Чт, 17.08.2017, 18:32
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 38 з 39«1236373839»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіада з ІКТ (приклади завдань, критерії оцінювання та інше)
Олімпіада з ІКТ
Ktara Дата: Чт, 18.08.2011, 16:46 | Повідомлення № 1
Перспективна вчителька
Повідомлень: 3865
Нагороди: 36
Рейтинг: 275
Згідно Наказу МОНмолодьспорт №976 від 15.08.2011 року № 976 від 15 серпня 2011 року
"Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів у 2011/2012 навчальному році"
будуть проведені олімпіади з ІКТ.
Пропоную в цій темі розміщувати приклади завдань, критерії оцінювання завдання та інші матеріали,
які стануть в нагоді вчителям


[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: W-w-W - Пт, 08.01.2016, 00:25
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 18.02.2016, 01:51 | Повідомлення № 556
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3664
Нагороди: 27
Рейтинг: 294
Трохи складно зорієнтуватись що до чого. Але виникає думка, що проблема пов'язана з внутрішнім представленням дійсних чисел в Excel.
swetikccc Дата: Чт, 18.02.2016, 10:00 | Повідомлення № 557
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3770
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Цитата TYP ()
Але цікаво в чому глюк попередньої формули.

Глюк відсутній

Цитата TYP ()
через =VLOOKUP($F$1;$A$2:$B$18;2;0) в колонці В назви які потрібно відобразити.
Шукане число в клітинці F1 формується формулою  =97,9+D1/10 (D1 змінюється "лічильником" від 1 до 100)


Ви шукаєте по 4 аргументу VLOOKUP, який 0 точний збіг, а формула=97,9+D1/10 (D1 змінюється "лічильником" від 1 до 100) дає результат наприклад 88, а де він в таблиці?
Вихід
1 Комбінація =IFERROR() і VLOOKUP
2 Комбінація =IFERROR() і =MATCH() і =INDEX()
Попробуйте
Я наприклад надаю перевагу комбінації =MATCH() і =INDEX() як бульш універсальній.


Відредаговано: swetikccc - Чт, 18.02.2016, 10:05
TYP Дата: Чт, 18.02.2016, 10:42 | Повідомлення № 558
Прописаний назавжди
Повідомлень: 336
Нагороди: 4
Рейтинг: 28
Цитата swetikccc ()
Ви шукаєте по 4 аргументу VLOOKUP
Питання не в тому, що він не знаходить чисел, яких немає у діапазоні, а в тому, що він не знаходить чисел які ТОЧНО Є і закінчуються на дробову частину 0,1 або 0,8.
Враховуючи, що в Google ця комбінація працює роблю висновок, що 
Цитата Пилипчук_О_П ()
проблема пов'язана з внутрішнім представленням дійсних чисел в Excel.
swetikccc Дата: Чт, 18.02.2016, 12:38 | Повідомлення № 559
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3770
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Цитата TYP ()
Питання не в тому, що він не знаходить чисел, яких немає у діапазоні, а в тому, що він не знаходить чисел які ТОЧНО Є і закінчуються на дробову частину 0,1 або 0,8.
Враховуючи, що в Google ця комбінація працює роблю висновок, що 
Цитата Пилипчук_О_П ()
проблема пов'язана з внутрішнім представленням дійсних чисел в Excel.

Висновок невірний.
Введіть просто число, а не отримавши його через формулу.
Що отримали?
Введіть наприклад =ROUND(97,9+D1/10;1)
Що отримали?
Точність обчислень якась дивна.
А IFERROR() потрібно використовувати
TYP Дата: Чт, 18.02.2016, 13:02 | Повідомлення № 560
Прописаний назавжди
Повідомлень: 336
Нагороди: 4
Рейтинг: 28
Цитата swetikccc ()
А IFERROR() потрібно використовувати
звичайно, просто не це було проблемою, а саме точність обчислення через формулу, питань би не виникало якби теж саме було у Google таблицях (тут ця зв'язка працює). Ще раз повторюсь, але там уся ця зв'язка працює без помилок
PTetyana Дата: Чт, 18.02.2016, 14:36 | Повідомлення № 561
Прописаний назавжди
Повідомлень: 287
Нагороди: 3
Рейтинг: 40
Колеги, може в кого буде якась ідея?
Готуємось до обласної олімпіади і робимо завдання з інших областей. Тут на форумі були завдання Львівської (дякую усім хто надав завдання).
Так от, там у БД є форма, де треба зробити пошук за введеним ім"ям. На формі є поле введення, внизу кнопка Пошук.
Я так розумію, що у поле пишеться прізвище, потім кнопка Пошук відкриває запит із знайденим клієнтом. Як це зробити простіше, щоб пояснити дітям?
Запит робиться просто, але як зробити, щоб шукалося саме те прізвище, яке пишеться у полі введення.
volevikt Дата: Чт, 18.02.2016, 14:44 | Повідомлення № 562
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1766
Нагороди: 24
Рейтинг: 182
Будь ласка, киньте посилання на завдання і файл-заготовку, якщо є.
PTetyana Дата: Чт, 18.02.2016, 15:12 | Повідомлення № 563
Прописаний назавжди
Повідомлень: 287
Нагороди: 3
Рейтинг: 40
Завдання + таблиці з інформацією. Ми робили імпорт в БД з книги, так швидше.
Прикріплення: Access.rar(660Kb)
KOP Дата: Сб, 20.02.2016, 19:57 | Повідомлення № 564
Переможець "Вчитель року 2009"
Повідомлень: 40
Нагороди: 1
Рейтинг: 16
У кого уже есть задания областного этапа олимпиады, скиньте пожалуйста ссылку для скачивания.
volodschool2 Дата: Сб, 20.02.2016, 20:12 | Повідомлення № 565
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1328
Нагороди: 12
Рейтинг: 247
http://www.академія.com.ua/wp-content/uploads/2016/02/OliMP_IT.zip
Jimik Дата: Сб, 20.02.2016, 20:21 | Повідомлення № 566
Тут живе...
Повідомлень: 120
Нагороди: 2
Рейтинг: 18
https://drive.google.com/file....sharing
inviba Дата: Нд, 21.02.2016, 15:03 | Повідомлення № 567
Новий користувач
Повідомлень: 8
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Завдання підібрані добрі, але їх нереально виконати на всі 100% за 4 години

Відредаговано: inviba - Нд, 21.02.2016, 15:03
Bandalak Дата: Нд, 21.02.2016, 21:45 | Повідомлення № 568
Лідер форуму
Повідомлень: 5270
Нагороди: 35
Рейтинг: 247
Відбувся Чернівецький обласний етап:
Критерії оцінювання
Завдання
Додаткові матеріали
swetikccc Дата: Пн, 22.02.2016, 12:47 | Повідомлення № 569
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3770
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Авторські рішення
ALEKS Дата: Пт, 26.02.2016, 12:55 | Повідомлення № 570
Прописаний назавжди
Повідомлень: 291
Нагороди: 2
Рейтинг: 44
ІІІ ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКИХ УЧНІВСЬКИХ ОЛІМПІАД 2016 РОКУ. ЗАВДАННЯ. ВІДПОВІДІ. РОЗВ’ЯЗКИ. ІІІ ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКИХ УЧНІВСЬКИХ ОЛІМПІАД 2016 РОКУ. ЗАВДАННЯ. ВІДПОВІДІ. РОЗВ’ЯЗКИ.
Інформаційні технології
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіада з ІКТ (приклади завдань, критерії оцінювання та інше)
Сторінка 38 з 39«1236373839»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.