Ср, 22.11.2017, 13:15
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 29 з 42«1227282930314142»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіада з ІКТ (приклади завдань, критерії оцінювання та інше)
Олімпіада з ІКТ
Ktara Дата: Чт, 18.08.2011, 15:46 | Повідомлення № 1
Перспективна вчителька
Повідомлень: 3923
Нагороди: 36
Рейтинг: 285
Згідно Наказу МОНмолодьспорт №976 від 15.08.2011 року № 976 від 15 серпня 2011 року
"Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів у 2011/2012 навчальному році"
будуть проведені олімпіади з ІКТ.
Пропоную в цій темі розміщувати приклади завдань, критерії оцінювання завдання та інші матеріали,
які стануть в нагоді вчителям


[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: W-w-W - Чт, 07.01.2016, 23:25
Jimik Дата: Пт, 20.02.2015, 21:31 | Повідомлення № 421
Тут живе...
Повідомлень: 121
Нагороди: 2
Рейтинг: 23
Там макрос без VBA пишеться, а як окремий модуль БД. У вікні конструктора макроса вибираєте команду "ОткрытьФорму" внизу конструктора вибираєте назву відповідної форми.
Код
http://savepic.su/5124520.jpg
swetikccc Дата: Пт, 20.02.2015, 22:13 | Повідомлення № 422
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Цитата volevikt ()
Добре. Тепер підказуйте, як прописати макрос на VBA.

http://am.rusimport.ru/MSAccess/topic.aspx?id=750
volevikt Дата: Сб, 21.02.2015, 10:21 | Повідомлення № 423
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1828
Нагороди: 24
Рейтинг: 214
З макросами розібралася, все працює! Дякую! :o
Все виявилося набагато простіше.)))
1. Створити - Макрос. (у вікні, що відкриється, зі списку команд вибираємо Відкрити форму; потім вказуємо назву форми та зберігаємо макрос, надавши йому ім'я).
2. Для властивості текстового поля вибираємо вкладку Подія, Після клацання - зі списку вибираємо потрібний макрос.
Все! ;)

З 0-1 замість ІСТИНА-ХИБНІСТЬ  поки що не розібралася.(
Та й фільтр не працює або задаю неправильно.(
ikt Дата: Сб, 21.02.2015, 13:19 | Повідомлення № 424
Я тут недавно...
Повідомлень: 27
Нагороди: 1
Рейтинг: 6
Цитата volevikt ()
З 0-1 замість ІСТИНА-ХИБНІСТЬ  поки що не розібралася.(
Діємо в обхід. Для даного випадного списку задайте можливі значення -1 і 0.
У вкладці "События" у полі "После обновления" робимо такий макрос:
http://img.hurtom.com/i/2015/02/9421d.png
ПолеСоСписком11 - це назва Вашого об'єкта, що є випадним списком.
volevikt Дата: Сб, 21.02.2015, 14:00 | Повідомлення № 425
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1828
Нагороди: 24
Рейтинг: 214
Цитата ikt ()
Для даного випадного списку задайте можливі значення -1 і 0.



Тип даних - Список значень задала, а як задати значення?
ikt Дата: Сб, 21.02.2015, 14:12 | Повідомлення № 426
Я тут недавно...
Повідомлень: 27
Нагороди: 1
Рейтинг: 6
Цитата volevikt ()
Тип даних - Список значень задала, а як задати значення?
Нащо їх прив'язувати до поля "признак_зайнятості", задайте фіксовані значення (у полі "Джерело рядків" - вручну через крапку з комою перерахуйте).
volevikt Дата: Сб, 21.02.2015, 14:41 | Повідомлення № 427
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1828
Нагороди: 24
Рейтинг: 214
Цитата ikt ()
http://img.hurtom.com/i/2015/02/9421d.png
Це все робимо вручну? Поля в квадратних дужках і т.і.?

Залишилося з'ясувати декілька деталей, щоб повністю виконати завдання по БД.
Засмучує те, що завдання дуже об'ємне + "макрос на макросові сидить і макросом поганяє".
ikt Дата: Сб, 21.02.2015, 15:03 | Повідомлення № 428
Я тут недавно...
Повідомлень: 27
Нагороди: 1
Рейтинг: 6
Цитата volevikt ()
Це все робимо вручну? Поля в квадратних дужках і т.і.?

Загалом - так, але під час вставки можна скористатися кнопкою конструктора (чарівна паличка зліва від умови фільтру), там це робиться напівавтоматично.
volevikt Дата: Пн, 23.02.2015, 20:02 | Повідомлення № 429
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1828
Нагороди: 24
Рейтинг: 214
Цитата ikt ()
Діємо в обхід.
На жаль, даний спосіб не спрацював.

