|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
| Перелік підручників та посібників з інформатики |
| Ковальчук_Олександр |
Дата: Чт, 15.11.2007, 21:14 | Повідомлення № 1 |
|
Адмін
Група: Адміністратори
| Прохання в даній темі писати, які є підручники та посібники з інформатики, де їх можна знайти, а також основні відомості про них (видавництво, рік, обсяг сторінок, коротка анотація і т.д.). І дуже бажано давати ссилки на інтернет-ресурси. Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Відредаговано: WWW - Сб, 07.06.2008, 21:39 |
|
| | |
| t_karavanova |
Дата: Пт, 27.02.2009, 11:34 | Повідомлення № 61 |
|
Новий користувач
Група: користувачі
| Quote (dpi) Нет ли у Вас в планах систематизировать подготовку к олимпиадам на С++ (без С и классов желательно). В планах есть написание учебников для углубленной программы 8-12, утвержденной МОНУ в соавторстве с Костюковым В.П., Алгоритмизация на Делфи в консольном режиме (требования подготовки олимпиадников) в 8-10 классах. А дальше проектная работа в Делфи со всеми возможностями языка. (См. программу на сайте МОНУ www.mon.gov.ua). Платформа остается паскалевская. Додано (27.02.2009, 12:30) ---------------------------------------------
Quote (Newbie) о, в таких підручниках є необхідність! як Ви розраховуєте, коли вони вийдуть у світ? На 10 клас буде оголошений конкурс десь у червні місяці, значить підручник буде відповідно на 2010/2011 н.р. А 8-9 зараз робимо. Якщо без затримок, то на 2009/2010 н.р. має бути Додано (27.02.2009, 12:34) ---------------------------------------------
Quote (Oxana_cher) Да, книжки просто суппер. У меня есть по 1 экземпляру! t_karavanova, в институте у Вас можна заказать? Да, можна, если Вы в Черновицкой области (мой раб. тел. 51-19-03). Иначе удобнее заказывать прямо через издательство "Генеза".
|
|
| | |
| Newbie |
Дата: Пт, 27.02.2009, 11:59 | Повідомлення № 62 |
|
Хелпер
Група: Друзі форуму
| Quote (t_karavanova) На 10 клас буде оголошений конкурс десь у червні місяці, значить підручник буде відповідно на 2010/2011 н.р. А 8-9 зараз робимо. Якщо без затримок, то на 2009/2010 н.р. має бути будемо чекати хочу сказати, що підхід у цій програмі мені дуже подобається, із задоволенням зараз працюю з 8 класом. звісно не вистарчає підручника, але чесно кажучи - не звикати... надіюсь незабаром ситуація зміниться. але хочу у вас запитати - як ви, як автор програми, бачите календарне планування? я вже запитувала на форумі http://informatic.org.ua/forum/6-152-10152-16-1219135352 , що можете сказати?
|
|
| | |
| t_karavanova |
Дата: Пт, 27.02.2009, 14:00 | Повідомлення № 63 |
|
Новий користувач
| Зараз в роботі підручники до програми поглибленого вивчення інформатики для 8-12 класів (www.mon.gov.ua). Для алгоритмізації використовується середовище Делфі: базовий курс - робота в консольному режимі мовою Делфі, з середини 11 класу для роботи над проектами - можливості середовища Делфі. Перехід на С поки що не передбачається. Хоча в алгоритмізації абсолютно не ставиться акцент на мові, головне алгоритми, методи їх побудови. Книжки можна замовити у видавництві. Вчителі Чернівецької області з цього приводу можуть зверстатися до ОІППО.Додано (27.02.2009, 15:00) ---------------------------------------------
Quote (Newbie) але хочу у вас запитати - як ви, як автор програми, бачите календарне планування? В одному із журналів "Інформатика і інформаційні технології" було надруковано календарне планування до діючої програми поглибленого вивчення (сама програма надрукована у Прем"єр, 2003, стор.206). Думаю, що до підручників буде зроблено методичний посібник для вчителів, де буде і календарне планування. Але запитання, у будь-якому разі, слушне. Буде календарне планування. Матеріал програми "живий", тобто викладається у ліцеях, де ми працюємо. Тому і календарне планування - не проблема.
|
|
| | |
| NatVovk |
Дата: Сб, 28.02.2009, 17:35 | Повідомлення № 64 |
|
Гол. ред. "Інформатики"
| Quote (Newbie) календарне планування? я вже запитувала на форумі Щодо календарного планування, то газета Інформатика надрукувала календарне планування на 2 семестр для 8-11 класів за чинною програмою Руденка В.Д., Бикова В.Ю. (програма має гриф МОНУ). Надруковано окремою збіркою у №47 за 2008 рік. Пропонуйте, календарні планування за програмами яких авторів вам найбільше потрібні? Звернусь до авторів, й запропоную розробити. До Тетяни Петрівни репліка: Таню, а чого не в нас друкували планування? У нас прочитає більше вчителів.
|
|
| | |
| Newbie |
Дата: Сб, 28.02.2009, 18:21 | Повідомлення № 65 |
|
Хелпер
| Quote (NatVovk) газета Інформатика надрукувала календарне планування на 2 семестр для 8-11 класів за чинною програмою Руденка В.Д., Бикова В.Ю. (програма має гриф МОНУ). Надруковано окремою збіркою у №47 за 2008 рік я бачила. гарна річ. але ця програма залишається тільки для 10-11 класів (ну і теперішніх 9 я не рахую, бо їхнє планування вже складене). особисто я сприймаю ці класи як такі, що вже треба довести за старими програмами і особливо не задумуюсь про планування для них - доріжка в принципі накатана. а цікавить планування (бажано авторське - бо саме вони чітко знають, що саме вони закладали в певні теми) до програм рівня стандарту (вони ж всім знадобляться з вересня) для 9-12 класів. і звісно залишається актуальним прохання про профільне планування для 8-12 класів.
|
|
| | |
| NatVovk |
Дата: Нд, 01.03.2009, 10:01 | Повідомлення № 66 |
|
Гол. ред. "Інформатики"
| Quote (Newbie) цікавить планування (бажано авторське - бо саме вони чітко знають, що саме вони закладали в певні теми) Доброго часу доби, шановні інформатики! Це планування я складала саме у тісному контакті з авторами. Адже не буде сам академік Биков власноруч писати планування, а дати вказівки, перевірити та порадити може. Якщо й інші автори програм потурбуються про те, щоб вчителі мали планування за їхніми програмами, то ми з радістю їх опублікуємо, і навіть допоможемо скласти планування. Поки що таких поривів не спостерігаю.
|
|
| | |
| t_karavanova |
Дата: Вт, 03.03.2009, 14:38 | Повідомлення № 67 |
|
Новий користувач
| Quote (NatVovk) До Тетяни Петрівни репліка: Таню, а чого не в нас друкували планування? У нас прочитає більше вчителів Наталю, відповідь дуже проста: мені запропонували надрукувати і я підготувала матеріал. Відповідно до роботи над підручниками до поглибленої програми будуть готуватися і календарні планування.
|
|
| | |
| Bandalak |
Дата: Вт, 03.03.2009, 22:07 | Повідомлення № 68 |
|
Модератор
Група: Модератори
| Дуже гарні посібники в електронному варіанті: http://www.programer.org.ua/index.php?mainpart=1
|
|
| | |
| NatVovk |
Дата: Вт, 03.03.2009, 22:28 | Повідомлення № 69 |
|
Гол. ред. "Інформатики"
| Точно! Я дуже полюбляю там бувати! Є дуже хороші книжки. А куча словників, енциклопедій є тут: http://liber.rsuh.ru До Тетяни Караванової: Таню, а ми влітку зазвичай друкуємо календарне планування. А за вашою (з Костюковим) програмою варіанта ще не було. Тому при всіх запрошую до співпраці. З задоволенням. Згадаємо 2000 рік і «Серьйозні розважалки».
|
|
| | |
| t_karavanova |
Дата: Чт, 19.03.2009, 16:55 | Повідомлення № 70 |
|
Новий користувач
| Quote (NatVovk) а ми влітку зазвичай друкуємо календарне планування Ок, будемо над цим працювати, точніше вже працюємо Додано (13.03.2009, 17:28) ---------------------------------------------
Quote (Oxana_cher) t_karavanova, в институте у Вас можна заказать? Да, можна. Перезвоните 51-19-03, Караванова Татьяна ПетровнаДодано (19.03.2009, 17:55) ---------------------------------------------
Quote (dpi) Нет ли у Вас в планах систематизировать подготовку к олимпиадам на С++ (без С и классов желательно) Нет, остаемся на паскалевской платформе. Это в отношении алгоритмизации, а в проектной работе учеников используем Delphi. Надеемся, что до 11 класса ничего не изменится и будем использовать версию Microsoft.NET Framework. Сложно сказать, поскольку "за временем не угонишься".
|
|
| | |
| Ketrin |
Дата: Пн, 23.03.2009, 15:16 | Повідомлення № 71 |
|
Часто заходить...
Група: VIP-користувачі
| Перелік книг з інформатики за 1992-2007 роки кафедри "Вычислительная техника и программирование" Национального технического университета "Харьковский политехнический институт" http://users.kpi.kharkov.ua/vtp/pages/public/Liter.aspx правда не знаю де їх можна дістати, особисто мене цікавить Рисованний О. М. Системне програмування та операційні системи.
|
|
| | |
| Newbie |
Дата: Вт, 11.08.2009, 11:05 | Повідомлення № 72 |
|
Хелпер
| Quote (Newbie) і звісно залишається актуальним прохання про профільне планування для 8-12 класів. і досі актуальне
|
|
| | |
| Ковшун |
Дата: Сб, 17.10.2009, 14:36 | Повідомлення № 73 |
|
Адмін
Група: Адміністратори
| ПЕРЕЛІК програм, підручників та навчально-методичних посібників, рекомендованих Міністерством освіти і науки України для використання у загальноосвітніх навчальних закладах з навчанням українською мовою у 2009/2010 навчальному році http://www.mon.gov.ua/main.php?query=education/average/perelik
|
|
| | |
| TetyanaT |
Дата: Нд, 29.08.2010, 07:21 | Повідомлення № 74 |
|
Часто заходить...
| Не можу зрозуміти, де знайти список підручників з інформатики, рекомендованих МОНУ на 2010-2011... ?
|
|
| | |
| TetyanaT |
Дата: Нд, 29.08.2010, 08:15 | Повідомлення № 75 |
|
Часто заходить...
| Quote (-Інформатик-) нажаль їх ще нема, теж чекаю, тому що за сьогоднішньої ситуації велика невизначеність з програмами з інформатики Дякую. Я думала, що щось пропустила. Бо вимагають вже сдавати скоро календарне планування з вказанити параграфами дом. завд. і вправами.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz
|