|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Перелік підручників та посібників з інформатики
|
kom_adm |
Дата: Чт, 15.11.2007, 22:14 | Повідомлення № 1 |
Ветеран спілкування
| Прохання в даній темі писати, які є підручники та посібники з інформатики, де їх можна знайти, а також основні відомості про них (видавництво, рік, обсяг сторінок, коротка анотація і т.д.). І дуже бажано давати ссилки на інтернет-ресурси. Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Відредаговано: WWW - Сб, 07.06.2008, 22:39 |
|
| | |
Ковшун |
Дата: Пн, 03.03.2008, 11:23 | Повідомлення № 31 |
Досвідчений учасник
| Quote (Newbie) Newbie писав(а): коли мене питають що краще - рекомендую інше. Інше, це як??? Ще гірше рекомендуєте???
|
|
| | |
Newbie |
Дата: Пн, 03.03.2008, 11:23 | Повідомлення № 32 |
Хелпер
| навіщо ж гірше є краще, причому на рівні рекомендацій я не обмежена ані програмами, ані стандартами - тому раджу зовсім не ті книги, що рекомендовані МОН (не завжди, але все ж), чи ті, що відповідають програмам. а ті - котрі на мою думку підходять конкретно взятій дитині для її потреб
|
|
| | |
SLKuty |
Дата: Пн, 03.03.2008, 11:23 | Повідомлення № 33 |
Монтажер
| на жаль не можу оперативно реагувати на репліки Мушу заробляти гроші - утримувати сім*ю Quote (Newbie) а ті - котрі на мою думку підходять конкретно взятій дитині для її потреб золоті слова - я вважаю так само. кожна дитина працює в своєму темпі Добавлено (24.12.2007, 23:30) --------------------------------------------- Відповідно до інтересів учня я підбираю програму навчання а "стандарт освіти" ми вивчимо в 11 класі перед екзаменами(якщо вони будуть їх здавати) І взагалі, я вчу дітей того, що пригодиться їм в житті, чим вони зможуть заробити собі на хліб.
|
|
| | |
Ковшун |
Дата: Пн, 03.03.2008, 11:24 | Повідомлення № 34 |
Досвідчений учасник
| Quote (SLKuty) Відповідно до інтересів учня я підбираю програму навчання а "стандарт освіти" ми вивчимо в 11 класі перед екзаменами(якщо вони будуть їх здавати) І взагалі, я вчу дітей того, що пригодиться їм в житті, чим вони зможуть заробити собі на хліб. Опа, ЦЕ ДУЖЕ ЦІКАВО!!! А якже державна програма??? А чи існує у Вашій школі контроль з боку адміністрації за виконанням державних програм?
|
|
| | |
anton_k |
Дата: Пт, 07.03.2008, 14:30 | Повідомлення № 35 |
Часто заходить...
| Quote (Вчитель-з-Києва) У видавництві "Аспект" надруковані посібники багатьох ДІЮЧИХ вчителів України: Олена Антонова - м. Шепетівка, Хмельницька обл.; Олена Бондаренко, - м. Дніпродзержинськ, Дніпропетровська обл.% Микола Ковшун - смт. Любеч. Чернігівська обл.; Тетяна Караванова - м. Чернівці; Ганна Пахомова - м. Одеса; Ілона Сальнікова - смт. Сахновщина, Харківська обл.; Євген Шестопалов - м. Шепетівка, Хмельницька обл. А в «Інформатиці» «Шкільного світу» теж друкують книжки діючих вчителів: 1. Я готуюсь до уроків інформатики. Алгоритмізація та програмування.конспекти уроків — автор Ірина Скляр заслуж.вчит.України (м.Київ); 2.«Програмуємо правильно» частині 1,2,3 — автори Андрій Ставровський, Ірина Скляр; 3. «Автоматизовані системи проектування» — це для коледжів — автори Сергій Дзюба (технологічний ліцей Київ) Віталій Пасічник (КПІ Київ); 4. «Опен Офіс» — автор Валерій Габрусєв (Тернопіль); 5. «Облаштування кабінету інформатики» — Віталій Лапінський (Київ) а також куча конспектів по Ворд, Ексель, Акцесс . . .
|
|
| | |
Bandalak |
Дата: Пт, 07.03.2008, 23:44 | Повідомлення № 36 |
Лідер форуму
| Quote (awpris) Для тих, хто під час викладання розділу "Основи алгоритмізації та програмування" використовує мову Паскаль, можу на електронну пошту скинути безкоштовно свій посібник "Вступ до програмування. Мова Паскаль" в електронному вигляді. Кого цікавить - пишіть мені, обов'язково вишлю. Вишліть мені будь-ласка! info@vashkola.wishhost.net Влучно про підручники написано тут! http://forum.wishhost.net/index.php?showtopic=17
|
|
| | |
Ktara |
Дата: Сб, 22.03.2008, 17:02 | Повідомлення № 37 |
Перспективна вчителька
| Quote (Newbie) в неділю на олімпіаді була змога ознайомитись з книгами Караванської: 777 задач (я так розумію перевидання 750 задач), і (що цікавіше) книга по алгоритмах, тобто класичні і не зовсім алгоритми і їх вирішення. дуже сподобалось, тепер би ще знайти де продається. хочу своїм кращим учням подарувати як приз за участь в олімпіаді В продажу є наступні книги Т. Краванової 1. "Інформатика. Основи алгоритмізації та програмування. 777 задач з рекомендаціями та прикладами" (рекомендовано МОН для 8-9 класів) 2. "Інформатика. Методи побудови алгоритмів та їх аналіз. Необчислювальні алгоритми" (схвалено МОН для 9-10 класів) 3. "Інформатика. Методи побудови алгоритмів та їх аналіз. Обчислювальні алгоритми" (схвалено МОН)
|
|
| | |
Шестопалов |
Дата: Нд, 23.03.2008, 08:01 | Повідомлення № 38 |
Видавець посібників
| У видавництві "Аспект" з 2004 року успішно перевидаються і розходяться по школах різних регіонів навчальні посібники Тетяни Петрівни Каравнової (м. Чернівці), схвалені комісією з інформатики Науково-методичної ради з питань освіти і науки України: - «Інформатика. Основи алгоритмізації та програмування. 10 клас», Караванова Т.П., 2007, – 192 с. - «Збірник вправ та задач з алгоритмізації та програмування 10-11 кл», Караванова Т.П., 2007, – 152 с.
|
|
| | |
Rus |
Дата: Вт, 25.03.2008, 20:14 | Повідомлення № 39 |
Новий користувач
| Quote (awpris) Для тих, хто під час викладання розділу "Основи алгоритмізації та програмування" використовує мову Паскаль, можу на електронну пошту скинути безкоштовно свій посібник "Вступ до програмування. Мова Паскаль" в електронному вигляді. Я б також не відмовився б почитати Ваш посібник, тому якщо у Вас ще "залишилися" то поділіться будь-ласка зі мною Rus_danilovich@mail.ru .Дякую Додано (25.03.2008, 20:14) --------------------------------------------- Quote (Вчитель-з-Києва) Дивуюсь, як можна вперто блукати серед 3-х сосен і самотужки тулити саморобки, коли на Вашому поважному форумі майже на кожній сторінці вчителі Микола Ковшун і Олександр Ковальчук рекомендують з власного досвіду використовувати засоби викладання інформатики видавництва "Аспект", де ВСЕ Є!!! Не можe зрозуміти чому Вчитель з Києва так гостро критикує індивідуальні розробки уроків? Адже це не обовязково має бути щось видумfне з неба. Особисто я також маю власні розробки уроків, але це не значить що я "блукаю серед 3-х сосен", а просто використовую різні джерела . Дісно можна користуватися лише одним видавництвом "Аспект" і майже чітко дотримуватися програми. Але є й інші досить не погані видавництва! Чому б їх не поєднати, та розлянути тему глибше, і на уроці більш працювати практично, а "саморобки тулити" учням на домашні завдання у роздрукованому вигляді, з контрольними запитаннями в кінці теми. А не зсилатися на якийсь із абзаців різних книг!
|
|
| | |
iruna_gnatuk |
Дата: Вт, 25.03.2008, 21:37 | Повідомлення № 40 |
Я тут недавно...
| Крім учнів, досить часто заматеріалами звертаються вчителі, як на мене кращого підручника ніж Руденко 7-11 клас до недавнього часу годі було і шукати, правда практично немає практичних завдань, але їх можна створити самому, або використати інші джерела. Причому в книжці є всі теми, які можна по різному компонувати в залежності від профілю класу. Багато тем з підручника відсканувала і прорядкувала і зробила з них папки по темах. Я могла би при нагоді впорядкувати і скинути їх, але не знаю як при на це подивився автор підручника. зараз появилось нове видання 2 книжки: саме більше мені подобається коли матеріал впорядкований таблицею чи діаграмою, тоді на цій основі можна створити презентацію, де все буде зрозуміло, і легше для сприймання. Досить часто учні та вчителі повинні здавати різноманітні роботи на конкурси(реферати, розробки і т. д.) один з параграфів книжки присвячений вимогам до друкованої продукції,. В нашій області ці книжки в обласного методиста можна було придбати по 20 і 25 грн., в магазині 36.
|
|
| | |
Lviza |
Дата: Чт, 27.03.2008, 09:03 | Повідомлення № 41 |
Тут живе...
| Порекомендуйте, будь-ласка, підручник з Delphy. А що стосується розробок - вони потрібні тільки тоді, якщо це дійсно розробки, а не вкрадені шматочки інших книг. Не секрет, що деякі вчителі саме так заробляють собі вищі категорії і звання методистів. Навіть просто перескановуючи старі (це стосується інших предметів, наприклад математики, фізики, де можна знайти тему, розроблену в 20-х роках і видати за свою). Це вже крадіжка. А вори, як казав відомий вам герой, повинні сидіти в тюрьмі!
Відредаговано: Lviza - Чт, 27.03.2008, 16:52 |
|
| | |
anton_k |
Дата: Чт, 27.03.2008, 11:53 | Повідомлення № 42 |
Часто заходить...
| Quote (Lviza) Порекомендуйте, будь-ласка, підручник з Delphy. Рекомендую такий посібник А.Забарна, О.Войченко «Візуальне програмування в Delphi. Практикум» бібліотечка газети «Інформатика» видавництва «Шкільний світ», 2006, 128с. також для вивчення теми «Програмування» книжки діючих вчителів (схвалені МОНУ): «Я готуюсь до уроків інформатики. Алгоритмізація та програмування.конспекти уроків» — автор Ірина Скляр заслуж.вчит.України (м.Київ). Наприкінці минулого року вийшли книжки: «Програмуємо правильно» частині 1,2 — автори Андрій Ставровський, Ірина Скляр. Дуже рекомандую.
|
|
| | |
Varkan |
Дата: Чт, 27.03.2008, 12:53 | Повідомлення № 43 |
Викладач ВУЗу
| Quote (Lviza) Порекомендуйте, будь-ласка, підручник з Delphy. Вам для чого? Щоб вивчити, чи щоб використовувати на уроках?
|
|
| | |
Lviza |
Дата: Пт, 28.03.2008, 20:16 | Повідомлення № 44 |
Тут живе...
| Varkan, вивчити спочатку самій. Додано (27.03.2008, 17:58) --------------------------------------------- anton_k, дякую, буду шукать. Додано (28.03.2008, 20:16) --------------------------------------------- Син вивчає в університеті С++. Сьогодні купила Джесс Либерті "С++ 10 минут на урок" і "С++ для чайників (з диском)" Подивимось, що вони собою являють. Все задоволення коштує 60 грн. Подивимось, яке буде задоволення. І чи буде... Delphy - влітку. а потім виберу.
|
|
| | |
Шестопалов |
Дата: Пт, 28.03.2008, 20:58 | Повідомлення № 45 |
Видавець посібників
| У видавництві "Аспект" літом 2007 року вийшов з друку навчальний посібник "Інформатика. С++. Спецкурс. 10-12 класи", 160 с., роздрібна ціна - 8.50 грн. Автор - Лєхан Сергій Антонович, вчитель інформатики з м. Білгород-Дністровський. Зміст книги: 1. Лінійні алгоритми 1.1. Вступ до мови програмування С++ 1.2. Типи даних. Змінні в С++. Присвоєння значень змінним 1.3. Практична робота №1 «Робота в середовищі програмування Воrland С++» 1.4. Виконання простих операцій. Математичні операції мови С++. Уведення даних 1.5. Практична робота №2 «Уведення та виведення даних» 1.6. Математичні функції в С++. Запис математичних виразів мовою C++ 1.7. Практична робота № 3 «Створення лінійних програм» 1.8. Тематичне оцінювання з теми «Програма. Мова програмування» 2. Алгоритми з розгалуженням 2.1. Оператор розгалуження if 2.2. Практична робота № 4 «Програми з оператором розгалуження» 2.3. Логічні операції «І», «АБО», «НЕ». Оператор-перемикач 2.4. Обробка декількох умов 2.5. Практична робота № 5 «Використання логічних операцій та оператора-перемикача» 3. Оператори для організації циклів 3.1. Цикли. Цикл із лічильником 3.2. Практична робота № 6 «Програми з циклом із лічильником» 3.3. Цикл while 3.4. Практична робота № 7 «Програми з повтореннями» 3.5. Тематичне оцінювання з теми «Оператори повторення та розгалуження» 4. Функції 4.1. Функції у С++. Локальні і глобальні змінні 4.2. Виведення українських літер. Прототипи функцій. Випадкові числа 4.3. Вказівники. Адреси змінних 4.4. Практична робота № 8 «Складання програм з використанням функцій» 4.5. Тематичне оцінювання з теми «Функції» 5. Масиви 5.1. Поняття масиву. Опис та ініціалізація масиву 5.2. Складання програм із масивами 5.3. Практична робота № 9 «Розробка програм із масивами» 5.4. Алгоритми сортування 5.5. Практична робота № 10 «Впорядкування масивів» 5.6. Вказівники, динамічні змінні й масиви 5.7. Багатовимірні масиви 5.8. Тематичне оцінювання з теми «Масиви» 6. Рядкові величини 6.1. Символьні рядки 6.2. Вказівники і символьні рядки 6.3. Практична робота №11 «Опрацювання рядкових величин» 6.4. Тематичне оцінювання з теми «Рядкові величини» 7. Файлові операції 7.1. Виведення та читання файлів 7.2. Приклад використання файлових операцій 8. Зберігання зв'язаної інформації в структурах 8.1. Структури. Структури й функції 8.2. Практична робота №12 «Файлові операції. Структури» 9. Створення графічних зображень 9.1. Основи об’єктно-орієнтованого програмування 9.2. Графіка у середовищі Borland C++ Builder 9.3. Практична робота № 13 «Малювання примітивів» 9.4. Виведення тексту. Малювання крапками 9.5. Практична робота № 14 «Малювання графіків функцій» 9.6. Тематична атестація «Побудова графічних зображень»
Відредаговано: Шестопалов - Пт, 28.03.2008, 21:03 |
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2021.  |