Нд, 22.10.2017, 13:11
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 21 з 39«1219202122233839»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіада з ІКТ (приклади завдань, критерії оцінювання та інше)
Олімпіада з ІКТ
Ktara Дата: Чт, 18.08.2011, 16:46 | Повідомлення № 1
Перспективна вчителька
Повідомлень: 3908
Нагороди: 36
Рейтинг: 285
Згідно Наказу МОНмолодьспорт №976 від 15.08.2011 року № 976 від 15 серпня 2011 року
"Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів у 2011/2012 навчальному році"
будуть проведені олімпіади з ІКТ.
Пропоную в цій темі розміщувати приклади завдань, критерії оцінювання завдання та інші матеріали,
які стануть в нагоді вчителям


[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: W-w-W - Пт, 08.01.2016, 00:25
Пилипчук_О_П Дата: Пт, 16.01.2015, 18:37 | Повідомлення № 301
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3823
Нагороди: 28
Рейтинг: 329
Трохи пізно побачив гілку :( , але "свою" Джоконду покажу:



Цитата swetikccc ()
я його прямо з браузера скопіював і вставив.

В Libre Office - аналогічно, тільки не вставив, а "Вставити як...". У вікні вказав, що розділювач - кома.
Візуалізацію робив умовним форматуванням.
Пилипчук_О_П Дата: Пт, 16.01.2015, 18:47 | Повідомлення № 302
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3823
Нагороди: 28
Рейтинг: 329
Цитата gromko ()
Знову візуалізація, але засобами діаграм табличного процесора
("Картинки в студію!")



В Libre Office це було легко :)
volevikt Дата: Пт, 16.01.2015, 19:59 | Повідомлення № 303
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1800
Нагороди: 24
Рейтинг: 199
Цитата Пилипчук_О_П ()
В Libre Office це було легко

У Microsoft Excel 2010 теж.)
gromko Дата: Пт, 16.01.2015, 20:36 | Повідомлення № 304
Лінуксоїд
Повідомлень: 2603
Нагороди: 26
Рейтинг: 333
Дякую усім,хто зміг виконати завдання! (volevikt, Пилипчук_О_П, swetikccc) 

У чому відмінність пропонованих вище завдань від "традиційних"?
У тому, що "традиційно" ми пропонуємо учням "набір деталей" та "фото автомобіля", запропонувавши їм максимально точно відтворити результат ("зібрати машину та пофарбувати як на фото") 
Пропоновані завдання були "чорними ящиками" - ніхто не знав, яким повинен бути результат, тобто (по авто аналогії :) ) - було надано "набір деталей" і завдання - створити транспортний засіб, щоб доїхати з п.А в п.Б). 
І ще "родзинка" - не було жодних обмежень щодо використовуваних програмних засобів, їх можна виконувати як MS Office 97-2010, так і в OpenOffice-LibreOffice
gromko Дата: Пт, 16.01.2015, 21:27 | Повідомлення № 305
Лінуксоїд
Повідомлень: 2603
Нагороди: 26
Рейтинг: 333
Результат побудови діаграми Sankey в області енергетики країни, початкові дані знаходяться у PDF-файлі
gromko Дата: Сб, 17.01.2015, 10:08 | Повідомлення № 306
Лінуксоїд
Повідомлень: 2603
Нагороди: 26
Рейтинг: 333
Дуже проста задача (типу "фарбувати за зразком") - побудуйте таку ж як представлено, діаграму за поданими на знімку екрану даними.
Даних геть мало, а діаграмка приємна :). Бажаю успіху!
Bandalak Дата: Сб, 17.01.2015, 10:37 | Повідомлення № 307
Лідер форуму
Повідомлень: 5437
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Цитата volevikt ()
Я)))

А як Ви автоматично перетворили текст "Xelty..." в текст "Чуден..."? Бачу що це лытери на одный ы тыйж кнопцы клавыатури, але як автоматично транслювати?
А перетворення з спеціального шрифту на стандартний, робили вручну, чи теж придумали як зробити автоматично?
Bandalak Дата: Сб, 17.01.2015, 10:48 | Повідомлення № 308
Лідер форуму
Повідомлень: 5437
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Цитата gromko ()
Здійсніть візуалізацію масиву даних, що знаходиться у долученому текстовому файлі (Підказка: користуйтеся тільки можливостями табличного процесора). Результат(для учасників Форуму) подати у вигляді знімку екрана

Щось не розумію що саме тут робити?
Просто вставити дані в окремі комірки Ексцеля і умовним форматуванням по значеннях клітинки, або макросом з використанням VB, розфарбувати?
Bandalak Дата: Сб, 17.01.2015, 10:52 | Повідомлення № 309
Лідер форуму
Повідомлень: 5437
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Цитата gromko ()
Знову візуалізація, але засобами діаграм табличного процесора

Цитата volevikt ()
У Microsoft Excel 2010 теж.)


Це який тип діаграм? Перепробував усі які є в 13-му офісі. Метелика не получилося!
gromko Дата: Сб, 17.01.2015, 11:04 | Повідомлення № 310
Лінуксоїд
Повідомлень: 2603
Нагороди: 26
Рейтинг: 333
Цитата Bandalak ()
А перетворення з спеціального шрифту на стандартний, робили вручну, чи теж придумали як зробити автоматично?
Виділити текст і обрати шрифт Times New Roman чи Arial

Цитата Bandalak ()
А як Ви автоматично перетворили текст "Xelty..." в текст "Чуден..."
Імпортуємо текст в Excel, розносимо по одному символу в комірку, отримуємо код символу з комірки, додаємо "зсув" (число), перетворюємо в символ - і так багато раз, послідовно збільшуючи зсув - коли текст буде читатися, значить справу зроблено

Цитата Bandalak ()
Просто вставити дані в окремі комірки Ексцеля і умовним форматуванням по значеннях клітинки, або макросом з використанням VB, розфарбувати?
Імпрортуємо дані в Excel, на комірки накладаємо умовне форматування - вуаля!

Цитата Bandalak ()
Це який тип діаграм? Перепробував усі які є в 13-му офісі. Метелика не получилося!
Вибираємо діапазон, тип - Діаграма X-Y, лінія, дані в рядках
volevikt Дата: Сб, 17.01.2015, 11:36 | Повідомлення № 311
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1800
Нагороди: 24
Рейтинг: 199
Цитата gromko ()
Виділити текст і обрати шрифт Times New Roman чи Arial

Спробуйте, Григорію Юрійовичу. Ви будете здивовані.)
Цитата Bandalak ()
А як Ви автоматично перетворили текст "Xelty..." в текст "Чуден..."?

Скористайтеся порадою Григорія Юрійовича
Цитата gromko ()
Імпортуємо текст в Excel, розносимо по одному символу в комірку, отримуємо код символу з комірки, додаємо "зсув" (число), перетворюємо в символ - і так багато раз, послідовно збільшуючи зсув - коли текст буде читатися, значить справу зроблено

бо мій спосіб занадто дитячий і не передбачає використання Excel.
Цитата Bandalak ()
Це який тип діаграм? Перепробував усі які є в 13-му офісі. Метелика не получилося!

У 2010 Офісі:
nolk-v Дата: Сб, 17.01.2015, 12:45 | Повідомлення № 312
Прописаний назавжди
Повідомлень: 284
Нагороди: 2
Рейтинг: 30
Просто в шоці - пізно побачив, але вирішив зробити - просте копіювання в МО 2010 та LO
Прикріплення: 2626982.jpg(204Kb)


Відредаговано: nolk-v - Сб, 17.01.2015, 12:47
swetikccc Дата: Сб, 17.01.2015, 13:45 | Повідомлення № 313
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3906
Нагороди: 25
Рейтинг: 355
Цитата gromko ()
Імпортуємо текст в Excel, розносимо по одному символу в комірку, отримуємо код символу з комірки, додаємо "зсув" (число), перетворюємо в символ - і так багато раз, послідовно збільшуючи зсув - коли текст буде читатися, значить справу зроблен

Як вставили по одному символу?
Я наприклад, додатково використовував Ворд, перетворювавши текст на таблицю.
Можливо я не знаю ще якоїсь фішки Excel як вставити без розділювача в клітинки, або як додати розділювач в Офісі між буквами.
Цитата volevikt ()
Спробуйте, Григорію Юрійовичу. Ви будете здивовані.)

Навіть шприфту непотрібно було вибирати, вставивши текст в ........
Цитата volevikt ()
бо мій спосіб занадто дитячий і не передбачає використання Excel.

Цікаво який?


Відредаговано: swetikccc - Сб, 17.01.2015, 13:50
volevikt Дата: Сб, 17.01.2015, 14:15 | Повідомлення № 314
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1800
Нагороди: 24
Рейтинг: 199
Цитата swetikccc ()
Навіть шприфту непотрібно було вибирати, вставивши текст в ........

Оце вже цікаво.) Продовжте речення.)
Опишіть свій спосіб, а я опишу свій.)
Цитата swetikccc ()
Цікаво який?

Звичайна логіка. Уважно розглянула текст і знайшла декілька читабельних слів: КРОМЕ та НЕБА. А далі як розгадування кросворду.)))
Через заміну поступово замінила всі символи.
Чесно кажучи, думала, що це буде довго. Але зайняло не більше 5 хв. Головне - уважність.)
swetikccc Дата: Сб, 17.01.2015, 14:31 | Повідомлення № 315
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3906
Нагороди: 25
Рейтинг: 355
Цитата volevikt ()
Оце вже цікаво.) Продовжте речення.)
Опишіть свій спосіб, а я опишу свій.)

Просто вставити в PowerPoint
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіада з ІКТ (приклади завдань, критерії оцінювання та інше)
Сторінка 21 з 39«1219202122233839»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.