Сб, 16.12.2017, 22:26
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 24 з 44«1222232425264344»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіада з ІКТ (приклади завдань, критерії оцінювання та інше)
Олімпіада з ІКТ
Ktara Дата: Чт, 18.08.2011, 15:46 | Повідомлення № 1
Перспективна вчителька
Повідомлень: 3930
Нагороди: 37
Рейтинг: 303
Згідно Наказу МОНмолодьспорт №976 від 15.08.2011 року № 976 від 15 серпня 2011 року
"Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів у 2011/2012 навчальному році"
будуть проведені олімпіади з ІКТ.
Пропоную в цій темі розміщувати приклади завдань, критерії оцінювання завдання та інші матеріали,
які стануть в нагоді вчителям


[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: W-w-W - Чт, 07.01.2016, 23:25
gromko Дата: Нд, 18.01.2015, 19:56 | Повідомлення № 346
Лінуксоїд
Повідомлень: 2717
Нагороди: 27
Рейтинг: 357
Цитата Bandalak ()
Я до цих пір не можу знайти!
Тримайте - все детально розписано http://exceltip.ru/круговая-диаграмма-excel-с-индивидуальны/
(Відсотки ті ж самі  ;) )


Відредаговано: gromko - Нд, 18.01.2015, 19:58
Пилипчук_О_П Дата: Нд, 18.01.2015, 22:43 | Повідомлення № 347
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3919
Нагороди: 30
Рейтинг: 352
Я теж (я написав, що не знайшов швидко, а ж і не написав, що знайшов)!
З матеріалів за посиланнями видно, що це - не кругова діаграма, а сітчаста (в термінології LibreOffice). Вона фактично будується не на основних вхідних даних (маленька табличка з повідомлення 321), а на додатково обчислених даних для 360 променів.
gromko Дата: Пн, 19.01.2015, 16:40 | Повідомлення № 348
Лінуксоїд
Повідомлень: 2717
Нагороди: 27
Рейтинг: 357
Ще завдання зі "сховку" - засобами табличного процесора обрахувати 100 знаків числа "пі":
3.1415926535897932384626433832795028841971693993751058209749445923078164062862089986280348253421170679


Відредаговано: gromko - Пн, 19.01.2015, 16:40
beregok Дата: Пн, 19.01.2015, 22:55 | Повідомлення № 349
Прописаний назавжди
Повідомлень: 219
Нагороди: 6
Рейтинг: 33
Лібре офіс дозволяє тільки 20 символів після коми.
Як збільшити кількість знаків після коми?
volevikt Дата: Пн, 19.01.2015, 22:59 | Повідомлення № 350
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1837
Нагороди: 24
Рейтинг: 225
У Microsoft Excel 2010 - до 15 символів.(
Цитата beregok ()
Як збільшити кількість знаків після коми?

Теж цікавить це питання.
На одному з форумів по Excel прочитала, що це можливо лише із застосуванням VBA.(
Пилипчук_О_П Дата: Пн, 19.01.2015, 23:25 | Повідомлення № 351
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3919
Нагороди: 30
Рейтинг: 352
Цитата beregok ()
Лібре офіс дозволяє тільки 20 символів після коми.
Як збільшити кількість знаків після коми?

Цитата volevikt ()
Теж цікавить це питання.

Я ще не знаю, як це зробити, але навряд чи треба так прямолінійно підходити... Очевидно, слід сформувати рядок. Питання: як отримати послідовні цифри. Сподіваюсь, що вища математика тут не задіяна.
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 20.01.2015, 02:40 | Повідомлення № 352
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3919
Нагороди: 30
Рейтинг: 352
Знайшов теоретичні викладки і опис алгоритму, але, як на мене, для шкільної олімпіади з ІКТ ця математика занадто складна:
http://static.elitesecurity.org/uploads/8/1/815058/nthdecimaldigit.pdf

Треба думати...
gromko Дата: Вт, 20.01.2015, 06:54 | Повідомлення № 353
Лінуксоїд
Повідомлень: 2717
Нагороди: 27
Рейтинг: 357
Цитата beregok ()
Як збільшити кількість знаків після коми?

Рядок- текстовий, формується "склеюванням" значень окремих комірок.
Алгоритм для обчислення:
volevikt Дата: Вт, 20.01.2015, 12:18 | Повідомлення № 354
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1837
Нагороди: 24
Рейтинг: 225
Як Ви гадаєте, учні до такого додумаються?)
Вчора весь вечір намагалася знайти розгадку, але так і не знайшла...
Чи це завдання не учнівської олімпіади?

Максимум, щоб я зробила на місці учня: =FIXED(PI();100). Виводить: 
3,1415926535897900000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
Що поробиш: Технічні характеристики та обмеження Microsoft Excel (Точність подання чисел: 15 розрядів).
На жаль, мені не вдалося обійти ці обмеження.
PTetyana Дата: Вт, 20.01.2015, 12:52 | Повідомлення № 355
Прописаний назавжди
Повідомлень: 294
Нагороди: 3
Рейтинг: 51
Цитата volevikt ()
Як Ви гадаєте, учні до такого додумаються?)
Наші точно не додумаються. 
Наш колега zivert мені порадив корисний сайт з підготовки до олімпіади з ІТ. Пишу на форумі адресу, може ще комусь буде у пригоді: http://iktolimp.jimdo.com/завдання/ (вибачте, якщо десь уже було на сайті, я не бачила).
Андрій, ще раз дякую!
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 20.01.2015, 17:18 | Повідомлення № 356
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3919
Нагороди: 30
Рейтинг: 352
Цитата volevikt ()
Вчора весь вечір намагалася знайти розгадку, але так і не знайшла...
Чи це завдання не учнівської олімпіади?

Я теж трохи пошукав в Інтернеті (до якого учасники олімпіади доступу не мають!), але навіть добре розуміючи, що генерувати треба цифру за цифрою, не зміг знайти опис методу. Знайшов лише згадане у повідомленні 352 та подібне. Якщо це для учнівської олімпіади, то тільки для заочної, де на виконання дається не один день.


Відредаговано: Пилипчук_О_П - Вт, 20.01.2015, 17:18
gromko Дата: Вт, 20.01.2015, 19:32 | Повідомлення № 357
Лінуксоїд
Повідомлень: 2717
Нагороди: 27
Рейтинг: 357
Щойно звільнився від службових справ  ;)
Щодо "Числа ПІ" - все не так складно, як може здатися на перший погляд - учасникам пропонується розглянути готовий алгоритм (повідомлення 353) і екстраполювати його для знаходження 30 цифр числа пі (так було в умові, хоча щоб отримати 100 цифр треба всього лише збільшити таблицю до 335 на 105 - можу помилятися, це було рік тому ).
Порядок дій - читаємо умову-"алгоритм", і реалізуємо її в табличному процесорі (для вказаних 3 цифр!), якщо все працює добре - поступово збільшуємо таблицю, отримуючи більше і більше цифр, при готовому алгоритму (п.353) - за 20 хвилин розв’язати цю задачу може будь-хто з вас.
Пилипчук_О_П Дата: Ср, 21.01.2015, 11:55 | Повідомлення № 358
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3919
Нагороди: 30
Рейтинг: 352
Звичайно, якщо є алгоритм, то це вже інша задача :)
gromko Дата: Ср, 21.01.2015, 21:39 | Повідомлення № 359
Лінуксоїд
Повідомлень: 2717
Нагороди: 27
Рейтинг: 357
Ще одне  завдання зі "сховку".
Створити презентацію-імітацію цифрового годинника за поданим зразком. Елементи "цифр" графічні об’єкти, зміна відображення цифр повинна відповідати часу (секунди - щосекунди, десятки  секунд - кожні десять секунд, хвилини- щохвилини, і т.д.)

У "реальній" задачі були ще й кнопки для налаштування (збільшити-зменшити години та хвилини, перезапуск)


Відредаговано: gromko - Ср, 21.01.2015, 21:45
volevikt Дата: Ср, 21.01.2015, 21:56 | Повідомлення № 360
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1837
Нагороди: 24
Рейтинг: 225
У Вас, Григорію Юрійовичу, не "сховок", а "сховище".)))
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіада з ІКТ (приклади завдань, критерії оцінювання та інше)
Сторінка 24 з 44«1222232425264344»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.