Нд, 22.10.2017, 13:01
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 35 з 39«1233343536373839»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіада з ІКТ (приклади завдань, критерії оцінювання та інше)
Олімпіада з ІКТ
Ktara Дата: Чт, 18.08.2011, 16:46 | Повідомлення № 1
Перспективна вчителька
Повідомлень: 3908
Нагороди: 36
Рейтинг: 285
Згідно Наказу МОНмолодьспорт №976 від 15.08.2011 року № 976 від 15 серпня 2011 року
"Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів у 2011/2012 навчальному році"
будуть проведені олімпіади з ІКТ.
Пропоную в цій темі розміщувати приклади завдань, критерії оцінювання завдання та інші матеріали,
які стануть в нагоді вчителям


[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: W-w-W - Пт, 08.01.2016, 00:25
swetikccc Дата: Вт, 05.01.2016, 12:18 | Повідомлення № 511
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3906
Нагороди: 25
Рейтинг: 355
Цитата volevikt ()
Добре, п. Святослав, почекаю до завтра.
 
Тримайте, не знайшов файлик, відновив, два інші зробив в голові з перевіркою деяких моментів, бо діти відмовилися їхати на область.
Я майже не роблю завдання самостійно, роблять діти під моїм керівництвом(обговорюємо все походу).
Керувати є кому, а робити нікому. ;)
Прикріплення: _Experiment.xlsx(15Kb)


Відредаговано: swetikccc - Вт, 05.01.2016, 12:25
volevikt Дата: Вт, 05.01.2016, 21:32 | Повідомлення № 512
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1800
Нагороди: 24
Рейтинг: 199
Цитата swetikccc ()
Тримайте
Дякую! 


На жаль, дуже рідко працюю з MS Access. Тому дещо забула...(((
Сьогодні вирішила виконати простеньке, на мій погляд, завдання районної олімпіади п. Наталії (пост №474). Але зіткнулася з деякими моментами, які поки що не можу вирішити:
1. Для поля Коротка біографія задала тип - текст. Але він має обмеження - 255 символів. Мої спроби збільшити розмір поля через властивості нічого не дали.(((
2. Поле Відкриття, винаходи може містити від 1 до 4 записів. Намагалася зробити це через майстер підстановок - знову невдача. Який тип потрібно задати для цього поля?
3. Як зв'язати таблиці про фізиків та їх відкриття? І що повинно бути у таблиці про фізиків в полі Відкриття? Яка структура таблиці Відкриття (крім полів код та відкриття)?
Можливо, хтось з форумчан знає, як вирішити ці проблеми.

Для поля Фото вказувала тип - поле OLE (попередньо зберігла всі зображення на комп'ютері). Можливо, це робиться ще якимось способом? (про тип - прикріплення знаю).

Соромно, що заплуталася "в трьох соснах", але люблю все доводити до кінця.
swetikccc Дата: Вт, 05.01.2016, 22:28 | Повідомлення № 513
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3906
Нагороди: 25
Рейтинг: 355
Цитата volevikt ()
1. Для поля Коротка біографія задала тип - текст. Але він має обмеження - 255 символів. Мої спроби збільшити розмір поля через властивості нічого не дали.(((
Робити щось в українькому MS Access це .........
Є таке Поле Memo, і в українській версії хтось додумався перевести його і стала примітка
Используется для текста, размер которого превышает 255 символов, или для текста, в котором используется форматирование RTF, например для заметок, длинных описаний и абзацев, в которых применяется форматирование текста, такое как полужирное или курсивное начертание.Свойство Формат текста поля МЕМО указывает, поддерживает ли поле форматированный текст.Чтобы сохранить предыдущие версии поля при изменении его значения, следует задать для свойства Только добавлениеполя МЕМО значение Да.


Відредаговано: swetikccc - Вт, 05.01.2016, 22:30
volevikt Дата: Вт, 05.01.2016, 22:38 | Повідомлення № 514
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1800
Нагороди: 24
Рейтинг: 199
Цитата swetikccc ()
Є таке Поле Memo, і в українській версії хтось додумався перевести його і стала примітка
Обалдеть...
Цитата swetikccc ()
задать для свойства Только добавлениеполя МЕМО значение Да
Ось цього у властивостях не знайшла.
Залишила властивості для типу примітки за замовчуванням - все працює! Дякую!!! :)
На 1 запитання стало менше.)))
swetikccc Дата: Вт, 05.01.2016, 22:41 | Повідомлення № 515
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3906
Нагороди: 25
Рейтинг: 355
Цитата volevikt ()
2. Поле Відкриття, винаходи може містити від 1 до 4 записів. Намагалася зробити це через майстер підстановок - знову невдача. Який тип потрібно задати для цього поля?
Це просто окрема таблиця, ну наприклад Винаходи.
Зробите зв'язки як потрібно, а потім просто перетянете її на форму.

Вас збила перша таблиця в умові


Відредаговано: swetikccc - Вт, 05.01.2016, 22:45
volevikt Дата: Вт, 05.01.2016, 22:42 | Повідомлення № 516
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1800
Нагороди: 24
Рейтинг: 199
Ви хочете сказати, що у таблиці про фізиків поле Винаходи не потрібне?
swetikccc Дата: Вт, 05.01.2016, 22:46 | Повідомлення № 517
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3906
Нагороди: 25
Рейтинг: 355
Цитата volevikt ()
Ви хочете сказати, що у таблиці про фізиків поле Винаходи не потрібне?
Так, прочитайте мій попередній відредагований


Відредаговано: swetikccc - Вт, 05.01.2016, 22:50
volevikt Дата: Вт, 05.01.2016, 22:53 | Повідомлення № 518
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1800
Нагороди: 24
Рейтинг: 199
Тоді як зв'язувати таблиці? За яким полем?
НАскільки я зрозуміла, то таблиця Винаходи містить лише 2 поля: код і винахід. На мій погляд, не вистачає хоча б прізвища. Але воно повторюватиметься, а це не допустимо, хоча можна задати у властивостях індексоване з повторенням.
То що робити?
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 05.01.2016, 22:55 | Повідомлення № 519
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3823
Нагороди: 28
Рейтинг: 329
Цитата volevikt ()
2. Поле Відкриття, винаходи може містити від 1 до 4 записів.

За умовою: "відкриттів, винаходів чи розробок може бути декілька." Тобто може бути й більше, ніж 4.
Зв'язок між таблицями Фізики - Відкриття - один до багатьох.

Цитата volevikt ()
І що повинно бути у таблиці про фізиків в полі Відкриття?

Такого поля не потрібно.

Цитата volevikt ()
Яка структура таблиці Відкриття (крім полів код та відкриття)?

Має бути поле на зразок КодФізика для зв'язку з таблицею Фізики.


Відредаговано: Пилипчук_О_П - Вт, 05.01.2016, 23:05
swetikccc Дата: Вт, 05.01.2016, 23:00 | Повідомлення № 520
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3906
Нагороди: 25
Рейтинг: 355
Цитата volevikt ()
Тоді як зв'язувати таблиці? За яким полем?НАскільки я зрозуміла, то таблиця Винаходи містить лише 2 поля: код і винахід. На мій погляд, не вистачає хоча б прізвища. Але воно повторюватиметься, а це не допустимо, хоча можна задати у властивостях індексоване з повторенням.
То що робити?
Найправильніне б було створювати проміжну, для з'язування винаходу з фізиком так як у винахода може бути декілька авторів.
А тут можливо пройде і код фізика і винахід
swetikccc Дата: Вт, 05.01.2016, 23:02 | Повідомлення № 521
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3906
Нагороди: 25
Рейтинг: 355
Цитата Пилипчук_О_П ()
Зв'язок між таблицями Фізики - Відкриття - один до багатьох.
Скоріше багато до багатьох, тому і потрібна проміжна таблиця

Проміжна з полів 
код фізика
Код винаходу


Відредаговано: swetikccc - Вт, 05.01.2016, 23:03
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 05.01.2016, 23:08 | Повідомлення № 522
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3823
Нагороди: 28
Рейтинг: 329
Цитата swetikccc ()
Найправильніне б було створювати проміжну, для з'язування винаходу з фізиком так як у винахода може бути декілька авторів.

Звичайно, в загальному випадку треба робити саме так: багато до багатьох через проміжну таблицю. В межах поставленої задачі це зайве, а на олімпіаді кожна хвилина дорога...
volevikt Дата: Чт, 07.01.2016, 23:13 | Повідомлення № 523
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1800
Нагороди: 24
Рейтинг: 199
Базу зробила, але Запит2 працює некорректно.
Буду вдячна за допомогу у виправленні помилки.
І ще. У Формі не відображаються фото. Лише при подвійному клацанні. Як це виправити?
Прикріплення: ___-.rar(401Kb)
swetikccc Дата: Пт, 08.01.2016, 00:08 | Повідомлення № 524
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3906
Нагороди: 25
Рейтинг: 355
[Дата народження])>=#1/1/1900#)

Копіюете з ворда фото і вставляєте  відповідно в таблицю і все
W-w-W Дата: Пт, 08.01.2016, 00:09 | Повідомлення № 525





Цитата volevikt ()
І ще. У Формі не відображаються фото. Лише при подвійному клацанні. Як це виправити?

розширення файлів зображення має бути .bmp тоді зображення буде відображатись, а так косяки будуть
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіада з ІКТ (приклади завдань, критерії оцінювання та інше)
Сторінка 35 з 39«1233343536373839»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.