|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Перелік підручників та посібників з інформатики
|
kom_adm |
Дата: Чт, 15.11.2007, 22:14 | Повідомлення № 1 |
Ветеран спілкування
| Прохання в даній темі писати, які є підручники та посібники з інформатики, де їх можна знайти, а також основні відомості про них (видавництво, рік, обсяг сторінок, коротка анотація і т.д.). І дуже бажано давати ссилки на інтернет-ресурси. Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Відредаговано: WWW - Сб, 07.06.2008, 22:39 |
|
| | |
Ковшун |
Дата: Сб, 17.11.2007, 08:49 | Повідомлення № 2 |
Досвідчений учасник
| У видавництві "Аспект" щойно вийшли посібники: 1. "Інформатика. Web-дизайн. 8 клас", автор Ковшун М.І. В посібнику в доступній формі викладено ази мови HTML для восьмикласників. 2. "Інформатика. Цікаві задачі. 2-9 класи", автор Олена Антонова. В ній 400 задач, згрупованих у різних темах (тут неповний перелік): - Збагни і порахуй - Математична логіка - Комбінаторні задачі - Круги Ейлера - Системи числення - Лінгвістичні задачі - Задачі про брехунів - "Мозкодробильні" задачі.
|
|
| | |
Ktara |
Дата: Вт, 04.12.2007, 14:13 | Повідомлення № 3 |
Перспективна вчителька
| Вийшли нові підручники: www.hlynsky.lviv.ua Добавлено (04.12.2007, 14:13) --------------------------------------------- Також Освітня група "BHV" продовжує випуск підручників за серією "Інформатика в школі". Вийшли нові підручники "Основи Інтернету", "Основи веб-дизайну"
|
|
| | |
kom_adm |
Дата: Вт, 04.12.2007, 17:02 | Повідомлення № 4 |
Ветеран спілкування
| Quote (Ktara) Також Освітня група "BHV" продовжує випуск підручників за серією "Інформатика в школі". Вийшли нові підручники "Основи Інтернету", "Основи веб-дизайну" Що це за група? У них сайт є? Відповідати потрібно максимум конкретно, щоб не виникали зайві питання.
|
|
| | |
Newbie |
Дата: Вт, 04.12.2007, 18:56 | Повідомлення № 5 |
Хелпер
| http://www.bhv.kiev.ua/ досить багато підручників друкують саме з інформатики, причому як шкільного рівня (ото недавно розпочали), так і вищого (для ВНЗ). як на мене - якісні. тільки з моїх слів - то буде реклама, хай інші пишуть  Добавлено (04.12.2007, 18:56) --------------------------------------------- в неділю на олімпіаді була змога ознайомитись з книгами Караванської: 777 задач (я так розумію перевидання 750 задач), і (що цікавіше) книга по алгоритмах, тобто класичні і не зовсім алгоритми і їх вирішення. дуже сподобалось, тепер би ще знайти де продається. хочу своїм кращим учням подарувати як приз за участь в олімпіаді
|
|
| | |
Ktara |
Дата: Ср, 05.12.2007, 09:59 | Повідомлення № 6 |
Перспективна вчителька
| Quote (Ковальчук_Олександр) Що це за група? У них сайт є? Відповідати потрібно максимум конкретно, щоб не виникали зайві питання. Вчора не змогла згадати назву сайту, а потім гроші на рахунку закінчилися. Сайт уже написали. а ще можна зайти на сайт www.osvita.info - там можна знайти ті ж підручники Я весь час купую підручники у них - мені подобається Добавлено (05.12.2007, 09:59) --------------------------------------------- До речі на цьому ж сайті є книга "Основи ІКТ". автор Н. Морзе. Книга йде разом з диском, на якому є методика. Я була на семіна у Морзе. де й представляли цю книгу. Непогана
|
|
| | |
ihor_hontar |
Дата: Ср, 05.12.2007, 20:00 | Повідомлення № 7 |
Досвідчений вчитель
| Віносно рекомендованих підручників авторі Верналь і Зарецьких, яки прийшли через бібліотечний фонд, то на даний час я їх вже неважаю за підручники, жартома дітям кажу "Це для доярок", За основу беру підручники аторів Глинського, Шестопалова, Гаєвського, Руденка. На місця для вивчення в школі інформатики перу Глинського, на другому Шестопалова, на третє Гаєвського і Руденка. Ось наприклад Ярослав Миколайович Глинський, як і Євген Анатолійович Шестопалов, видають підручники основні і по розділах. В Ярослава Миколайовича Глинського на даний час є 11 найменувань підручників для учнів шкіл, які періодично перевидаються і доповнюються у видавництві "Підприємство ДЕОЛ". тел. (0322) 69-43-80, 35-77-37, 237-56-31(для гуртових замовлень) www.hlynsky.lviv.ua, ya_hlynsky@mail.lviv.ua , , або www.lviv.uar.net/~hlynsky, або www.polinet.lviv.ua - сайт НУ "Львівська політехніка". В Євгена Анатолійовича Шестопалова є також багато навчальної літератури: http://www.aspekt-edu.kiev.ua.
|
|
| | |
Kasana |
Дата: Чт, 06.12.2007, 22:43 | Повідомлення № 8 |
Часто заходить...
| Сьогодні була на презентації нових підручників видавничої групи BHV. Перед нами виступав автор книжки "Основи візуального програмування"Ігор Завадський. Крім того були презентовані книжки "Основи веб-дизайну" та "Основи інтернету". Книжки пропонуються для профільного навчання. до книжок + CD-диск з прикладами, презентаціями та плануванням уроків. Мені сподобались. Книжки, в Львівській області, можна замовити в своїх методистів по районах. Детальна інформація та реклама книжок на сайті www.osvita.info, www.bhv.kiev.ua Добавлено (06.12.2007, 22:43) --------------------------------------------- Там же презентували книжку Руденка. Нове видання. 2 частини. Серед того всього що я маю - мены дуже сподобалась.
|
|
| | |
Newbie |
Дата: Пт, 07.12.2007, 17:14 | Повідомлення № 9 |
Хелпер
| Quote (Kasana) Сьогодні була на презентації нових підручників видавничої групи BHV. Перед нами виступав автор книжки "Основи візуального програмування"Ігор Завадський. Крім того були презентовані книжки "Основи веб-дизайну" та "Основи інтернету". значить ми були десь поряд
|
|
| | |
Ktara |
Дата: Пн, 10.12.2007, 10:56 | Повідомлення № 10 |
Перспективна вчителька
| Quote (Kasana) Сьогодні була на презентації нових підручників видавничої групи BHV. Перед нами виступав автор книжки "Основи візуального програмування"Ігор Завадський. Крім того були презентовані книжки "Основи веб-дизайну" та "Основи інтернету". Книжки пропонуються для профільного навчання. до книжок + CD-диск з прикладами, презентаціями та плануванням уроків. Мені сподобались. Я вже придбала ці книги, вони мені сподобались Раджу
|
|
| | |
Ковшун |
Дата: Пн, 07.01.2008, 22:04 | Повідомлення № 11 |
Досвідчений учасник
| Шановні колеги!!! МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ НАКАЗ м. Київ 24.12. 2007 № 1166 Про використання навчально- методичної літератури у загальноосвітніх навчальних закладах На виконання Закону України «Про загальну середню освіту», Положення про загальноосвітній навчальний заклад та з метою врегулювання використання навчально-методичної літератури НАКАЗУЮ: 1. Загальноосвітнім навчальним закладам в організації навчально-виховного процесу використовувати навчальні плани, навчальні програми, підручники та навчально-методичні посібники, що мають відповідний гриф Міністерства освіти і науки України, позитивне рішення відповідної комісії Науково-методичної ради з питань освіти міністерства. 2. Міністру освіти і науки Автономної республіки Крим, начальникам управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій: - видати накази, якими покласти персональну відповідальність на директорів загальноосвітніх навчальних закладів, заступників директорів з навчально-виховної роботи, вчителів за використання у навчально-виховному процесі навчальної літератури з відповідним грифом МОН. Довести наказ до відома керівників навчальних закладів системи загальної середньої освіти; - проаналізувати навчальну літературу, яка використовується загальноосвітніми навчальними закладами у навчальному процесі. До 15 лютого 2008 р. подати до Інституту інноваційних технологій і змісту освіти примірники всієї навчально-методичної літератури, що використовуються при викладанні навчальних предметів і курсів інваріантної та варіативної складових навчального плану і які не мають відповідного грифу Міністерства освіти і науки; - систематично контролювати використання у загальноосвітніх навчальних закладах навчально-методичної літератури з відповідним грифом. 3. Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти (Єресько О.В.), Інституту інноваційних технологій і змісту освіти (Кудін А.В.) до 1 травня 2008 р. організувати розгляд отриманих матеріалів предметними комісіями Науково-методичної ради з питань освіти міністерства з прийняттям відповідного рішення. 4. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою. Заступник міністра В.В. Тесленко Прошу висловитись з приводу такого наказу. Добавлено (07.01.2008, 22:04) ---------------------------------------------
Quote (Ковшун) МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ НАКАЗ м. Київ 24.12. 2007 № 1166 Про використання навчально- методичної літератури у загальноосвітніх навчальних закладах На виконання Закону України «Про загальну середню освіту», Положення про загальноосвітній навчальний заклад та з метою врегулювання використання навчально-методичної літератури НАКАЗУЮ: 1. Загальноосвітнім навчальним закладам в організації навчально-виховного процесу використовувати навчальні плани, навчальні програми, підручники та навчально-методичні посібники, що мають відповідний гриф Міністерства освіти і науки України, позитивне рішення відповідної комісії Науково-методичної ради з питань освіти міністерства. Чесно кажучи текст цього наказу мене здивував своєю безглуздістю!!! В навчальній роботі вчителі користуються державною програмою, базовими підручниками, посібниками, що мають гриф МОНУ. А хто може заборонити вчителю, рекомендувати учням для детальнішого вивчення того чи іншого матеріалу спеціальну літературу, яка не має грифу МОНУ???
|
|
| | |
Ktara |
Дата: Вт, 22.01.2008, 10:34 | Повідомлення № 12 |
Перспективна вчителька
| Quote (Ковшун) Чесно кажучи текст цього наказу мене здивував своєю безглуздістю!!! В навчальній роботі вчителі користуються державною програмою, базовими підручниками, посібниками, що мають гриф МОНУ. А хто може заборонити вчителю, рекомендувати учням для детальнішого вивчення того чи іншого матеріалу спеціальну літературу, яка не має грифу МОНУ??? Згодна. Для самостійного вивчення ми можемо пропонувати іншу літературу. Я її вказую у програмі як додаткова
|
|
| | |
Sasyk |
Дата: Чт, 31.01.2008, 19:09 | Повідомлення № 13 |
знаток тестуючих систем
| Здається, я вже десь писав... Дуже хороші підручники як на мене: О. Ю. Гаєвський Інформатика 7-11 класи (вся інформаці, як на долоні... Повністю співпадає з шкільною програмою). Д. М. Шост Інформатика TurboPascal 10-11 класи - супер... Є й теорія і практика... Велика кількість гарних практичних задач... Ю. С. Рамський, І. С. Іваськів, О. Ю, Ніколаєнко "Вивчення Web-програмування в школі". Все що треба для теми Інтернет. До речі кого це цікавить, я на сайті www.inforoom.h.com.ua виложив декілька *.pdf (засканував). В електронному вигляді ви ці підручники можете закачати. В короткі строки засканую ще декілька... Качайте...
|
|
| | |
Ktara |
Дата: Пт, 01.02.2008, 10:49 | Повідомлення № 14 |
Перспективна вчителька
| Quote (Sasyk) До речі кого це цікавить, я на сайті www.inforoom.h.com.ua виложив декілька *.pdf (засканував). В електронному вигляді ви ці підручники можете закачати. В короткі строки засканую ще декілька... Качайте... На жаль не знайшла. Передивилася всі розділи 
|
|
| | |
neon |
Дата: Пт, 08.02.2008, 22:02 | Повідомлення № 15 |
Новий користувач
| awpris, вишліть мені на dizelvadim@rambler.ru
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2021.  |