Ср, 23.05.2012, 07:11
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво
Сторінка 4 з 5«12345»
Модератор форуму: Ktara, НІКОЛЯ, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.2 Методика викладання інформатики в середній школі (5-9 кл.) » Інформатика 5 клас (За яким підручником(посібником) вивчаєте цей курс?)
Інформатика 5 клас
Ковшун Дата: Нд, 23.09.2007, 17:39 | Повідомлення № 1
Адмін
Група: Адміністратори
Нагороди: 1
У нашій Любецькій загальноосвітній школі вивчення інформатики у 5 класі проводиться
за посібником Г.В.Пахомової "Інформатика. Вступ до програмування мовою ЛОГО. 5 клас".
Програмне забезпечення для підтримки цього курсу "ЛогоМиры2".

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

Відредаговано: WWW - Ср, 04.06.2008, 01:39
Ковшун Дата: Чт, 29.10.2009, 09:04 | Повідомлення № 46
Адмін
Quote (sacbara)
Компакт-диск з навчальними матеріалами (зміст)- здається це кіт в мішку, чи не можна організувати хочаб частковий перегляд диску чидемоверсії

А, Ви, зі своїми колегами зберіться, замовте диск і розтиражуйте його.
Там дуже багато цікавого матеріалу.
ihor_hontar Дата: Чт, 29.10.2009, 11:58 | Повідомлення № 47
Досвідчений вчитель
Група: Друзі форуму
Нагороди: 0
Quote (Ковшун)
А, Ви, зі своїми колегами зберіться, замовте диск і розтиражуйте його.

Цілком з Вами, Ковшун, згідний. З одної сторони це не проблема, але якщо врахувати, в звязку з кризою, на вчителів інформатики падають, майже, всі розгідні матеріали до класу, стенди, навіть кажуть, що потріно, щоб вчитель купляв картрідж до лазерного прінтера, то не кожному вчителю це по кишені.
Вчитель-з-Києва Дата: Чт, 29.10.2009, 12:47 | Повідомлення № 48
Прописаний назавжди
Група: VIP-користувачі
Quote (sacbara)
Компакт-диск з навчальними матеріалами (зміст)- здається це кіт в мішку

Даремно Ви так! Зайдіть на aspekt-edu.kiev.ua, де можна багато чого скачати. Навіть тести!
dpi Дата: Чт, 29.10.2009, 19:59 | Повідомлення № 49
Досвідчений вчитель
Quote (Вчитель-з-Києва)
Даремно Ви так! Зайдіть на aspekt-edu.kiev.ua, де можна багато чого скачати. Навіть тести!

Если не секрет, сколько платят за такую работу?
GаrDArik Дата: Ср, 11.11.2009, 01:43 | Повідомлення № 50
Прописаний назавжди
В 5 класі вивчають "Сходинки" як і в 2-4 кл.
KOP Дата: Пн, 06.09.2010, 22:35 | Повідомлення № 51
Переможець "Вчитель року 2009"
^_^ Найближчим часом вийде буде надруковано підручник та робочий зошит навчально-методичного комплексу "ІНФОмандри" для 5-го класу. Також буде випущено диск з методичним посібником для вчителя та навчально-методичним і дидактичним забезпеченням курсу. З програмою та календарним плануванням курсу можна ознайомитись на сайті: infomandry.osvita.info. Даний навчально-методичний комплекс рекомендовано МОН України. Також на цьому сайті є орієнтовні завдання для виконання учнями. Проте цей розділ сайту ще буде вдосконалюватися.
E_L Дата: Пн, 06.09.2010, 22:51 | Повідомлення № 52
Я тут недавно...
Quote (KOP)
Даний навчально-методичний комплекс рекомендовано МОН України.

Тобто, можна БЕЗКОШТОВНО викладати "ІНФОмандри" у 5му класі?

vvv Дата: Пн, 06.09.2010, 22:55 | Повідомлення № 53
Я тут недавно...
Група: користувачі
У 5 класі маю годину на тиждень і буду продовжувати вивчати курс ШУКАЧІ СКАРБІВ, оскільки по-перше вивчали його з 2 класу, а по-друге комп'ютерна програма безкоштовна на сайті http://vesna-books.at.ua/ До цього також друкується робочий зошит для учня, підручник для учня та методичні матеріали для вчителя, які я бачив і мені сподобалися!!!
swetikccc Дата: Вт, 07.09.2010, 06:50 | Повідомлення № 54
Ветеран спілкування
Нагороди: 9
Quote (vvv)
У 5 класі маю годину на тиждень і буду продовжувати вивчати курс ШУКАЧІ СКАРБІВ, оскільки по-перше вивчали його з 2 класу, а по-друге комп'ютерна програма безкоштовна на сайті http://vesna-books.at.ua/ До цього також друкується робочий зошит для учня, підручник для учня та методичні матеріали для вчителя, які я бачив і мені сподобалися!!!

Мова програмування Скретч це просто чудово, а от Середовище Flash і особливо Мова сценаріїв Action Script це знову пригода на одне місце. :)
Ковшун Дата: Вт, 07.09.2010, 07:41 | Повідомлення № 55
Адмін
А у нас цього року в 5 класі замість інформатики вивчатимуть право.
gromko Дата: Вт, 07.09.2010, 10:47 | Повідомлення № 56
Лінуксоїд
Нагороди: 6
Quote (swetikccc)
Середовище Flash і особливо Мова сценаріїв Action Script це знову пригода на одне місце.

Щодо ActionScript. В Linux’і можна використати QFlash.
У Windows можна спробувати SE|PY editor для редагування ActionScript (сам не пробував)
NataliyG Дата: Вт, 07.09.2010, 15:10 | Повідомлення № 57
Прописаний назавжди
Нагороди: 2
Я в 5 класі вивчаю інформатику за своєю авторською програмою яку цього року затвердили в Львівському ІППО "Сліпий метод набору",вважвю що такі навики є конче необхідні для сучасних учнів. Насправді дуже важко вивчати прости навики.
Але я читала про досвід країн Європи, зокрема я спілкувалася з громадянином США якому зарас 21 рік так в них вже в часи його 5 класу був такий предмет. Спочатку я намагалася знайти таку навчальну програму для вивчення, але освкільки не знайшла написала свою і її затвердили.
Я тут закинула навчальну програму, вона є затверджена Львівським інститутом післядипломної педагогічної освіти, я так думаю що вчителі Львівської області можуть скористатися. Якщо потрібно то я можу скинути протокол затверлдження, або напевно можна зробити запит, чи десь знайти на сайті.
На сайті своєї школи я планую найближчим чосам закинути планування, посилання на клавіатурні тринажери і ще може якість рекомендації.
Я вже десь спілкуваляся на тему сліпого методу набору в якість вітці, але запуталася і не памятаю де.
Прикріплення: CMN.zip(21Kb)
swetikccc Дата: Вт, 07.09.2010, 20:28 | Повідомлення № 58
Ветеран спілкування
Нагороди: 9
Quote (NataliyG)
Я в 5 класі вивчаю інформатику за своєю авторською програмою яку цього року затвердили в Львівському ІППО "Сліпий метод набору",вважвю що такі навики є конче необхідні для сучасних учнів.

Сліпий друк дуже добра справа, але розтягання його на цілий рік, це горілка без пива.))))
Кожного дня по годині і за три тижні знаків 150 точно буде.
Все це перевіренно, а якщо дві години на тиждень то результата може не бути і за рік
У нас друкують дома, а в школі тільки здають, а якщо немає компа то 4-5 разів на тиждень в школі.
Все це моя думка, але вона перевірена часом на практиці.
Ковшун Дата: Ср, 08.09.2010, 08:14 | Повідомлення № 59
Адмін
Quote (swetikccc)

І навіщо цілий рік воду в ступі товкти?

Quote (swetikccc)
а якщо дві години на тиждень то результата може не бути і за рік

Правильно!
NataliyG Дата: Пт, 10.09.2010, 08:59 | Повідомлення № 60
Прописаний назавжди
Нагороди: 2
Quote (Ковшун)
І навіщо цілий рік воду в ступі товкти?

Все це може і так. Але в моєму селі відсотків 30 мають в дома компютери. Це перше. А другим є те що це 5 клас. І якщо говорити про формування саме правильного набору і правильної постави під час роботи за компютергом то однозначно 3 тижні мало.
Quote (swetikccc)

Ви це перевірили на собі і зарас друкуєте сліпим методом набору?
Я говорю не про 150 знаків, а саме про сліпий метод набору.Я друкую більше як 150 знаків на хвилину, але при цьому не вмію друкувати сліпим методом набору.
По годині кожного дня в школі не виділять, але шоб закріпити і нпвчити учнів справді друкувати треба однозначно більше часу.
Взагалі вивчити саме сліпий метод набору а не просто навчити швидко друкувати треба багато наполегливості і терпіння.
А от закордоном такі навики виведенні на рівень наших читати і писати то хіба це погано. Зразу всі кинулися критикувати. Це є мої перші спроби формувати саме культуру правильної роботи за компютером, я не кажу що все ідеально. Ви мене пробачте за мою недовіру
Quote (swetikccc)
У нас друкують дома, а в школі тільки здають, а якщо немає компа то 4-5 разів на тиждень в школі.

Але я в це не вірю, не вірю що ви таким методом можете навчити хочаб половину класу друкувати сліпим методом набору. І який клас в скільки років ви можете заставити учнів в дома вивчити сліпий метод набору. Я не можу заставити себе, а мені вже однозначно більше як 17.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.2 Методика викладання інформатики в середній школі (5-9 кл.) » Інформатика 5 клас (За яким підручником(посібником) вивчаєте цей курс?)
Сторінка 4 з 5«12345»
Пошук:

© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz