|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Підручник 8 к Бондаренко, Ластовецький, Пилипчук, Шестопалов
| |
Bandalak |
Дата: Пн, 13.02.2017, 10:10 | Повідомлення № 1 |
Лідер форуму
| У процесі випробовування підручника боєм, виникла потреба в допомозі авторів для вияснення деяких моментів. Також можна виявляти деякі неточності та помилки, щоб взяти їх на замітку при створенні оновленої версії підручника. В даній темі прошу не бездумно критикувати авторів, а вносити свої конструктивні пропозиції для поліпшення підручника!!!
Всі повідомлення, що не відповідають темі будуть видалені без попередження!
|
|
| |
nolk-v |
Дата: Пт, 19.02.2021, 12:31 | Повідомлення № 76 |
Прописаний назавжди
| Цитата swetikccc (  ) мені цікаво яку IDE цей колектив використає Зараз у 8 класі перейшов на Python. В межах шкільного курсу IDLE вистачає... До чого тут заморочуватися з професійними інструментами...
|
|
| |
swetikccc |
Дата: Пт, 19.02.2021, 13:11 | Повідомлення № 77 |
Ветеран спілкування
| Цитата nolk-v (  ) Зараз у 8 класі перейшов на Python. В межах шкільного курсу IDLE вистачає... До чого тут заморочуватися з професійними інструментами... Я взагалі, онлай зараз тестую з автоперевіркою і класом. А так Thonny. PyCharm це тормоза на компах і "выпендрёж" авторів.
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Нд, 21.02.2021, 11:08 | Повідомлення № 78 |
Лідер форуму
| Цитата nolk-v (  ) В межах шкільного курсу IDLE вистачає Але там немає візуальних інструментів побудови інтерфейсу. Тільки кодами все створюється.
|
|
| |
al-kov |
Дата: Нд, 21.02.2021, 11:19 | Повідомлення № 79 |
Тут живе...
| А так Thonny.
Цитата swetikccc (  ) А так Thonny. Дякую, дуже зручне середовище. Особливо порадувала функція дебагінгу. Можна показати учнями вміст кожної змінної на будь якому етапі. Ще приєднаю туди PyGame і буде повний набір для навчання.
|
|
| |
volodschool2 |
Дата: Нд, 21.02.2021, 12:31 | Повідомлення № 80 |
Досвідчений учасник
| Цитата swetikccc (  ) А так Thonny. Більшості моїх учням більше сподобалось середовище Mu
 В ньому додатково є можливість працювати в Pygame Zero та ще й програмувати BBC microbit. Але є й такі учні, котрі користуються PyScripter або Thonny Принципової різниці немає, кожен обирає сам.
Цитата Bandalak (  ) Але там немає візуальних інструментів побудови інтерфейсу. Тільки кодами все створюється. В PyCharm те ж саме. Діти, які не бачили Lazarus думають, що так і треба, звикають швидко. Та й немає в школі потреби будувати складні інтерфейси, а кодами в пайтоні все легко і зрозуміло робиться за допомогою tkinter.
|
|
| |
VCh |
Дата: Нд, 21.02.2021, 12:55 | Повідомлення № 81 |
Я тут недавно...
| Цитата volodschool2 (  ) Діти, які не бачили Lazarus думають, що так і треба, звикають швидко. Та й немає в школі потреби будувати складні інтерфейси, а кодами в пайтоні все легко і зрозуміло робиться за допомогою tkinter. Цитата Bandalak (  ) Але там немає візуальних інструментів побудови інтерфейсу. Тільки кодами все створюється. У 8 класі проблем взагалі ніяких з цього приводу. Навпаки, учні усвідомлюють, що цією командою створюємо вікно, елемент керування, тощо. цією змінюємо властивість того чи іншого елемента керування, цей оператор для розміщення у вікні. На початку дико, що доводиться розраховувати, як розмістити елементи, щоб вони не накладалися один на оден, але це і цікавіше. Щодо Thony, встановив, порадувало, що є український інтерфейс, досить зручно працювати. У понеділок кину на учнівські ПК, якраз є інформатика у 8 класі, протестуємо з учнями.
Відредаговано: VCh - Нд, 21.02.2021, 12:58 |
|
| |
volodschool2 |
Дата: Нд, 21.02.2021, 14:08 | Повідомлення № 82 |
Досвідчений учасник
| Цитата VCh (  ) протестуємо з учнями Дайте протестувати Thonny i Mu, впевнений, оберуть Mu. От тільки його українізувати доводиться підкидуванням вручну мовних файлів. Хоча, що там не зрозумілого в англійському інтерфейсі?
Цитата VCh (  ) Навпаки, учні усвідомлюють, що цією командою створюємо вікно, елемент керування, тощо. цією змінюємо властивість того чи іншого елемента керування, цей оператор для розміщення у вікні. Саме так. Вони іноді так розмальовують інтерфейс, що схоже на папугу. В лазарусі учні не змогли б намалювати, наприклад, кнопки з різними кольорами фону і шрифту. Кажуть - а мені так подобається. Так і хочеться запитати, чи ти не дальтонік.
|
|
| |
nolk-v |
Дата: Вт, 23.02.2021, 14:55 | Повідомлення № 83 |
Прописаний назавжди
| Почався конкурсний відбір підручників для 8 класу. А де інформатика? Хто в курсі - пізніше будуть? https://lib.imzo.gov.ua/konkurs....8-klasu
Відредаговано: nolk-v - Вт, 23.02.2021, 14:57 |
|
| |
Шестопалов |
Дата: Вт, 23.02.2021, 16:48 | Повідомлення № 84 |
Видавець посібників
| Наш (Бондаренко, Ластовецький, Пилипчук, Шестопалов) підручник див. https://lib.imzo.gov.ua/wa-data....A.).pdf
Відредаговано: Шестопалов - Вт, 23.02.2021, 16:49 |
|
| |
Шестопалов |
Дата: Вт, 23.02.2021, 16:53 | Повідомлення № 85 |
Видавець посібників
| Цитата nolk-v (  ) Ви не в ту папку попали! В ній повторне видання підручників!
|
|
| |
Ktara |
Дата: Вт, 23.02.2021, 18:12 | Повідомлення № 86 |
Перспективна вчителька
| Цитата nolk-v (  ) Є інформатика. Я дивилася ще вчора тільки дивитися потрібно в Конкурс підручників
https://lib.imzo.gov.ua/konkurs....o-osvti
|
|
| |
Admin |
Дата: Ср, 24.02.2021, 18:28 | Повідомлення № 87 |
Лідер форуму
| Цитата nolk-v (  ) Почався конкурсний відбір підручників для 8 класу я проглянув так злегка декілька варіантів, але так і не зрозумів, для чого виставляти такі версії, де не можна проглянути все від а до я, я звичайно все розумію, але чому тоді просять школи вибирати кота в мішку
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Ср, 24.02.2021, 19:41 | Повідомлення № 88 |
Лідер форуму
| Мабуть ще не доробили.
|
|
| |
Шестопалов |
Дата: Ср, 24.02.2021, 20:51 | Повідомлення № 89 |
Видавець посібників
| Цитата Admin (  ) чому тоді просять школи вибирати кота в мішку Наш підручник матиме 240 с. За вимогами "зверху" на сайті МОН публікуються перші 120 с. і ЗМІСТ ВСЬОГО підручника. Чому такий "порядок", пояснити не можу.
Відредаговано: Шестопалов - Ср, 24.02.2021, 21:11 |
|
| |
Ktara |
Дата: Ср, 24.02.2021, 21:53 | Повідомлення № 90 |
Перспективна вчителька
| Цитата Bandalak (  ) Мабуть ще не доробили. Так всегда при выборе - неполные версии.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |