Пт, 10.02.2012, 23:05
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво
Сторінка 3 з 6«123456»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІ: ЛІТЕРАТУРА З ІНФОРМАТИКИ » 2.1 Книги і періодика з інформатики » Перелік підручників та посібників з інформатики
Перелік підручників та посібників з інформатики
Ковальчук_Олександр Дата: Чт, 15.11.2007, 21:14 | Повідомлення № 1
Адмін
Група: Адміністратори
Нагороди: 10
Прохання в даній темі писати, які є підручники та посібники з інформатики, де їх можна знайти, а також основні відомості про них (видавництво, рік, обсяг сторінок, коротка анотація і т.д.). І дуже бажано давати ссилки на інтернет-ресурси.

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

Відредаговано: WWW - Сб, 07.06.2008, 21:39
Newbie Дата: Пн, 03.03.2008, 10:23 | Повідомлення № 31
Хелпер
Група: Друзі форуму
Нагороди: 3
от тільки не кажіть, що до офіційного видання вказані підручники не були тими ж саморобками smile
свою думку про Аспект дозвольте я залишу при собі, скажу лиш, що мене вони не влаштовують smile так само, як і не влаштовують ті матеріали, які держава закупила по школах (Зарецька).
при цьому не збираюсь збирати з учнів ні копійки на вивчення інформатики (читай купівлю інших підручників) - це принципово. тому виходжу з того, що є в школі. коли мене питають що краще - рекомендую інше.
Ковшун Дата: Пн, 03.03.2008, 10:23 | Повідомлення № 32
Адмін
Нагороди: 1
Quote (Newbie)
...при цьому не збираюсь збирати з учнів ні копійки на вивчення інформатики (читай купівлю інших підручників) - це принципово. тому виходжу з того, що є в школі. коли мене питають що краще - рекомендую інше.

А Ви не збирайте гроші.
Порекомендуйте учням кращі підручники, розкажіть де і як їх можна придбати і вони це зроблять без Вас!!!
Ковшун Дата: Пн, 03.03.2008, 10:23 | Повідомлення № 33
Адмін
Quote (Newbie)
Newbie писав(а):
коли мене питають що краще - рекомендую інше.

Інше, це як???
Ще гірше рекомендуєте???
Newbie Дата: Пн, 03.03.2008, 10:23 | Повідомлення № 34
Хелпер
навіщо ж гірше smile є краще, причому на рівні рекомендацій я не обмежена ані програмами, ані стандартами - тому раджу зовсім не ті книги, що рекомендовані МОН (не завжди, але все ж), чи ті, що відповідають програмам. а ті - котрі на мою думку підходять конкретно взятій дитині для її потреб
SLKuty Дата: Пн, 03.03.2008, 10:23 | Повідомлення № 35
Монтажер
на жаль не можу оперативно реагувати на репліки
Мушу заробляти гроші - утримувати сім*ю

Quote (Newbie)
а ті - котрі на мою думку підходять конкретно взятій дитині для її потреб

золоті слова - я вважаю так само.

кожна дитина працює в своєму темпі

Добавлено (24.12.2007, 23:30)
---------------------------------------------
Відповідно до інтересів учня я підбираю програму навчання
а "стандарт освіти" ми вивчимо в 11 класі перед екзаменами(якщо вони будуть їх здавати)

І взагалі, я вчу дітей того, що пригодиться їм в житті, чим вони зможуть заробити собі на хліб.

Ковшун Дата: Пн, 03.03.2008, 10:24 | Повідомлення № 36
Адмін
Quote (SLKuty)
Відповідно до інтересів учня я підбираю програму навчання
а "стандарт освіти" ми вивчимо в 11 класі перед екзаменами(якщо вони будуть їх здавати)
І взагалі, я вчу дітей того, що пригодиться їм в житті, чим вони зможуть заробити собі на хліб.

Опа, ЦЕ ДУЖЕ ЦІКАВО!!!
А якже державна програма???
А чи існує у Вашій школі контроль з боку адміністрації за виконанням державних програм?
anton_k Дата: Пт, 07.03.2008, 13:30 | Повідомлення № 37
Часто заходить...
Група: Кандидати в VIP
Нагороди: 0
Quote (Вчитель-з-Києва)
У видавництві "Аспект" надруковані посібники багатьох ДІЮЧИХ вчителів України:
Олена Антонова - м. Шепетівка, Хмельницька обл.;
Олена Бондаренко, - м. Дніпродзержинськ, Дніпропетровська обл.%
Микола Ковшун - смт. Любеч. Чернігівська обл.;
Тетяна Караванова - м. Чернівці;
Ганна Пахомова - м. Одеса;
Ілона Сальнікова - смт. Сахновщина, Харківська обл.;
Євген Шестопалов - м. Шепетівка, Хмельницька обл.

А в «Інформатиці» «Шкільного світу» теж друкують книжки діючих вчителів:
1. Я готуюсь до уроків інформатики. Алгоритмізація та програмування.конспекти уроків — автор Ірина Скляр заслуж.вчит.України (м.Київ);
2.«Програмуємо правильно» частині 1,2,3 — автори Андрій Ставровський, Ірина Скляр;
3. «Автоматизовані системи проектування» — це для коледжів — автори Сергій Дзюба (технологічний ліцей Київ) Віталій Пасічник (КПІ Київ);
4. «Опен Офіс» — автор Валерій Габрусєв (Тернопіль);
5. «Облаштування кабінету інформатики» — Віталій Лапінський (Київ)
а також куча конспектів по Ворд, Ексель, Акцесс . . .

Bandalak Дата: Пт, 07.03.2008, 22:44 | Повідомлення № 38
Модератор
Група: Модератори
Нагороди: 15
Quote (awpris)
Для тих, хто під час викладання розділу "Основи алгоритмізації та програмування" використовує мову Паскаль, можу на електронну пошту скинути безкоштовно свій посібник "Вступ до програмування. Мова Паскаль" в електронному вигляді.
Кого цікавить - пишіть мені, обов'язково вишлю.

Вишліть мені будь-ласка! info@vashkola.wishhost.net

Влучно про підручники написано тут! http://forum.wishhost.net/index.php?showtopic=17

Ktara Дата: Сб, 22.03.2008, 16:02 | Повідомлення № 39
Перспективна вчителька
Група: Модератори
Нагороди: 21
Quote (Newbie)
в неділю на олімпіаді була змога ознайомитись з книгами Караванської: 777 задач (я так розумію перевидання 750 задач), і (що цікавіше) книга по алгоритмах, тобто класичні і не зовсім алгоритми і їх вирішення. дуже сподобалось, тепер би ще знайти де продається. хочу своїм кращим учням подарувати як приз за участь в олімпіаді

В продажу є наступні книги Т. Краванової
1. "Інформатика. Основи алгоритмізації та програмування. 777 задач з рекомендаціями та прикладами" (рекомендовано МОН для 8-9 класів)
2. "Інформатика. Методи побудови алгоритмів та їх аналіз. Необчислювальні алгоритми" (схвалено МОН для 9-10 класів)
3. "Інформатика. Методи побудови алгоритмів та їх аналіз. Обчислювальні алгоритми" (схвалено МОН)

Шестопалов Дата: Нд, 23.03.2008, 07:01 | Повідомлення № 40
Видавець посібників
У видавництві "Аспект" з 2004 року успішно перевидаються і розходяться по школах різних регіонів навчальні посібники Тетяни Петрівни Каравнової (м. Чернівці), схвалені комісією з інформатики Науково-методичної ради з питань освіти і науки України:
- «Інформатика. Основи алгоритмізації та програмування. 10 клас», Караванова Т.П., 2007, – 192 с.
- «Збірник вправ та задач з алгоритмізації та програмування 10-11 кл», Караванова Т.П., 2007, – 152 с.
Rus Дата: Вт, 25.03.2008, 19:14 | Повідомлення № 41
Новий користувач
Група: VIP-користувачі
Quote (awpris)
Для тих, хто під час викладання розділу "Основи алгоритмізації та програмування" використовує мову Паскаль, можу на електронну пошту скинути безкоштовно свій посібник "Вступ до програмування. Мова Паскаль" в електронному вигляді.

Я б також не відмовився б почитати Ваш посібник, тому якщо у Вас ще "залишилися" то поділіться будь-ласка зі мною Rus_danilovich@mail.ru .Дякую

Додано (25.03.2008, 20:14)
---------------------------------------------

Quote (Вчитель-з-Києва)
Дивуюсь, як можна вперто блукати серед 3-х сосен і самотужки тулити саморобки, коли на Вашому поважному форумі майже на кожній сторінці вчителі Микола Ковшун і Олександр Ковальчук рекомендують з власного досвіду використовувати засоби викладання інформатики видавництва "Аспект", де ВСЕ Є!!!

Не можe зрозуміти чому Вчитель з Києва так гостро критикує індивідуальні розробки уроків? Адже це не обовязково має бути щось видумfне з неба. Особисто я також маю власні розробки уроків, але це не значить що я "блукаю серед 3-х сосен", а просто використовую різні джерела . Дісно можна користуватися лише одним видавництвом "Аспект" і майже чітко дотримуватися програми. Але є й інші досить не погані видавництва! Чому б їх не поєднати, та розлянути тему глибше, і на уроці більш працювати практично, а "саморобки тулити" учням на домашні завдання у роздрукованому вигляді, з контрольними запитаннями в кінці теми. А не зсилатися на якийсь із абзаців різних книг!
iruna_gnatuk Дата: Вт, 25.03.2008, 20:37 | Повідомлення № 42
Я тут недавно...
Крім учнів, досить часто заматеріалами звертаються вчителі, як на мене кращого підручника ніж Руденко 7-11 клас до недавнього часу годі було і шукати, правда практично немає практичних завдань, але їх можна створити самому, або використати інші джерела. Причому в книжці є всі теми, які можна по різному компонувати в залежності від профілю класу. Багато тем з підручника відсканувала і прорядкувала і зробила з них папки по темах. Я могла би при нагоді впорядкувати і скинути їх, але не знаю як при на це подивився автор підручника.

зараз появилось нове видання 2 книжки: саме більше мені подобається коли матеріал впорядкований таблицею чи діаграмою, тоді на цій основі можна створити презентацію, де все буде зрозуміло, і легше для сприймання. Досить часто учні та вчителі повинні здавати різноманітні роботи на конкурси(реферати, розробки і т. д.) один з параграфів книжки присвячений вимогам до друкованої продукції,.
В нашій області ці книжки в обласного методиста можна було придбати по 20 і 25 грн., в магазині 36.

Lviza Дата: Чт, 27.03.2008, 08:03 | Повідомлення № 43
Тут живе...
Порекомендуйте, будь-ласка, підручник з Delphy. А що стосується розробок - вони потрібні тільки тоді, якщо це дійсно розробки, а не вкрадені шматочки інших книг. Не секрет, що деякі вчителі саме так заробляють собі вищі категорії і звання методистів. Навіть просто перескановуючи старі (це стосується інших предметів, наприклад математики, фізики, де можна знайти тему, розроблену в 20-х роках і видати за свою). Це вже крадіжка. А вори, як казав відомий вам герой, повинні сидіти в тюрьмі! biggrin

Відредаговано: Lviza - Чт, 27.03.2008, 15:52
anton_k Дата: Чт, 27.03.2008, 10:53 | Повідомлення № 44
Часто заходить...
Quote (Lviza)
Порекомендуйте, будь-ласка, підручник з Delphy.

Рекомендую такий посібник А.Забарна, О.Войченко «Візуальне програмування в Delphi. Практикум» бібліотечка газети «Інформатика» видавництва «Шкільний світ», 2006, 128с.
також для вивчення теми «Програмування» книжки діючих вчителів (схвалені МОНУ):
«Я готуюсь до уроків інформатики. Алгоритмізація та програмування.конспекти уроків» — автор Ірина Скляр заслуж.вчит.України (м.Київ).
Наприкінці минулого року вийшли книжки:
«Програмуємо правильно» частині 1,2 — автори Андрій Ставровський, Ірина Скляр.
Дуже рекомандую.
Varkan Дата: Чт, 27.03.2008, 11:53 | Повідомлення № 45
Викладач ВУЗу
Quote (Lviza)
Порекомендуйте, будь-ласка, підручник з Delphy.

Вам для чого? Щоб вивчити, чи щоб використовувати на уроках?

Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІ: ЛІТЕРАТУРА З ІНФОРМАТИКИ » 2.1 Книги і періодика з інформатики » Перелік підручників та посібників з інформатики
Сторінка 3 з 6«123456»
Пошук:

© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz