повернувася на загальний план - знову 1-2 секунди на настройку фокуса. Коротше повне розчарування. В режимі S експозиція плаваюча навіть, якщо не зумувати, перепади яскравості видимі.
Не вмію я знімати на фотоапарат хоч убий і не знаю, як навчитися. Може сказується зйомка на відеокамеру протягом 5 років, де автофокус намертво тримає в будь якій ситуації.
Сьогодні думаю виставляти фотоапарат на продаж. За останній рік я поміняв 4 фотоапарати і так і не отримав того, чого хотів. Мабуть таки куплю Sony FX1000E, там правда не FULL HD, але щось близько до цього, але відеокамера є відеокамера, бо ці танці з бубнами вже порядчно набридли.
SLKuty Дата: Сб, 05.12.2015, 17:04 | Повідомлення № 176
Монтажер
Повідомлень: 764
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Цитата Ковальчук_Олександр ()
Може сказується зйомка на відеокамеру протягом 5 років
я майже 15 років знімав камерами і звикання не відбулося
Цитата Ковальчук_Олександр ()
бо ці танці з бубнами вже порядчно набридли
а світло на стояку пробували використовувати, або накамерне. Коли темно то і камера не зразу попадає у фокус в неї просто глибина різкості більша.
SLKuty Дата: Сб, 05.12.2015, 17:52 | Повідомлення № 177
Монтажер
Повідомлень: 764
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Цитата Ковальчук_Олександр ()
Сьогодні думаю виставляти фотоапарат на продаж
Люди, як правило, жалкують про зроблені необдумані вчинки.
кращого за ці гроші не купите
камера має інші недоліки

Цитата Ковальчук_Олександр ()
Sony FX1000E
За такі гроші знову вертатися до касети. Подумайте двічі (ні тричі). Я монтую одному оператору з такої камери. За 4 роки вже двічі міняв шлейф. Причому зупинялася на середині весілля. Прибігав до мене за камерою. І тепер його касети читаються тільки на його камері, а на моїй - вискакують червоні екрани кожних пару секунд, або хвилин. Він мусить заганяти вдома і приносити до мене на зовнішньому HDD.

Краще докупіть світла, різних прибамбасів до свого фотоапарату, купіть ще один фотоапарат і працюйте на завтрашній день, а не на вчорашній.
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 05.12.2015, 18:06 | Повідомлення № 178
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3569
Нагороди: 14
Рейтинг: 183
Ну щодо FX1000E я погоджуюсь, все таки технологія устарівша.
Ні, Nikon d5300 я вже виставив на продаж, думаю що продам без втрат, адже дав я дійсно за нього не дорого.
Та і на інших фотоапаратах я нічого не втрачав на купівлі-продажу. Дасть Бог і цей продам успішно.
Буду дивитись в сторону сучасних відеокамер, що знімають на флешку або в сторону беззеркалок, типу Sony a6000 або на Canon 7d mark2 (там автофокус + 60р). В Nikon d5300 автофокусу не має зовсім. Я не думаю, що зможу нормально знімати весілля, де кожна секунда дорога, без автофокусу, фокусуючись в ручному режимі...
Купити ще один фотоапарат - це не варіант, тому що знімати на два, а потім монтувати, це вдвічі ускладнити собі життя за ті ж самі гроші.
Bandalak Дата: Сб, 05.12.2015, 22:17 | Повідомлення № 179
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4598
Нагороди: 28
Рейтинг: 187
Да, уж!
Цитата Ковальчук_Олександр ()
Canon 7d mark2

Дешевше від відеокамери вийде.
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 05.12.2015, 22:53 | Повідомлення № 180
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3569
Нагороди: 14
Рейтинг: 183
Проблема ще й в тому, що він не давно вийшов і ціна на нього захмарна. БУ взагалі ніхто не продає, а новий найти проблематично.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.1 Відеомонтаж » Відеозйомка сучасним фотоапаратом FullHD (Тонкості фотоапаратного відео, прибамбаси та досвід роботи)
Сторінка 12 з 27«1210111213142627»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2016.