|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Учитель року 2009
| |
NataliyG |
Дата: Tu, 26.08.2008, 19:25 | Повідомлення № 1 |
Активний учасник
| На секційному засіданні нам повідомили, що цього року відбудеться конкурс "Вчитель року 2008" в номінації "Вчитель інформатики" . конкурс буде проводитися в три етапи. 1. Огляд матеріалів 2. Контрольна робота письмова, співбесіда з комісією. 3. Майстер-клас урок з невідомим класом. Я так думаю шо то конкурс не тільки в моєму районі а Всеукраїнський, бо переможець їде на обласний. Я хотіла б взяти участь у конкурсі. Поділіться досвідом може вже хтось брав участь в подібному конкурсі, перемагав, чи просто має що сказати.
ТУТ - методичні рекомендації та презентація про конкурс "Учитель року".
[admin]Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| |
filnick |
Дата: Sa, 27.09.2008, 13:28 | Повідомлення № 31 |
Мудрий вчитель
| Кілька років тому для участі в конкурсі "Учитель року" довелося готувати : - досвід роботи (робота над методпроблемою, розробки уроків, дидактичний та роздатковий матеріал) в друкованому вигляді - урок на "нейтральному полі" ( з невідомим класом, в чужій школі). З дітьми познайомився за годину до уроку. Кабінет, правда, був знайомим за участю в семінарах. Для обласного конкурсу вимагали згідно Положення: - той же досвід тільки ще й у електронному вигляді, - фільм-презентацію на 15 хв про вчителя з фрагментами уроку - свої наробки комп'ютерних програм, тестів, презентацій. - авторську розробку якоїсь теми курсу інформатики. Обласний конкурс проходив в інституті освіти у два дні. Перший день: відкриття, представлення учасників з презентуванням фільмів та досвіду. Другий день: творчі завдання (за жеребкуванням) розробки власної методики вивчення по шкільному курсу за конкретною темою, проведення фрагменту уроку за вибраною методикою по цій же темі. Фрагмент уроку тривав 10-15 хв. В ролі учнів були учасники курсів перепідготовки інституту ( історики, математики, філологи). Переможець та призери отримали подарунки (відеомагнітофон, DVD-програвач, цифровий фотоапарат). ПК та ноутів не вручали. Решті учасників - книги, грамоти та сувеніри. Для приїжджих харчування - за власний рахунок, проживання в гуртожитку - безкоштовно. Але не всі учасники отримали навіть добові. Витрати на підготовку тільки обласного конкурсу для учасників становили щонайменше 500-600 грн (в цінах 2003-2004 року).
|
|
| |
Newbie |
Дата: Sa, 27.09.2008, 13:36 | Повідомлення № 32 |
Хелпер
| розумію, що мабуть не за адресою питання, але все ж: 1) урок в чужому кабінеті, зокрема з інформатики - я ж маю одне технічне забезпечення і на нього орієнтуюсь. навряд-чи зможу безпроблемно адаптувати урок без наявності скажімо проектора чи урок по всесвітній мережі без доступу до Інтернету. звісно, то залежить від теми уроку і теоретично методика від цього не залежить, але ж... 2) урок з чужим класом - то в який період відбувається, в жовтні-листопаді, чи пізніше? 3) обласний конкурс відбувається пізніше, правда ж? знаю, що все це маю питати в своїх завучів, але ... "ми вам про все скажемо пізніше"
|
|
| |
filnick |
Дата: Sa, 27.09.2008, 14:14 | Повідомлення № 33 |
Мудрий вчитель
| Quote (Newbie) урок в чужому кабінеті, зокрема з інформатики - я ж маю одне технічне забезпечення і на нього орієнтуюсь Як правило, конкурс проводять в кабінеті, що відповідає основним вимогам - тому наявність Інтернету та основних програм забезпечується організаторами. Quote (Newbie) 2) урок з чужим класом - то в який період відбувається, в жовтні-листопаді, чи пізніше? 3) обласний конкурс відбувається пізніше, правда ж? районний тур - листопад, грудень обласний - через два-три місяці. Конкретно для кожного регіону слід дізнаватися у відповідному відділі чи управлінні освіти.
|
|
| |
argun |
Дата: Su, 28.09.2008, 09:18 | Повідомлення № 34 |
Активний учасник
| Quote (Ковальчук_Олександр) Друзі, треба "відмазуватись" (моя особиста думка). А де потім працювати? Цим важелем адміністрація і киристується. Або-або. У великих містах є можливість вибору, а у малих та сільській місцевості - проблема.
Відредаговано: argun - Su, 28.09.2008, 09:21 |
|
| |
filnick |
Дата: Su, 28.09.2008, 10:05 | Повідомлення № 35 |
Мудрий вчитель
| Quote (argun) А де потім працювати? Цим важелем адміністрація і користується. Шановні колеги. По-перше, необов'язково перемагати на районному турі, тоді Вам не доведеться їхати на область(якщо Ви самі цього не хочете). По-друге, відповідно до чинного законодавства адміністрація школи НІКОЛИ не зможе звільнити Вас з роботи за відмову від участі в конкурсі Вчитель року. Звільнення можливе: а) в разі порушення кримінального кодексу б) фінансові зловживання в) невідповідність займаній посаді (за результатами атестації чи на підставі двох доган) - не стосується молодих спеціалістів та вагітних жінок. Ця можливість досить клопітка для адміністрації, бо звернення звільненого до суду на 99% гарантує йому відновлення на роботі з відшкодуванням зарплати та збитків. г) за власним бажанням (Вашим , а не адміністрації).
Відредаговано: filnick - Su, 28.09.2008, 10:06 |
|
| |
Anatoli |
Дата: Su, 28.09.2008, 10:18 | Повідомлення № 36 |
Прописаний назавжди
| Quote (Ковальчук_Олександр) повністю спорожнить його карман Особисто я на роботу ходжу гроші заробляти.
|
|
| |
timakkord |
Дата: We, 01.10.2008, 22:01 | Повідомлення № 37 |
Часто заходить...
| Quote (viki1970) Участь в "Учитель року" може допомогти при черговій атестації. А вдалий виступ, взагалі, може являтися приводом до позачергової атестації з підвищенням категорії. Наївний ! Обіцяють золоті гори, а прийдеться до діла - набігаєшся . Участь в області , я думаю, це вже успіх. Але мене проатестували тільки через 2 роки - ПОЗАЧЕРГОВО, хоч обіцяли в рік участі у конкурсі по ходатайству райво. Я викладаю у школі три предмети і це фізика, інформатика і ... музика. Всі ці предмети є в списку "Учитель року 2008". Оце думаю, може брати участь у всіх номінаціях одночасно то може дадуть звання "Героя України" і пенсію народного депутата ?
|
|
| |
filnick |
Дата: Th, 02.10.2008, 00:16 | Повідомлення № 38 |
Мудрий вчитель
| Quote (timakkord) може брати участь у всіх номінаціях одночасно то може дадуть звання "Героя України" і пенсію народного депутата ? Можна спробувати :o. На жаль, атестується вчитель лише з одного предмету Тому світить не більше , ніж Книга рекордів Гіннеса.
|
|
| |
Natashka |
Дата: Sa, 04.10.2008, 18:13 | Повідомлення № 39 |
Новий користувач
| Не можу зрозуміти, чому всі так скептично відносяться до конкурсу. Мені доводилось бувати на обласному турі, готувати учасників обласного туру... Та й проблем з атестацією ніколи немає. Прийде наказ управління освіти і всі питанняя
|
|
| |
Omudrik |
Дата: Su, 12.10.2008, 17:40 | Повідомлення № 40 |
Новий користувач
| Quote На секційному засіданні нам повідомили, що цього року відбудеться конкурс "Вчитель року 2008" в номінації "Вчитель інформатики" . Сміливіше!!! Все буде горазд! В наказі сказано "матеріали з досвіду роботи вчителя (розробки уроків, позакласні заходи)" то яко мога більше підготуйте таких матеріалів. Візміть їх масовістью. Є багато матеріалів на різних сайтах для вчителів інформатиків. НАПРИКЛАД: САЙТ Васильчика Дещо самі розробіть.
