Пт, 15.12.2017, 23:42
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 2 з 7«123467»
Модератор форуму: Ktara, НІКОЛЯ, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.3 Методика викладання інформатики в старшій школі (10-11 кл.) » Викладання інформатики в 11 класі по новій програмі (Все що є для 11 класу, матеріали та поради)
Викладання інформатики в 11 класі по новій програмі
swetikccc Дата: Чт, 08.09.2011, 07:58 | Повідомлення № 16
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3980
Нагороди: 28
Рейтинг: 380
Quote (Bandalak)
Я знайшов робочу версію МатКад для перших уроків академічного рівня.

Для чого вам мадкад? ))
Візьміть Microsoft Mathematics.
1, Безкоштовна.
2. Проста
3. Можливість інтегрувати в Ворд.

Прочитаєте граючись :)
Глинський__Ярослав Дата: Чт, 08.09.2011, 08:36 | Повідомлення № 17
Видавець посібників
Повідомлень: 347
Нагороди: 3
Рейтинг: 25
Quote (Ковальчук_Олександр)
А Ви уявляєте, який каламбур буде в головах дітей, якщо дати їм спочатку візуальне середовище.

Тут все залежить від методики і мотивації навчання. Можна подати так, що каламбуру не буде.
Quote (BBC)
А Free Pascal чудово працює,
Невже сьогоднішніх і завтрашніх учнів можна зацікавити роботою у Free Pascal ? А нащо їм кросплатформеність?
Ktara Дата: Чт, 08.09.2011, 08:42 | Повідомлення № 18
Перспективна вчителька
Повідомлень: 3930
Нагороди: 37
Рейтинг: 303
А мне кажется у каждого вое виденье. как говорится- на вкус и цвет товарищей нет. Каждый из нас работает с разными детьми, и преподавателю виднее, что давать. :) И если кто-то не дает визуалку - то на это у него есть свои причины, но не означает что этот преподаватель отстал от жизни :)
swetikccc Дата: Чт, 08.09.2011, 09:11 | Повідомлення № 19
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3980
Нагороди: 28
Рейтинг: 380
Quote (Ktara)
И если кто-то не дает визуалку - то на это у него есть свои причины, но не означает что этот преподаватель отстал от жизни

В програмі візуалка ж.
Хто не хоче розлучитися з Pascal найкращий вихід Lazarus.
В консолі буде иой же Free Pascal.
Це найкращий варіан об’єднання процедурної і ”об’єктної”
Зверніть увагу що об’єктна взята в лапки. )))
Ковальчук_Олександр Дата: Чт, 08.09.2011, 09:20 | Повідомлення № 20
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3631
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
Quote (Глинський__Ярослав)
Цитата (Ковальчук_Олександр )
А Ви уявляєте, який каламбур буде в головах дітей, якщо дати їм спочатку візуальне середовище.

Дана цитата виглядає вирваною із загального контектсу. Перше речення не закінчує думку. Я мав на увазі те, що каламбур буде, якщо змішати візуалку з процедурною мовою типу Паскаль.
swetikccc Дата: Чт, 08.09.2011, 10:31 | Повідомлення № 21
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3980
Нагороди: 28
Рейтинг: 380
Quote (Ковальчук_Олександр)
Я мав на увазі те, що каламбур буде, якщо змішати візуалку з процедурною мовою типу Паскаль.

Я так також думав, але всі програми елементарно переводяться, ми ж не навчаємо об’єкто, а просто ази.
Заганяєте в один обробник що вам потрібно і все.
Глинський__Ярослав Дата: Чт, 08.09.2011, 10:58 | Повідомлення № 22
Видавець посібників
Повідомлень: 347
Нагороди: 3
Рейтинг: 25
Quote (swetikccc)
Заганяєте в один обробник що вам потрібно і все.

Цілком правильна позиція. Не треба навіть акцентувати на тому, що є якась різниця між традиційним процедурним програмуванням і програмуванням із застосуванням візуальних елементів.
Роботу з візуальними елементами треба припіднести учням як креативну частину проекту, де важливий дизайн, що їх може зацікавити і згладить небажання писати коди процедур. А самі процедури - це звичайне процедурне програмування. Тобто цілком можливе традиційне викладання теми +- графічний інтерфейс до кожної задачі. Памятайте про ALT+F11 в будь-якій офісній програмі і на кожному компютері Ви вже у візуальному середовищі VBA. Хочете вставляйте форму і робіть візуальну частину + код до неї, не хочете - вставляйте модуль, пишіть коди на зразок
Sub main()
Debug.Print 28
End Sub
без візуальної частини. Але програма передбачає роботу з візуалкою. Прямий шлях до серця кожного учня - VBA, чуть крутіший - VB 2010, для тих, хто хоче стрибнути у безодню -Delphi, Lazarus.
swetikccc Дата: Чт, 08.09.2011, 11:13 | Повідомлення № 23
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3980
Нагороди: 28
Рейтинг: 380
Quote (Глинський__Ярослав)
Прямий шлях до серця кожного учня - VBA, чуть крутіший - VB 2010, для тих, хто хоче стрибнути у безодню -Delphi, Lazarus.

В чому буде різниця? ))
Скажу зразу, тільки в тому що Ваша книга по VB і VBA.))
Може навіть і пристойна судячи по уривку.

Додано (08.09.2011, 11:13)
---------------------------------------------

Quote (Глинський__Ярослав)
Тобто цілком можливе традиційне викладання теми +- графічний інтерфейс до кожної задачі.

Іншого то і немає, бо якщо ьо якщо почнемо об’єкно по повній, що буде з 99% дітей.
Дуже вони полюблять програмування.
vinohodov Дата: Чт, 08.09.2011, 11:41 | Повідомлення № 24
Прописаний назавжди
Повідомлень: 328
Нагороди: 1
Рейтинг: 29
Спочатку Паскаль, потім делфі? Так можно робити? Порекомендуйте яку версію делфі обрати?
swetikccc Дата: Чт, 08.09.2011, 11:48 | Повідомлення № 25
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3980
Нагороди: 28
Рейтинг: 380
Quote (vinohodov)
Спочатку Паскаль, потім делфі? Так можно робити? Порекомендуйте яку версію делфі обрати?

Можете псевдо-безкоштовну 2006, але глючна вона..... :)
А так беріть Lazarus в тому об’ємі немає різниці від 7 делфі
volodschool2 Дата: Чт, 08.09.2011, 11:51 | Повідомлення № 26
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1386
Нагороди: 12
Рейтинг: 287
Quote (Глинський__Ярослав)
хто хоче стрибнути у безодню -Delphi, Lazarus

Сподіваюсь, пан Глинський назвав Delphi безоднею в хорошому розумінні слова, адже там є над чим працювати до нескінченності. Я сам люблю це середовище програмування, школа має ліцензію на Borland Developer Studio 2006. Невже є сенс переходити на VB? Звичайно, в офісних додатках доводиться використовувати VBA, але це тільки дає можливість ознайомити учнів з різними середовищами програмування, приципової різниці між VB i Delphi (шкільний курс) я не бачу. Підручника для 11-го класу школа ще не отримала, але в електронному варіанті підручник Ривкінда я бачив, там - Delphi. Сподіваюсь, що саме цей підручник прийде в школу. Та й Ваш, пане Глинський, практикум по Паскалю і Делфі ще живий.
vinohodov Дата: Чт, 08.09.2011, 11:54 | Повідомлення № 27
Прописаний назавжди
Повідомлень: 328
Нагороди: 1
Рейтинг: 29
Проблема ще в олімпіадах, нащо вивчати бейсік якщо пряма рекомендація така: «Рекомендуємо запропонувати учасникам олімпіади на вибір одну з мов програмування (Pascal, C або C++), та систем програмування (Free Pascal 2.0 (чи новішої версії), GCC 4.1 (чи новішої версії), Turbo Delphi Explorer, Visual C++ 2008 Express). Такі компілятори будуть використані на IV-му етапі.»
volodschool2 Дата: Чт, 08.09.2011, 12:04 | Повідомлення № 28
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1386
Нагороди: 12
Рейтинг: 287
vinohodov, погодьтеся, Ваше повідомлення №27 краще залишити в такій редакції:
Quote (vinohodov)
нащо вивчати бейсік
:)


Відредаговано: volodschool2 - Чт, 08.09.2011, 12:05
Глинський__Ярослав Дата: Чт, 08.09.2011, 13:56 | Повідомлення № 29
Видавець посібників
Повідомлень: 347
Нагороди: 3
Рейтинг: 25
Quote (vinohodov)
Проблема ще в олімпіадах,

Проблеми в олімпіадах немає жодної. Скільки Ваших учнів попадає на 4-й етап? Повірте, що для цих учнів все одно, що вивчають у школі. Вони вчаться і живуть за іншою програмою. Нащо топити решту99,99% контингенту.
Quote (volodschool2)
Сподіваюсь, пан Глинський назвав Delphi безоднею в хорошому розумінні слова

Тут Ви праві. Я багато часу колись працював саме там, нічого проти цього середовища особисто немаю, але тому і стверджую, що для школи іншої альтернативи як Visual Basic немає. А для середніх класів піде Small Basic.
І це не тому, що остання моя книжка на цю тему (ще є повний склад Паскалю і Delphi). Це моє глибоке внутрішнє переконання. Моя завдання, шановні вчителі, Вас застерегти - з Delphi будуть проблеми. Ну Ви самі скоро все побачите і відчуєте.
Я передбачаю, що більшість вчителів зовсім незнайома з Delphi. Отже є нагода і не знайомитись. Ну, а тих хто має досвід в Delphi, я також попрабую переконати.
Quote (swetikccc)
якщо почнемо об’єкно по повній, що буде з 99% дітей.
Цілком правильно, не наступіть на мінне поле.
alex Дата: Чт, 08.09.2011, 20:25 | Повідомлення № 30
Активний учасник
Повідомлень: 586
Нагороди: 1
Рейтинг: 17
Читаєш і диву даєшся. Більшість авторів повідомленнь немовби з іншої планети.
По результатах ЗНО 2011 кожен третій абітурієнт не знав теорему Піфагора.
А шановні вчителі дискутують яке середовище краще, як розвязувати задачі на обробку масивів.
Нехай шановні 10 та 11 класники вивчать трохи математики та навчаться користуватись калькулятором,
що містить не тільки кнопки арифметичних операцій. А з таким рівнем знаннь математики
будь яке середовище буде використовуватись на рівні кнопкодавства.


Відредаговано: alex - Чт, 08.09.2011, 20:26
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.3 Методика викладання інформатики в старшій школі (10-11 кл.) » Викладання інформатики в 11 класі по новій програмі (Все що є для 11 класу, матеріали та поради)
Сторінка 2 з 7«123467»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.