|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
| Методичні основи викладання предмету інформатики |
| Махновець_Ігор |
Дата: Чт, 21.02.2008, 13:23 | Повідомлення № 1 |
|
Адмін
Група: Адміністратори
| Прошу викласти висловлювання як ви шановні колеги проводите урок інформатики, чи звертаєте значну увагу на ті моменти, що є в план-конспектах? Чи цікавитесь методикою викладання предмету інформатика? Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| | |
| Sasyk |
Дата: Чт, 21.02.2008, 14:26 | Повідомлення № 2 |
|
знаток тестуючих систем
Група: VIP-користувачі
| Якщо чесно, то вся методика, як на мене розроблюється особисто вчителем-предметником!!! Адже, навіть, орієнтири на різні класив кожного вчителя різні... Увага на моменти, прописані в планах приділяється, але також в залежності від ситуацій...
|
|
| | |
| Махновець_Ігор |
Дата: Пт, 22.02.2008, 16:49 | Повідомлення № 3 |
|
Адмін
| Quote (Sasyk) Якщо чесно, то вся методика, як на мене розроблюється особисто вчителем-предметником!!! Адже, навіть, орієнтири на різні класив кожного вчителя різні... Увага на моменти, прописані в планах приділяється, але також в залежності від ситуацій... Дійсно з вами погоджуюсь, хоча не гріх щось запозичити в колег, всетаки ж на форумі я багато чого вз'яв і тепер використовую на уроках.
|
|
| | |
| Kasana |
Дата: Пт, 22.02.2008, 20:13 | Повідомлення № 4 |
|
Часто заходить...
| Quote (Sasyk) Адже, навіть, орієнтири на різні класив кожного вчителя різні... Я з вами погоджуюсь. В мене, наприклад, планування однакове для двох класів але підхід до викладання в цих класах різний. В одному класі діти краще сприймають матеріал, більше організовані, а от в іншому взагалі нічого не хочуть робити. зараз білише використовую презентацій для пояснення нового матеріалу. А тепер маючи мультимедійний проектор думаю що дітям буде цікавіше. з понеділка буду починати пробувати проводити уроки-по новому. попробую тоді поділюся досвідом.
|
|
| | |
| Rus2007 |
Дата: Вт, 26.02.2008, 18:17 | Повідомлення № 5 |
|
Я тут недавно...
| Я в своїй роботі широко застосовую програму NetOp School. Дуже хороша прога - демонстрація робочого столу вчителя або учня всім іншим, блокування учнівських компів, віддалене керування учнівськими компами, чат, створення тестів і робота з ними, блокування певних додатків на учнівських машинах, заборона відвідувати певні сайти, зняття задач на учнівських компах, надсилання та отримання файлів, запис роботи на учнівських компах з подальшою демонстрацією, запуск програм на учнівських компах та багато іншого.
|
|
| | |
| amprig |
Дата: Вт, 26.02.2008, 19:17 | Повідомлення № 6 |
|
Часто заходить...
Група: Кандидати в VIP
| С каждым годом уменьшается потенциал наших учеников, и все меньше они воспринимают простое объяснение, поэтому приходится привлекать внимание картинками, плакатиками, очень хотелось найти учебные фильмы про системы исчисления, историю, принцип работы процессора. В сжатой форме - посмотрел, увидел, повторил, запомнил. Темы нужные, но жаль на них терять много времени. Теряется темп, распыляется внимание. Моет кто-то подскажет.
|
|
| | |
| filnick |
Дата: Вт, 26.02.2008, 20:43 | Повідомлення № 7 |
|
Мудрий вчитель
Група: Друзі форуму
| Методика викладання інформатики дуже індивідуальна. Залежить в першу чергу від можливостей та кількості компютерів, типу навчального закладу, кількісного поділу класів, досвіду вчителя. Форми та прийоми роботи, схеми побудови уроку, використання технологій в принципі схожі з іншими навчальними предметами. Щодо своєї методики - то ще у 1992 році відмовився в компютерному класі від дошки. З однієї сторони - значно зменшив кількість крейдяного пилу в кабінеті, з іншої - учневі ж не потрібно розв'язувати задачі чи вправи на дошці. А для вивчення матеріалу чи поянення застосовував спочатку кодоскоп, екрани моніторів, тепер - мультимедійний проектор,
|
|
| | |
| Махновець_Ігор |
Дата: Пн, 10.03.2008, 02:24 | Повідомлення № 8 |
|
Адмін
| Ясне діло, що інформатика предмет прогресивний і на місці не стоїть, то ж і методика викладання не може бути сталою, і як висловлювались колеги Quote (filnick) Методика викладання інформатики дуже індивідуальна. Залежить в першу чергу від можливостей та кількості компютерів, типу навчального закладу, кількісного поділу класів, досвіду вчителя. Форми та прийоми роботи, схеми побудови уроку, використання технологій в принципі схожі з іншими навчальними предметами. Це дійсно так.
|
|
| | |
| dpi |
Дата: Пн, 10.03.2008, 18:46 | Повідомлення № 9 |
|
Досвідчений вчитель
| Quote (WWW) Методика викладання інформатики дуже індивідуальна. В этом смысле у нас непаханое поле. Предмет молодой. Учителя не скованы рамками. Контроль слабый, мало кто понимает. Но не надо расслабляйться. Требовательность к себе и самоконтроль необходимы. Свою матодику оцениваю по опросам учеников - студентов (д.б. лучшие в группах) и по результатам МАНа и олимпиад (на уровне области). Если с этим все в пределах нормы, надо идти дальше. Quote (Rus2007) Я в своїй роботі широко застосовую програму NetOp School. Это не демо версия? И какая 3 или 5?
|
|
| | |
| filnick |
Дата: Пн, 10.03.2008, 19:24 | Повідомлення № 10 |
|
Мудрий вчитель
| Quote (dpi) В этом смысле у нас непаханое поле. Предмет молодой. Учителя не скованы рамками. Контроль слабый, мало кто понимает. Но не надо расслабляйться. Требовательность к себе и самоконтроль необходимы. Будь-яке розслаблення, зниження вимог до себе відразу відобразиться на учнях, їх відношенні до предмету.
|
|
| | |
| Махновець_Ігор |
Дата: Вт, 11.03.2008, 17:48 | Повідомлення № 11 |
|
Адмін
| Quote (dpi) Требовательность к себе и самоконтроль необходимы. Тому я і створив дану тему, бо цікаво стало чи методика викладання інформатики актуальне питання для мене чи й інших вчителів Quote (filnick) Будь-яке розслаблення, зниження вимог до себе відразу відобразиться на учнях, їх відношенні до предмету. чиста правда
|
|
| | |
| filnick |
Дата: Вт, 11.03.2008, 20:17 | Повідомлення № 12 |
|
Мудрий вчитель
| Quote (WWW) цікаво стало чи методика викладання інформатики актуальне питання для мене чи й інших вчителів Також цікаве питання про роботу районних методобєднань вчителів інформатики. У нашому районі на Дніпропетровщині - це одне з найбільш організованих РМО і з точку зору керівництва відділом освіти найбільш професійне.
|
|
| | |
| ssh |
Дата: Ср, 12.03.2008, 13:53 | Повідомлення № 13 |
|
Проф. освоїв фото-від. монтаж
| Quote (dpi) В этом смысле у нас непаханое поле. Предмет молодой. Це точно. Quote (filnick) Також цікаве питання про роботу районних методобєднань вчителів інформатики. У нашому районі на Дніпропетровщині - це одне з найбільш організованих РМО і з точку зору керівництва відділом освіти найбільш професійне. МО потрібно відвідувати. Навіть погані, щоб бачити як не потрібно проводити уроки. Зі сторони завжди добре видно.
Відредаговано: ssh - Ср, 12.03.2008, 14:15 |
|
| | |
| filnick |
Дата: Ср, 12.03.2008, 17:40 | Повідомлення № 14 |
|
Мудрий вчитель
| Quote (ssh) Навіть погані, щоб бачити як не потрібно проводити уроки. Зі сторони завжди добре видно. Завжди намагаюся побачити те, що добре.
|
|
| | |
| ssh |
Дата: Чт, 13.03.2008, 13:11 | Повідомлення № 15 |
|
Проф. освоїв фото-від. монтаж
| Quote (filnick) Завжди намагаюся побачити те, що добре. Добре завжди потрібно брати в свій арсенал. Я мав на увазі - якщо урок в цілому ніякий. Був на таких, правда не з інформатики.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz
|