Вт, 24.10.2017, 07:06
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 6 з 12«12456781112»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіада з інформаційних технологій (про зміст олімпіадних завдань)
Олімпіада з інформаційних технологій
LVV Дата: Нд, 11.11.2012, 09:49 | Повідомлення № 1
Прописаний назавжди
Повідомлень: 420
Нагороди: 5
Рейтинг: 107


Вчора у нас (Херсонська область) пройшов ІІ тур олімпіади з ІТ.
Для учнів олімпіада продовжувалась 5 годин (хіба це нормально?)
Олімпіада складалась з теоретичного(1 година) і практичного турів.
Деякі теоретичні завдання були відверто не ІТ-ичного змісту. Наприклад: вказати властивості алгоритмів.
Розбаловка (вимоги) практичних завдань, скажімо для презентації, була дуже детальна (ледве не до кожного слайду, напису, малюнку).
З одного боку - це добре, бо майже було виключено суб'єктивну складову при оцінюванні учнівських робіт, але з іншого - учням важко було не заплутатись у дотриманні усіх вимог, а для творчості зовсім не було місця. До того ж , членам журі знадобилось іще 5 годин, щоб перевірити і оцінити роботи 20 учасників

А як у Вас?


[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
yanasklyar Дата: Пт, 04.01.2013, 01:17 | Повідомлення № 76
Тут живе...
Повідомлень: 100
Нагороди: 5
Рейтинг: 24
А ось наші завдання ІІ етапу олімпіади з ІКТ
Прикріплення: olimpiada_IT_20.rar(429Kb)


Відредаговано: yanasklyar - Пт, 04.01.2013, 01:36
yanasklyar Дата: Пт, 04.01.2013, 01:37 | Повідомлення № 77
Тут живе...
Повідомлень: 100
Нагороди: 5
Рейтинг: 24
+теоретичні питання
Прикріплення: 10-11___2012-13.rar(199Kb)
swetikccc Дата: Сб, 05.01.2013, 15:49 | Повідомлення № 78
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3906
Нагороди: 25
Рейтинг: 355
(yanasklyar)
А ось наші завдання ІІ етапу олімпіади з ІКТ
Прикріплення: olimpiada_IT_20.rar(429Kb)

Мені деже цікаво чи виконав хтось запити по базам

в) знайти село з наймолодшими посадками (при цьому вкажіть вік та вид посадки);
г) визначити село з найбільшою площею посадки;
Для цього потрібно створити підзапити.
А можливо хтось знає інший варіант?
Laplap Дата: Сб, 05.01.2013, 19:25 | Повідомлення № 79
Новий користувач
Повідомлень: 4
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
В Донецькій обл. були такі завдання

http://depositfiles.com/files/7lrypa54e


Відредаговано: Laplap - Сб, 05.01.2013, 19:33
Ttatka Дата: Вт, 08.01.2013, 23:34 | Повідомлення № 80
Новий користувач
Повідомлень: 11
Нагороди: 0
Рейтинг: 6
(swetikccc)
Мені деже цікаво чи виконав хтось запити по базам в) знайти село з наймолодшими посадками (при цьому вкажіть вік та вид посадки); г) визначити село з найбільшою площею посадки; Для цього потрібно створити підзапити. А можливо хтось знає інший варіант?

Можна зробити лише одним запитом.
swetikccc Дата: Ср, 09.01.2013, 00:59 | Повідомлення № 81
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3906
Нагороди: 25
Рейтинг: 355
(Ttatka)
Можна зробити лише одним запитом.

А показати як можна?
Я наприклад використовую в першому агрегатні функції.
А потім в другому вже вивожу потрібну інформацію, з розтановкою зв'язків в конструкторі.
Пилипчук_О_П Дата: Ср, 09.01.2013, 02:18 | Повідомлення № 82
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3823
Нагороди: 28
Рейтинг: 329
(swetikccc)
знайти село з наймолодшими посадками

Неможливо виконати, оскільки нечітко сформульована умова. Подібні варіанти, які можна виконати: "знайти село з наймолодшОЮ посадкОЮ (якщо є декілька - вивести список)"; "знайти село з найменшим сумарним віком посадок" тощо.
swetikccc Дата: Ср, 09.01.2013, 11:38 | Повідомлення № 83
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3906
Нагороди: 25
Рейтинг: 355
(Пилипчук_О_П)
"знайти село з наймолодшОЮ посадкОЮ (якщо є декілька - вивести список)"

Потрібно тільки один підзапит :)
(Пилипчук_О_П)
"знайти село з найменшим сумарним віком посадок"

А ось уже 2 підзапити :)
Ну дуже мене цікавить як це можна зробити
(Ttatka)
Можна зробити лише одним запитом.

Невикористовуючи в ньому інші запити
Пилипчук_О_П Дата: Ср, 09.01.2013, 20:14 | Повідомлення № 84
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3823
Нагороди: 28
Рейтинг: 329
(swetikccc)
Цитата (Пилипчук_О_П )"знайти село з найменшим сумарним віком посадок"
А ось уже 2 підзапити

Один запит:

SELECT TOP 1 Села.[Назва Села], Sum(Посадки.Вік) AS [Sum-Вік]
FROM Села INNER JOIN Посадки ON Села.КодСела = Посадки.КодСела
GROUP BY Села.[Назва Села]
ORDER BY Sum(Посадки.Вік);

"TOP 1" дописав у режимі SQL, а все інше - конструктором.
yanasklyar Дата: Пт, 11.01.2013, 23:32 | Повідомлення № 85
Тут живе...
Повідомлень: 100
Нагороди: 5
Рейтинг: 24
З приводу "TOP 1" при сортуванні відобразити тільки 1 запис, перший(пнель інструментів, значок у вигляді суи)
доречі, це завдання не виконав ніхто, та в завданнях по БД перевіряти бело що тільки у учнів інф.технологічного профілю, вини й перемогли(похвалюся МОЇ).
Цікаво, що в нашому варіанті завдань з БД учня не пропонували зразки таблиць,, необхідно самому побудувати БД за даною предметною областю.
swetikccc Дата: Чт, 17.01.2013, 19:55 | Повідомлення № 86
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3906
Нагороди: 25
Рейтинг: 355
1.     У текстовому процесорі створіть текстовий документ відповідно до зразка, збереженогоу файлі «Кросворд_укр.jpg». Для перевірки кросвордаучаснику необхідно розробити бланк перевірки полів результуючого слова
кросворда та реалізувати цю перевірку.

Завдання з якоїсь олімпіади
Виникло ряд питань
1. Якщо встановити захист, який дозволяє вводити вводити в поля, то непрацює оновлення.
2. Якщо зняти захист, тоді як звичайним чином вводити в поля 

За такі дурні завдання, щось комусь потрібно відірвати ;)
NataliyG Дата: Сб, 02.02.2013, 22:36 | Повідомлення № 87
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Допоможіть!
Як це зробити в Microsoft Pawer Point 2007?
Надругий слайд вставте малюнок komp.jpg. Приклацанні мишкою на зображенні клавіатури, мишки, системного блоку та монітора
мають появлятися відповідні підказки (виноска-хмарка): «Клавіатура» , «Мишка»,
«Системний блок», «Монітор», а при клацанні на самій підказці вони щезають.
Добийтеся ефекту, щоб посилання працювали строго на зазначених ділянках.
 Може дуже просто, але я чомусь не можу знайти. Буду вдячна за допомогу
swetikccc Дата: Сб, 02.02.2013, 23:30 | Повідомлення № 88
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3906
Нагороди: 25
Рейтинг: 355
Quote (NataliyG)
Може дуже просто, але я чомусь не можу знайти. Буду вдячна за допомогу
Вставьте прозорий об'єкт попереду і до нього трігери
Про трігери писалося вище
Ділянку можна намалювати кривою.
guest Дата: Нд, 03.02.2013, 11:26 | Повідомлення № 89
Я тут недавно...
Повідомлень: 25
Нагороди: 1
Рейтинг: 2
Можно так
Прикріплення: sss.pptx(39Kb)
guest Дата: Нд, 03.02.2013, 11:29 | Повідомлення № 90
Я тут недавно...
Повідомлень: 25
Нагороди: 1
Рейтинг: 2
Для 2003-го
Прикріплення: sss.ppt(108Kb)
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіада з інформаційних технологій (про зміст олімпіадних завдань)
Сторінка 6 з 12«12456781112»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.