|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Методичні основи викладання предмету інформатики
|
W-w-W |
Дата: Чт, 21.02.2008, 14:23 | Повідомлення № 1 |
| Прошу викласти висловлювання як ви шановні колеги проводите урок інформатики, чи звертаєте значну увагу на ті моменти, що є в план-конспектах? Чи цікавитесь методикою викладання предмету інформатика? Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| | |
Najna |
Дата: Пн, 22.09.2008, 21:04 | Повідомлення № 46 |
Я тут недавно...
| Ковальчук Олександр Спасибо, что хоть так я получила достоверную информацию. Пара слов в таких случаях не помешала бы, а то не поймешь, то ли модератору вопрос не по теме показался, то ли еще что. как сейчас .))) И все равно, дети очень хорошо чувствуют человеческое, а не формальное отношение. Мне старшеклассник может честно сказать, что голодный и я тут же отправлю его в столовую, еще и похвалю, что правила т\б соблюдает))) потом сам за мной ходит, что бы сдать урок и получить оценку. С малышами , конечно, не так. Я уже лет 8 преподаю в младшей школе и последние 4 года по своей авторской программе. Это игра. строго только -15 минут за ПК! Не хочется потерять это поколение....
|
|
| | |
Sasyk |
Дата: Вт, 23.09.2008, 08:56 | Повідомлення № 47 |
знаток тестуючих систем
| Quote (Rus2007) Я в своїй роботі широко застосовую програму NetOp School. Дуже хороша прога - демонстрація робочого столу вчителя або учня всім іншим, блокування учнівських компів, віддалене керування учнівськими компами, чат, створення тестів і робота з ними, блокування певних додатків на учнівських машинах, заборона відвідувати певні сайти, зняття задач на учнівських компах, надсилання та отримання файлів, запис роботи на учнівських компах з подальшою демонстрацією, запуск програм на учнівських компах та багато іншого. NetMeeting Навіщо встановлювати додаткове ПЗ, якщо на ПК воно вже є? можу допомгти знайти... C:\Program Files\NetMeeting 
|
|
| | |
kom_adm |
Дата: Вт, 23.09.2008, 21:04 | Повідомлення № 48 |
Ветеран спілкування
| Sasyk, [marquee]NetMeeting у порівняння з Net Support School 10 приблизно те саме, що Блокнот в порівнянні з MS Word.[/marquee]
|
|
| | |
kiss_oli_ |
Дата: Ср, 24.09.2008, 10:56 | Повідомлення № 49 |
Новий користувач
| Постійно цікавлюсь методикою, відвідую уроки колег і вважаю не тільки я, а і мої учні - що уроки цікаві. Останніх 2 роки використовую програму NetOp і UserGate. Зручно. Тут і демонстрація, і тести, і блокування Інтернету і т.д. Нажаль адміністрація школи постійно знаходить недоліки (як вона вважає ). Завуч - вчитель укр.мови - постійно ставить в приклад свій урок. Зауваження до мого уроку - не відмітила учнів на початку, мало інформації на дошці, а ось того учня ти не задіяла, немає на обличчі емоцій, присіла на стіл.... Безглуздя... . Проводила відкритий урок з вчителем математики. Хлопці-інформатики і дівчата-математики 9 клас. Тут і конкурси, і дошка задіяна , і робота на ПК, і проектор. Продуманий кожен крок. Завуч сказала, що дуже було шумноі навіть не похвалила. Дуже сумно, коли готуєш це, вкладаєш душу як то кажуть, а тут таке... чи то заздрість.
|
|
| | |
Newbie |
Дата: Ср, 24.09.2008, 16:55 | Повідомлення № 50 |
Хелпер
| Quote (kiss_oli_) чи то заздрість. kiss_oli_, заздрість і страх! не зважайте, якщо можете! основне, щоб уроки приносили користь і задоволення учням! хоча нерозуміння і зауваження - то страшенно неприємно
|
|
| | |
filnick |
Дата: Ср, 24.09.2008, 18:00 | Повідомлення № 51 |
Мудрий вчитель
| Quote (kiss_oli_) Завуч - вчитель укр.мови - постійно ставить в приклад свій урок. Зауваження до мого уроку - не відмітила учнів на початку, мало інформації на дошці, а ось того учня ти не задіяла, немає на обличчі емоцій, присіла на стіл.... Будь-чия оцінка уроку - річ досить суб'єктивна. Зрозуміло, що Ваш завуч не зможе надати Вам практичних методичних рекомендацій щодо викладання предмету або використання інформаційних технологій - в силу того, що вона не є фахівцем з інформатики. Тому не слід брати близько до серця такі зауваження. Справжній вчитель завжди сам знає, відчуває і бачить, що вдалося, а що і як він міг зробити краще на уроці. Це, до речі, бачуть і відчувають діти. Тому їх оцінка Вашої роботи буде більш важливою й проявиться у їх бажанні вивчати інформатику.
