Нд, 25.10.2020, 09:32
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

  • Сторінка 3 з 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.1 Відеомонтаж » Оцифровка старих відеокасет (Як просто і швидко переписати аналогові касети на DVD)
Оцифровка старих відеокасет
Bandalak Дата: Чт, 14.02.2008, 20:58 | Повідомлення № 1
Лідер форуму
Повідомлень: 6298
Нагороди: 44
Рейтинг: 291
Останнім часом дуже актуально стало переписувати старі відеокасети на DVD. Хто чим і як це робить. Я вважаю що найшвидший і най якісніший спосіб це Studio MovieBoard PLUS 700-PCI (http://www.pinnaclesys.ru/products.php?item=33841&cat=5).
Така плата коштує біля 200 $.
Або Canopus MVR-1000SX (http://www.mpcclub.ru/product.php?id=5686). Кажуть це супер плата.
Цими двома платами можна за 3 години перетворити 180 хв. касету в уже готовий DVD диск!
Може хтось знає інші способи?

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

kom_adm Дата: Сб, 13.09.2008, 13:10 | Повідомлення № 31
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3754
Нагороди: 19
Рейтинг: 217
Quote (Bandalak)
Особисто мені не подобоється кодувати із змінним бітрейтом по тій причині, що майже ніколи не можна вгадати на перед який об'єм буде займати відкодоване відео

Змінний бітрейт на мій погляд кодує значно "делікатніше" постійного.
Щодо об’єму фільму, то в мене тільки раз був прорахунок, коли буквально фільм зайняв 4490 Мб і кілька Мб не вмістилося, тому що ССЕ показує об’єм файлу, що вийде і тому я виставляю бітрейт, при якому об’єм файлу виходить 4450 Мб, після кодування 10-14 проходами від в будь-якому разі виходить менший на 140-160 Мб і цього мені достатньо, щоб вмістити до 2 годин кодованого звуку.
Нещодавно кодував 3 диски таким способом, об’єми готового фільму виходили 4474, 4480, 4481 Мб. А на диск вміщується 4483, тобто заповнення було практично 99%. Головне, набити руку.
Bandalak Дата: Чт, 26.02.2009, 22:26 | Повідомлення № 32
Лідер форуму
Повідомлень: 6298
Нагороди: 44
Рейтинг: 291
Quote (Ковальчук_Олександр)
Змінний бітрейт на мій погляд кодує значно "делікатніше" постійного

Ви десь описували програмку якою кодуєте, дайте посилання на неї, хочу спробувати!
kom_adm Дата: Пт, 19.02.2010, 20:07 | Повідомлення № 33
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3754
Нагороди: 19
Рейтинг: 217
Quote (Bandalak)
Ви десь описували програмку якою кодуєте, дайте посилання на неї, хочу спробувати!

Програма називається Cinema Craft Encoder SP v2.70.02.12. Раніше я нею кодував, але зупинився все-таки на procoder 3 по Ваших рекомендаціях, мене він найбільш влаштовує і швидкістю кодування і результатом. Виставляю бітрейд рівно 8000 і все гуд, на диск 1 год 15 хв.
Специфіка Cinema Craft Encoder - він не створює готових vob файлів, а mpeg-потік (окремо файл відео і звуку), потім потрібно користуватись програмою для двд-авторингу. Я використовував Adobe Encore CS3. Якщо захочете випробувати, то скачати готову збірку можна звідси:
http://rapidshare.com/files/152619838/CCESP2_1.00.01.04.RAR.html (5.5 Мб)
FUMF Дата: Ср, 07.07.2010, 17:37 | Повідомлення № 34
Новий користувач
Повідомлень: 16
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Quote (Ковальчук_Олександр)
Програма називається Cinema Craft Encoder SP v2.70.02.12. Раніше я нею кодував, але зупинився все-таки на procoder 3

