Вт, 23.10.2018, 11:24
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіада з ІКТ (приклади завдань, критерії оцінювання та інше)
Олімпіада з ІКТ
Ktara Дата: Чт, 18.08.2011, 16:46 | Повідомлення № 1
Перспективна вчителька
Повідомлень: 4054
Нагороди: 38
Рейтинг: 351
Згідно Наказу МОНмолодьспорт №976 від 15.08.2011 року № 976 від 15 серпня 2011 року
"Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів у 2011/2012 навчальному році"
будуть проведені олімпіади з ІКТ.
Пропоную в цій темі розміщувати приклади завдань, критерії оцінювання завдання та інші матеріали,
які стануть в нагоді вчителям


[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: W-w-W - Пт, 08.01.2016, 00:25
gromko Дата: Нд, 05.11.2017, 16:11 | Повідомлення № 586
Лінуксоїд
Повідомлень: 3189
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Цитата Bandalak ()
Як це пояснити?
ROW())

Якщо ОСТАЧА від ділення вмісту комірки $C$1 на номер РЯДКА (у якому знаходиться ця формула) дорівнює 0, то в комірку заноситься 1, якщо ні - 0
ROW() = СТРОКА()
Цю функцію було взято, щоб отримати послідовність 1,2,3,4,5,.... без додаткового стовпчика, адже це, по суті, номери рядків
Bandalak Дата: Нд, 05.11.2017, 16:14 | Повідомлення № 587
Лідер форуму
Повідомлень: 5991
Нагороди: 43
Рейтинг: 271
Значить якщо ми перевіряємо наприклад, число 97 і скопіювали формулу у 97 рядків, то щоб перевірити 111, треба її докопіювати, а щоб перевірити 53 - треба лишнє видалити?
gromko Дата: Нд, 05.11.2017, 16:16 | Повідомлення № 588
Лінуксоїд
Повідомлень: 3189
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Якщо бажаєте цікаву задачу з ІКТ (не моя) - без VBA, створити макрос, який при натиску комбінації клавіш замінював би будь-яке слово, на яке вказує курсор, на кількість літер=символів у ньому у ньому.

Мама помила раму "Містером Мускулом" - Мама 6 раму "Містером Мускулом"
gromko Дата: Нд, 05.11.2017, 16:21 | Повідомлення № 589
Лінуксоїд
Повідомлень: 3189
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Цитата Bandalak ()
Значить якщо ми перевіряємо наприклад, число 97 і скопіювали формулу у 97 рядків, то щоб перевірити 111, треба її докопіювати, а щоб перевірити 53 - треба лишнє видалити?

Видаляти нічого не треба - кількість рядків повинна бути рівна максимальному можливому перевірюваному (якщо максимально 100 - 100 рядків, максимальне можливе 255 - 255 рядків), усі рядки, що більше перевірюваного, але менше максимального автоматично дадуть 0 у вищенаведеній формулі, знаходимо суму з першого до останнього - якщо два дільника - просте, більше складене.
Прикріплення: prime.xlsx(5.3 Kb)


Відредаговано: gromko - Нд, 05.11.2017, 16:25
Bandalak Дата: Нд, 05.11.2017, 16:30 | Повідомлення № 590
Лідер форуму
Повідомлень: 5991
Нагороди: 43
Рейтинг: 271
Дякую, розібрався!
swetikccc Дата: Пн, 06.11.2017, 11:02 | Повідомлення № 591
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4120
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Цитата Bandalak ()
swetikccc, така все таки, як обчислювати чи число просте без VBA?
Вибачаюсь то було повідомлення за 16 рік
Цитата gromko ()
Я не він, але ось розв'язок, у комірці С1 - число, яке треба перевірити.1. У стовпчик А заносимо формулу =IF(MOD($C$1;ROW())=0;1;0) - тобто, якщо число ділиться на номер рядка - 1, інакше - 0
2. Копіюємо формулу потрібну кількість раз (100, 1000, до 1 048 576 в Excel 2010-2013 чи LibreOffice Calc)
3. Знаходимо суму усіх значень зі стовпчика А
4. Якщо отримана сума рівна 2 - число просте, якщо більше двох - складене.
Чудовий варіант
Мій з корнем для великих чисел, але можливі ньюанси в точності при великих
Потрібно перевірити по завантаженим таблицям, перевіряв вибірково наче працює
Введене число велике, працює десь до 330 000 000, а так потрібно просто розширити діапазон
Прикріплення: 0694378.xlsx(454.5 Kb)


Відредаговано: swetikccc - Пн, 06.11.2017, 11:13
swetikccc Дата: Пн, 06.11.2017, 11:35 | Повідомлення № 592
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4120
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Цитата gromko ()
Якщо бажаєте цікаву задачу з ІКТ (не моя) - без VBA, створити макрос, який при натиску комбінації клавіш замінював би будь-яке слово, на яке вказує курсор, на кількість літер=символів у ньому у ньому.Мама помила раму "Містером Мускулом" - Мама 6 раму "Містером Мускулом"
Курсор в слові, чи перед ним, або зразу після?
Informatuk Дата: Пн, 06.11.2017, 14:02 | Повідомлення № 593
Новий користувач
Повідомлень: 12
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
В кого є завдання на олімпіаду ІКТ скиньте будь ласка
gromko Дата: Пн, 06.11.2017, 16:13 | Повідомлення № 594
Лінуксоїд
Повідомлень: 3189
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Цитата swetikccc ()
Курсор в слові, чи перед ним, або зразу після?

Будь-яке місце у слові
Bandalak Дата: Пн, 06.11.2017, 16:21 | Повідомлення № 595
Лідер форуму
Повідомлень: 5991
Нагороди: 43
Рейтинг: 271
Цитата Informatuk ()
В кого є завдання на олімпіаду ІКТ скиньте будь ласка
На яку саме?
Informatuk Дата: Вт, 07.11.2017, 12:06 | Повідомлення № 596
Новий користувач
Повідомлень: 12
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Цитата Bandalak ()
На яку саме?
ІКТ
Bandalak Дата: Вт, 07.11.2017, 14:17 | Повідомлення № 597
Лідер форуму
Повідомлень: 5991
Нагороди: 43
Рейтинг: 271
У цій темі є дуже багато завдань з ІКТ та їх розв'язків.
Чи Ви маєте на увазі якусь конкретну олімпіаду? Якогось конкретного рівня, року, області і т.д?
Informatuk Дата: Вт, 07.11.2017, 16:54 | Повідомлення № 598
Новий користувач
Повідомлень: 12
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Цитата Bandalak ()
У цій темі є дуже багато завдань з ІКТ та їх розв'язків.Чи Ви маєте на увазі якусь конкретну олімпіаду? Якогось конкретного рівня, року, області і т.д?

Я не мав на увазі конкретну олімпіаду. Просто в загальному в кого є будь які завдання з ІКТ різного рівня, року, області
volodschool2 Дата: Вт, 07.11.2017, 17:00 | Повідомлення № 599
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1493
Нагороди: 14
Рейтинг: 344
Цитата Informatuk ()
в кого є будь які завдання з ІКТ різного рівня, року, області
Не полінуйтесь і погортайте сторінки цієї теми, тут викладали завдання неодноразово. Можете ще глянути на цьому сайті.


Відредаговано: volodschool2 - Вт, 07.11.2017, 17:00
ALEKS Дата: Вт, 07.11.2017, 19:05 | Повідомлення № 600
Прописаний назавжди
Повідомлень: 424
Нагороди: 5
Рейтинг: 69
Цитата Bandalak ()
будь які завдання з ІКТ різного рівня, року, області
Шукайте ось тут олмпіади І тут


Відредаговано: ALEKS - Вт, 07.11.2017, 19:15
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіада з ІКТ (приклади завдань, критерії оцінювання та інше)
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2018.