|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Методика викладання програмування
| |
kom_adm |
Дата: Сб, 18.08.2007, 02:24 | Повідомлення № 1 |
Ветеран спілкування
| Поділ досвідом по темі Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| |
swetikccc |
Дата: Ср, 02.10.2013, 10:43 | Повідомлення № 226 |
Ветеран спілкування
| Цитата (Ktara) Это какой класс? Надо найти. у меня были книги Володиных, но не для всех классов 11 академічний Цитата (Ktara) Согласна, суть не в том, какой язык программирования, а как научить (в принципе это и есть методика). а мы все так же спорим о языках программирования Нажаль, програму ми не вибираємо. З радістю і з користю для учнів читав би процедурне програмування.
|
|
| |
Newbie |
Дата: Ср, 02.10.2013, 11:27 | Повідомлення № 227 |
Хелпер
| Цитата (swetikccc) Ви використовуєте можливості NET (простір імен наприклад)
На жаль, програму ми не вибираємо. а ці можливості - вони входять в програму?
у мене питання до тих, хто читає лише Visual Basic NET - в олімпіадах ви берете участь? бо у мене дилема - якщо олімпіада, то Паскаль (і логічне продовження Делфі), С поки не розглядаю (може варто?). я б радше перейшла на Visual Basic NET (консольно і візуально) для всіх, але зупиняє те, що наявність профільних класів передбачає (з точки зору адміністрації принаймні) участь в олімпіадах. тому вчимо Паскаль+Делфі у профільних класах, стандарт і академ - Visual Basic NET. переваг/недоліків різних середовищ не помічаю - для потреб шкільного курсу інформатики, в тому числі профільної, вони абсолютно рівноцінні. з практичної застосовності бачу більше причин працювати у Visual Studio.
|
|
| |
KOP |
Дата: Пт, 04.10.2013, 21:56 | Повідомлення № 228 |
Переможець "Вчитель року 2009"
| Цитата (Глинський__Ярослав) В декількох школах м. Львова успішно використовується моя книжка щодо програмування у VB (VBA, VB 2010, VB. NET), банер якої висить на цій сторінці зверху. Відгуки практикуючих за нею вчителів позитивні. Мене цікавить питання чи вчительська громада знайома з цією книжкою і на скільки вона задовольняє вчителів. Стартові уроки підтримані відеофільмами, які доступні на каналі hlynsky1 в youtube. Хто знає цю книжку і може порівняти з іншими, хай назве кращу. Мені просто цікаво по це знати. Можете спробувати також запустити в мене тапочок чи камінчик як це дехто вміє робити, але бажано обгрунтовано. Шановний Глинський__Ярослав задумуємося над придбанням Вашої книжки проте її немає у списку рекомендовних МОН в 2013-2014 н.р., а наша адміністрація дозволяє купувати для учнів лише ті що із списку. До того ж із того що вдалося викачати у якості демо підручника не зовсім зрозумілим є підхід до розв'язання задач з програмування, адже там більше подано теоретичний матеріал.Додано (04.10.2013, 21:56) ---------------------------------------------
Цитата (Newbie) у мене питання до тих, хто читає лише Visual Basic NET - в олімпіадах ви берете участь? Це дійсно проблема VB дітьми спиймається краще Паскаля (у порівнянні двох підгруп моєї де VB та паралельної де Паскаль). Виходимо із ситуації наступним чином: діти, що йдуть на олімпіаду вивчають ще й Паскаль або С (в основному самостійно), для дійсно "олімпійських" дітей це не проблема. Хоча я не розумію чому на олімпіадах немає VB, адже в Росії його на олімпіадах використовують. Якщо підходити з точки боку наскільки отримані знання з програмування знадобляться основній масі учнів, а не "олімпійцям", то я виступаю за VB.
|
|
| |
Глинський__Ярослав |
Дата: Пт, 04.10.2013, 22:40 | Повідомлення № 229 |
Видавець посібників
| Цитата (KOP) Шановний Глинський__Ярослав задумуємося над придбанням Вашої книжки проте її немає у списку рекомендовних МОН в 2013-2014 н.р. Книжка пройшла повну експертизу МОНУ, має гриф "Схвалено", а якщо хтось із чиновників не включив її цього року у список, то це проблема МОНУ, а не моя. Ця мишина возня мене мало цікавить, бо книжок у видавництві залишилось не багато. Приємно те, що Ви підтримуєте концепцію VB. А книжкою Ви будете задоволені. Демо не дає повної уяви про виклад основних тем. Зараз я хочу сформулювати основну перевагу VB (у варіанті VBA) над усіма мовами (в плані шкільного навчання): лише сьогодні через високий відсоток наявності ПК вдома виникли умови, коли учні можуть виконувати вдома домашню роботу, що стосується складання програм у реальному середовищі програмування, а не на листку паперу. VBA є на кожному ПК, а заклики вчителів до учнів вдома встановити середовище Delphi чи Lazarus часто є нерезультативними.
|
|
| |
Пилипчук_О_П |
Дата: Пт, 04.10.2013, 23:10 | Повідомлення № 230 |
Ветеран спілкування
| Цитата (Глинський__Ярослав) якщо хтось із чиновників не включив її цього року у список, то це проблема МОНУ І проблема хронічна: згадайте січневий "додатковий список" - 206 назв з грифами від 2008 до 2013 року, які чомусь на початку навчального року "випали" з поля зору МОН. http://osvita.ua/legislation/Ser_osv/33393/Додано (04.10.2013, 23:10) --------------------------------------------- Проблема мені близька ще й тому, що я є співавтором 5-ти "продуктів" з цього списку, які отримали гриф у 2011 році...
|
|
| |
mouse |
Дата: Сб, 05.10.2013, 10:51 | Повідомлення № 231 |
Ветеран спілкування
| А хось писав офіційного листа до МОН з приводу цього"непорозуміння"? Якщо мої книги з грифом не попали, я б не мовчав.
|
|
| |
Пилипчук_О_П |
Дата: Нд, 06.10.2013, 02:16 | Повідомлення № 232 |
Ветеран спілкування
| Саме існування списку - це непорозуміння. Книжка (програма) має гриф - що ще треба? Отже й добиватись особливо не було за що. Завзяті "перевіряльники" дивляться не на те, чи є книга в якомусь списку, а на те, чи є гриф. Хоча, звичайно, може десь знайтися й "дуже завзятий", який керуватиметься виключно списком... Додатковий список, після того, як він щось заборонив, буде для нього серйозним стресом
|
|
| |
mouse |
Дата: Нд, 06.10.2013, 21:22 | Повідомлення № 233 |
Ветеран спілкування
| На свому пед. шляху не зустрічав перевіряючих... мабуть повезло.
|
|
| |
Newbie |
Дата: Сб, 09.11.2013, 10:49 | Повідомлення № 234 |
Хелпер
| Цитата swetikccc (  ) Можливо хтось користується підручниками Володіних, як у них описано ? Витрачати біля 100 гривень і отримати старий підхіт неохота. напевне, вам вже неактуально, але мала змогу подивитись підручник. хоча сподобалось оформлення і подання загалом, об'єктами називають кнопки і текстові поля. що, хоч і правильно в принципі, не є ООП.
|
|
| |
swetikccc |
Дата: Сб, 09.11.2013, 11:59 | Повідомлення № 235 |
Ветеран спілкування
| Цитата Newbie (  ) напевне, вам вже неактуально, але мала змогу подивитись підручник. хоча сподобалось оформлення і подання загалом, об'єктами називають кнопки і текстові поля. що, хоч і правильно в принципі, не є ООП. Дякую, вирішив використовувати тільки власні напрацювання
По мнению Алана Кея, создателя языка Smalltalk, которого считают одним из «отцов-основателей» ООП, объектно-ориентированный подход заключается в следующем наборе основных принципов (цитируется по вышеупомянутой книге Т. Бадда).Всё является объектом. Вычисления осуществляются путём взаимодействия (обмена данными) между объектами, при котором один объект требует, чтобы другой объект выполнил некоторое действие. Объекты взаимодействуют, посылая и получая сообщения. Сообщение — это запрос на выполнение действия, дополненный набором аргументов, которые могут понадобиться при выполнении действия. Каждый объект имеет независимую память, которая состоит из других объектов. Каждый объект является представителем класса, который выражает общие свойства объектов (таких, как целые числа или списки). В классе задаётся поведение (функциональность) объекта. Тем самым все объекты, которые являются экземплярами одного класса, могут выполнять одни и те же действия. Классы организованы в единую древовидную структуру с общим корнем, называемую иерархией наследования. Память и поведение, связанное с экземплярами определённого класса, автоматически доступны любому классу, расположенному ниже в иерархическом дереве.
|
|
| |
mouse |
Дата: Ср, 18.12.2013, 22:55 | Повідомлення № 236 |
Ветеран спілкування
| Цитата Глинський__Ярослав (  ) VBA є на кожному ПК Скажіть, будь-ласка, а не лякає той факт, що воно може і є на ПК, але воно піратське! Є альтернатива, наприклад, Gambas. Для чого учнів привчати до піратства з дитинства? Дякую за думки.
|
|
| |
mul44 |
Дата: Чт, 19.12.2013, 00:19 | Повідомлення № 237 |
Досвідчений учасник
| Цитата mouse (  ) Для чого учнів привчати до піратства з дитинства?
Скорее всего учитель сам привык пользоваться пиратским, и детям тоже подает такой пример, ведь познавать "новое" могут и должны только ученики, и только еденицы учителей на это способны...
Відредаговано: mul44 - Чт, 19.12.2013, 00:19 |
|
| |
mouse |
Дата: Чт, 19.12.2013, 21:40 | Повідомлення № 238 |
Ветеран спілкування
| Плануємо переходити на Лінукс. Вивчаємо дане питання. Додано (19.12.2013, 20:40) --------------------------------------------- Особливо нас затримував VB ( VBA ), бо аналогів не бачив. А багато розроблено саме під це було.
|
|
| |
swetikccc |
Дата: Чт, 19.12.2013, 23:27 | Повідомлення № 239 |
Ветеран спілкування
| Цитата mouse (  ) Плануємо переходити на Лінукс. Вивчаємо дане питання. А якщо чесно? Ви вмкладаєте в технікумі?
|
|
| |
mouse |
Дата: Нд, 22.12.2013, 15:32 | Повідомлення № 240 |
Ветеран спілкування
| У коледжі. Чому так недовірливо? Для студентів проблем не буде, їм можна хоч на Андроїді. Більше проблем з дровами на принтери та налаштування модемів і серверів. Бо потрібно переробляти. І я проблема щодо лекцій і практичних, їх треба переписувати.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2023.  |