Нд, 24.09.2017, 15:17
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 3 з 7«1234567»
Модератор форуму: Ktara, НІКОЛЯ, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.3 Методика викладання інформатики в старшій школі (10-11 кл.) » Викладання інформатики в 11 класі по новій програмі (Все що є для 11 класу, матеріали та поради)
Викладання інформатики в 11 класі по новій програмі
Bandalak Дата: Чт, 08.09.2011, 21:39 | Повідомлення № 31
Лідер форуму
Повідомлень: 5392
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Глинський__Ярослав, чи можна виконати програму 11 класу академрівня, використовуючи тільки VB вбудований в офіс?
Чи обов'язково потрібно ставити VisualStudio, для якого потрібна ліцензія?
Ваша нова книжка який саме VB описує?
Якщо окрім офіса 2003 нічого додатково не ставити, то чи можна працювати з Вашим посібником на 100%?
GarryPotter Дата: Чт, 08.09.2011, 22:24 | Повідомлення № 32
Прописаний назавжди
Повідомлень: 357
Нагороди: 2
Рейтинг: 20
Quote (Глинський__Ярослав)
Повірте, що для цих учнів все одно, що вивчають у школі.

Круто, отже в наших школах одні недоумки?

Quote (Глинський__Ярослав)
стверджую, що для школи іншої альтернативи як Visual Basic немає

Це Ваш погляд, оскільки Ви попали в "течію" після того, як І.Завадський активно просував VB - саме тому він і попав у програму як "заміна" Паскалю

Quote (Глинський__Ярослав)
А для середніх класів піде Small Basic.

Щодо Small Basic
Візуальних компонентів немає. Хоча 15 операторів і небагато, але синтаксис складнуватий - все підганяється під наступний VB.
Подібних "Бейсиків" хоч греблю гати.

Quote (Глинський__Ярослав)
застерегти - з Delphi будуть проблеми.

Особливо якщо немає ліцензії. Краще вже Лазарус

Quote (alex)
Читаєш і диву даєшся. Більшість авторів повідомленнь немовби з іншої планети.
По результатах ЗНО 2011 кожен третій абітурієнт не знав теорему Піфагора.

Підтримую, але останнім часом у нашій освіті є тенденція не "підтягувати" рівень знань та навичок учнів, а "опускати" його до рівня учнів.

а) Використання "візуального програмування" в старшій школі не є доцільним, оскільки дизайн інтерфейсу відволікає від основного - вивчення програмування і розвитку операційного мислення.
б) Як на мене, то у "візуальний бейсик" без ООП варто гратися у 7 класі, після вивчення того ж Скретчу (за програмами "Шукачі скарбів" та "Інфомандри"), створюючи мотивацію для подальшого вивчення програмування.
в) Дебати Visual Studio (Basic) чи Delphi погоди не роблять, якщо не вглиблюватись то суттєвої різниці тут немає.
г) Так програма "крива та горбата", але виконувати її треба.
ґ) Ентузіастам пораджу все таки більше уваги приділяти середовищам, які використовуються на олімпіадах.
Пилипчук_О_П Дата: Пт, 09.09.2011, 00:41 | Повідомлення № 33
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3780
Нагороди: 28
Рейтинг: 309
Quote (Bandalak)
Чи обов'язково потрібно ставити VisualStudio, для якого потрібна ліцензія?

Visual Studio Express Edition - безплатне середовище.

А у Visual Basic мені не подобається, як реалізовані розгалуження, а саме вплив розміщення тексту на синтаксис. С++, Паскаль та багато інших мов не мають таких недоліків. Хоча, наприклад, у мові Python такий прийом є основою структурування програми - і це сприймається нормально.
skif Дата: Пт, 09.09.2011, 00:59 | Повідомлення № 34
Прописаний назавжди
Повідомлень: 352
Нагороди: 2
Рейтинг: 32
Quote (Глинський__Ярослав)
Йому треба повідомити учнів про те, що хто бажає йти в технічні вищі заклади, тим учням варто самостійно познайомитися з алгоритмізацією і програмуванням за книжками такими-то...

коли ж на інформатиці учні будуть вчити те, що повинні вчити, а то інформаційний вік, технології, а одна година в тиждень, як факультатив поганий

Додано (08.09.2011, 23:59)
---------------------------------------------
підкажіть звідки братимете практичні на 11 клас стандарт? чи самим треба робити?

vinohodov Дата: Пт, 09.09.2011, 09:03 | Повідомлення № 35
Прописаний назавжди
Повідомлень: 324
Нагороди: 1
Рейтинг: 29
Quote (Глинський__Ярослав)
Проблеми в олімпіадах немає жодної. Скільки Ваших учнів попадає на 4-й етап? Повірте, що для цих учнів все одно, що вивчають у школі. Вони вчаться і живуть за іншою програмою. Нащо топити решту99,99% контингенту.

На обласній олімпіаді в Днупропетровській області, бейсік заборонили вже років як 10.
SLKuty Дата: Пт, 09.09.2011, 14:08 | Повідомлення № 36
Монтажер
Повідомлень: 805
Нагороди: 6
Рейтинг: 103
На всіх обласних олімпіадах заборонили Бейсік - і правильно
Delphi від 8 класу оглядово і на гуртку і в 11 класі серйозно
в мене нарешті попалися учні, які вміють слухати і думати.
дойдемо напевно до ігрових програм і до вірусів
Глинський__Ярослав Дата: Пт, 09.09.2011, 15:38 | Повідомлення № 37
Видавець посібників
Повідомлень: 347
Нагороди: 3
Рейтинг: 25
Quote (Bandalak)
чи можна виконати програму 11 класу академрівня, використовуючи тільки VB вбудований в офіс? Чи обов'язково потрібно ставити VisualStudio, для якого потрібна ліцензія? Ваша нова книжка який саме VB описує? Якщо окрім офіса 2003 нічого додатково не ставити, то чи можна працювати з Вашим посібником на 100%?

Так, і ще раз так!

Крім ВБА описано VB 2010, працюватиме все в 2008 (а це безплатна версія), 2005 і 2003. Не працюватиме у VB6. На цей випадок є моя давніша книжка Бейсик.

Додано (09.09.2011, 14:38)
---------------------------------------------

Quote (GarryPotter)
Використання "візуального програмування" в старшій школі не є доцільним,

Я категорично проти цієї тези.
Quote (GarryPotter)
Ентузіастам пораджу все таки більше уваги приділяти середовищам, які використовуються на олімпіадах.

Quote (GarryPotter)
Ентузіастам пораджу все таки більше уваги приділяти середовищам, які використовуються на олімпіадах.

А яка тут проблема? Потрібно включати у список олімпіадних середовищ VB (але він є там) і навіть VBA.
Quote (SLKuty)
На всіх обласних олімпіадах заборонили Бейсік - і правильно

Це дезинформація. В ураїнській мови правильно Бейсик, а не Бейсік.
Справа зводиться до того, що дехто хоче захистити позиції вимираючого динозавра -Паскалю. Паскаль прийшов в Україну насильницьким шляхом з десятирічним запізненням, вся Європа вже відмовилася від нього, лиш в нас він буде відмирати ще років десять. Не раджу бути Вам свідками цього процесу.
serbor Дата: Пт, 09.09.2011, 16:02 | Повідомлення № 38
Наполегливий учасник
Повідомлень: 946
Нагороди: 2
Рейтинг: 46
Quote (Глинський__Ярослав)
дехто хоче захистити позиції вимираючого динозавра -Паскалю

Quote (Глинський__Ярослав)
лиш в нас він буде відмирати ще років десять

Да Basic не лучше Паскаля, потому Паскаль и жив. Просто его Microsoft реанимировала.
А как пойдёт дальше, посмотрим.
swetikccc Дата: Пт, 09.09.2011, 16:15 | Повідомлення № 39
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3863
Нагороди: 25
Рейтинг: 346
Вчіть тому що знаєте :) :)

Відредаговано: swetikccc - Пт, 09.09.2011, 16:18
novachok Дата: Пт, 09.09.2011, 18:16 | Повідомлення № 40
Прописаний назавжди
Повідомлень: 247
Нагороди: 0
Рейтинг: 9
Quote (Глинський__Ярослав)
Потрібно включати у список олімпіадних середовищ VB (але він є там) і навіть VBA.

