|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Інформатика 5 клас
| |
Ковшун |
Дата: Su, 23.09.2007, 17:39 | Повідомлення № 1 |
Досвідчений учасник
| У нашій Любецькій загальноосвітній школі вивчення інформатики у 5 класі проводиться за посібником Г.В.Пахомової "Інформатика. Вступ до програмування мовою ЛОГО. 5 клас". Програмне забезпечення для підтримки цього курсу "ЛогоМиры2". Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Відредаговано: WWW - We, 04.06.2008, 01:39 |
|
| |
Шестопалов |
Дата: Tu, 30.01.2018, 08:16 | Повідомлення № 181 |
Видавець посібників
| Цитата Yura_Shrol (  ) Оце і є розбіжність, яку я мав на увазі. Все. Шановний колега! Ми не президента вибираємо. Задача анкетування - визначити основні характеристики майбутнього підручника для 5 класу. Я зумів сформулювати і узгодити 14 запитань анкети. Ще стільки ж поступило в процесі анкетування, я їх поступово доповнював до анкети. Звичайно, проявився "перекос". Як, наприклад, за Вашою схемою поступили із гарною пропозицією Анатолія Бандалак із 109 відповіді: "Потрібно у підручнику на видному місці вказати Інтернет ресурс з повним комплектом програм, презентацій, завдань, тестів та планів уроків по всіх параграфах підручника."? Починати анкетування з нуля?
|
|
| |
DPV |
Дата: Tu, 30.01.2018, 09:32 | Повідомлення № 182 |
Прописаний назавжди
| Цитата Шестопалов (  ) Шановний колега! Ми не президента вибираємо. Не порівнюйте добре діло, яке ви робите, з виборами президента. Не міністерство освіти, а прості звичайні люди роблять добрі і цінні справи. Там все "схвачено і за все заплачено" - а толку тільки нуль.
Цитата Шестопалов (  ) Починати анкетування з нуля? А в чому причина? частину даних маєте, до речі я також проходив двічі(перший раз запитань менше було і зміст інший). Якщо кожний буде додавати своє питання, то анкетування "затягнеться" дуже на довго. Пропозицій не надавав, бо їх вже озвучили раніше.
|
|
| |
Шестопалов |
Дата: Tu, 30.01.2018, 10:52 | Повідомлення № 183 |
Видавець посібників
| Параметри підручника з інформатики для 5 класу Готується до друку у видавництві «Ранок», м. Харків Макет підручника викладено на https://aspekt.in.ua/
Параметри підручника від авторів (Бондаренко, Ластовецький, Пилипчик, Шестопалов): - Дотримання вимог програми МОН України від 07.06.2017 року; - За програмою МОН підручник матиме 4 розділи, 32 параграфи; - На 1-е півріччя планується 15 параграфів, на 2-е півріччя – 17 параграфів; - Кожен параграф розрахований на один урок; - Параграф містить навчальний матеріал, питання для самоконтролю і вправу. - Навчальний матеріал лаконічний і достатній для вікової групи; - Питання для самоконтролю можуть служити для розробки комп’ютерних тестів; - Вправи передбачають оцінювання теоретичних знань і практичних навичок; - Оцінка за вправу комбінована: до 6 балів за знання, до 6 балів за навички.
Інші параметри уточнювались у процесі анкетування. Відповісти на запитання анкети https://goo.gl/forms/L81OakNr39a6nQvt2 На 30.01.17 одержано 109 відповідь із майже всіх областей України.
1). Перевірку і оцінювання теоретичних знань учнів проводити комп’ютерним тестуванням 98,2% 2). Тестування проводити «оффлайн»,незалежним від Інтернету 76,3% 3). На перших уроках включити у вправи роботу з тренажером клавіатури 80,7% 4). Включити у вправи роботу з тренажером редагування тексту 83,5% 5). На перших уроках оцінювати теоретичні знання тестами, практичні навички – тренажерами 84,4% 6). Проводити практичні роботи на окремому уроці в кінці кожного розділу 93,6% 7). Проводити пропедевтичне вивчення мови програмування Scratch 72,5% 8). Проводити пропедевтичне вивчення мови програмування Python 63,3% 9). Зменшити текст у підручнику до 3 стор. на урок 91,0% 10). Включити до підручника електронні додатки – заготовки до вправ 85,9% 11). Використання онлайн-ресурсівhttps://learningapps.org, https://www.purposegames.com 79,5% 12). Зберегти авторську структуру змісту, як у підручниках для 8 і 9 класів 83,3% 13). В якості підтримки підручника розробити презентації на кожний урок 77,0% 14). Віддати перевагу платному офісному пакету Microsoft (Word, Excel, Access тощо) 95,7% 15). Віддати перевагу використанню платної ОСWindows 98,0% 16). Весь набір програм у підручнику повинен бути безкоштовним 75,4% 17). Прикласти до підручника диск з комплектом програм, використовуваних у підручнику 70,5% 18). У підручнику вказати Інтернет ресурс програм, презентацій, завдань,тестів та планів уроків ??,?%
Відредаговано: Шестопалов - Tu, 30.01.2018, 11:08 |
|
| |
Apice |
Дата: Tu, 30.01.2018, 11:03 | Повідомлення № 184 |
Прописаний назавжди
| Цитата Шестопалов (  ) Цікавий фрагмент із анкети: На мою думку (без образ) він цікавий тим, що як не шкода, але більшість учителів інформатики не схильні до нового, навіть всупереч законам (не впевнений, що оті 100% користуються легальним ПЗ). Натомість впевнений, що прив'язка до конкретного програмного продукту є не навчання технологіям, а навчання кнопконатисканню.
|
|
| |
Yura_Shrol |
Дата: Tu, 30.01.2018, 11:32 | Повідомлення № 185 |
Знаток супутникового інету
| Цитата Шестопалов (  ) 14). Віддати перевагу платному офісному пакету Microsoft (Word, Excel, Access тощо) 95,7% 15). Віддати перевагу використанню платної ОСWindows 98,0% 16). Весь набір програм у підручнику повинен бути безкоштовним 75,4%
Додано (30.01.2018, 11:32) ---------------------------------------------
Цитата Apice (  ) прив'язка до конкретного програмного продукту є не навчання технологіям, а навчання де яка кнопочка знаходиться в конкретному продукті
Відредаговано: Yura_Shrol - Tu, 30.01.2018, 11:34 |
|
| |
Шестопалов |
Дата: Tu, 30.01.2018, 12:12 | Повідомлення № 186 |
Видавець посібників
| Цитата Yura_Shrol (  ) 16). Весь набір програм у підручнику повинен бути безкоштовним 75,4% Дякую! 16) виключаємо!
|
|
| |
swetikccc |
Дата: Tu, 30.01.2018, 14:35 | Повідомлення № 187 |
Ветеран спілкування
| Цитата Apice (  ) Натомість впевнений, що прив'язка до конкретного програмного продукту є не навчання технологіям, а навчання кнопконатисканню. Я навчаю кнопкодавсту і буду навчати і ви навчаєте і будете навчати. Вірніше через кнопкодавство.
Відредаговано: swetikccc - Tu, 30.01.2018, 14:39 |
|
| |
fox11 |
Дата: Tu, 30.01.2018, 14:48 | Повідомлення № 188 |
Прописаний назавжди
| А чего вас пугают платные продукты? Нравится халява? Исполком платит, какая вам разница.
|
|
| |
Yura_Shrol |
Дата: Tu, 30.01.2018, 15:11 | Повідомлення № 189 |
Знаток супутникового інету
| Цитата Шестопалов (  ) Дякую! 16) виключаємо! ??? А чого не 14 15, і взагалі я не про те. Я про те, що п 14, 15 протирічить пункту 16. Але мабуть я не на тій мові свою думку виражаю. Тому видаляюсь і мовчу.
|
|
| |
TYP |
Дата: Tu, 30.01.2018, 15:48 | Повідомлення № 190 |
Прописаний назавжди
| Цитата Yura_Shrol (  ) Я про те, що п 14, 15 протирічить пункту 16. Все правильно. Проблемою є лише те, що вчити дітей ТЕХНОЛОГІЇ так чи інакше доведеться на прикладі якоїсь програми. І яка з них є НАЙЛЕГШОЮ для сприйняття саме технологій - питання спірне для більшості з нас. Від себе скажу, що векторну графіку як ТЕХНОЛОГІЮ (контур, заливка, редагування конутру) особисто мені зручніше і простіше вивчати на прикладі Inkscape, а ось обробку растрових зображень - Photoshop має більш інтуїтивний інтерфейс аніж той же Gimp. Той хто починав з GIMP звичайно ж скаже на користь нього. Але так чи інакше вивчати технологію на прикладі одночасно кількох ПЗ чи тільки за рахунок теорії неможливо.
|
|
| |
Пилипчук_О_П |
Дата: Tu, 30.01.2018, 17:07 | Повідомлення № 191 |
Ветеран спілкування
| Цитата Yura_Shrol (  ) Коли я проходив анкету таких питань не було, або я не ту Вашу анкету проходив. Ви міняєте питання, і що тоді, проходити знову. Це серйозний недолік організації тестування.
Цитата mul44 (  ) То виндовые хомячки отвечали, винду купили от силы 1-2% школ (госбюджет) в Украине Напевно, трохи більше. В районі багато шкіл мають ліцензійну ХР.
Цитата mul44 (  ) То виндовые хомячки
Цитата swetikccc (  ) Шановний пингвінячий нищеброд... Це у них термінологія така 
Цитата fox11 (  ) У нас в городе 100% во всех школах лицензионные семерки )) Більшість вчителів мають якийсь досвід роботи з Віндовз і ніякого уявлення про Лінукс. Корисною з приводу того, що давати учням, була б думка тих, хто активно користується обома системами. Я користуюсь. Моя відповідь: не принципово, якою системою користуватись. Від слова "зовсім". Цього року в одну зі шкіл району в новий клас, придбаний без Віндовз, запропонував поставити Linux Mint. Вчителька не злякалась. Все працює. Іноді дзвонить з приводу дрібних технічних питань.
Цитата fox11 (  ) У нас в городе 100% во всех школах лицензионные семерки )) Було б дивно, якби в цій ситуації вчителі віддали перевагу якійсь іншій системі. І навіть не тому, що 7-ка краща. Просто вони не мають причини щось міняти. Так як і я зі "своєю" ХР на комп'ютерах 2006 року випуску.
|
|
| |
Пилипчук_О_П |
Дата: Tu, 30.01.2018, 17:12 | Повідомлення № 192 |
Ветеран спілкування
| Цитата Шестопалов (  ) 1). Перевірку і оцінювання теоретичних знань учнів проводити комп’ютерним тестуванням 98,2% Дивна одностайність щодо комп'ютерних тестів у 5 класі. У мене, наприклад, не всі 5-класники впевнено читають. А обмін повідомленнями між об'єктами в Скретчі сприйняли непогано. "Придушити" їх тестами? А відповіді питання 14 і 15 якось дивно "корелюють" з відповіддю на питання 16:
Цитата Шестопалов (  ) 14). Віддати перевагу платному офісному пакету Microsoft (Word, Excel, Access тощо) 95,7% 15). Віддати перевагу використанню платної ОСWindows 98,0% 16). Весь набір програм у підручнику повинен бути безкоштовним 75,4% Чи не так? З питання 16 я бачу, що 75% висловилися за Linux і Libre Office... -- Упс. Не все прочитав, тому повторив помічене іншими.
Цитата Шестопалов (  ) Дякую! 16) виключаємо! А чому виключаємо 16-те, а не 14-15? Міністерство чітко написало в рекомендаціях щодо підручників для 10-11 класів: перевага надається вільним програмам. Чому в 5-му класі має бути інакше?
Відредаговано: Пилипчук_О_П - Tu, 30.01.2018, 17:17 |
|
| |
mul44 |
Дата: Tu, 30.01.2018, 18:09 | Повідомлення № 193 |
Досвідчений учасник
| Цитата fox11 (  ) А чего вас пугают платные продукты? Нравится халява? Исполком платит, какая вам разница. Они не пугают, НО если есть альтернатива, то почему бы и нет? И я, как говорил Станиславский "Не верю!" что в целом городе на школьных компах лицензия на виндовс 7, под одной причине: ВСЕ компы в городе должны быть как минимум не старыми, я не знаю что у вас за город, НО такого не может быть, просто потому что не может быть. У меня в одном только районе - такого НЕТ. Всего-то 20 школ, и в каждой есть НЕ ЛИЦЕНЗИЯ.
|
|
| |
mul44 |
Дата: Tu, 30.01.2018, 18:11 | Повідомлення № 194 |
Досвідчений учасник
| Цитата swetikccc (  ) Шановний пингвінячий нищеброд... Слышь ***, ты учись с людьми разговаривать.
|
|
| |
swetikccc |
Дата: Tu, 30.01.2018, 19:41 | Повідомлення № 195 |
Ветеран спілкування
| Цитата mul44 (  ) Слышь ***, ты учись с людьми разговаривать Чую я, чую. І стараюся відповідати адекватно тим, хто на пустому місці вважають себе вищою рассою. І головний аргумен яких три - зірочки, або пі...пі...пі по телевізору.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |