Чт, 27.04.2017, 23:42
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво
Безлимитный хостинг, бесплатный домен, бесплатный хостинг, Хостинг, dedicated, сервер, хостинг в Европе, хостинг в Германии, выделенный сервер

Сторінка 18 з 21«12161718192021»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіадні задачі. (розв’язування олімпіадних задач.)
Олімпіадні задачі.
Ковальчук_Олександр Дата: Вт, 20.11.2007, 21:07 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3603
Нагороди: 16
Рейтинг: 187
Шановні учасники форуму! Скоро районна олімпіада по інформатиці. Допоможіть мені та іншим вчителям інформатикам, які погано розуміються на задачах олімпіадного рівня, підвищити свої знання в області програмування.

Увага! При публікуванні розв’язку обов’язково, окрім самої паскаль-програми писати математичну модель задачі і роз’яснювати ваш розв’язок максимально зрозуміло. Бо із самого тексту програм, не завжди все зрозуміло для пересічного інформатика. 


[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: W-w-W - Пт, 08.01.2016, 00:28
Oxana_cher Дата: Ср, 21.12.2016, 10:43 | Повідомлення № 256
Місцева кадра
Повідомлень: 364
Нагороди: 2
Рейтинг: 42
Всем спасибо. Детёныш понял!
Bandalak Дата: Нд, 05.02.2017, 12:24 | Повідомлення № 257
Лідер форуму
Повідомлень: 5084
Нагороди: 33
Рейтинг: 231
III етап (обласний) Всеукраїнської олімпіади з Інформатики, Чернівецька область, один тур.

Пропонуйте свої варіанти розв'язків з поясненнями! Будемо розглядати і обговорювати.
Прикріплення: 2017-02--.rar(700Kb)
Пилипчук_О_П Дата: Нд, 05.02.2017, 13:19 | Повідомлення № 258
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3494
Нагороди: 27
Рейтинг: 240
Цитата Bandalak ()
III етап (обласний) Всеукраїнської олімпіади з Інформатики, Чернівецька область, один тур.

У Хмельницькій області такі завдання були на 1 турі.
Bandalak Дата: Нд, 05.02.2017, 13:33 | Повідомлення № 259
Лідер форуму
Повідомлень: 5084
Нагороди: 33
Рейтинг: 231
Цитата Пилипчук_О_П ()
на 1 турі.

У вас двохтурова олімпіада? Субота-неділля? У нас раніше теж так було, а цього року прийняли рішення обмежитися одним туром.
Покажете ввечері завдання другого туру. Цікаво глянути. По ідеї мала би бути одна легенька задача, бо у першому турі дуже легенької задачі не було. Найлегшою виявилася задача В.
Пилипчук_О_П Дата: Нд, 05.02.2017, 13:41 | Повідомлення № 260
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3494
Нагороди: 27
Рейтинг: 240
Як на мене, задача А не складна.
Bandalak Дата: Нд, 05.02.2017, 14:59 | Повідомлення № 261
Лідер форуму
Повідомлень: 5084
Нагороди: 33
Рейтинг: 231
То з першого погляду не складна.
Але там майже всі тести на довжину рядка більше 256 символів, а читати такі довгі рядки мало хто вміє.
Та й в умові важко зрозуміти, що саме являється сміхом!
swetikccc Дата: Нд, 05.02.2017, 15:39 | Повідомлення № 262
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3662
Нагороди: 23
Рейтинг: 312
Цитата Bandalak ()
Але там майже всі тести на довжину рядка більше 256 символів, а читати такі довгі рядки мало хто вміє.
Якщо Паскаль не вміє, це не значить що інші сучасні мови не вміють.
Цитата Bandalak ()
Та й в умові важко зрозуміти, що саме являється сміхом!
Також спочатку так подумав , але уважно почитайте умову там конкретно вказано чередування символів.
Також ви ж скинули розвязок на  С++.
Можливо важко зрозуміти конструкцію там де серед оператора стоїть знак питання
Тут потрібно почитати про тернарний оператор.
gromko Дата: Нд, 05.02.2017, 16:01 | Повідомлення № 263
Лінуксоїд
Повідомлень: 2361
Нагороди: 19
Рейтинг: 273
Цитата Bandalak ()
Але там майже всі тести на довжину рядка більше 256 символів, а читати такі довгі рядки мало хто вміє.
type LongString=array[0..65535] of char; :) 

На сьогодні в Delphi та FreePascal в якості String використовується тип AnsiString, максимальна довжина рядка якого складає 2 гігабайта.
Bandalak Дата: Нд, 05.02.2017, 16:29 | Повідомлення № 264
Лідер форуму
Повідомлень: 5084
Нагороди: 33
Рейтинг: 231
Цитата swetikccc ()
Також ви ж скинули розв'язок на С++.

То не мій розв'язок, то розв'язок членів журі.
Цитата gromko ()
type LongString=array[0..65535] of char;

Там до 100 000 символів може бути.
Цитата swetikccc ()
уважно почитайте умову там конкретно вказано чергування символів.

Не зрозумів про сам окремий символ "а". Це весь рядок може складатися тільки з єдиного символу, чи як?
Цитата gromko ()
На сьогодні в Delphi та FreePascal в якості String використовується тип AnsiString, максимальна довжина рядка якого складає 2 гігабайта.

Цікавий тип. Не чув про таке. Дякую! А з величинами цього типу можна працювати так само, як з простим String? Усі вбудовані функції та процедури працюватимуть?
swetikccc Дата: Нд, 05.02.2017, 16:50 | Повідомлення № 265
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3662
Нагороди: 23
Рейтинг: 312
Цитата Bandalak ()
Не зрозумів про сам окремий символ "а". Це весь рядок може складатися тільки з єдиного символу, чи як?
Сміх це послідовність символів які чергуються,отже рядок з одного символу
Bandalak Дата: Нд, 05.02.2017, 17:09 | Повідомлення № 266
Лідер форуму
Повідомлень: 5084
Нагороди: 33
Рейтинг: 231
Кожного року після завершення олімпіади в багатьох учасників виникає потреба попрацювати над помилками і доробити свої задачі.
Чи не можна, якимось чином попросити після оголошення остаточних результатів заново відкрити сервер з тими самими задачами і тими самими обліковими записами (тільки зняти обмеження на кількість спроб) на декілька днів? А ще, можливо показати нам реальні тестові файли, по яких тестувалося.
Хто має вихід на працівників даного сервера?
Zelenskiy Дата: Нд, 05.02.2017, 22:43 | Повідомлення № 267
Часто заходить...
Повідомлень: 37
Нагороди: 1
Рейтинг: 10
Я б задачу А робив без рядків. Читав би посимвольно з файлу і аналізував на "смішливість".

Код
program project1;
var f:text;
  n,i,len,max:longint;
  c,prev:char;
begin
    assign(f,'laugh.in');
    reset(f);
    readln(f,n);
    max:=0;
    read(f,prev);
    if (prev='h') or (prev='a') then len:=1 else len:=0;
    for i:=2 to n do begin
        read(f,c);
        if (prev+c='ha') or (prev+c='ah') then begin
          len:=len+1;
        end
        else begin
            if (c='a') or (c='h') then len:=1 else len:=0;
        end;
        if len>max then max:=len;
        prev:=c;
    end;
    close(f);
    assign(f,'laugh.out');
    rewrite(f);
    writeln(f,max);
    close(f);
end.
Bandalak Дата: Нд, 05.02.2017, 23:03 | Повідомлення № 268
Лідер форуму
Повідомлень: 5084
Нагороди: 33
Рейтинг: 231
Але в умові задачі наперед не задано n, а у Вас воно зчитується і використовується!
Там потрібно зчитувати в циклі while not(eof(f)), доки не досягнемо кінця файла.
Zelenskiy Дата: Нд, 05.02.2017, 23:15 | Повідомлення № 269
Часто заходить...
Повідомлень: 37
Нагороди: 1
Рейтинг: 10
Цитата Bandalak ()
наперед не задано n
Задано
Bandalak Дата: Нд, 05.02.2017, 23:38 | Повідомлення № 270
Лідер форуму
Повідомлень: 5084
Нагороди: 33
Рейтинг: 231


Вибачаюся, дійсно у цій версії є.
Раніше робив таку саму задачу, а там n не було!
Прикріплення: 6879468.jpg(144Kb)
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.11 Змагання, конкурси, олімпіади » Олімпіадні задачі. (розв’язування олімпіадних задач.)
Сторінка 18 з 21«12161718192021»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.