|
|
| | |
TYP |
Дата: Пн, 20.10.2008, 01:04 | Повідомлення № 52 |
Прописаний назавжди
| Така ж сама проблема. 6 учнівських ПК і 15 учнів. Як кажуть Лінуксоїди, треба Бубен в руки брати і навколо класу і гучніше!. А реально :-( ще так ніхто й не поділився досвідом. І я його теж не маю. Хоча й не перший рік з цією проблемою. Групова робота добре, але на кожен урок продумати групову роботу або "інший вид роботи"............треба такий БУБЕН мати, що..........ой.
|
|
| | |
filnick |
Дата: Пн, 20.10.2008, 17:43 | Повідомлення № 53 |
Мудрий вчитель
| Quote (TYP) Така ж сама проблема. 6 учнівських ПК і 15 учнів. Пробуйте нажимати на адміністрацію. А взагалі як один з варіантів - Чи не можна використати виборчий процес, який відбувається вже щорічно, й запропонувати політичним партіям, блокам, кандидатам, які обов'язково приходять в навчальні заклади з агітацією, щоб надали конкретну допомогу школі в придбанні комп'ютерів.. Свого часу так отримав у школу відеодвійку та музичний центр.
|
|
| | |
Anatoli |
Дата: Пн, 20.10.2008, 19:03 | Повідомлення № 54 |
Прописаний назавжди
| Quote (TYP) так ніхто й не поділився досвідом Здається, я скоро зможу поділитися. Вже виходить майже так, як я хочу. Без бубена. Після зимових канікул, мабуть, розкажу.
|
|
| | |
W-w-W |
Дата: Ср, 22.10.2008, 02:03 | Повідомлення № 55 |
| Quote (Anatoli) Здається, я скоро зможу поділитися. Вже виходить майже так, як я хочу. Без бубена. Після зимових канікул, мабуть, розкажу. Здається та мабуть не внушає оптимізму- це гостра проблема, і її повинні вирішувати МОН!!!!
|
|
| | |
Anatoli |
Дата: Ср, 22.10.2008, 12:15 | Повідомлення № 56 |
Прописаний назавжди
| Не згоден. Маю ідеї.
|
|
| | |
filnick |
Дата: Ср, 22.10.2008, 17:17 | Повідомлення № 57 |
Мудрий вчитель
| Quote (Anatoli) Маю ідеї. Пропонуйте.
|
|
| | |
Pentiume |
Дата: Пн, 23.02.2009, 17:25 | Повідомлення № 58 |
Тут живе...
| Шановні учасники форуму! як Ви ставитесь до методу проектів під час вивчення та оцінювання тем! опишіть будь ласка накопичений досвід . Чи варто його використовувати в 11 класі коли учні все вивчили, і наступна тема Power Point Підкажіть будь ласка тематику.
|
|
| | |
filnick |
Дата: Пн, 23.02.2009, 18:48 | Повідомлення № 59 |
Мудрий вчитель
| Quote (Pentiume) Як Ви ставитесь до методу проектів під час вивчення та оцінювання тем! опишіть будь ласка накопичений досвід . Чи варто його використовувати в 11 класі коли учні все вивчили, і наступна тема Power Point Підкажіть будь ласка тематику. Чому б не спробувати. Ця тема вже частково обговорювалась на цій гілці
|
|
| | |
Oxana_cher |
Дата: Пн, 23.02.2009, 22:22 | Повідомлення № 60 |
Місцева кадра
| Quote (Pentiume) Шановні учасники форуму! як Ви ставитесь до методу проектів під час вивчення та оцінювання тем! Я уже так лет с 5 в 11-ом классе работаю по методу проэктов. Ребята почти самостоятельно пишут програмки на Delphi. Лучшие из готовых работ продают комерчиским структурам, а те что без практического использования, и продать нельзя, зашищают как научную работу на МАН. Ещё ниразу на защите работы оценку ниже 10 у меня никто не получил!
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2021.  |