|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Забезпечення шкіл якісними підручниками
|
Вчитель-з-Києва |
Дата: Пн, 24.12.2007, 11:06 | Повідомлення № 1 |
Прописаний назавжди
| Газета "Дзеркало тижня" № 36 (665) 29 вересня — 5 жовтня 2007 опублікувала статтю "Бізнес на підручниках: прибуток 500%!" автор: Тетяна ГАЛКОВСЬКА Ось її фрагмент: Розв’язати проблему, на думку багатьох учителів і керівників системи освіти, могла б передача бюджетних коштів безпосередньо в школи: тоді б кожен учитель міг би закуповувати саме ті підручники, які найбільше відповідають його методиці й програмі навчання. Природно, виникає питання інформованості вчителів. Тому нині активно обговорюється варіант створення спеціального відкритого сайта, на якому можна буде виставити всі рукописи підручників (зрозуміло, захищені від скачування). Тоді будь-який зареєстрований шкільний учитель, методист, директор школи зможе протягом року вивчити підручник, висловити свою думку авторові, вказати на помилки й неточності, внести свої пропозиції щодо поліпшення якості створюваного підручника. Ознайомившись у такий спосіб із майбутніми новинками, школи зможуть уже цілком усвідомлено вибрати навчальну літературу для своїх учнів. Це, крім того, дозволить не тільки оптимізувати систему поставок підручників, але й позбутися корупції й протекціонізму, з якими так активно намагається боротися міністр освіти й науки. А також відповісти на всі болючі запитання, зокрема, куди йдуть надруковані, але так і не використані, підручники й хто має відповісти за викинуті на вітер державні гроші? Цікаво знати вашу думку, шановні колеги! Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| | |
Sasyk |
Дата: Чт, 14.02.2008, 17:50 | Повідомлення № 16 |
знаток тестуючих систем
| Quote (Newbie) получається у різних школах - різні підручники можуть бути?! а як же стандарт? Невже це проблема... Конспекти на уроках диктувати... от що є проблемою... Вивчаючи програмування по пів уроку "розпинаюся" біля дошки, щоб дітям було вдома чим зайнятися... Немає підгрунтя для вивчення інформатики... Без підручників не обійтися... Хоча чому це я... То ж є підручники... Навіть обновили обкладинку
|
|
| | |
Newbie |
Дата: Пт, 15.02.2008, 08:53 | Повідомлення № 17 |
Хелпер
| Quote (Sasyk) Невже це проблема... взагалі-то там смайлик стояв бо я вважаю, що кожен вчитель вправі обирати програму навчання і засоби до неї, керуючись не "чинними" і "рекомендованими", а лиш державним стандартом освіти
|
|
| | |
filnick |
Дата: Чт, 28.02.2008, 21:20 | Повідомлення № 18 |
Мудрий вчитель
| Так все таки, чий підручник для інформатики в 10-11 класах є оптимальним ?
|
|
| | | | |
Kasana |
Дата: Пт, 29.02.2008, 19:32 | Повідомлення № 20 |
Часто заходить...
| Quote (filnick) Так все таки, чий підручник для інформатики в 10-11 класах є оптимальним ? З програмування мені дуже подобається підручник Глинського Алгоритмізація та програмування.
