Пт, 10.02.2012, 22:08
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво
Сторінка 10 з 16«12891011121516»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІ: ЛІТЕРАТУРА З ІНФОРМАТИКИ » 2.1 Книги і періодика з інформатики » Підручники та посібники з інформатики (Яким посібникам та підручникам надаєте перевагу при вивченні)
Підручники та посібники з інформатики
Ковшун Дата: Нд, 26.08.2007, 17:46 | Повідомлення № 1
Адмін
Група: Адміністратори
Нагороди: 1
Шановні колеги! Підручниками та посібниками яких видань Ви користуєтесь під час вивчення інформатики в школі?
Чи забезпечені учні на 100% підручниками та посібниками?

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

Відредаговано: WWW - Ср, 04.06.2008, 00:11
НІКОЛЯ Дата: Чт, 21.05.2009, 13:55 | Повідомлення № 136
Знавець вірусів
Група: Модератори
Нагороди: 14
Порушення правил!
3.13. Забороняється проявляти ворожість до співбесідника, ображати його як-небудь. Проявляйте пошану до людини, думка якої різниться з Вашою.
3.20. Не допускаються образи і приниження на адресу учасників форуму. Це одне з грубих порушень правил форуму! За повтор подібних порушень учасник форуму блокується, і, можливо, назавжди. Якщо Ви вважаєте, що якийсь учасник форуму не правий - напишіть йому про це в особистих повідомленнях. Пам'ятаєте, що з'ясовувати стосунки можна не удаючись до образ.

oksanka120 не розводьте флуд для цього є окрема тема.
filnick Дата: Чт, 21.05.2009, 18:34 | Повідомлення № 137
Мудрий вчитель
Група: Друзі форуму
Нагороди: 6
Quote (Шестопалов)
И это осуществить "очень просто" - отказаться от совесткого централизованного распределения государственных денег на снабжение школ учебниками узким кругом чиновников МОНУ и отдать эти деньги учителям в школы.

Ми починаємо нову спіраль дискусії про розподіл (перерозподіл) коштів на підручники.
Я переконаний, що ніхто ніяких коштів школі, тим більше вчителю, не дасть. Повинен бути розроблений механізм такої передачі. Бо занадто багато посередників на даний момент мають інтерес у централізованому постачанні.
Шестопалов Дата: Пт, 22.05.2009, 07:46 | Повідомлення № 138
Видавець посібників
Нагороди: 3
Quote (filnick)
Я переконаний, що ніхто ніяких коштів школі, тим більше вчителю, не дасть.

Не тратьте, куме, сили - спускайтеся на дно?!

Додано (22.05.2009, 08:46)
---------------------------------------------

Quote (filnick)
Ми починаємо нову спіраль дискусії про розподіл (перерозподіл) коштів на підручники.

Ця "спіраль" вже крутиться у пресі і серед розумних людей десь з 2000 року. Залишилося додавить! "Ещё немножко, ещё чуть-чуть!" Якщо для себе не будемо пасивні. А скоріше школам, вчителям і батькам доведеться купувати підручники за власні гроші, у держави на такі дрібниці грошей немає. Видавництва і друкарні зараз на власний ризик і ЗА ВЛАСНІ ГРОШІ підготували нові підручники і чекають державних грошей. Чи не буде вимушено ринковим постачання підручників у школи?

Відредаговано: Шестопалов - Пт, 22.05.2009, 07:47
NatVovk Дата: Пт, 22.05.2009, 09:23 | Повідомлення № 139
Гол. ред. "Інформатики"
Нагороди: 0
Quote (AAN)
И меня как харьковчанку обижают резкие высказываения NatVovk по поводу харьковских

Уважаемые Харьковчанки, когда я пишу «нажаль, й харківські вироби», то здесь не на меня нужно обижаться, а на тех, кто выпускает такие решебники, чем снижает имидж города. Когда я вижу некачественные книжки киевского производства, то просто звоню или автору или издателю (обычно их всех знаю) и высказываю все свои претензии. Люди только спасибо говорят
Я много лет назад вступила в «Харьковский книжный клуб». Уже давно имею его золотую карточку, с огромным удовольствием покупаю книги этого клуба (особенно подарочную серию, потому что всегда знаю, что такие книжки приятно дарить и детям и взрослым). Пишу им отзывы и предложения по книгам, уже 5 своих знакомых привела в «Книжный клуб». Поэтому мне не нравиться, что наряду с такими старательными созидателями как «Книжный клуб» есть и некоторые неизвестные недобросовестные производители, которые позволяют себе наполнять рынок некачественной продукцией. Напишите мне свои адреса и я вам вышлю такие книжки, которые мой старшеклассник накупил на Петровке. Разбирайтесь с ними сами.
filnick Дата: Пт, 22.05.2009, 16:30 | Повідомлення № 140
Мудрий вчитель
Нагороди: 6
Quote (Шестопалов)
Залишилося додавить! "Ещё немножко, ещё чуть-чуть!"

