|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Навчальні програми
|
mouse |
Дата: Пт, 16.11.2007, 23:53 | Повідомлення № 1 |
Ветеран спілкування
| Висловлюємо думки щодо існуючих програм для старшої школи, спецкурсів для профільного навчання. Питання їх коректності, пристосованості до школи. Про вимоги, які зазначені в програмах, про години для різних тем в різних програмах. Що є добре? В яких умовах? Що не враховано? Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| | |
zverok |
Дата: Пт, 08.02.2008, 17:38 | Повідомлення № 31 |
Креативний вчитель
| Quote (Newbie) ненада!максимально просто, мінімально теорії і все буде гаразд. ну щось в плані: є БД "Школа". є учні, в одному класі багато учнів - от один вид зв*язку. але у класу - один класний керівник - от вам інший вид зв*язку. Угу, это понятно. Я-то в общем и по другим темам программы придерживаюсь с точностью до общей темы (Word, Excel...), а в остальном следую собственным представлениям о целесообразности. Просто, если смотреть названия уроков в программе, я был несколько ...эээ... эпатирован Quote (Newbie) щодо абзаців - справді, це складно пояснити "навіщо?!". спробуйте і покажіть автоматичне створення змісту документа після того як будуть оформлені всі абзаци і стилі - моїм помагає Тут как раз у моих вопросов не возникло -- как только мы разобрались, что форматируется на уровне отдельных символов (шрифт, цвет и т.п.), а что -- на уровне абзацев (отступы всякие, интервалы, выравнивание) ребята сразу вникли. Дежурный мой пример, очень помогающий -- "а вот курсовая в институте, а там ГОСТ, а он вдруг поменялся -- как изменить разом промежутки между всеми абзацами?" -- они таки кажется уловили, почему не стоит делать интервалы между абзацами через Enter, а абзацный отступ -- через пробел :)) Я про абзацы к тому, что ребята, вроде как "проходившие" Word, термина такого не знали Quote (Varkan) до речі, а як почснити що таке поля у ворді? я чого питаю. мені задали запитання що таке поле у ворді, ня я і кажу це відступ від краю листка до тексту на якому не можна писати, а мені кажуть , що за допомогою відступів абзацу можна збільшити і зменшити поле, тоді для чого властивість поля? На паре практических примеров: поля действуют всегда для всего документа (точнее -- для раздела документа), абзацные отступы -- индвидуальны для абзаца. Если захотим один абзац в тексте (заголовок, скажем), еще немножко отступить, придется об этом задумываться, вместо того чтобы четко один раз задать поля для всей страницы, и уже про них не вспоминать.
|
|
| | |
ssh |
Дата: Пн, 18.02.2008, 14:21 | Повідомлення № 32 |
Проф. освоїв фото-від. монтаж
| Quote (Viktoriya) У мене таке запитання, чи можна змінювати календарне планування більше ніж на 30% (навіть не питайте звідки ця цифра :)), без узгодження з районо? Наприклад, чи можна на свій розсуд, поміняти місцями розділи, дещо з 11 класу перенести на 10 клас і навпаки? Колись було таке положення, що вчитель міг робити зміни в програмі до 25 відсотків. Зараз любі зміни повинні завірятися, крім директора чи завуча, райметодкабінетом чи ОІППО.
|
|
| | |
amprig |
Дата: Вт, 26.02.2008, 20:59 | Повідомлення № 33 |
Часто заходить...
| Много лет переставляю темы: алгоритмы в 10, но после Рaint и Word, ел.таблицы и базы, интернет в 11. Пока особо не ругали. Информатика - дело для проверяющих пока ещё не изведанное. Базы не плохо идут. Создаём таблицы, запросы. Хорошо идёт база "Государства", "Сказочные герои". Формы с гербами, флагами, картинками, кнопочные формы. Для понятия "поле" в Word хороший пример стихотворные строфы, подготовка шаблона заявления, титульная страница реферата -по всем правилам - всегда показываю образец документа, абзацы долго уговариваю - приходится переучивать, всё-таки учить Рaint и Word надо в 5 классе, а не в 10, но что поделаешь.
|
|
| | |
kom_adm |
Дата: Вт, 26.02.2008, 21:54 | Повідомлення № 34 |
Ветеран спілкування
| Quote (amprig) Хорошо идёт база "Государства", "Сказочные герои". Формы с гербами, флагами, картинками, кнопочные формы. Ви можете скинути мені на мило ці бази, а також практичні роботи по Базах даних?
