|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
| Методичні основи викладання предмету інформатики |
| Махновець_Ігор |
Дата: Чт, 21.02.2008, 13:23 | Повідомлення № 1 |
|
Адмін
Група: Адміністратори
| Прошу викласти висловлювання як ви шановні колеги проводите урок інформатики, чи звертаєте значну увагу на ті моменти, що є в план-конспектах? Чи цікавитесь методикою викладання предмету інформатика? Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| | |
| filnick |
Дата: Чт, 13.03.2008, 19:22 | Повідомлення № 16 |
|
Мудрий вчитель
Група: Друзі форуму
| Quote (ssh) Я мав на увазі - якщо урок в цілому ніякий. Був на таких, правда не з інформатики. Правду кажучи, з ніяких або невдалих уроків теж можна отримувати користь. Хоча б у тому, щоб не допустити певних помилок і недоліків у наступному.
|
|
| | |
| Kasana |
Дата: Чт, 13.03.2008, 20:50 | Повідомлення № 17 |
|
Часто заходить...
Група: VIP-користувачі
| Quote (filnick) Правду кажучи, з ніяких або невдалих уроків теж можна отримувати користь. Хоча б у тому, щоб не допустити певних помилок і недоліків у наступному. Звичайно що на помилках краще вчитися тим більше на чужих. І уроки відвідувати треба в своїх колег, можна багато чого навчитися і від досвідчених учителів і від молодих недосвідчених також. В нашому районі робота МО вчителів інформатики також поставлено досить добре. стараємось завджи показати щось нове поділитися досвдом роботи, новими методами та багато іншог. добре зараз є такий форум де можна поспілкуватись, а пару років тому крім МО поспілкуватись було ніде.
|
|
| | |
| anton_k |
Дата: Пт, 14.03.2008, 19:20 | Повідомлення № 18 |
|
Часто заходить...
Група: Кандидати в VIP
| Quote (amprig) С каждым годом уменьшается потенциал наших учеников, и все меньше они воспринимают простое объяснение, поэтому приходится привлекать внимание картинками, плакатиками, очень хотелось найти учебные фильмы про системы исчисления, историю, принцип работы процессора Свою котячу пику ще й сюди втисну. У мене є створений на заводі диск про історію Української інформатики. Можу вислати безкоштовно (тільки за пересилання пошті сплатіть). Чому безкоштовно, тому, що це була наша з академіком В.В.Петровим ініціатива. Тепер кому хочемо, тому й даруємо. По системах числення також десь була презентація. Але здоровенна, як собака. Хто хоче, напишіть, знайду.
|
|
| | |
| Ktara |
Дата: Сб, 15.03.2008, 09:07 | Повідомлення № 19 |
|
Перспективна вчителька
Група: Модератори
| Quote (anton_k) Чому безкоштовно, тому, що це була наша з академіком В.В.Петровим ініціатива. Тепер кому хочемо, тому й даруємо. По системах числення також десь була презентація. Але здоровенна, як собака. Хто хоче, напишіть, знайду. Хочу диск и презентацию. Можна написать по адресу s-kotenok2004@mail.ru или tanyasol@magnus.kiev.ua Додано (15.03.2008, 10:07) ---------------------------------------------
Quote (anton_k) Чому безкоштовно, тому, що це була наша з академіком В.В.Петровим ініціатива. Тепер кому хочемо, тому й даруємо. По системах числення також десь була презентація. Але здоровенна, як собака. Хто хоче, напишіть, знайду. Хочу диск и презентацию. Можна написать по адресу s-kotenok2004@mail.ru или tanyasol@magnus.kiev.ua
|
|
| | |
| NataliyG |
Дата: Сб, 15.03.2008, 12:46 | Повідомлення № 20 |
|
Прописаний назавжди
| Так я згідна добре використовувати програму NetOp School. І демонстація для учнів. А особливо коли подаєш теоретичний матеріал то не тільки можна заставити учня слухати але і не дозволити йому займатися дурницями. Бо як не крути у нашій системі освіти учню не потрібні знання йому потрібна оцінка.
|
|
| | |
| Kasana |
Дата: Сб, 15.03.2008, 13:01 | Повідомлення № 21 |
|
Часто заходить...
| Quote (NataliyG) Бо як не крути у нашій системі освіти учню не потрібні знання йому потрібна оцінка. Ви помиляєтесь оцінки нашим учням теж не потрібні. Оцінки потрібні батькам учнів. А зання зараз дійсно потрібні одиницям.
|
|
| | |
| filnick |
Дата: Сб, 15.03.2008, 20:19 | Повідомлення № 22 |
|
Мудрий вчитель
| Quote (Kasana) А зання зараз дійсно потрібні одиницям Досить дискусійна теза.
|
|
| | |
| ssh |
Дата: Нд, 23.03.2008, 08:17 | Повідомлення № 23 |
|
Проф. освоїв фото-від. монтаж
| Quote (filnick) Правду кажучи, з ніяких або невдалих уроків теж можна отримувати користь. Хоча б у тому, щоб не допустити певних помилок і недоліків у наступному. саме про це я і писав в повідомленню №13. Ви напевно не так зрозуміли, повідомлення №14
|
|
| | |
| filnick |
Дата: Нд, 23.03.2008, 11:50 | Повідомлення № 24 |
|
Мудрий вчитель
| Quote (ssh) Ви напевно не так зрозуміли Напевне. Бо доводилося зустрічатися з колегами (на жаль, і з завучами), які йдуть на чужий відкритий урок лише для того, щоб познаходити "недоліки".
|
|
| | |
| svetik |
Дата: Вт, 25.03.2008, 18:32 | Повідомлення № 25 |
|
Я тут недавно...
| Абсолютна с Вами согласна!! Это так! У меня наш завуч самая близкая подруга в хорошем смысле этого слова, но сейчас я её не узнаю, она начинает вытворять тоже самое что делали её предшественники. Добивать посещениями тех учителей которые ей не совсем нравятся. Я её не понимаю, если честно? Провела с ней беседу - но результат по моему нудлевой, она мне говорит, что я "ничего не понимаю и не владею той информацией которая есть у неё." Жах!!! В каждой школе много учителей к которым просто необходимо ходить на уроки, чтобы перенять опыт: полгода хожу на уроки математики к учителю-методисту, если честно получаю удовольствие, решаю вместе с детьми на перегонки как ученица, сама стала многое из её опыта применять, особенно воспитательные моменты в процессе урока.
|
|
| | |
| filnick |
Дата: Вт, 25.03.2008, 21:04 | Повідомлення № 26 |
|
Мудрий вчитель
| Quote (svetik) Добивать посещениями тех учителей которые ей не совсем нравятся. Я её не понимаю, если честно? Провела с ней беседу - но результат по моему нудлевой, она мне говорит, что я "ничего не понимаю и не владею той информацией которая есть у неё." Жах!!! Завуч дійсно повинен відвідувати уроки вчителів, оскільки він(вона) за своїми посадовими обов'язками здійснює функцію контролю. Відвідати має 5-8 уроків в тиждень. Тому зовсім це не означає, що ходить тільки до тих, хто "не подобається"
|
|
| | |
| iruna_gnatuk |
Дата: Ср, 26.03.2008, 10:39 | Повідомлення № 27 |
|
Я тут недавно...
| Quote (anton_k) безкоштовно, тому, що це була наша з академіком В.В.Петровим ініціатива. Тепер кому хочемо, тому й даруємо. По системах числення також десь була презентація. Але здоровенна, як собака. Хто хоче, напишіть, знайду. { теж хочу диск і презентацію, можна писати по адресі My WebPage Деякі діти наскільки перенаситились компютерами, тому на перших уроках інформатики обовязково показую, які компютери були колись, вони ів захопленні. До цього часу користувалася малюнками з журналу "Наука и жизнь"
|
|
| | |
| Anatoli |
Дата: Ср, 23.04.2008, 20:02 | Повідомлення № 28 |
|
Тут живе...
| Вивчаєте ви текстовий редактор (операційну систему, Інтернет, графічний редактор). Десять учнів сидять за комп'ютерами. А що у вас робить решта (5-8-10)? Розкажіть?
|
|
| | |
| filnick |
Дата: Ср, 23.04.2008, 21:48 | Повідомлення № 29 |
|
Мудрий вчитель
| Решта теж працює. Просто клас ділиться на групи. Якщо у групі комп'ютерів менше, ніж дітей, тоді садіть по двоє.
|
|
| | |
| serg |
Дата: Чт, 24.04.2008, 11:50 | Повідомлення № 30 |
|
Я тут недавно...
| Головним завданням методики є зацікавити учнів. Як це хто робить і як у кого виходить , пишіть.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz
|