"Эх раз, ещё раз, ещё много, много раз..." (В.С.Висоцький)
Звідки Ви побачили, що чиновники піддалися?
Quote (Шестопалов)
А скоріше школам, вчителям і батькам доведеться купувати підручники за власні гроші

А як рішення Конституційного суду?
Шестопалов Дата: Сб, 13.06.2009, 15:12 | Повідомлення № 141
Видавець посібників
Був 10 червня у якості гостя на "круглому столі" у Кіровограді на всеукраїнському семінарі методистів обласних ІППО, де автори - переможці конкурсу, надавали інформацію про свої підручники для 9-го класу. Коротко:
1). Жоден підручник ще не вийшов з друку - видавництва чекають гроші від держави. "У держави грошей немає на підручники взагалі і на інформатику зокрема. І чи будуть гроші - ніхто сказати не може".
2). З виступів авторів найбільше сподобався поки що "віртуальний" підручник авторського колективу Ривкінд, Чернікова, Шакотько, Лисенко, який виборов перше місце на конкурсі. Хороша робота! Методичне обгрунтування практичних робіт! Повне дотримання програми з інформатики для 9-го класу, рекомендованої МОН України. Друкувати підручник буде видавництво "Генеза".
3). Підручник Володіних - "все і про все", дуже багато цікавого матеріалу. Але як це засвоїти за годину уроку? Автори дозволили собі не дотримуватись програми з інформатики для 9-го класу, рекомендованої МОН України. Підручник Володіних видавництво "Гімназія" буде друкувати "на склад", щоб зразу після одержання державних грошей розпочати їх постачання в школи;
4). Підручник "Завадський та інші" видавництво BHV не чекаючи державних грошей буде друкувати для ринкового продажу в школи. Вартість комплекту 70 грн. (40 грн. - підручник, 30 грн. - практикум). На питання "Що вивчати у 9-му класі учням, які розпочали вивчати інформатику у 2, 5 або 7 класах" відповісти толком не зміг;
5). Підручник Наталії Морзе (та інші) представлений не був.
6). Мій виступ - 15 хвилин, розказав не тільки про нашу книгу "Інформатика. 9 клас", яка вийшла з друку ще у квітні, але й про перспективний план видавництва "Аспект". Слухали уважно, було кілька запитань.

Відредаговано: Шестопалов - Сб, 13.06.2009, 16:22
zava Дата: Пн, 15.06.2009, 08:43 | Повідомлення № 142
Тут живе...
Група: VIP-користувачі
Quote (Шестопалов)
Підручник "Завадський та інші" видавництво BHV не чекаючи державних грошей буде друкувати для ринкового продажу в школи. Вартість комплекту 70 грн. (40 грн. - підручник, 30 грн. - практикум). На питання "Що вивчати у 9-му класі учням, які розпочали вивчати інформатику у 2, 5 або 7 класах" відповісти толком не зміг

Шановний Євген Анатолійович!

1. Прошу не перекручувати факти. Я не казав, що видавництво BHV, не чекаючи державних грошей, буде друкувати підручник для 9 класу для ринкового продажу в школи. 70 грн. - це вартість комплекту "посібник з курсу за вибором + інтерактивний мультимедійний курс" (Основи веб-дизайну, Інтернету, візуального програмування, графіки та презентацій). Відповідний слайд з цінами можна побачити в моїй презентації, розміщеній на http://itosvita.ucoz.ua. Там же - інформація про курси за вибором.
2. Я абсолютно чітко і недвозначно відповів на запитання "Що вивчати у 9-му класі учням, які розпочали вивчати інформатику у 2, 5 або 7 класах". Ця ж відповідь дається у пояснювальній записці до програми для 9 класу, яка була опублікована на минулому тижні у збірнику програм Видавничою групою BHV (див. її також на itosvita.ucoz.ua):

"викладання за цією програмою може проводитися і в освітніх закладах, де навчання інформатики починається раніше, ніж з 9 класу. У цьому випадку ті теми програми, які учні вже вивчали, можуть бути скорочені або замінені уроками узагальнення й систематизації знань з виконанням практичної роботи. Вивільнений час може бути використаний для поглибленого вивчення інших тем курсу за програмами курсів за вибором, перелік яких наведено в додатку 1. Використовуючи зазначені програми курсів за вибором, вивчення окремих тем можна поглиблювати і в тому випадку, коли у 9 класі основної школи на інформатику виділяється більше 1 год на тиждень. Підкреслимо, що не залежно від того, в якому обсязі інформатика вивчалася до 9 класу, має бути проведено принаймні один урок узагальнення й систематизації знань з кожної теми даної навчальної програми, а також всі 12 практичних робіт, передбачених програмою (за винятком практичних робіт у тих темах, що викладаються за програмами курсів за вибором). У додатку 2 наведено два варіанти розподілу навчальних годин для учнів, які вивчали інформатику до 9 класу."

У 9 класі тем, які можуть розширюватися через викладання за програмами курсів за вибором дві: Основи Інтернету і Основи комп'ютерної графіки. Як саме тоді розподіляються години, вказано в додатку до програми 9 класу.

Відредаговано: zava - Пн, 15.06.2009, 08:45
Шестопалов Дата: Пн, 15.06.2009, 10:00 | Повідомлення № 143
Видавець посібників
Quote (Шестопалов)
4). Підручник "Завадський та інші" видавництво BHV не чекаючи державних грошей буде друкувати для ринкового продажу в школи. Вартість комплекту 70 грн. (40 грн. - підручник, 30 грн. - практикум). На питання "Що вивчати у 9-му класі учням, які розпочали вивчати інформатику у 2, 5 або 7 класах" відповісти толком не зміг;

Шановні відвідувачі форуму! Цей абзац із мого повідомлення №141 прошу не приймати до уваги - це лише моє суб’єктивне враження. Краще про свій підручник може розказати лише автор, читайте його повідомлення №142.
Romek Дата: Вт, 24.11.2009, 18:32 | Повідомлення № 144
Тут живе...
Може хтось має лінк на CD до підручника Морзе, бо на їх сайті його можна тільки купити за 16 грн. (((

Відредаговано: Romek - Вт, 24.11.2009, 21:28
Bandalak Дата: Вт, 24.11.2009, 22:46 | Повідомлення № 145
Модератор
Група: Модератори
Нагороди: 15
Romek, для чого Ви повторюєте одне і те ж запитання зразу на трьох гілках форуму?
Читайте правила форуму!
Ковшун Дата: Ср, 25.11.2009, 07:02 | Повідомлення № 146
Адмін
Група: Адміністратори
Quote (Bandalak)
Читайте правила форуму!

Це дійсно потрібно не лише читати, а і виконувати!
І на йголовніші пункти правил:
3.13. Забороняється проявляти ворожість до співбесідника, ображати його як-небудь. Проявляйте пошану до людини, думка якої різниться з Вашою.
3.20. Не допускаються образи і приниження на адресу учасників форуму. Це одне з грубих порушень правил форуму! За повтор подібних порушень учасник форуму блокується, і, можливо, назавжди. Якщо Ви вважаєте, що якийсь учасник форуму не правий - напишіть йому про це в особистих повідомленнях. Пам'ятаєте, що з'ясовувати стосунки можна не удаючись до образ.

ДУЖЕ ЧАСТО ПОРУШУЮТЬСЯ!, НА ЖАЛЬ!
Romek Дата: Ср, 25.11.2009, 19:34 | Повідомлення № 147
Тут живе...
дякую за правила, я вже їх роздрукував і вивчив
Pentiume Дата: Пт, 04.12.2009, 12:41 | Повідомлення № 148
Часто заходить...
Якщо комусь треба зошити в pdf з інформатики 9 кл у 2 ч. за програмою морзе - можу скинути. Пишіть у ЛС.
SERGA Дата: Пт, 03.09.2010, 11:41 | Повідомлення № 149
Новий користувач
Група: користувачі
Всім привіт! Наша школа минулого року отримала "Інформатика 9 клас" Н.Морзе.
Я з газети "Інформатика" відсканував матеріал під назвою "Особливості роботи з підручником Інформатика 9 клас Н.Морзе".
Пишіть мені я вам скину БЕЗКОШТОВНО. З повагю Сергій Вікторович
serga81@gmail.com
zava Дата: Пт, 03.09.2010, 12:00 | Повідомлення № 150
Тут живе...
Видалено
[warning]Не варто ображати та зневажати інших людей. Повідомлення було більш, ніж некоректне. І з сайта бажано теж прибрати цей напис. Це принижує гідність автора. Ваші книжки теж не ідеальні, але ж Вас ніхто не принижує [/warning]
Порушення правил!
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІ: ЛІТЕРАТУРА З ІНФОРМАТИКИ » 2.1 Книги і періодика з інформатики » Підручники та посібники з інформатики (Яким посібникам та підручникам надаєте перевагу при вивченні)
Сторінка 10 з 16«12891011121516»
Пошук:

© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz