Ср, 13.12.2017, 10:58
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 1 з 11
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.1 Відеомонтаж » Перекодування відео (всякі програми)
Перекодування відео
piktor Дата: Сб, 19.02.2011, 14:09 | Повідомлення № 1
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Я зйомками відео не заробляю, маю простеньку камеру Panasinic SDR-H40. Вона дає відео DVD якості з максимальним бітрейтом до 9 Мбіт/c. Але в неї свій власний дивний формат, базований на MPEG II. Наразі, маю такі способи перекодування відео у формат, придатний для запису на болванки та поширення:

  • Штатна програма із комплекту камери - не дуже зручна, як на мене, повільно працює.
  • mencoder-mt під Linux. Потребує штудіювання консольних опцій, але вміє multi-threading, тому швидкість як у боліда. На чотириядерному десктопі все-ж маю Windows, тому не користуюся.
  • Безкоштовні утилітки типу Any Video Converter та iWisoft Free Video Convetrer. Перший ніби вміє multi-threading, але часто вилітає, за що був видалений. Другий не вміє використовувати багато ядер.

Прошу підказати, бажано безкоштовну (я не гордий, не обов'язково), перекодувалку відео, що вміє багатоядерні процесори ну і має більш-менш гарні користувацькі якості. Монтажем не займаюся, максимум - поміняти порядок фрагментів та щось вирізати.

Додано (19.02.2011, 14:09)
---------------------------------------------
P. S. Якщо немає маленьких підходящих утиліт, то чи не підходять для цього "монстри" типу Adobe Premiere?

Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 19.02.2011, 19:50 | Повідомлення № 2
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3631
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
Для конвертації відео використовую Movavi Video Converter 10.2.1
Дуже зручна в кодуванні, підтримує велику кількість форматів, задіює всі ядра та потоки процесора. Наприклад, щоб перекодувати будь-який фільм в формат mp4 (240x320) для перегляду на телефоні програмі потрібно 10-15 хв., при цьому задіює всі 8 потоків процесора i7, 860, диспетчер задач показує завантаження 60-80%.
swetikccc Дата: Сб, 19.02.2011, 22:04 | Повідомлення № 3
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3973
Нагороди: 28
Рейтинг: 380
Quote (piktor)
Прошу підказати, бажано безкоштовну (я не гордий, не обов'язково), перекодувалку відео, що вміє багатоядерні процесори ну і має більш-менш гарні користувацькі якості. Монтажем не займаюся, максимум - поміняти порядок фрагментів та щось вирізати.

AVS Video Converter
Тут все що вам потрібно.
piktor Дата: Нд, 20.02.2011, 00:45 | Повідомлення № 4
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Quote (swetikccc)
AVS Video Converter

О, там цілий пакован утиліт для роботи з аудіо, відео та картинками. Платні, щоправда, але весь той пакован обіцяють за $59 разом із майбутніми оновленнями.
http://www.avsmedia.com/index.aspx

Додано (20.02.2011, 00:45)
---------------------------------------------
Movavi Video Converter мені сподобався, треба шукати пігулку. (До речі, просять по акції всього $10, дуже гарна ціна, от тільки акція до 20 лютого). Швидкість роботи - болід, ~400 МБ розжувало менше, ніж за хвилину.

Bandalak Дата: Нд, 20.02.2011, 09:38 | Повідомлення № 5
Лідер форуму
Повідомлень: 5571
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Quote (Ковальчук_Олександр)
Для конвертації відео використовую Movavi Video Converter 10.2.1

А в ДВД-відео Ви ним кодуєте?
Ковальчук_Олександр Дата: Нд, 20.02.2011, 12:54 | Повідомлення № 6
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3631
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
dvd-відео він в mpg заганяє. Мені здається, що для таких цілей краще підходить старий провірений ProCoder.
Bandalak Дата: Нд, 20.02.2011, 13:19 | Повідомлення № 7
Лідер форуму
Повідомлень: 5571
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Але ПроКодер не використувує всіх ядер.
Ковальчук_Олександр Дата: Нд, 20.02.2011, 14:01 | Повідомлення № 8
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3631
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
Да, ProCoder в плані швидкості програє в кілька разів. В мене і7 завантажується порядка 20-25% при кодуванні. Але що поробиш, так і кодую. Все одно кодування відбувається в ріал-таймі.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.1 Відеомонтаж » Перекодування відео (всякі програми)
Сторінка 1 з 11
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.