|
|
| | |
amprig |
Дата: Ср, 27.02.2008, 17:49 | Повідомлення № 35 |
Часто заходить...
| Практические неплохо написаны в газете Інфрпматика, №13(397), квітень 2007. и остальные у меня на русском, если нет газеты - напишите, я скину - правда это тоже из интернета.
|
|
| | |
Ktara |
Дата: Ср, 05.03.2008, 13:42 | Повідомлення № 36 |
Перспективна вчителька
| Мені потрібно написати рецензію на програму "Комп'ютерна графіка". підкажіть, будь-ласка чи є книги (підручники), затверджені МОН по цій програмі. І якщо можна, то вказати які підручники
|
|
| | |
dpi |
Дата: Ср, 12.03.2008, 08:27 | Повідомлення № 37 |
Досвідчений вчитель
| Quote (Ktara) "Комп'ютерна графіка". Что вы имеете ввиду. (А то из-за вашего вопроса ветка заснула.) Программирование графики на паскале, С++, OpenGL или Paint и соответствующие монстры.?
|
|
| | |
Ktara |
Дата: Ср, 12.03.2008, 10:32 | Повідомлення № 38 |
Перспективна вчителька
| Quote (dpi) Программирование графики на паскале, С++, OpenGL или Paint и соответствующие монстры.? Попытаюсь веику разбудить Это графические редакторы, такие как Фотошоп и Корел
|
|
| | |
Шестопалов |
Дата: Ср, 12.03.2008, 12:01 | Повідомлення № 39 |
Видавець посібників
| Видавництво "Аспект" шукає автора(ів) для написання спецкурсу "Комп’ютерна графіка". Деталі і умови - звертатись aspekt@sh.km.ua
|
|
| | |
ssh |
Дата: Ср, 12.03.2008, 14:03 | Повідомлення № 40 |
Проф. освоїв фото-від. монтаж
| Quote (Ktara) Мені потрібно написати рецензію на програму "Комп'ютерна графіка". підкажіть, будь-ласка чи є книги (підручники), затверджені МОН по цій програмі. І якщо можна, то вказати які підручники Чи можна побачити саму програму?
|
|
| | |
Ktara |
Дата: Ср, 12.03.2008, 15:54 | Повідомлення № 41 |
Перспективна вчителька
| Quote (ssh) Чи можна побачити саму програму? Мені дали друкований варіант, но сьогодні напишу викладачу, щоб переслав електронний варіант і скину вам
|
|
| | |
anton_k |
Дата: Ср, 12.03.2008, 19:49 | Повідомлення № 42 |
Часто заходить...
| Quote (Шестопалов) Видавництво "Аспект" шукає автора(ів) для написання спецкурсу "Комп’ютерна графіка". Деталі і умови - звертатись aspekt@sh.km.ua Для яких читачів? Який обсяг? Які вимоги? Під яке ПЗ? Я даю студентам Автокад, Компас-графік, Ін-дизайн. Могу ще Корел, Фотошоп, Пейджмейкер, але не завжди вони є в школах. А на які програми Ви орієнтуєтеся?
|
|
| | |
iruna_gnatuk |
Дата: Вт, 25.03.2008, 22:49 | Повідомлення № 43 |
Я тут недавно...
| я вже роки два пропоную учням робити презентацію, не з інформатики, а будь-яку тему з інших предметів. Переслідую дві цілі: 1. Показати вчителям-предметникам нащо той дурний компютер 2. ця тема в учнів найулюбленіша, фантазія грає через край. Часто учні дістають оцінку від мене за презентацію, і від вчителя, якщо вона йому потрібна. Деякі вчителі вже замовляють теми. наприклад з укр. мови "Ділові папери" (план написання кожного виду, зразки, заг відомості)
|
|
| | |
ViktoriaK |
Дата: Пн, 21.04.2008, 11:31 | Повідомлення № 44 |
Часто заходить...
| Quote (iruna_gnatuk) я вже роки два пропоную учням робити презентацію, не з інформатики, а будь-яку тему з інших предметів. У нас вчителі задають такі презентації замість рефератів: і дітям цікаво, і для уроків корисно.
|
|
| | |
W-w-W |
Дата: Сб, 03.05.2008, 01:56 | Повідомлення № 45 |
| Навчальні програми, які використовуються з інформатики в школі, малопродумані, неправильно розміщені розділи тем, що будуть вивчатись, порушено принцип наступності і послідовності, що немаловажливо
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2021.  |