Вт, 19.09.2017, 18:12
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 9 з 25«1278910112425»
Модератор форуму: Ktara, НІКОЛЯ, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.2 Методика викладання інформатики в середній школі (5-9 кл.) » Програмуємо в Скретчі (Все про програмування в Скретчі)
Програмуємо в Скретчі
ProgrammingTeacher Дата: Вт, 17.03.2009, 21:03 | Повідомлення № 1
Новий користувач
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Рейтинг: 1
Нещодавно на Форумі учителів інформатики зустрів інформацію про Скретч та Українську спільноту Скретчу (на ВікіОсвіті). Скачав, встановив, спробував з учнями п'ятого та шостого класів. Перше враження - супер. Учні без проблем створюють власні програми, та ще й анімацією та звуком. Свого часу ми пробували Бейсик - були проблеми з синтаксисом, замість SCREEN мали SCRIN, не PRINT, а PRIN і т.п. Тут жодних проблем - учні складають програми, як кубики Лего. Як на мене є дві проблеми з використанням Скретчу - відсутність затвердженої програми та підручника (хоча я бачив певні наробки на сайті). Може хтось використовува Скретч - давайте обговоримо його переваги і недоліки (а то я бачив лише переваги)

Шановні форумчани!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятися без попередження!!!

Відредаговано: Махновець_Ігор - Пн, 20.04.2009, 10:07
Sopot Дата: Ср, 15.04.2009, 15:04 | Повідомлення № 121
Я тут недавно...
Повідомлень: 47
Нагороди: 0
Рейтинг: 2
І коли ми зможемо опробувати це чудо американської програмістської думки?
Karl Дата: Ср, 15.04.2009, 19:44 | Повідомлення № 122
АнтиЛінукс
Повідомлень: 59
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
А процедури та функції у скречі зробити можна?
gromko Дата: Ср, 15.04.2009, 20:48 | Повідомлення № 123
Лінуксоїд
Повідомлень: 2524
Нагороди: 25
Рейтинг: 325
У версії 1.3 можна зробити щось подібне до процедур та функцій - створити окремий скрипт для "функції" чи "процедури". Потім у основному скрипту передати повідомлення (тест придумайте самі). Скрипт-процедура запускається при отриманні вказаного повідомлення, обробляє що потрібно і закінчує свою роботу. Скрипт, що викликав процедуру у цей час може чекати (якщо необхідний певний результат) або продовжує роботу. Параметри скрипту-процедурі передаються як глобальні змінні, аналогічно (через глобальні змінні) передається результат функції.

Разом з тим у версії 1.4 планується можливість створення власних блоків

Додано (15.04.2009, 19:48)
---------------------------------------------

Quote (Sopot)
І коли ми зможемо опробувати це чудо американської програмістської думки?

по слухам 15 травня, напередодні Всесвітнього Дня Скретча
Boduk Дата: Ср, 15.04.2009, 23:08 | Повідомлення № 124
Новий користувач
Повідомлень: 3
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Я вибачаюся що я вліз як то кажеться нев свою тарілку але хочу висловити свою думку.
Це дуже добре шо ви починаєте вчити дітей програмуваню ще з малку але це їм непригодиться.
Я працюю техніком компютерних мереж, і починав навчання з програмування на ПАСКАЛІ, потім Сі, htmi, php і тепер зрозумів що для того щоб діти які захочуть бути програмістами, адмінами їм потрібно додатково вивчати команди так званого мсдосу, а то шо вони посидять і побавляться в Скретчі то їм нічого недасць.
На мою думку потріно також більше приділяти увагу командам дос.
ScratchProvider Дата: Чт, 16.04.2009, 08:31 | Повідомлення № 125
Новий користувач
Повідомлень: 19
Нагороди: 0
Рейтинг: 1
Quote (Boduk)
Я вибачаюся що я вліз як то кажеться нев свою тарілку але хочу висловити свою думку. Це дуже добре шо ви починаєте вчити дітей програмуваню ще з малку але це їм непригодиться. Я працюю техніком компютерних мереж, і починав навчання з програмування на ПАСКАЛІ, потім Сі, htmi, php і тепер зрозумів що для того щоб діти які захочуть бути програмістами, адмінами їм потрібно додатково вивчати команди так званого мсдосу, а то шо вони посидять і побавляться в Скретчі то їм нічого недасць. На мою думку потріно також більше приділяти увагу командам дос.


Це варто обговорити
TYP Дата: Чт, 16.04.2009, 09:54 | Повідомлення № 126
Прописаний назавжди
Повідомлень: 355
Нагороди: 4
Рейтинг: 28
Спробував всатновити на моніторах 800х600! Не поміщається на увесь екран! Чи можна якось це виправити?
Karl Дата: Чт, 16.04.2009, 21:14 | Повідомлення № 127
АнтиЛінукс
Повідомлень: 59
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Щось таке тут непонятне робиться
gromko Дата: Чт, 16.04.2009, 21:24 | Повідомлення № 128
Лінуксоїд
Повідомлень: 2524
Нагороди: 25
Рейтинг: 325
Quote (TYP)
Спробував встановити на моніторах 800х600! Не поміщається на увесь екран! Чи можна якось це виправити?

Це відома проблема - розробники вважають, що такі монітори вже не використовуються (не у нас). Що робити?
Або поміняти монітор :) , або використати Chirp - клон Скретчу (хоча краще тоді BYOB - у ньому є можливість створювати нові блоки).
Ці клони мають можливість смуг прокрутки та масштабування екрану - це паліатив, але працювати можна. Ці клони поставляються без бібліотек спрайтів і т.п. та файлів локалізації - їх треба брати із стандартного Скретчу
Архів з BYOB

mouse Дата: Пт, 17.04.2009, 11:07 | Повідомлення № 129
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Quote (gromko)
Це відома проблема - розробники вважають, що такі монітори вже не використовуються (не у нас). Що робити?
Або поміняти монітор ,

Ще й як використовуються! І міняти їх ніхто не збирається.
Хоча монітори тримають 1024*768, але тільки 75 Гц, що дуже боляче б*є по очах. Варто розробникам забезпечити цю важливо річ.
gromko Дата: Пт, 17.04.2009, 15:34 | Повідомлення № 130
Лінуксоїд
Повідомлень: 2524
Нагороди: 25
Рейтинг: 325
Quote (mouse)
Ще й як використовуються! І міняти їх ніхто не збирається. Хоча монітори тримають 1024*768, але тільки 75 Гц, що дуже боляче б*є по очах. Варто розробникам забезпечити цю важливо річ

Треба 1024

gry Дата: Пт, 17.04.2009, 19:44 | Повідомлення № 131
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1015
Нагороди: 2
Рейтинг: 100
Quote (ScratchProvider)
Не зрозуміло - проект 35 спрайтів,

Я тепер зрозумів. Просто в своїх проектах, я використовува власні сцени (фони), які мали великий розмір.. Зараз розібрався. Все нормально.

Додано (17.04.2009, 18:44)
---------------------------------------------

Quote (Boduk)
а то шо вони посидять і побавляться в Скретчі то їм нічого недасць.

Так побавляться вони максимум 1-2 роки. А потім все що завгодно. Ала за цей період вони може зрозуміють що таке алгоритм та його базові структури, програма, програмування... Думаю, що зрозуміють більше ніж будуть споглядати чорний (синій) екран з незрозумілими англійськими значками. Врахуйте також, що це діти молодшого і середнього шкільного віку. 9-10-11-12 -ти класника за Скретч ніхно не не збирається саджати. Думаю, що залишиться час і для серйозного програмування.
PanPete Дата: Пт, 17.04.2009, 20:28 | Повідомлення № 132
Наполегливий учасник
Повідомлень: 797
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Quote (gry)
Думаю, що зрозуміють більше ніж будуть споглядати чорний (синій) екран з незрозумілими англійськими значками.

Приєднуюсь до сказаного gry. До цього часу для підготовки учня до роботи в "синьому екрані" використовував інше програмне забезпечення, наприклад АЛГОРИТМ 1.5 від Arctic Technology. Уже через кілька уроків і діти готові до "більш серйозних" етапів навчання, головне що після навіть недовготривалої роботи з програмою легко виявити дітей, потенційно здатних до вивчення проограмування. З наступного року можливо що спробую використати Скретч.
Про АЛГОРИТМ 1.5 : в прикріпленні дивись опис та один з чотирьох уроків, які входять в комплект стандартної поставки
Прикріплення: Lesson1.rar(142Kb)
gromko Дата: Пт, 17.04.2009, 21:12 | Повідомлення № 133
Лінуксоїд
Повідомлень: 2524
Нагороди: 25
Рейтинг: 325
Quote (gry)
9-10-11-12 -ти класника за Скретч ніхно не не збирається саджати. Думаю, що залишиться час і для серйозного програмування.

Ой, не знаю, як там буде з 9-10-11-12-ти класниками. Справа в тому, що за Скретч "взялися" дуже серйозно -у нових версіях передбачається використання рядків та роботи з ними. збільшення кількості функцій, введення з клавіатури, можливість керувати зовнішніми пристроями, якщо ще буде можливість роботи з файлами та відтворення відео, то це буде досить таки потужна річ, як для початків програмування. Щоб не масштабоване зображення в Режимі Презентації, то Скретч у багатьох випадках може замінити Флеш при підготовці навчальних роликів. Я вже говорив, що багато хто за деревами не бачуть лісу - з 9-12 класниками за допомогою Скретча можна готувати саме навчальні матеріали для вивчення тієї ж фізики (дифузія, закон збереження імпульсу, закони механіки), біології, хімії. географії - це з того, що ми вже пробували робити саме із старшими учнями (які не програмували ніколи до цього).
Якщо кого зацікавить, то можу скинути посилання на компілятор скретч-проектів - утворюється ЕХЕ-файл, який запускається без Скретча на будь-якій машині.
А як Вам запуск скретч-проектів на мобільних телефонах з підтримкою Java?

PanPete Дата: Пт, 17.04.2009, 21:26 | Повідомлення № 134
Наполегливий учасник
Повідомлень: 797
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Буду вдячний за посилання на компілятор скретч-проектів
gromko Дата: Пт, 17.04.2009, 21:44 | Повідомлення № 135
Лінуксоїд
Повідомлень: 2524
Нагороди: 25
Рейтинг: 325
Quote (PanPete)
Буду вдячний за посилання на компілятор скретч-проектів

http://chirp.scratchr.org/dl/ChirpCompiler-setup.exe

Зверніть увагу

Компільовані файли завантажуються не досить швидко, але швидше, ніж відтворення скретч-проекту за допомогою Java-плеєра.

Компільовані файли мають об'єм більше 1Mб (вони містять віртуальну машину Сквік)

Компільовані файли розміщуються у папці Мої документи (це у мене), або у робочій папці компілятора (треба буде пошукати -пише швидко, але не каже куди)

Слід вказувати значок (формат .ico - стандартний є в робочій папці компілятора)

Ми вже випробували цю програму, створюючи навчальні програми

Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.2 Методика викладання інформатики в середній школі (5-9 кл.) » Програмуємо в Скретчі (Все про програмування в Скретчі)
Сторінка 9 з 25«1278910112425»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.