|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
| Забезпечення шкіл якісними підручниками |
| Вчитель-з-Києва |
Дата: Пн, 24.12.2007, 11:06 | Повідомлення № 1 |
|
Прописаний назавжди
Група: VIP-користувачі
| Газета "Дзеркало тижня" № 36 (665) 29 вересня — 5 жовтня 2007 опублікувала статтю "Бізнес на підручниках: прибуток 500%!" автор: Тетяна ГАЛКОВСЬКА Ось її фрагмент: Розв’язати проблему, на думку багатьох учителів і керівників системи освіти, могла б передача бюджетних коштів безпосередньо в школи: тоді б кожен учитель міг би закуповувати саме ті підручники, які найбільше відповідають його методиці й програмі навчання. Природно, виникає питання інформованості вчителів. Тому нині активно обговорюється варіант створення спеціального відкритого сайта, на якому можна буде виставити всі рукописи підручників (зрозуміло, захищені від скачування). Тоді будь-який зареєстрований шкільний учитель, методист, директор школи зможе протягом року вивчити підручник, висловити свою думку авторові, вказати на помилки й неточності, внести свої пропозиції щодо поліпшення якості створюваного підручника. Ознайомившись у такий спосіб із майбутніми новинками, школи зможуть уже цілком усвідомлено вибрати навчальну літературу для своїх учнів. Це, крім того, дозволить не тільки оптимізувати систему поставок підручників, але й позбутися корупції й протекціонізму, з якими так активно намагається боротися міністр освіти й науки. А також відповісти на всі болючі запитання, зокрема, куди йдуть надруковані, але так і не використані, підручники й хто має відповісти за викинуті на вітер державні гроші? Цікаво знати вашу думку, шановні колеги! Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| | |
| serbor |
Дата: Пн, 16.08.2010, 12:45 | Повідомлення № 151 |
|
Наполегливий учасник
Група: Друзі форуму
| Quote (Шестопалов) Разумнее завершить Ворд Согласен. Завадский немного перемудрил с порядком тем. Но речь идет о системе. Я составлю календарный план, а разделы будут выкладываться не те, которые соответствуют моему плану. Quote (Шестопалов) Есть же авторское право! А причем тут авторское право, если эти учебники будут распределены позже по школам бесплатно. Только когда это будет? В прошлом году учебники для 9 класса к нам пришли к 8 марта. Электронные версии - это некоторая компенсация разгельдяйства государства. Но ученику надо дать материал учебника ну хотя бы на несколько месяцев вперед.
|
|
| | |
| swetikccc |
Дата: Пн, 16.08.2010, 13:39 | Повідомлення № 152 |
|
Ветеран спілкування
| Quote (serbor) А причем тут авторское право, если эти учебники будут распределены позже по школам бесплатно. Ну так у тех учебниках авторское право куплено государством, а у пана Шестопалова его не покупали.
|
|
| | |
| serbor |
Дата: Пн, 16.08.2010, 13:45 | Повідомлення № 153 |
|
Наполегливий учасник
| Quote (swetikccc) Ну так у тех учебниках авторское право куплено государством Я говорю о тех учебниках, которые будут распределены по школам бесплатно. Quote (zava) За деражвний кошт буде видано тільки 2 підручники для 10 класу: рівень стандарту - Морзе, рівень академічний - наш Я повторюсь с вопросом: Кто знает, как на данном этапе складывается ситуация с изданием учебников за державные средства? Есть уже напечатанные экземпляры? И остались ли 2 учебника по прежнему?
Відредаговано: serbor - Пн, 16.08.2010, 13:47 |
|
| | |
| Ковшун |
Дата: Пн, 16.08.2010, 13:53 | Повідомлення № 154 |
|
Адмін
Група: Адміністратори
| Quote (serbor) Я составлю календарный план, а разделы будут выкладываться не те, которые соответствуют моему плану. Так складаючи календарний план, поміняйте порядок вивчення розділів.
|
|
| | |
| serbor |
Дата: Пн, 16.08.2010, 14:09 | Повідомлення № 155 |
|
Наполегливий учасник
| Quote (Ковшун) Так складаючи календарний план, поміняйте порядок вивчення розділів А соответственно какому учебнику поменять свой календарный план?
|
|
| | |
| Ковшун |
Дата: Пн, 16.08.2010, 14:15 | Повідомлення № 156 |
|
Адмін
| Quote (serbor) А соответственно какому учебнику поменять свой календарный план? Відповідно до того, за яким будете вивчати предмет.
|
|
| | |
| serbor |
Дата: Пн, 16.08.2010, 14:16 | Повідомлення № 157 |
|
Наполегливий учасник
| Я сторонник того, чтобы школьник учился по учебнику. Мне не нравится, если в календарном плане будет порядок тем, не соответствующий учебнику. А какие учебники будут у учеников, я пока не знаю. А порядок тем у них разный.
|
|
| | |
| Ковшун |
Дата: Пн, 16.08.2010, 14:24 | Повідомлення № 158 |
|
Адмін
| Quote (serbor) Я сторонник того, чтобы школьник учился по учебнику. Я тоже сторонник этого! Работаю с учебниками издательства "Аспект" http://aspekt-edu.kiev.ua Все учащиеся тоже обеспечены этими учебниками. И ни каких проблем.
|
|
| | |
| swetikccc |
Дата: Пн, 16.08.2010, 14:47 | Повідомлення № 159 |
|
Ветеран спілкування
| Если сказать прямо то Бесплатный сыр в мышеловке. Платные учебники дадут больше выбора, но жалко природу. (Правда жалко у пчёлки ))))))Додано (16.08.2010, 14:47) ---------------------------------------------
Quote (Ковшун) Все учащиеся тоже обеспечены этими учебниками. Наскільки я знаю це посібники(додатклво да, як основні ні)
|
|
| | |
| Ковшун |
Дата: Пн, 16.08.2010, 15:24 | Повідомлення № 160 |
|
Адмін
| Quote (swetikccc) Наскільки я знаю це посібники(додатклво да, як основні ні) Так, це посібники. А хто заборонив їх використовувати як основні?
|
|
| | |
| grebenchukov |
Дата: Пн, 16.08.2010, 15:47 | Повідомлення № 161 |
|
Тут живе...
| Щось не можу знайти звідки скачати перші розділи книжок для 9-го класу видавництва Аспект
|
|
| | |
| Ковшун |
Дата: Пн, 16.08.2010, 15:55 | Повідомлення № 162 |
|
Адмін
| Quote (grebenchukov) Щось не можу знайти звідки скачати перші розділи книжок для 9-го класу видавництва Аспект Задайте це питання особисто Шестопалову aspekt@aspekt.in.ua
|
|
| | |
| grebenchukov |
Дата: Пн, 16.08.2010, 16:00 | Повідомлення № 163 |
|
Тут живе...
| Повідомлення № 149 даної теми каже, що видавництво виставило перші розділи для 9-го класу для вільного скачування
|
|
| | |
| Ковшун |
Дата: Пн, 16.08.2010, 16:11 | Повідомлення № 164 |
|
Адмін
| Quote (grebenchukov) Повідомлення № 149 даної теми каже, що видавництво виставило перші розділи для 9-го класу для вільного скачування Я читав це повідомлення! Але на сайті "Аспект"у теж не знайшов. Можливо виставлено на сайті Пилипчука О.П. Тому рекомендую звернутись до Шестопалова aspekt@aspekt.in.ua він і підкаже!
|
|
| | |
| Шестопалов |
Дата: Пн, 16.08.2010, 16:12 | Повідомлення № 165 |
|
Видавець посібників
| Quote (grebenchukov) Щось не можу знайти звідки скачати перші розділи книжок для 9-го класу видавництва Аспект Не турбуйтесь! Зараз працюємо над цим. Ранком буде скачуватися!
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz |