|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Олімпіада з інформаційних технологій
| |
LVV |
Дата: Su, 11.11.2012, 08:49 | Повідомлення № 1 |
Прописаний назавжди
|
Вчора у нас (Херсонська область) пройшов ІІ тур олімпіади з ІТ. Для учнів олімпіада продовжувалась 5 годин (хіба це нормально?) Олімпіада складалась з теоретичного(1 година) і практичного турів. Деякі теоретичні завдання були відверто не ІТ-ичного змісту. Наприклад: вказати властивості алгоритмів. Розбаловка (вимоги) практичних завдань, скажімо для презентації, була дуже детальна (ледве не до кожного слайду, напису, малюнку). З одного боку - це добре, бо майже було виключено суб'єктивну складову при оцінюванні учнівських робіт, але з іншого - учням важко було не заплутатись у дотриманні усіх вимог, а для творчості зовсім не було місця. До того ж , членам журі знадобилось іще 5 годин, щоб перевірити і оцінити роботи 20 учасників
А як у Вас?
[admin]Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| |
sergey1979 |
Дата: Su, 02.12.2012, 20:15 | Повідомлення № 31 |
Прописаний назавжди
| LVV, в Голій Пристані теж зачитували такі періоди часу, а реально всіх так підганяли що мій учень повернувшись був незадоволений бо не вистачило часу(все для галочки). Вимоги санстанції напевне не поширюються на олімпіади
Відредаговано: sergey1979 - Su, 02.12.2012, 20:21 |
|
| |
novachok |
Дата: Su, 02.12.2012, 21:26 | Повідомлення № 32 |
Прописаний назавжди
| Сьогодні у нас була олімпіада з ІТ Теоретичний тур: тест (55 питань), на комп’ютері Практичний тур: Ексель: записати дану дату в різних календарях (єврейський, японський, китайський, арабський). Правила переводу дані. Поверпойнт: анімація руху Землі навколо Сонця і одночасно Місяця навколо Землі. Ворд: автоматизована перевірка кросворда.
Тест запустився не на усіх машинах. Більшість не знала як прпцювати з макросами у Ворді. Анімація була досить проста. Календарі - це було "щось".
[warning]Прикріплення файлів на форумі виключно в архівному вигляді![/warning]
|
|
| |
Ttatka |
Дата: Su, 02.12.2012, 21:44 | Повідомлення № 33 |
Новий користувач
| novachok
Дякую за інформацію, можливо десь ще прошла олімпіада з ІКТ, БУДЬ ЛАСКА скиньте. У нас буде на наступні вихідні.
|
|
| |
swetikccc |
Дата: Su, 02.12.2012, 22:08 | Повідомлення № 34 |
Ветеран спілкування
| Quote (novachok) Ексель: записати дану дату в різних календарях (єврейський, японський, китайський, арабський). Правила переводу дані. Поверпойнт: анімація руху Землі навколо Сонця і одночасно Місяця навколо Землі. Ворд: автоматизована перевірка кросворда. Цікаво, що всі задачі вже були на олімпіадах, але ж обласного рівня, а тут на район
|
|
| |
volevikt |
Дата: Su, 02.12.2012, 22:22 | Повідомлення № 35 |
Перспективна вчителька
| novachok, мабуть, ми з Вами з однієї області. Бо в нас були точно такі ж завдання. Quote (novachok) Тест запустився не на усіх машинах. Аналогічно. Але здогадалися встановити флеш-програвач і все запустилося. Quote (novachok) Більшість не знала як прпцювати з макросами у Ворді. Використання макросів у Ворді було не обов'язковим. Задачу можна було розв'язати з використанням форм та полів. Quote (novachok) Анімація була досить проста. Згодна. Але не всі учні здогадалися згрупувати об'єкти і використати анімацію обертання одночасно із заданням анімації шляху переміщення (коло). Quote (novachok) Календарі - це було "щось". Розібралася лише з 2 календарями. Текстовий опис цього завдання (на 4 ст.), як на мене, є важким для сприйняття і прослідковується надлишковість інформації. Але це моя думка.
|
|
| |
swetikccc |
Дата: Su, 02.12.2012, 22:36 | Повідомлення № 36 |
Ветеран спілкування
| Quote (volevikt) Розібралася лише з 2 календарями. Текстовий опис цього завдання (на 4 ст.), як на мене, є важким для сприйняття і прослідковується надлишковість інформації. Але це моя думка. Нічого дивного, рік назад в Одеській кажись на області з учасників ніхто не зробив жодного календаря. Ось мій китайський Інші робив аналогічно, крім мусульманського, от там не розібрався
Додано (02.12.2012, 21:36) --------------------------------------------- Якщо можна то скиньте умови, а то мені легше найти інфу в неті, ніж у себе на компах)))
[warning]Прикріплення файлів на форумі виключно в архівному вигляді![/warning]
Відредаговано: swetikccc - Su, 02.12.2012, 22:40 |
|
| |
volevikt |
Дата: Su, 02.12.2012, 23:39 | Повідомлення № 37 |
Перспективна вчителька
| Quote (swetikccc) Якщо можна то скиньте умови Скидаю завдання по Excel: Задача «Перетин цивілізацій» (Завдання виконується виключно засобами MS EXCEL, результат роботи учасника зберегти у файл calend.xls) Прагнення хоч би до деякої міри погоджувати між собою добу, місяць і рік привело до появи трьох календарних систем: сонячного, місячного та місячно-сонячного календарів. Кожна з цивілізацій створювала свій календар на основі національних звичаїв, культури, релігії та відповідних природних спостережень. Учасник олімпіади повинен узгодити з григоріанським календарем дати мусульманського, китайського, японського, єврейського календарів. У файлі Перетин цивілізацій завдання.doc надані інструкції для опрацювання дат за правилами переводу з системи обліку часу григоріанського календаря у інші. Учасник, використовуючи виключно засоби MS Excel, повинен внести вхідні дані та формули-розв’язки у комірки відповідно до вимог на аркушах файла calend.xls.
|
|
| |
PTetyana |
Дата: Mo, 03.12.2012, 09:45 | Повідомлення № 38 |
Прописаний назавжди
| Завдання олімпіади з ІКТ - Волинь. Трошки зменшила кількість файлів, щоб був невеликий архів. До папки "Допоміжні матеріали" ще додавалися картинки планет і відеофільм з рухом планет навколо сонця.
Відредаговано: PTetyana - Mo, 03.12.2012, 16:34 |
|
| |
Ttatka |
Дата: Mo, 03.12.2012, 19:39 | Повідомлення № 39 |
Новий користувач
| Завдання дійсно повторюються за минулий рік. Так це ж ІІ етап. Календар ми з учнем зробили, але робили десь тиждень(для себе). Навколо сонця презентація не важка для тих, хто знає рух за траекторією.
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Mo, 03.12.2012, 22:34 | Повідомлення № 40 |
Лідер форуму
| У нас було таке:
Прикріплення: -2.rar(280.5 Kb)
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Mo, 03.12.2012, 23:09 | Повідомлення № 41 |
Ветеран спілкування
| Просте питання. Хочу почути думки шановних колег. Якщо у олімпіадному завданні сказано зберегти, наприклад, файл, створений в Ворді в свою папочку з таким то іменем, а учень зберігає файл, але дає дещо інше ім’я (помилково). Чи приймається така робота до перевірки, чи дискваліфікується (0 балів), незважаючи на те, що в даному файлі присутній розв’язок поставленого завдання? Питання стосується ІІ (районного) етапу. Наперед вдячний за ваші відповіді.
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Mo, 03.12.2012, 23:22 | Повідомлення № 42 |
Лідер форуму
| 100% робота приймається. У нашій області такий випадок передбачений. Перший завданням стоїть саме створити власну папку та зберегти туди порожні файли додатків з якими потрібно буде працювати. За це ставиться якась невелика кількість балів. Ось наприклад: Завдання №1 Створити папку на робочому столі. Назву папці дати - Shifr та без пропусків ввести номер свого шифру. Наприклад Ваш шифр 007, тоді назва Вашої директорії буде - Shifr007 Зберегти у власній папці файли Derevo.ppt., Zytkul.xls (5 балів) Завдання №2. Фруктове дерево Зберегти у власній папці файл Derevo.ppt. Для цього у середовищі програми PowerPoint створити слайд з з анімаціями, які зображують дозрівання фруктів на дереві. Додайте продовження анімації дозрілі фрукти впали їх збирає їжак і відносить у схованку на зиму. (25 балів) Для виконання завдання використовуйте допоміжні матеріали з файлів: Файл демонстраційний derevo_demo.pps Файл з матеріалами derevo_material.ppt
|
|
| |
volevikt |
Дата: Mo, 03.12.2012, 23:25 | Повідомлення № 43 |
Перспективна вчителька
| В нас в районі, якщо дитина неправильно назвала файл, знімають 1 бал.
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Tu, 04.12.2012, 00:02 | Повідомлення № 44 |
Ветеран спілкування
| Дуже вдячний за коменти volevikt та Bandalak. А в нашому районі мало не допустились на мою думку жахливої помилки, яка б призвела до дискваліфікації близько 25% робіт учасників - якщо файл з розв’язком створено, але його ім’я відрізняється від того, що було у вимогах, робота не приймається до перевірки. На щастя, жюрі усвідомило цю помилку і вчасно виправили (доперевіряли роботи). Хоча прийшось нервів попортити чимало. Повністю згоден з тим, що при неправильно названому файлі, потрібно знімати бал.
|
|
| |
KulAlex |
Дата: Tu, 04.12.2012, 04:14 | Повідомлення № 45 |
Знаток програмування
| А я би зняв багато балів, зараз пропустили в районі, а потім що на області і на Україні теж закривати очі. І я як член журі, чому я маю перевіряи якісь файли, які не зазначені в умові. Це не урок інформатики, це ОЛІМПІАДА.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |