Чт, 24.01.2019, 10:22
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

  • Сторінка 29 з 29
  • «
  • 1
  • 2
  • 27
  • 28
  • 29
Модератор форуму: Ktara, НІКОЛЯ, Bandalak, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.2 Методика викладання інформатики в середній школі (5-9 кл.) » Програмуємо в Скретчі (Все про програмування в Скретчі)
Програмуємо в Скретчі
ProgrammingTeacher Дата: Вт, 17.03.2009, 20:03 | Повідомлення № 1
Новий користувач
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Рейтинг: 1
Нещодавно на Форумі учителів інформатики зустрів інформацію про Скретч та Українську спільноту Скретчу (на ВікіОсвіті). Скачав, встановив, спробував з учнями п'ятого та шостого класів. Перше враження - супер. Учні без проблем створюють власні програми, та ще й анімацією та звуком. Свого часу ми пробували Бейсик - були проблеми з синтаксисом, замість SCREEN мали SCRIN, не PRINT, а PRIN і т.п. Тут жодних проблем - учні складають програми, як кубики Лего. Як на мене є дві проблеми з використанням Скретчу - відсутність затвердженої програми та підручника (хоча я бачив певні наробки на сайті). Може хтось використовува Скретч - давайте обговоримо його переваги і недоліки (а то я бачив лише переваги)

Шановні форумчани!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятися без попередження!!!

Відредаговано: Махновець_Ігор - Пн, 20.04.2009, 09:07
swetikccc Дата: Пн, 02.07.2018, 20:56 | Повідомлення № 421
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4146
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
По аналогіі з Бейсіком, на малюнку цикли
Do Until
Do While
Ось і негаразди з перекладомB)
'Косность Паскаля' це просто.
Чому умова виходу не може стояти спереду?
В Бейсіку ж може.


Відредаговано: swetikccc - Пн, 02.07.2018, 21:12
Anatoli Дата: Пн, 02.07.2018, 21:37 | Повідомлення № 422
Прописаний назавжди
Повідомлень: 280
Нагороди: 1
Рейтинг: 15
Цитата swetikccc ()
такий цикл зрозумілий для дітей
Цілком згоден.
TYP Дата: Пн, 02.07.2018, 22:36 | Повідомлення № 423
Прописаний назавжди
Повідомлень: 458
Нагороди: 6
Рейтинг: 58
Цитата Пилипчук_О_П ()
Можна було б написати "повторювати до".
Мабуть такий переклад був би найоптимальнішим.
gromko Дата: Вт, 03.07.2018, 07:14 | Повідомлення № 424
Лінуксоїд
Повідомлень: 3201
Нагороди: 32
Рейтинг: 401
Цитата TYP ()
Можна було б написати "повторювати до".Мабуть такий переклад був би найоптимальнішим.
Дякую за результативну дискусію - вашу пропозицію внесено як до Скретчу 2 так і до Скретчу 3.
Чекаємо на зміни
Прикріплення: 1226238.png(6.7 Kb)
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 03.07.2018, 09:01 | Повідомлення № 425
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4283
Нагороди: 38
Рейтинг: 396
Цитата TYP ()
Тобто виходить - передумова, але "Blocks held inside this block will loop until the specified boolean statement is true" = "Блоки, що утримуються всередині цього блоку, будуть повторюватись, поки вказане логічне твердження не вірно"
Накрутили.

Накрутили (або дали широкі можливості програмісту) у Visual Basic, де є по два варіанти циклу з передумовою і з післяумовою: з умовою повторення і виходу. :)
http://www.codenet.ru/progr/vbasic/bit/Loops.php
Цитата gromko ()
Дякую за результативну дискусію

Приєднуюсь :) Чекаємо на інші зауваження.
Цитата gromko ()
вашу пропозицію внесено як до Скретчу 2 так і до Скретчу 3.

У Скретчі 2 вносяться виправлення?
TYP Дата: Вт, 03.07.2018, 09:16 | Повідомлення № 426
Прописаний назавжди
Повідомлень: 458
Нагороди: 6
Рейтинг: 58
Цитата Пилипчук_О_П ()
у Visual Basic, де є по два варіанти циклу з передумовою і з післяумовою

Я про те, що жодна конструкція не містить заперечення. Воно може бути у висловлюванні.
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 03.07.2018, 11:33 | Повідомлення № 427
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4283
Нагороди: 38
Рейтинг: 396
Цитата TYP ()
Я про те, що жодна конструкція не містить заперечення. Воно може бути у висловлюванні.

Справді краще, якщо в конструкції немає заперечення. У повсякденному мовленні проблеми не виникає ("копати, поки не сяде Сонце"), а от у програмуванні, де часто фігурують складені логічні вирази, зайве заперечення змушує "напрягатись".
Anatoli Дата: Вт, 03.07.2018, 15:53 | Повідомлення № 428
Прописаний назавжди
Повідомлень: 280
Нагороди: 1
Рейтинг: 15
Цитата Пилипчук_О_П ()
Справді краще, якщо в конструкції немає заперечення.
Спробую ще раз запропонувати До досягнення.
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 03.07.2018, 16:58 | Повідомлення № 429
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4283
Нагороди: 38
Рейтинг: 396
Цитата Anatoli ()
Спробую ще раз запропонувати До досягнення.

Вже зійшлись на коротшому і зрозумілому варіанті: "повторити до"
http://informatic.org.ua/forum/26-877-89724-16-1530594882
Anatoli Дата: Ср, 04.07.2018, 10:36 | Повідомлення № 430
Прописаний назавжди
Повідомлень: 280
Нагороди: 1
Рейтинг: 15
Добре, це те саме, але коротше :)
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.2 Методика викладання інформатики в середній школі (5-9 кл.) » Програмуємо в Скретчі (Все про програмування в Скретчі)
  • Сторінка 29 з 29
  • «
  • 1
  • 2
  • 27
  • 28
  • 29
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2019.