|
|
| | |
Bandalak |
Дата: Пт, 29.02.2008, 23:25 | Повідомлення № 21 |
Лідер форуму
| Я вже 4 роки використовую підручники Шестопалова-Караванової. Діти на початку навч. року збирають гроші і ми по пошті виписуємо книги із видавництва аспект. Я перечитав багато різних підручників і можу з впевненістю сказати, що 100% відповідають програмі лише підручники "АСПЕКТ" !!!. Крім того тут є практичні роботи, задачник. Також розроблені тестуючі програми і тренажери. Є готові календарні плани під ці підручники. Все супер! Не розумію лише чому ми повинні ці підручники купувати самі, а п-ки Зарецької привозять у шкільну бібліотеку щороку у великій кількості? Проаналізуйте самі % відповідності програмі! http://www.aspekt-edu.kiev.ua/
|
|
| | |
filnick |
Дата: Сб, 01.03.2008, 19:46 | Повідомлення № 22 |
Мудрий вчитель
| Дякую всім, хто відповів за підручник. Поставлю питання інакше. Який підручник інформатики Ви отримуєте з відділу освіти або через бібліотеку, тобто, безкоштовно для дітей? (За підручник Зарецької я вже почув)
|
|
| | |
Ktara |
Дата: Пн, 03.03.2008, 09:05 | Повідомлення № 23 |
Перспективна вчителька
| Quote (filnick) Дякую всім, хто відповів за підручник. Поставлю питання інакше. Який підручник інформатики Ви отримуєте з відділу освіти або через бібліотеку, тобто, безкоштовно для дітей? (За підручник Зарецької я вже почув) Ярмуш О.В. Інформатика: комп’ютерна техніка: Навчальний посібник К.: Вища школа, 2006. – 359с.
|
|
| | |
Bandalak |
Дата: Пн, 03.03.2008, 09:08 | Повідомлення № 24 |
Лідер форуму
| Quote (filnick) Який підручник інформатики Ви отримуєте з відділу освіти або через бібліотеку, тобто, безкоштовно для дітей? (За підручник Зарецької я вже почув) А ще "Верлань", ми його успішно використовуємо, підкладаємо під вазони щоб вище було...
|
|
| | |
W-w-W |
Дата: Пн, 10.03.2008, 01:42 | Повідомлення № 25 |
| Quote (filnick) Дякую всім, хто відповів за підручник. Поставлю питання інакше. Який підручник інформатики Ви отримуєте з відділу освіти або через бібліотеку, тобто, безкоштовно для дітей? отримав 2 підручники Забродської, в них ще по диску, а про Зарецьку я мовчу. Я замовив і вже отримав книги Шестопалова, то я даними книгами задоволений, тепер рекомендую учням. на слідуючий рік буду замовляти для 10 та 11 кл.
|
|
| | |
filnick |
Дата: Пн, 10.03.2008, 19:50 | Повідомлення № 26 |
Мудрий вчитель
| Quote (WWW) Я замовив і вже отримав книги Шестопалова, то я даними книгами задоволений, тепер рекомендую учням. на слідуючий рік буду замовляти для 10 та 11 кл Ви збираєте в дітей гроші і замовляєте? Чи використовуєте інший спосіб?
|
|
| | |
Newbie |
Дата: Пн, 10.03.2008, 21:25 | Повідомлення № 27 |
Хелпер
| в бібліотеці лежать Верлань і Зарецька. ними не користуємось. збирати з дітей гроші на підручники вважаю ненормальним
|
|
| | |
Ковшун |
Дата: Вт, 11.03.2008, 09:35 | Повідомлення № 28 |
Досвідчений учасник
| Quote (Newbie) ...збирати з дітей гроші на підручники вважаю ненормальним Так не збирайте. Вас же до цього ніхто не спонукає! Ви порекомендуйте учням посібники і розкажіть, де і як їх можна отримати! Вони це зроблять без Вас.
|
|
| | |
W-w-W |
Дата: Вт, 11.03.2008, 09:43 | Повідомлення № 29 |
| Quote (filnick) Ви збираєте в дітей гроші і замовляєте? Чи використовуєте інший спосіб? Ні я в дітей гроші не збирав і не збираюсь збирати. Я не рекламую, а ознайомлюю учнів з книками з інформатики видавництва "Аспект", вони роздивляються зміст книги, оцінюють і самі вирішують чи навчатись за книгами Шестопалова чи Зарецької. Я що роблю то тільки підказую учням де можна замовити книги за сприятливими цінами, щоб не переплачувати лишні кошти, як це роблять на книжкових ринках
|
|
| | |
Sasyk |
Дата: Вт, 11.03.2008, 10:07 | Повідомлення № 30 |
знаток тестуючих систем
| Шестопалов, ваша література рекомендована міністерством освіти? Додано (11.03.2008, 10:07) --------------------------------------------- Якщо можна, розкажіть про підручники, про їх ціни... Є до вас декілька запитань
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2021.  |