Нд, 24.09.2017, 15:05
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 8 з 12«126789101112»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіада з інформаційних технологій (про зміст олімпіадних завдань)
Олімпіада з інформаційних технологій
LVV Дата: Нд, 11.11.2012, 09:49 | Повідомлення № 1
Прописаний назавжди
Повідомлень: 414
Нагороди: 5
Рейтинг: 107


Вчора у нас (Херсонська область) пройшов ІІ тур олімпіади з ІТ.
Для учнів олімпіада продовжувалась 5 годин (хіба це нормально?)
Олімпіада складалась з теоретичного(1 година) і практичного турів.
Деякі теоретичні завдання були відверто не ІТ-ичного змісту. Наприклад: вказати властивості алгоритмів.
Розбаловка (вимоги) практичних завдань, скажімо для презентації, була дуже детальна (ледве не до кожного слайду, напису, малюнку).
З одного боку - це добре, бо майже було виключено суб'єктивну складову при оцінюванні учнівських робіт, але з іншого - учням важко було не заплутатись у дотриманні усіх вимог, а для творчості зовсім не було місця. До того ж , членам журі знадобилось іще 5 годин, щоб перевірити і оцінити роботи 20 учасників

А як у Вас?


[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Bandalak Дата: Нд, 10.02.2013, 23:08 | Повідомлення № 106
Лідер форуму
Повідомлень: 5392
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
VBA на олімпіаді не буде використовуватися.
Макроси - тільки записана послідовність дій.
http://itc.ua/articles/ispolzovanie_makrosov_v_microsoft_office_28520/
Ttatka Дата: Пн, 11.02.2013, 15:27 | Повідомлення № 107
Новий користувач
Повідомлень: 11
Нагороди: 0
Рейтинг: 6
Quote (Bandalak)
VBA на олімпіаді не буде використовуватися. Макроси - тільки записана послідовність дій.
Дякую за інформацію.
GarryPotter Дата: Пн, 11.02.2013, 23:28 | Повідомлення № 108
Прописаний назавжди
Повідомлень: 357
Нагороди: 2
Рейтинг: 20
Може я чогось не розумію, але для чого олімпіада з ІКТ? Я щодо її нинішнього стану. Учням пропонуються завдання без урахування віку - тобто одні і ті ж завдання як для 11 класу , так і для сьомого... Та й при тому, що завдання такого плану, що їх фізично не можна  виконати за 4 години. Учень запитує - "А для чого потрібно 1000 сторінок, причому одна сторінка книжкової, а інша - альбомної орієнтації?"... Один мій знайомий, фахівець в ІТ-галузі, після перегляду умов олімпіади з ІКТ був шокований - "Навіщо це все? Який реальний результат і як у майбутньому все це може знадобитись учню?" І відпвзу запропонував свою задачу - "Зада даними сайту RP5.UA (який веде архів погоди) побудувати графіки температури для своєї місцевості протягом січня-березня 2008 року". Час 4 години, засоби - будь-які. Просто і елегантно - одне завдання потрібно знайти дані, копіювати їх з сайту, перетворити в таблицю за даними якої побудувати графік.
Інша задача - за допомогою табличного процесора декодувати QR-код. Потрыбно для PowerPoint ? - будь-ласка: стрілковий годинник для демонстрування його проектором, причому за допомогою "екранних" кнопок можна "переводити" стрілки.
NataliyG Дата: Сб, 16.02.2013, 17:21 | Повідомлення № 109
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Я тепер не певен, що в будь-якій номінації перемагає найсильніший учасник конкурсуМожна висловити свою думку з цього приводу!

Тут можна поговорити з цього приводу: http://informatic.org.ua/forum/29-1865-1#63396

Додано (16.02.2013, 15:21)
---------------------------------------------

Цитата (KOP)
"Вчитель року" адже це мало б бути в іншій гілці, яку на жаль в цьому році не створили.
Вже створила, висловлюйте своє обурення! Це добре для психіки!
gvmir Дата: Нд, 17.02.2013, 19:01 | Повідомлення № 110
Часто заходить...
Повідомлень: 83
Нагороди: 1
Рейтинг: 6
Та організаторів олімпіади судити треба за знущання над здоров’ям дітей: уявляєте, який це стрес для учнів - сидіти в аудиторії 5 годин і мозком вертіти перед монітором, скільки ще часу потрібно було витратити для підготовки до олімпіади, а де ж норми СЕС?

Додано (17.02.2013, 16:54)
---------------------------------------------

Цитата (GarryPotter)
"А для чого потрібно 1000 сторінок, причому одна сторінка книжкової, а інша - альбомної орієнтації?"...
У дитини раціональне мислення працює краще ніж у тих, хто ці завдання створював, у Херсоні все так........

Додано (17.02.2013, 17:01)
---------------------------------------------

Цитата (gry)
І приклавши руку до серця скажіть, чи ви їх дотримуєтесь ??? Маючи по 5 год. інформатики в 10-11 класі /профіль/ - аж ніяк неможливо виконати ті заплановані лабораторні (практичні) роботи, які розраховані аж ніяк на 25-30 хвилин....
Використовуючи MOODLE можна. Спочатку працюємо в режимі перегляду відеоуроку або електроного підручника на екрані, далі практикум. Практичні в основному виконуються на основі заготовлених шаблонів, і тут важлива не скільки кількість та об’єм матеріалу, скільки сбалансованість самого завдання та вимог до його виконання...................
swetikccc Дата: Нд, 17.02.2013, 19:13 | Повідомлення № 111
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3863
Нагороди: 25
Рейтинг: 346
Цитата (Bandalak)
VBA на олімпіаді не буде використовуватися. Макроси - тільки записана послідовність дій.
Цікаво як зробити третій аркуш в ел таблицях без VBA
Ну не працюють у мене заморочки з динамічними масивами і зображеннями, а от з VBA це декілька рядків коду.
В Опен офісі потрібно буде подивитися, які там можливості.
А примочка з кульками в презентації, ну для одної можна зробити і без VBA, а для всіх як?
volodschool2 Дата: Нд, 17.02.2013, 23:16 | Повідомлення № 112
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1357
Нагороди: 12
Рейтинг: 263
Цитата (swetikccc)
А примочка з кульками в презентації, ну для одної можна зробити і без VBA, а для всіх як?
Невже Ви не бачили авторського рішення? У мене було повне розчарування, розраховував побачити щось оригінальне.
swetikccc Дата: Нд, 17.02.2013, 23:53 | Повідомлення № 113
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3863
Нагороди: 25
Рейтинг: 346
Цитата (volodschool2)
Невже Ви не бачили авторського рішення? У мене було повне розчарування, розраховував побачити щось оригінальне.
Посилання в студію
Пилипчук_О_П Дата: Пн, 18.02.2013, 02:02 | Повідомлення № 114
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3780
Нагороди: 28
Рейтинг: 309
Цитата (swetikccc)
Цікаво як зробити третій аркуш в ел таблицях без VBA Ну не працюють у мене заморочки з динамічними масивами і зображеннями, а от з VBA це декілька рядків коду.

Спробував. У мене зараз на цьому аркуші працює все, крім показу збільшеного відповідного малюнка. Все звелось до використання двох функцій: ДВССЫЛ та АДРЕС. Для довідки: http://teachlab.ucoz.ua/publ....-1-0-70
swetikccc Дата: Пн, 18.02.2013, 02:10 | Повідомлення № 115
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3863
Нагороди: 25
Рейтинг: 346
Цитата (Пилипчук_О_П)
Спробував. У мене зараз на цьому аркуші працює все, крім показу збільшеного відповідного малюнка.
досить і VLOOKUP, а от графіку як?
Пилипчук_О_П Дата: Пн, 18.02.2013, 02:59 | Повідомлення № 116
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3780
Нагороди: 28
Рейтинг: 309
Нашвидкуруч знайти гарний спосіб не вдалося :( Не допомогли й заморські форуми; наприклад, цей: http://excel.bigresource.com/-link-i....QopBZsm
Здебільшого кажуть, що без програмування таке не робиться. Пробував у MS Excel 2003.
volodschool2 Дата: Пн, 18.02.2013, 14:04 | Повідомлення № 117
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1357
Нагороди: 12
Рейтинг: 263
Цитата (swetikccc)
Посилання в студію

ТИЦ
savitoleg Дата: Пн, 18.02.2013, 17:38 | Повідомлення № 118
Я тут недавно...
Повідомлень: 29
Нагороди: 0
Рейтинг: 11
Цитата (swetikccc)
Цікаво як зробити третій аркуш в ел таблицях без VBA
Выбор фото из выпадающего списка
http://planetaexcel.ru/techniques/1/39/
swetikccc Дата: Пн, 18.02.2013, 18:24 | Повідомлення № 119
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3863
Нагороди: 25
Рейтинг: 346
Цитата (savitoleg)
Выбор фото из выпадающего списка http://planetaexcel.ru/techniques/1/39/
Дякую, знаю я цей спосіб
Ну неактивний в мене був пункт
Вставити помилання з зображенням
(на сайті там помилочка, потрібно використовувати пунк наведений вище)
А от тільки зберіг в старому форматі і все запрацювало  ^_^
Ось мій варіант з динамічним масивом
Прикріплення: 3177271.zip(57Kb)


Відредаговано: swetikccc - Пн, 18.02.2013, 18:49
larisa2007 Дата: Вт, 19.02.2013, 16:39 | Повідомлення № 120
Часто заходить...
Повідомлень: 90
Нагороди: 0
Рейтинг: 9
Цитата (swetikccc)
Вставити помилання з зображенням(на сайті там помилочка, потрібно використовувати пунк наведений вище)
Это в каком окне? я не могу понять, как сделать так, чтобы рисунки excel рассматривал как содержимое ячеек.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіада з інформаційних технологій (про зміст олімпіадних завдань)
Сторінка 8 з 12«126789101112»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.