Де на олімпіадах використовується Візуал Бейсик? Ніде, тим більше, що на олімпіадах проводиться автоматизоване тестування програм-результатів.

Quote (Глинський__Ярослав)
Справа зводиться до того, що дехто хоче захистити позиції вимираючого динозавра -Паскалю.

Відколи він (Паскаль) став вимираючим? Для навчання його продовжують використовувати

Quote (Глинський__Ярослав)
вся Європа вже відмовилася від нього

Відмовилась? Всі перейшли на вивчення Python і Java?

Quote (Глинський__Ярослав)
в нас він буде відмирати ще років десять.

І не вмре, хоча реально що для навчання будуть використовувати середовища типу КуМир

Quote (serbor)
Basic не лучше Паскаля, потому Паскаль и жив. Просто его Microsoft реанимировала.

Истинно так!

Quote (swetikccc)
Вчіть тому що знаєте

Пане Святославе, Ви, як майже завжди, праві!
Bandalak Дата: Пт, 09.09.2011, 18:49 | Повідомлення № 41
Лідер форуму
Повідомлень: 5392
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Ось я натиснув ALT+F11 в офісі-2003. Бачу середовище VBA. А куди вводити коди не зрозуміло.
swetikccc Дата: Пт, 09.09.2011, 19:02 | Повідомлення № 42
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3863
Нагороди: 25
Рейтинг: 346
Quote (Bandalak)
Ось я натиснув ALT+F11 в офісі-2003. Бачу середовище VBA. А куди вводити коди не зрозуміло.

Программирование на Visual Basic for Applications
http://teachpro.ru/%D0%9A%....cations
Пилипчук_О_П Дата: Пт, 09.09.2011, 19:41 | Повідомлення № 43
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3780
Нагороди: 28
Рейтинг: 309
Quote (serbor)
Да Basic не лучше Паскаля

Кажуть, краще від Бейсіка і Паскалю - Java і C#. Ну то й що?

Quote (swetikccc)
Вчіть тому що знаєте

Згоден!

Quote (Глинський__Ярослав)
В ураїнській мови правильно Бейсик, а не Бейсік.

А тут - не згоден. Англійський акронім BASIC - з буквою "І" (від слова "Instruction"). Вимовляється, відповідно, теж звук "і". Англійське слово "basic" ("основний, базовий") також пишеться і читається з "і". Тому ні за транскрипцією, ні за транслітерацією не виходить українською "бейсИк".

Можливо, я чогось не знаю - прошу просвітити. :)

Маю підозру, що звук "и" у цьому слові виник при транслітерації російського "Бейсик". Але ж і в російській вимові звучить саме "і"...
serbor Дата: Пт, 09.09.2011, 19:44 | Повідомлення № 44
Наполегливий учасник
Повідомлень: 946
Нагороди: 2
Рейтинг: 46
Quote (Bandalak)
Бачу середовище VBA. А куди вводити коди не зрозуміло.

Для каждого объекта свое окно кода. В новом документе есть только один объект - Документ.
Щёлкните ThisDocument в дереве проекта (панель Project Explorer) и пишите код.
Формы и (или) элементы управления надо создавать.
Но лучше создать элемент управления, щёлкнуть по нему в документе в режиме конструктора и автоматически появится подпрограмма обработки события (пустая) в коде.
Пилипчук_О_П Дата: Сб, 10.09.2011, 00:15 | Повідомлення № 45
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3780
Нагороди: 28
Рейтинг: 309
Не подобається мені ідея викладати програмування в середовищі офісного пакету... Учні навіть не отримають уявлення, що для "справжнього" програмування є спеціалізовані інструменти.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.3 Методика викладання інформатики в старшій школі (10-11 кл.) » Викладання інформатики в 11 класі по новій програмі (Все що є для 11 класу, матеріали та поради)
Сторінка 3 з 7«1234567»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.