Шановні колеги! Запрошую Вас до співпраці з видавництвом "Мандрівець", яке зацікавлене у розвитку напрямку "Шкільна інформатика", а саме таких тем: -Вивчення інформатики у школі (за програмою); -Інформатика у профільних класах. Моя робота, як провідного спеціаліста видавництва "Мандрівець" з предмета "Інформатика", полягатиме у зборі рукописів, об'єднанні їх за певними напрямами, якщо потрібно - редагуванні, доопрацюванні тощо. Якщо вчитель надсилає мені посібник, який повністю готовий до друку, то йому належатиме 10% від кожного тиражу. Якщо до мене потрапляє рукопис доволі сирий, який потребує суттєвого допрацювання, то я допрацьовую його, а потім відправляю у видавництво для друку. Отже, пропоную Вам переглянути свої напрацювання, особливо те, що ще не публікувалось у педагогічній пресі, та надіслати мені свої матеріали. Щоб легше було організувати нашу з Вами роботу, пропоную звернути увагу на розробки такої тематики:
-Інформатика у 9 класі (пропедевтичний курс); -Уроки з інформатики профільного спрямування (за профілями); -Уроки інформатики з використанням інтерактивної дошки; -Використання методів активного навчання на уроках інформатики; -Позакласна робота з інформатики; -Навчальні проекти з інформатики; -Реалізація телекомунікаційних проектів з інформатики; -Робота кабінета інформатики (не документація, а як використовується); -Інформатика та інші предмети: шляхи інтеграції та міжпредметні зв'язки; -Олімпіадний рух з інформатики; -Конкурси з інформатики (інтелектуальні, користувачів ПК, з програмування, веб-дизайну тощо); -Використання соціальних сервісів Інтернету Веб 2.0 при навчанні інформатики; -Організація дослідницької роботи з інформатики (МАН, описи дослідницьких проектів). -Впровадження технологій "Інтел.Навчання для майбутнього" та "Інтел.Шлях до успіху".
Цей список відкритий для доповнення. Можливо, що Ви продовжите його. Після дого, як я буду отримувати матеріали, буде вимальовуватися картина: які посібники з яким змістом і якої серії будуть готуватися до друку. Прошу також звернути увагу, що матеріали не повинні бути звітом про виконану роботу, а містити методичні знахідки, сценарії, плани уроків, факультативних занять та занять гуртків, тренінгів, екскурсій тощо. Прошу Вас повідомити своїм колегам (вчителям інформатики) про цю пропозицію. Чекаю на Ваші запитання, Ваші пропозиції та Ваші роботи. На все добре! З найкращими побажаннями Алла Забарна.
Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
У 1994 році як журнал гуманітарних студій був заснований Всеукраїнський науковий журнал “Мандрівець”. Нині це – спільнийпроект Національного університету “Києво-Могилянська академія” та видавництва “Мандрівець”, один з небагатьох в Україні наукових журналів недержавної форми власності, який включений до переліку наукових видань зі спеціальностей: філологія, історія та філософія. Саме журнал започаткував однойменне видавництво, яке існує понад 13 років. “Мандрівець” видає навчальну, навчально-методичну та довідкову літературу для учнів, учителів, методистів загальноосвітніх навчальних закладів, вихователів, педагогів та керівників дошкільних навчальних закладів, а також студентів і науковців. Справжній скарб видавництва “Мандрівець” – це автори. З нами співпрацюють видатні науковці, методисти, психологи, педагоги-новатори й талановиті вихователі та вчителі. Саме завдяки цій співпраці наші видання – одні з найпотужніших в Україні. Мандруйте з “Мандрівцем” на шляху до знань та самовдосконалення!