Окрім проблеми з -1 та 0 залишилася ще одна: потрібно щоб при відкритті бази даних відразу відкривалася головна форма. 
Яким чином це зробити?
swetikccc Дата: Пн, 23.02.2015, 20:18 | Повідомлення № 430
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Цитата volevikt ()
Окрім проблеми з -1 та 0 залишилася ще одна: потрібно щоб при відкритті бази даних відразу відкривалася головна форма. 
Яким чином це зробити?

Ну це зовсім просто.
Для 2007-кнопка офіс-параметри aссeіі-поточна база- форма перегляду
Там же повідключайте при старті все лишне, але навсяк випадок копію зробіть
volevikt Дата: Пн, 23.02.2015, 20:24 | Повідомлення № 431
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1828
Нагороди: 24
Рейтинг: 214
Ура!!! Вийшло! ;)
Дякую!!!   

За вимогами всі завдання робимо у MS Office 2010.
Файл - Параметри, вкладка Поточна база даних, Форма перегляду - вказую.)))
volevikt Дата: Вт, 03.03.2015, 09:27 | Повідомлення № 432
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1828
Нагороди: 24
Рейтинг: 214
Обласні олімпіади вже проведені, але спортивний азарт не пройшов.)))
Зацікавило одне із завдань Київської обласної олімпіади (Excel):

Аркуш «План місцевості»
На аркуші необхідно створити квадратний план місцевості з нанесеною сіткою з шестикутників. З правого боку від плану необхідно створити випадаючий список з переліком типів місцевості: «Пагорби», «Ліс», «Пустеля».
При виборі типу місцевості змінюється колір плану та випадковим чином розміщуються 15-20 перешкод. Тип перешкоди залежить від місцевості. Перешкоди повинні бути розташовані точно в шестикутниках. При виборі нового типу місцевості перешкоди повинні розміститися заново випадковим чином.
Зовнішній вигляд листа (за виключенням розташування перешкод) повинен відповідати зразку (Рис. 2-4).



Можу створити квадратний план місцевості та випадний список, який при виборі типу місцевості змінює колір.
Не знаю, як задати сітку з шестикутників та діаграму. Зображення дерев, камінців, кактусів у завданні даються, думаю, що це маркери.
Допоможіть з'ясувати, як правильно виконати це завдання.
swetikccc Дата: Вт, 03.03.2015, 09:48 | Повідомлення № 433
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Цитата volevikt ()
Не знаю, як задати сітку з шестикутників

Потрібно намалювати з шестикутників і їх частин квадратне зобразення для безшовної текстури-зберегти з прозорим фоном(в презентації права кнопка - зберегти як малюнок формат PNG)-формат області діаграми-заливка-рисунок або текстура - перетворити рисунок на текстуру.
Далі налаштуєте



Далі будуєте діаграму з 1 точки, підганяєте цілі значення осей посередині соти і максимельне значення осі кількість сот.
Далі тупо табличку з значеннями х і у
Прикріплення: 6565756.png(3Kb)


Відредаговано: swetikccc - Вт, 03.03.2015, 10:31
volevikt Дата: Вт, 03.03.2015, 20:28 | Повідомлення № 434
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1828
Нагороди: 24
Рейтинг: 214
Дякую, п. Святослав, спробую.  
Хоча є передчуття, що сітка шестикутників робиться простіше.
KOP Дата: Вт, 03.03.2015, 20:46 | Повідомлення № 435
Переможець "Вчитель року 2009"
Повідомлень: 40
Нагороди: 1
Рейтинг: 16
Прохання учасникам форуму поділитися посиланнями на скачування завдань та можливо їх розв'язків олімпіади з ІТ ІІ та ІІІ етапів (якщо вони були відмінні від Дніпропетровських) для подальшого розміщення матеріалів на сайті iktolimp.jimdo.com, на якому представлено вже велику кількість завдань за минулі роки з різних конкурсів та олімпіад з ІТ.

Додано (03.03.2015, 20:46)
---------------------------------------------
Цитата volevikt ()
Обласні олімпіади вже проведені, але спортивний азарт не пройшов.))) Зацікавило одне із завдань Київської обласної олімпіади (Excel):
Можна посилання на завдання олімпіади???


Відредаговано: KOP - Вт, 03.03.2015, 20:46
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіада з ІКТ (приклади завдань, критерії оцінювання та інше)
Сторінка 29 з 42«1227282930314142»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.