|
|
| |
Sasyk |
Дата: Tu, 21.10.2008, 12:55 | Повідомлення № 41 |
знаток тестуючих систем
| Тема класна, я теж буду приймати участь. Quote (Omudrik) Сміливіше!!! Все буде горазд! В наказі сказано "матеріали з досвіду роботи вчителя (розробки уроків, позакласні заходи)" то яко мога більше підготуйте таких матеріалів. Візміть їх масовістью. Є багато матеріалів на різних сайтах для вчителів інформатиків. НАПРИКЛАД: САЙТ Васильчика Дещо самі розробіть. Сміху буде, якщо всі вчителі інформатики побігають по Нету, і представлять однакові розробки, ніби свої власні Quote (NataliyG) 2. Контрольна робота письмова, співбесіда з комісією. Що саме буде на контрольній, що на співбесіді 
|
|
| |
Newbie |
Дата: Tu, 21.10.2008, 13:50 | Повідомлення № 42 |
Хелпер
| Quote (Sasyk) Сміху буде, якщо всі вчителі інформатики побігають по Нету, і представлять однакові розробки, ніби свої власні :) та ні, я так відчуваю, що конкурс можна прямо в межах цього сайту робити
|
|
| |
bana |
Дата: Tu, 21.10.2008, 16:03 | Повідомлення № 43 |
Я тут недавно...
| Шановні колеги! Читаючи ваші повідомлення я спочатку насторожилась а потім так весело стало! Цікаво! Так мені також сказали що я буду приймати участь, але це була моя ініціатива! Як мені сказали, що контрольна робота буде складатися з трьох розділів: 1. Фахові питання 2. Знання педагогіки, психології (що для мене взагалі ніби обнять необъятное) 3. Знання історії свого краю А от відео я взагалі не признаю не розумію чому ви про відео-уроки говорите, красиво оформлені фото у презентації із добавкою якоїсь анімації... ну по крайній мірі це моя думка Зараз перед мною постала найбільша проблема зібрати матеріал! Як завжди у зжаті терміни! Думаю взяти якусь тему (невелику) і оформить методичку Коротко і ясно все написати і обовязково позакласний захід і багато фото
|
|
| |
filnick |
Дата: Tu, 21.10.2008, 16:44 | Повідомлення № 44 |
Мудрий вчитель
| Quote (bana) Читаючи ваші повідомлення я спочатку насторожилась а потім так весело стало! ... 1. Фахові питання 2. Знання педагогіки, психології (що для мене взагалі ніби обнять необъятное) 3. Знання історії свого краю... Думаю взяти якусь тему (невелику) і оформить методичку Коротко і ясно все написати і обовязково позакласний захід і багато фото А у Вас конкурс, вибачте, з якого предмету?
|
|
| |
Omudrik |
Дата: We, 22.10.2008, 07:31 | Повідомлення № 45 |
Новий користувач
| Code Сміху буде, якщо всі вчителі інформатики побігають по Нету, і представлять однакові розробки, ніби свої власні :) Який поважаючий себе вчитель залишає все повністю як було скачено з нета? Кожен щось змінює під себе, під клас в якому має відбуватись урок, в залежності від оснащення кабінету. Але що означає повністю набрати урок вручну і що таке його відкорегувати. Десь щось змінити, перенести добавити чи вирізати. Навіть програми в різних школах можуть не співпадати, тому уроки ідентичними не можуть бути.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |