Ми будемо саме цей вибирати по наступності.І всім рекомендую, саме його!!!
Проголосував ЗА бажанням і по наступності, але прийшла вказівка який підручник замовляти і він не співлада із бажаним. Питання: Який підручник отримає школа?
Я просто обурений, прислали рейтинг підручнків визначених для замовлення, обирайте шановні вчителі
Очевидно, методисти намагаються спростити собі життя: замість того, щоб налагодити, за потреби, передавання підручників між школами (чи навіть між районами, чому ні?), намагаються, фактично, скасувати конкурс.
Ви праві. На даний момент наша школа проходить етап голосування підручників. За словами шкільного бібліотекаря, якщо "мій" підручник не потрапить в "Лігу чемпіонів" (не набере потрібну кількість голосів по Україні), я його не отримаю. І мій вибір не матиме жодного значення. Конкурс???
За словами шкільного бібліотекаря, якщо "мій" підручник не потрапить в "Лігу чемпіонів" (не набере потрібну кількість голосів по Україні), я його не отримаю.
Це якраз ще більш-менш нормально: щоб підручник був надрукований, він має набрати по Україні певну кількість замовлень (якщо не помиляюсь, 20000). Інакше зростає вартість примірника, з чим вже мали скандали декілька років тому. Але якщо замість того, щоб вчитель робив вибір, йому присилають список того, що він повинен вибрати, - це подвійне порушення: перевищення повноважень (корупція?) і позбавлення вчителя права вибору. Принаймні так я, як керівник методоб'єднання, казав вчителям інформатики свого району.
щоб підручник був надрукований, він має набрати по Україні певну кількість замовлень (якщо не помиляюсь, 20000)
Cаме таку цифру вона й озвучила. Але чи всі школи проходять етап голосування? Бо ми почали з вибору підручників, аж поки нас не попросили проголосувати, щоб наш підручник увійшов до списку підручників, які будуть надруковані. Дуже сподіваюся, що Ваш підручник буде надруковано.
ну там в єтом году насколько я поняла даже не школа решает (я не говорю про учителя) . там финальное слово абсолютно даже не РУО (а того на чьей платформе репозитарий). Так что в єтом году конкурс" чисто номинальній, все віступили в массовке (бесплатной)
там финальное слово абсолютно даже не РУО (а того на чьей платформе репозитарий).
Не бачу такого:
V. Проведення ІІ етапу Конкурсу
1. У ІІ етапі Конкурсу беруть участь оригінал-макети підручників, яким за результатами І етапу Конкурсу надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України».
2. Учителі ЗНЗ у строк, визначений наказом МОН про проведення Конкурсу, але не менше двадцяти робочих днів, ознайомлюються з електронними версіями оригінал-макетів підручників, що розміщені в Репозитарії, і надають пропозиції керівнику ЗНЗ для прийняття рішення щодо вибору підручників за кожною назвою підручників, які пропонуються для використання в цьому ЗНЗ.
3. Кожен ЗНЗ відповідно до інструктивно-методичних матеріалів для здійснення вибору загальноосвітніми навчальними закладами електронних версій оригінал-макетів підручників за кожною назвою підручників, що відповідає кількості учнів 8 класу цього ЗНЗ у поточному навчальному році, та оформлення результатів вибору заповнює спеціальну форму вибору електронних версій оригінал-макетів підручників з кожної назви підручника в Репозитарії.
4. Результати вибору оригінал-макетів підручників з кожної назви підручника, що оформлені ЗНЗ в Репозитарії, подаються листом до ІМЗО у строк, визначений наказом МОН про проведення Конкурсу, про що складається відповідний акт приймання-передавання.
Результати вибору оригінал-макетів підручників з кожної назви підручника, що оформлені ЗНЗ у ІІ етапі Конкурсу в Репозитарії, оприлюднюються на офіційному веб-сайті МОН, веб-сайті ІМЗО та в Репозитарії протягом трьох робочих днів після завершення роботи конкурсних комісій на ІІ етапі Конкурсу.
Коментар до статті: "Розпочато відбір підручників для 9-х класів" http://osvita.ua/school/55165/ Віталій До речі, цього року відмовилися від Морзе і Ривкінда для 8 класу, на користь Бондаренко. Підручник - супер, якшо ще сказати більше. Невеликі за розміром параграфи, чітка і лаконічна подача матеріалу, після кожного параграфу вправа, яку можна виконати на уроці. При цьому вправи добре продумані і підібрані. Практичні роботи - теж на висоті. Ну і плюс супровід на сайті Ранку - тести, ел. версії тощо. Сподіваюся для 9 класу буде підручник не гірший