Сб, 19.08.2017, 21:46
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 31 з 39«1229303132333839»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіада з ІКТ (приклади завдань, критерії оцінювання та інше)
Олімпіада з ІКТ
Ktara Дата: Чт, 18.08.2011, 16:46 | Повідомлення № 1
Перспективна вчителька
Повідомлень: 3873
Нагороди: 36
Рейтинг: 275
Згідно Наказу МОНмолодьспорт №976 від 15.08.2011 року № 976 від 15 серпня 2011 року
"Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів у 2011/2012 навчальному році"
будуть проведені олімпіади з ІКТ.
Пропоную в цій темі розміщувати приклади завдань, критерії оцінювання завдання та інші матеріали,
які стануть в нагоді вчителям


[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: W-w-W - Пт, 08.01.2016, 00:25
Strori Дата: Вт, 10.03.2015, 17:59 | Повідомлення № 451
Новий користувач
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Цитата Пилипчук_О_П ()
В авторському розв'язку кактуси/дерева є маркерами точкової діаграми, а в 2003-му офісі ця діаграма не дозволяє замість маркерів ставити малюнки.

Авторський розв'язок майже завжди не є єдиним і не завжди оптимальним.

Ось приклад як можливо виконати це завдання у 2003 офісі без діаграм.

http://www.ex.ua/533039841982


Відредаговано: Strori - Вт, 10.03.2015, 18:07
PTetyana Дата: Ср, 18.11.2015, 14:27 | Повідомлення № 452
Прописаний назавжди
Повідомлень: 287
Нагороди: 3
Рейтинг: 40
Колеги, хто готував учнів до обласної олімпіади, поділіться, будь ласка, досвідом - на що звертати увагу, чи дозволяється використання макросів ...
Минулого року не добрали пару балів до 3 місця, цього року є можливість досягти кращих результатів.
swetikccc Дата: Ср, 18.11.2015, 14:38 | Повідомлення № 453
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3773
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Цитата PTetyana ()
Колеги, хто готував учнів до обласної олімпіади, поділіться, будь ласка, досвідом - на що звертати увагу, чи дозволяється використання макросів ...
Минулого року не добрали пару балів до 3 місця, цього року є можливість досягти кращих результатів.


Іменовані 'динамічні' діапазони в електронних таблицях майже завжди зустрічаються
PTetyana Дата: Ср, 18.11.2015, 14:46 | Повідомлення № 454
Прописаний назавжди
Повідомлень: 287
Нагороди: 3
Рейтинг: 40
Дякую, розглянемо. А макроси дозволені до використання, нам їх розглядати?
swetikccc Дата: Ср, 18.11.2015, 18:39 | Повідомлення № 455
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3773
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Приходять мої хлопці і просяться.
- Іван Іванович, а можна нам взяти 2-місця і не їхать в область?
- Ну де Вас діти, беріть(в тому році на області обидва брали)
Проходе олімпіада, дивлюся перші.
- Ну що хлопці, перебір. ;)
- Та ми ж ворда зовсім не робири.
- За перебір самі  вірішуйте проблему тепер. ;)

В тому році одинадцятикласник без дозволу взяв 2 місце-була розмова.

Все на ІКТ тільки дівчатка, це їх парафія


Відредаговано: swetikccc - Ср, 18.11.2015, 18:40
Bandalak Дата: Ср, 25.11.2015, 15:33 | Повідомлення № 456
Лідер форуму
Повідомлень: 5274
Нагороди: 36
Рейтинг: 247
Допоможіть розібратися. Заплутався у двох соснах!

Задача. Створення бази даних в ACCES 2003.

