Чт, 24.08.2017, 08:05
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 36 з 39«12343536373839»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіада з ІКТ (приклади завдань, критерії оцінювання та інше)
Олімпіада з ІКТ
Ktara Дата: Чт, 18.08.2011, 16:46 | Повідомлення № 1
Перспективна вчителька
Повідомлень: 3877
Нагороди: 36
Рейтинг: 285
Згідно Наказу МОНмолодьспорт №976 від 15.08.2011 року № 976 від 15 серпня 2011 року
"Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів у 2011/2012 навчальному році"
будуть проведені олімпіади з ІКТ.
Пропоную в цій темі розміщувати приклади завдань, критерії оцінювання завдання та інші матеріали,
які стануть в нагоді вчителям


[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: W-w-W - Пт, 08.01.2016, 00:25
volevikt Дата: Пт, 08.01.2016, 00:23 | Повідомлення № 526
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1766
Нагороди: 24
Рейтинг: 182
Цитата swetikccc ()
[Дата народження])>=#1/1/1900#)

Спрацювало трішки інше: [Дата народження]>=#01.01.1900#

Цитата swetikccc ()
Копіюете з ворда фото і вставляєте  відповідно в таблицю і все

Саме так я й робила.

Цитата W-w-W ()
розширення файлів зображення має бути .bmp тоді зображення буде відображатись, а так косяки будуть

На жаль, це не так. При збереженні зображення з таким розширенням відбувається часткова втрата даних про колір. Таке фото теж не відображається - перевірила.(((
W-w-W Дата: Пт, 08.01.2016, 00:25 | Повідомлення № 527
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2712
Нагороди: 10
Рейтинг: 202
Цитата volevikt ()
Таке фото теж не відображається - перевірила.(((

якби не відображалось, я б не писав би про це повідомлення
swetikccc Дата: Пт, 08.01.2016, 00:26 | Повідомлення № 528
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3792
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Цитата volevikt ()
Саме так я й робила.
Права кнопочка - копіювати і права вставити?
Я ж тільки що повставляв фото, але зверніть увагу в таблицю


Відредаговано: swetikccc - Пт, 08.01.2016, 00:27
swetikccc Дата: Пт, 08.01.2016, 00:32 | Повідомлення № 529
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3792
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Цитата volevikt ()
На жаль, це не так. При збереженні зображення з таким розширенням відбувається часткова втрата даних про колір. Таке фото теж не відображається - перевірила.(((
.bmp рідний формат вікон

Взагалі при створенні цієї бази потрібно попрацювати трохи в ворді, потім в електронних таблицях, а потім все гамузом експортувати в базу


Відредаговано: swetikccc - Пт, 08.01.2016, 00:34
volevikt Дата: Пт, 08.01.2016, 00:34 | Повідомлення № 530
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1766
Нагороди: 24
Рейтинг: 182
Ні. В контекстному меню малюнку вибирала Зберегти малюнок як... Потім вставляла як поле OLE - ПКМ - Вставити об'єкт...
Щойно спробувала Вашим способом - програма просто зависла...

Цитата W-w-W ()
якби не відображалось, я б не писав би про це повідомлення

Так, щось відобразилося, але якість жахлива.(
Можливо, неправильно зберігаю...

Цитата swetikccc ()
але зверніть увагу в таблицю

Що Ви маєте на увазі?
swetikccc Дата: Пт, 08.01.2016, 00:44 | Повідомлення № 531
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3792
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Цитата volevikt ()
Що Ви маєте на увазі?
Зверніть увагу перше фото скопійовано з грфічного переглядача і от тут проблеми відсутня можливість редагувати в пейнті і т. п.
Прикріплення: 7247408.rar(190Kb)
volevikt Дата: Пт, 08.01.2016, 00:45 | Повідомлення № 532
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1766
Нагороди: 24
Рейтинг: 182
Цитата swetikccc ()
Права кнопочка - копіювати і права вставити

Просто в шоці. Нарешті виходить. Але зависає Word.
Сказитися можна.
swetikccc Дата: Пт, 08.01.2016, 00:52 | Повідомлення № 533
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3792
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Цитата volevikt ()
Так, щось відобразилося, але якість жахлива.(Можливо, неправильно зберігаю...

А так ))
З ворда в презентацію, а там права кнопочка зберегти як малюнок B)
volevikt Дата: Пт, 08.01.2016, 00:53 | Повідомлення № 534
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1766
Нагороди: 24
Рейтинг: 182
Все вийшло!!!  :o
Точкові малюнки дійсно завантажилися без проблем - W-w-W був правий.
Дякую swetikccc і W-w-W за допомогу!!! 


Вік живи - вік учись.  ;)

База даних "Українські фізики"
swetikccc Дата: Пт, 08.01.2016, 21:27 | Повідомлення № 535
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3792
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Цитата volevikt ()
Вік живи - вік учись.  ;)База даних "Українські фізики"
Пані Олено, як заносили дані в базу?
Скільки пішло часу на занесення?

В мене хвилин 20 на занесення і розробку структури, через експорт з Екселя і це при "гадосних" таблицях в завданні.
Мені цікаво виграється так час чи ні?
volevikt Дата: Пт, 08.01.2016, 21:49 | Повідомлення № 536
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1766
Нагороди: 24
Рейтинг: 182
Цитата swetikccc ()
Пані Олено, як заносили дані в базу?
Копіпастом. Якщо з розробкою структури, то теж десь до 20 хв.
Цитата swetikccc ()
Мені цікаво виграється так час чи ні?
Думаю, що ні.
volevikt Дата: Сб, 09.01.2016, 12:08 | Повідомлення № 537
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1766
Нагороди: 24
Рейтинг: 182
Зацікавило завдання районної олімпіади п. Наталії Fizika (MS Excel).
Якщо з кристалами проблем не виникло, то виникли інші:
1. Зробила аркуш Калькулятор. Все працює, окрім Алюмінія. Не можу знайти причину.(((
2. На першому аркуші Густина не можу підібрати функції для формул знаходження Кількості речовин, в яких густина більше від середньої та Назви найлегшої речовини.
Проблема в тому, що при використанні COUNTIF для знаходження Кількості речовин, в яких густина більше від середньої в умові можна задати лише конкретне число, а хотілося б посилання на клітинку Середня густина речовини. Думаю, що потрібна ще якась функція, яка б видавала значення, що знаходиться за певною адресою клітинки.
Мабуть, ця сама функція знадобилася б і для знаходження Назви найлегшої речовини.
Прикріплення: Fizika2.xlsx(17Kb)
swetikccc Дата: Сб, 09.01.2016, 13:26 | Повідомлення № 538
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3792
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Цитата volevikt ()
1. Зробила аркуш Калькулятор. Все працює, окрім Алюмінія. Не можу знайти причину.(((
=LOOKUP(A2;Довідник!A:A;Довідник!C:C)

Але для чого така функція, простіше і адекватніше 
  • VLOOKUP або HLOOKUP(для горизонталі)



  • Цитата volevikt ()
    2. На першому аркуші Густина не можу підібрати функції для формул знаходження Кількості речовин, в яких густина більше від середньої та Назви найлегшої речовини.
    =COUNTIF(B2:B34;">"& E4)

  • =INDEX($A$2:$A$34;MATCH(E3;$B$2:$B$34))


Це маленька компенсація ;)
volevikt Дата: Сб, 09.01.2016, 18:30 | Повідомлення № 539
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1766
Нагороди: 24
Рейтинг: 182
Цитата swetikccc ()
=LOOKUP(A2;Довідник!A:A;Довідник!C:C)
=COUNTIF(B2:B34;">"& E4)
=INDEX($A$2:$A$34;MATCH(E3;$B$2:$B$34))
Все працює. Дякую! 

Якщо чесно, вперше стикаюся з використанням символу зчеплення & у Excel.

У прикріпленні повністю виконане завдання у Excel.
Прикріплення: Fizika2.rar(14Kb)
volevikt Дата: Сб, 09.01.2016, 18:33 | Повідомлення № 540
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1766
Нагороди: 24
Рейтинг: 182
Вирішила "добити" Львівську районну олімпіаду до кінця. )))

У прикріпленні останнє завдання цієї олімпіади - текстовий документ.

Єдине, що не зробила:

"Всі малюнки розмістити над відповідними підписами і помістити в об’ємну рамку сірого кольору з тінню."

Дивно, але не можу задати таку рамку для малюнка, хоча окремо тінь доступна.

Текстовий документ "Іван Пулюй"
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіада з ІКТ (приклади завдань, критерії оцінювання та інше)
Сторінка 36 з 39«12343536373839»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.