Я на днях кодував відео 1год. 50 хв. спочатку програмою Adobe Media Encoder CS4, а потім ССЕ (5 проходів), але, правда, в постійному бітрейті, то в Adobe якість вийшла кращою. А щодо Canopus procoder 3, то раніше я ним пробував, але при кодуванні в DVD формат він виставляв вархнє поле першим і змінити це було не можливо. А при спробі промотки готово файлу у віндовз медіа плеєрі зображення пропадало, з'являлись квадратики. Можливо я щось робив не так. Якщо можна, опишіть будь-ласка послідовність дій при кодуванні наприклад ССЕ де і що ви виставляєте наприклад для відео 1 год 50 хв чи 1 год 35 хв., щоб вийшов один файл відео зі звуком, тому що я меню диска роблю у Corel Ulead SX3, а він при створенні меню диска хоче, один файл, а не окремо відео і звук. Я розумію, що краще було б меню створити у Adobe Encore CS4, але я ще з ним не розбирався. Буду дуже вдячний.

mudrak Дата: Чт, 09.01.2014, 16:26 | Повідомлення № 35
Наполегливий учасник
Повідомлень: 849
Нагороди: 4
Рейтинг: 73
Зненацька виникла потреба перекодувати VHS касети в який небудь "комп'ютерообразний" формат. Після гугління вирішив зробити це сам простим способом: відеомагнітофон+тюнер+коп'ютер з спецпрограмкою. Зупинився на цій http://www.movavi.ru/support/how-to/capturevhs.html Залишилося одне питання, кабель з USB на одному кінці і тюльпанами на іншому, як такий скльопати? І ще одне, якщо йти покроково за описом на сторінці, то тюнер не згадується ... просто забули, чи само собою без нього ніяк?

Відредаговано: mudrak - Чт, 09.01.2014, 16:30
argun Дата: Чт, 09.01.2014, 17:45 | Повідомлення № 36
Активний учасник
Повідомлень: 504
Нагороди: 1
Рейтинг: 47
Цитата mudrak ()
вирішив зробити це сам простим способом: відеомагнітофон+тюнер+коп'ютер з спецпрограмкою.
Я решал эту проблему набором "відеомагнітофон+тюнер+коп'ютер" без спецпрограмм, т.к. ТВ-тюнер позволял сохранять видео в разных форматах, с различным качеством. А последний раз, когда возникла такая проблема, взял у товарища пишущий ДВД-плеер. Там выставляется качество, насколько ужать кассету и т. д.
Цитата mudrak ()
Залишилося одне питання, кабель з USB на одному кінці і тюльпанами на іншому, як такий скльопати? І ще одне, якщо йти покроково за описом на сторінці, то тюнер не згадується ... просто забули, чи само собою без нього ніяк?
Погуглити, але, як написав вище, можна вирішіти простіше.
SLKuty Дата: Чт, 09.01.2014, 19:14 | Повідомлення № 37
Монтажер
Повідомлень: 833
Нагороди: 8
Рейтинг: 118
Цитата mudrak ()
кабель з USB на одному кінці і тюльпанами на іншому, як такий скльопати?
Там крім кабеля ще і цілий адаптер потрібний десь посередині того кабеля
http://www.usbgear.com/USB-Video-Capture.html
це той самий TV-тюнер
мороки багато - результат жахливий і звук з відео не співпадає

Додано (09.01.2014, 18:14)
---------------------------------------------
Хоча можете спробувати замовити і простіший варіант
http://audiovideomag.com.ua/p17796920-kabel-perehodnik-usb.html
спробуйте і нам розкажете, що з того вийшло

Bandalak Дата: Чт, 09.01.2014, 20:58 | Повідомлення № 38
Лідер форуму
Повідомлень: 6298
Нагороди: 44
Рейтинг: 291
У мене є старенька карта відеозахвату "Pinnacle DС 10+" (Працює тільки на ХР).
Вона оцифровує відмінно без жодного відставання звуку через Pinnacle Studio 9, більш новіші версії не вміють працювати з цією картою.
Це найкращий спосіб оцифровування дуже старих касет, із тих що мені довелося спробувати!
Тільки одна проблема, якщо плівка місцями сильно пом'ята, то в дефектних місцях потрібно зупиняти і запускати знову, бо інакше кінець буде без звуку.

Таку карту зараз ще реально знайти на б-у за копійки. У Києві на Караваєвих дачах - 100 грн.
___________________________________________________________________________________
Є ще інший спосіб. Це використання наскрізьного каналу DV-камери, наприклад Sony 2100E. На вхід камери включаєте тюльпани, а на виході отримуєте цифровий сигнал на DV виході. Але якість буде нормальна тільки коли плівка не ротягнута, не м'ята і не посипана. Інакше глючитиме і звук піде вперед.
mouse Дата: Пт, 10.01.2014, 21:10 | Повідомлення № 39
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2026
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Про свій досвід. Маю доступ до dvd-recorder. Підключив і він пише. Формат єдиний dvd-video. Якість змінюється: найкраща це 70 хв, якщо якість не грає ролі - можна 240 хв. Дуже цікаво було писати з вмонтованого тюнера на найгіршій якості. Коли переглядав - якість дуже хорошо. А от з касети коли пишеш, то набагато гірше. Причина не відома.

Додано (10.01.2014, 20:10)
---------------------------------------------
Ось знайшов таку річ? Можливо хтось працював з нею? 
http://aukro.ua/karta-v....21.html

Bandalak Дата: Пт, 10.01.2014, 23:05 | Повідомлення № 40
Лідер форуму
Повідомлень: 6298
Нагороди: 44
Рейтинг: 291
Цитата mouse ()
Ось знайшов таку річ? Можливо хтось працював з нею?
 
Це майже така як я описав, але має ще додатково ДВ вхід.

Цитата mouse ()
А от з касети коли пишеш, то набагато гірше. Причина не відома.

Причина відома. Розтягнення, розмагнічення та посипання плівки. Від цього розсинхронізація, шум і т.д.
papirownik Дата: Нд, 12.01.2014, 00:06 | Повідомлення № 41
Я тут недавно...
Повідомлень: 35
Нагороди: 0
Рейтинг: 4
В мене є старий ТВ - тюнер. До нього є комплект кабелів. Схема стандартна: відеомагнітофон - ТВ-тюнер - комп. 
Для оцифровки використовую CyberLink PowerDirector  - це ЄДИНА програма яка ще підтримує захват з ТВ - тюнера!
Захват здійснюю по 10-15 хв. Потім монтую там же. При такій довжині захвату розсинхронізації звуку з відео нема.
Успіхів. Можете придбати новіший ТВ-тюнер. З ним обовязково буде прога для відеозахвату
Bandalak Дата: Нд, 12.01.2014, 11:17 | Повідомлення № 42
Лідер форуму
Повідомлень: 6298
Нагороди: 44
Рейтинг: 291
Цитата papirownik ()
Захват здійснюю по 10-15 хв.

І скільки часу потрібно, щоб у такому режимі оцифрувати всі 180 хв. VHS і потім ще змонтувати?
У мене на піннакловській карті захоплюється цілим куском 3 години часу, потім ще 1,5 години йде на конвертацію в ДВД-формат, ще 15 хвилин на запис диска. Разом виходить, ціла касета - до 5 годин затраченого комп'ютерного часу!
papirownik Дата: Нд, 12.01.2014, 22:50 | Повідомлення № 43
Я тут недавно...
Повідомлень: 35
Нагороди: 0
Рейтинг: 4
Буває й більше! Справа в тому що я відразу захвачую в ДВД формат, тому конвертувати непотрібно. Тільки захват і монтаж.
SLKuty Дата: Нд, 12.01.2014, 23:10 | Повідомлення № 44
Монтажер
Повідомлень: 833
Нагороди: 8
Рейтинг: 118
Цитата papirownik ()
захвачую в ДВД формат, тому конвертувати непотрібно. Тільки захват і монтаж.
два рази втрачаєте якість
перший раз - захват в ДВД (потрібно dv)
другий раз після монтажу знову вивід в ДВД 
може краще хай те відео живе на великій касеті???
Bandalak Дата: Пн, 13.01.2014, 00:08 | Повідомлення № 45
Лідер форуму
Повідомлень: 6298
Нагороди: 44
Рейтинг: 291
Цитата SLKuty ()
може краще хай те відео живе на великій касеті???

Через пару десятків років касета розмагнітиться повністю. Деяким вже по 25 років.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.1 Відеомонтаж » Оцифровка старих відеокасет (Як просто і швидко переписати аналогові касети на DVD)
  • Сторінка 3 з 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2020.