Дано таблицю характеристик кандидатів на робоче місце в спортивний клуб.
Створити запит з таблиці "Фізичні параметри", що відбере кандидата (або кількох, якщо у них різниця однакова) у кого різниця між зростом та вагою найбільша.
------------------------------------
Цікавить саме, як правильно використати функцію Max в умовах відбору.
Прикріплення: SportClub.mdb(200Kb)
swetikccc Дата: Ср, 25.11.2015, 18:25 | Повідомлення № 457
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3773
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Більше року не відкривав, але треба згадувати.
Тримайте

А все завданя в студію?
Прикріплення: 2076935.rar(28Kb)


Відредаговано: swetikccc - Ср, 25.11.2015, 18:31
Bandalak Дата: Ср, 25.11.2015, 19:07 | Повідомлення № 458
Лідер форуму
Повідомлень: 5274
Нагороди: 36
Рейтинг: 247
Дякую. Зараз буду розбиратися...
Завдань поки-що немає. Олімпіада буде у неділю. Це старі відшуковую і даю дітям розв'язувати.
Bandalak Дата: Ср, 25.11.2015, 19:12 | Повідомлення № 459
Лідер форуму
Повідомлень: 5274
Нагороди: 36
Рейтинг: 247
Бачу там три запити. А в одному все зробити не можна?
fox11 Дата: Ср, 25.11.2015, 20:16 | Повідомлення № 460
Тут живе...
Повідомлень: 161
Нагороди: 2
Рейтинг: 20
http://studopedia.info/6-65557.html
Bandalak Дата: Ср, 25.11.2015, 20:41 | Повідомлення № 461
Лідер форуму
Повідомлень: 5274
Нагороди: 36
Рейтинг: 247
Цитата fox11 ()
http://studopedia.info/6-65557.html

Знову пропонується додатковий запит. А в одному єдиному запиті це зробити неможливо?
swetikccc Дата: Ср, 25.11.2015, 21:24 | Повідомлення № 462
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3773
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Цитата Bandalak ()
Знову пропонується додатковий запит. А в одному єдиному запиті це зробити неможливо?
Аж ніяк, бо групова операція.
Зробите на два скиньте, бо я навіть не знаю як вкластися в два.
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 26.11.2015, 02:08 | Повідомлення № 463
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3670
Нагороди: 28
Рейтинг: 294
Цитата Bandalak ()
Дано таблицю характеристик кандидатів на робоче місце в спортивний клуб.
Створити запит з таблиці "Фізичні параметри", що відбере кандидата (або кількох, якщо у них різниця однакова) у кого різниця між зростом та вагою найбільша.
------------------------------------
Цікавить саме, як правильно використати функцію Max в умовах відбору.

У вкладений файл не заглядав :), але спробую запропонувати варіант, як розв'язати задачу одним запитом. В режимі SQL робимо приблизно такий запит:

Код
SELECT TOP 1 [Фізичні параметри].Вага, [Фізичні параметри].Зріст, [Фізичні параметри].Прізвище, (Зріст-Вага) AS Різниця
FROM [Фізичні параметри]
ORDER BY Зріст-Вага DESC;


Як бачимо, функція Max не знадобилася, оскільки предикат TOP не вибирає між рівними значеннями: знайшовши у першому записі відсортованої вибірки найбільше значення різниці такий запит виводить всі записи з таким самим значенням. Детальніше: https://support.office.com/ru-ru....298ce57


Відредаговано: Пилипчук_О_П - Чт, 26.11.2015, 02:10
swetikccc Дата: Чт, 26.11.2015, 12:50 | Повідомлення № 464
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3773
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Цитата Пилипчук_О_П ()
В режимі SQL робимо приблизно такий запит:
Дякую пане Пилипчук
Щоб не лякалися, в режимі SQL потрібно прописати тільки TOP 1
Цитата Пилипчук_О_П ()
(Зріст-Вага) AS Різниця
Робиться виразом в конструкторі
Цитата Пилипчук_О_П ()
ORDER BY Зріст-Вага DESC;
Ставиться просто сортування за спаданням до виразу
ASC відповідно за зростанням
volevikt Дата: Вт, 01.12.2015, 14:12 | Повідомлення № 465
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1766
Нагороди: 24
Рейтинг: 182
Шановні форумчани, якщо у когось вже відбувся ІІ (районний) етап Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій, поділіться, будь ласка, завданнями.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіада з ІКТ (приклади завдань, критерії оцінювання та інше)
Сторінка 31 з 39«1229303132333839»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.